Safet Sušić - Pape

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 18:59

Kako mogu izjave uticati na plasman? Nebitno sta govori, uvijek zovne najbolje sto imamo i uvijek posalje najbolje sto imamo na teren. Gledati sada u proslost i to sto je stavio Kenu na gol a ne Begovica je malo bezveze. Keno do tada uvijek bio dobar a Beg jos neafirmisan i nov. Vecina trenera bi isto uradila. Lako je biti general poslije bitke.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 19:04

calcio je napisao/la:Kako mogu izjave uticati na plasman? Nebitno sta govori, uvijek zovne najbolje sto imamo i uvijek posalje najbolje sto imamo na teren. Gledati sada u proslost i to sto je stavio Kenu na gol a ne Begovica je malo bezveze. Keno do tada uvijek bio dobar a Beg jos neafirmisan i nov. Vecina trenera bi isto uradila. Lako je biti general poslije bitke.
Nema tu nikakvog glumljenja generala poslije bitke...Pape je bio licno general, i vodio je bitku kvalifikacija za Euro 2012... I izgubio je tu bitku, cisto i jasno...

Izjave koje daje, stvaraju o njemu sliku neozbiljnog i neprofesionalnog covjeka... Pogresne izjave, po pitanju potencijalnih reprezetativaca, mogu stvoriti nepotrebnu konfuziju i nesporazume, koje na kraju mogu napraviti nepovoljne rezultate po pitanju tih potencijalnih igraca...

Ali daje znakove zivota, barem sto se tice posljednje izjave oko Kolasinca... ;)
Pravda za Papeta!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 19:08

Izgubio je i Napoleon bitku pa ga opet smatraju za jednog od najvecih vojskovodja u historiji. ;)

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 19:11

calcio je napisao/la:Izgubio je i Napoleon bitku pa ga opet smatraju za jednog od najvecih vojskovodja u historiji. ;)

Strasno poredjenje... :D Napoleon je pokorio Europu... A Pape je poveo prvi "rat" i izgubio ga, na tome putu su mu zasmetale velesile kao sto su Albanija i Rumunija... ;)
Pravda za Papeta!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 19:16

Dufresne je napisao/la:
calcio je napisao/la:Izgubio je i Napoleon bitku pa ga opet smatraju za jednog od najvecih vojskovodja u historiji. ;)

Strasno poredjenje... :D Napoleon je pokorio Europu... A Pape je poveo je poveo prvi "rat" i izgubio ga, na tome putu su mu zasmetale velesile kao sto su Albanija i Rumunija... ;)
A Napoleonu je zasmetalo malo ruskog snijega i hladnoce da dobije rat. :) Vidis svi imaju slabu tacku. Cak i Superman nije neunistiv, njemu smeta kritpon. :)
Salu na stranu, pobjedili smo i rumune i albance kuci a u gostima uzeli bod. To je ok, nije tako lose kao sto neki misle. Rumuni su jaki, pa vidi njihovih ekipa u evropi kako dobro guraju.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 27 feb 2013, 19:21

calcio je napisao/la:Kako mogu izjave uticati na plasman? Nebitno sta govori, uvijek zovne najbolje sto imamo i uvijek posalje najbolje sto imamo na teren. Gledati sada u proslost i to sto je stavio Kenu na gol a ne Begovica je malo bezveze. Keno do tada uvijek bio dobar a Beg jos neafirmisan i nov. Vecina trenera bi isto uradila. Lako je biti general poslije bitke.
Shvatam tvoj post ali mislim da ovaj put nisi u pravu.
Pape ne zove uvijek najbolje igrace, Ibricic je definitivno neopravdano zaradio poziv i nije mjesecima u takmicarskoj formi. Ni Vrsajevic nije potencijal za A tim BiH, zasigurno, znaci ne zove uvijek najbolje igrace.
Nije gledanje u proslost u vezi Kenana bez veze, jer je tu selektor pogrijesio, zato sto se Kenan tokom cjelih priprema zalio na bolove u ledima i bio je veliki rizik staviti njega ispred Begovica. Stavljanjem Kenana na gol svjestan da ovaj ima bolove je bio odreden rizik koji mu se odbio od glavu, jer ga je morao mjenjati na poluvremenu i stim izgubio jednu izmjenu kroz naivan potez pogresnog kalkulisanja sa njegove strane.
Prema tome ne mozes reci da bi vecina trenera tako postupila, jer ne bi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 27 feb 2013, 19:24

Dufresne je napisao/la:

Strasno poredjenje... :D Napoleon je pokorio Europu... A Pape je poveo prvi "rat" i izgubio ga, na tome putu su mu zasmetale velesile kao sto su Albanija i Rumunija... ;)
Rumunija je svakako fudbalska nepoznanica :roll:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 19:26

calcio je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Strasno poredjenje... :D Napoleon je pokorio Europu... A Pape je poveo je poveo prvi "rat" i izgubio ga, na tome putu su mu zasmetale velesile kao sto su Albanija i Rumunija... ;)
A Napoleonu je zasmetalo malo ruskog snijega i hladnoce da dobije rat. :) Vidis svi imaju slabu tacku. Cak i Superman nije neunistiv, njemu smeta kritpon. :)
Salu na stranu, pobjedili smo i rumune i albance kuci a u gostima uzeli bod. To je ok, nije tako lose kao sto neki misle. Rumuni su jaki, pa vidi njihovih ekipa u evropi kako dobro guraju.
Pa dobro nekome malo zasmeta -40C, a nekome zasmeta fudbalska jacina Albanije.... Jedan bod iz meceva protiv Albanije i Rumunije nije dobar rezultat, to posebno dodje do izrazaja, kad se vide posrtaji Francuske koje je napravila, te propustena prilika, da smo iskoristili ne bi morali da idemo u Pariz i da tamo trazimo pobjedu za odlazak na Euro... ;)

Kiparski klubovi, strasno dobro igraju u europskim takmicenjima... Ali to opet ne pomaze da Kiprani imaju jaku selekciju... ;)

Rumunija je daleko, od onoga sto je nekada bila...
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 19:28

emir79 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Rumunija je svakako fudbalska nepoznanica :roll:
Ja nisam nigdje rekao da je nepoznanica, ali i trenutno nije sila, da se moze traziti opravdanje za metlu od 3:0...
Pravda za Papeta!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 19:28

DonCorleone je napisao/la:
Pape ne zove uvijek najbolje igrace, Ibricic je definitivno neopravdano zaradio poziv i nije mjesecima u takmicarskoj formi. Ni Vrsajevic nije potencijal za A tim BiH, zasigurno, znaci ne zove uvijek najbolje igrace.
Nije gledanje u proslost u vezi Kenana bez veze, jer je tu selektor pogrijesio, zato sto se Kenan tokom cjelih priprema zalio na bolove u ledima i bio je veliki rizik staviti njega ispred Begovica. Stavljanjem Kenana na gol svjestan da ovaj ima bolove je bio odreden rizik koji mu se odbio od glavu, jer ga je morao mjenjati na poluvremenu i stim izgubio jednu izmjenu kroz naivan potez pogresnog kalkulisanja sa njegove strane.
Da su doktor i Kenan rekli da ne moze igrati ne bi ga Susic stavio u prvih 11, to je jednostavno. Mislili su da moze igrati, ispostavilo se da nije mogao. Ibro i Vrsajevic su ok igraci, ali nisu ni blizu prve postave, kao sto ne bi bile ni njihove zamjene, tako da ne znam sta gubimo sa njihovim pozivom.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 19:30

calcio je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
Da su doktor i Kenan rekli da ne moze igrati ne bi ga Susic stavio u prvih 11, to je jednostavno. Mislili su da moze igrati, ispostavilo se da nije mogao. Ibro i Vrsajevic su ok igraci, ali nisu ni blizu prve postave, kao sto ne bi bile ni njihove zamjene, tako da ne znam sta gubimo sa njihovim pozivom.
Trenutno, apsolutno ne gubimo nista... Medjutim treba imati na umu da su nam oni prve zamjene, iz toga razloga se ne mogu davati izjave da je logicno da Seferovic nastavi igrati za Svicarce... ;)
Pravda za Papeta!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 27 feb 2013, 19:36

@calcio
Gubimo mjesto treceg napadaca kroz poziv Ibricicu na primjer, koje je Muslimovic zaradio sigurno prije Ibricica, koji nema konkretnu ulogu u nasoj reprezentaciji, dok mi jos uvijek nemamo treceg napadaca.
Na to se moze isto gledati kao greska selektora, ako se spremno na tako nesto.

Stavljanje Hasagica na gol pod injekcijama je rizik koji mu se odbio od glavu i koji je bio plod njegovog naivnog kalkulisanja, koji se jednostavno treba prihvatiti kao greska.

Nemam nista protiv ako branis Papeta ali ovdje je stvarno postupio da te Bog sacuva, mislim da treba nekada i priznati ako nesto lose uradi kao sto treba priznati i pohvaliti ako nesto uradi kako treba.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 27 feb 2013, 19:45

:idea: ...Samo sto bih ja rekao, da je bod iz Atine dobar posao... ;)
Slažem se, sobzirom da su Grci fulali prazan gol :mrgreen:
Kako je bezveze, kada je svak osim Hasagića i harishp-a govorio da Beg treba braniti
Pola izmjena je na njega trošio, i Mancini bi mu zamjerio. Gonjamo tezultat,a on vadi Džeku..mislim :roll:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 19:47

Ma ne trebam ga ja braniti jer rezultati govore sve. Plus sto ga vecina podrzava. Ali mi ide na zivce jer smatram da ga neposteno napadate. Trazite neku perfekciju.
Keno morao izaci na poluvremenu, pa sta?
Sir Alex stavio Taibija na gol, koji je primao golove kroz usi, pa sta?
Greske se desavaju, nema perfekcije koju vi trazite, pa taman do nas vodi Sir Alex.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 19:58

calcio je napisao/la:Ma ne trebam ga ja braniti jer rezultati govore sve. Plus sto ga vecina podrzava. Ali mi ide na zivce jer smatram da ga neposteno napadate. Trazite neku perfekciju.
Greske se desavaju, nema perfekcije koju vi trazite, pa taman do nas vodi Sir Alex.
Upravo tako rezultat govori sve, a on kaze da opet nismo otisli na prvenstvo... S obzirom kako su Francuzi gubili bodove u kvalifikacijama, ja smatram 2. mjesto u grupi neuspjehom... Pogotovo cinjenica, da smo izgubili bodove protiv Albanije i Rumunije....

Onaj koji je smatrao da poslije onakvog spleta okolnosti u grupi, misli da je 2. mjesto bio uspjeh, onda nije razocaran rezultatom...

Daleko smo mi od perfekcije...
Pravda za Papeta!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 20:21

Dufresne je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ma ne trebam ga ja braniti jer rezultati govore sve. Plus sto ga vecina podrzava. Ali mi ide na zivce jer smatram da ga neposteno napadate. Trazite neku perfekciju.
Upravo tako rezultat govori sve, a on kaze da opet nismo otisli na prvenstvo... S obzirom kako su Francuzi gubili bodove u kvalifikacijama, ja smatram 2. mjesto u grupi neuspjehom... Pogotovo cinjenica, da smo izgubili bodove protiv Albanije i Rumunije....

Onaj koji je smatrao da poslije onakvog spleta okolnosti u grupi, misli da je 2. mjesto bio uspjeh, onda nije razocaran rezultatom...

Nerealno razmisljanje. Kao prvo, jer je po tebi neuspjeh izgubiti u Rumuniji. To mogu mozda Spanija i Njemacka reci, i samo oni. Kao drugo, nijanse su nas djelile od prvog mjesta. Da je Beg odbranio penal, ili da ga sudija nije svirao.... Generalno smo dobro odigrali kvalifikacija, ja sam bio zadovoljan.
Ko nije bio presretan kada smo osigurali drugo mjesto, taj ne prati reprezentaciju dugo vremena.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 20:28

calcio je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Nerealno razmisljanje. Kao prvo, jer je po tebi neuspjeh izgubiti u Rumuniji. To mogu mozda Spanija i Njemacka reci, i samo oni. Kao drugo, nijanse su nas djelile od prvog mjesta. Da je Beg odbranio penal, ili da ga sudija nije svirao.... Generalno smo dobro odigrali kvalifikacija, ja sam bio zadovoljan.
Ko nije bio presretan kada smo osigurali drugo mjesto, taj ne prati reprezentaciju dugo vremena.
Naravno, Spahic napravio penal, Lulic dobio crveni, Salihovic bio povrijedjen, onaj imao duple kartone... :roll:

Hajd da te pitam, kakva su tvoja ocekivanja od ovih kvalifikacija? Kakva ce biti ocjena kvalifikacija, ako zavrsimo na 2 mjestu, iza Grcke, naprimjer?
Pravda za Papeta!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 20:32

Dufresne je napisao/la:
Hajd da te pitam, kakva su tvoja ocekivanja od ovih kvalifikacija? Kakva ce biti ocjena kvalifikacija, ako zavrsimo na 2 mjestu, iza Grcke, naprimjer?

1. ili 2. mjesto su uvijek uspjeh, bez obzira na grupu.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 27 feb 2013, 20:34

calcio je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

1. ili 2. mjesto su uvijek uspjeh, bez obzira na grupu.
Znaci odlazak u baraz u ovoj grupi ce biti uspjeh za tebe?
Pravda za Papeta!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 feb 2013, 20:39

Treba biti skroman. Pogotovo jer nemamo ni stadiona da valja u drzavi, da nam timovi ispadaju u predkvalifikacijama od Maribora i Zete, itd. Sto se tice fudbalske infrakstrukture mi smo u rangu Somalije.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.