Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

svejedno77
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la svejedno77 » 27 feb 2013, 16:39

http://www.netsdaily.com/2013/2/27/4035 ... e-over-p-j" onclick="window.open(this.href);return false;

bas izbila debata joj ovih novinara nekih, narod trazi Mirzu izgleda da i GM Billy King i Prokohorv traze da igra ali ovi novinari Avery jarani i to bas dokazano drze se Avery a i Carlesimo narvno i ostali pomocni a najvec djubre ovaj Bondy kao kad Mirza bude igrao nesta zatvoricu svoju stranicu tako nesta u fazonu i kao Reggie najbolji PF u ekipi :-)
izgleda da je mali udio u otkazu Avery imalo i Mirzino ne koristenje jer mislim da King ne planira s njime prodali bi ga oni za nesta sad pred ovaj Tradedeadline ali nece ni carlesimo ni novinari lojalni Avery izdrzat ni pritisak javnosti niti Vlasnika to je ipak evropski vlasnik mijenja on trenere ali eto vrijeme ce pokazat

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 27 feb 2013, 16:39

sajo10 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Evans covjek koji obavlja Dirty job :) Svakoj ekipi je dobro dosao.
To stoji 100 %. Al Evans nije igrac za prve petorke. POGOTOVO ne igrac koji igra 15-25 minuta svaku utakmicu.
Nije, ali Evans je to da radi ono sto Brook Lopez nemoze. (Citaj skokovi).

Uglavnom, Reggie je dobar role player, ali nebih on uopce bio u ovoj ekipi da Lopez zna kako uhvatiti koju loptu...

Nije za prve petorke, ali nije ni Humphries a ni Mirza (za sad). Ja vjerujem da ce se do kraja sezone bolje uklopiti, posebno sto Humphries nece nikako igrati (100% ce ga promjeniti ljetos). Najbolje bi bilo da do kraja sezone bude zamjena Evansu.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 27 feb 2013, 16:41

svejedno77 je napisao/la:http://www.netsdaily.com/2013/2/27/4035 ... e-over-p-j

bas izbila debata joj ovih novinara nekih, narod trazi Mirzu izgleda da i GM Billy King i Prokohorv traze da igra ali ovi novinari Avery jarani i to bas dokazano drze se Avery a i Carlesimo narvno i ostali pomocni a najvec djubre ovaj Bondy kao kad Mirza bude igrao nesta zatvoricu svoju stranicu tako nesta u fazonu i kao Reggie najbolji PF u ekipi :-)
izgleda da je mali udio u otkazu Avery imalo i Mirzino ne koristenje jer mislim da King ne planira s njime prodali bi ga oni za nesta sad pred ovaj Tradedeadline ali nece ni carlesimo ni novinari lojalni Avery izdrzat ni pritisak javnosti niti Vlasnika to je ipak evropski vlasnik mijenja on trenere ali eto vrijeme ce pokazat

Sta si bolan nebio napisao.... Jesi li ikad cuo za sintaksu druze?! :) ;)
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 27 feb 2013, 16:46

nisi prvi koji se zalio :-)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 feb 2013, 17:17

skyisthelimit je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Blago tebi kada imas toliko znanje i toliko dugo pratis NBA, kad po svom misljenju (vezanom za Evansa) mozes deklarisati nekog kao poznavaoca kosarke, a drugog kao nekog ko pojma nema o kosarci.
Ma daj. 30 minuta igra po prosjeku i pri tome ima nekakvih 8-9 skokova po utakmici, naravno bez ikakvog ucinka u napadu.. Daj bilo kojem krilnom centru u nba posao Evansa tj da igra 30 minuta po susretu i svaki bi imao ako ne bolji onda sigurno isti procenat skokova, blokova i asistencija. O kosevima da ne pricamo, jer ovaj debil ne zna loptu pravilno drzati a kamoli da nesto korisno uraditi u napadu.. I nemojte mi pricati kako poeni nisu njegov posao, vec samo "prljavi" zadaci.. Pa reci mi jos jednu cetvorku koja je ovako limitirana u napadu, a ispodprosjecna u odbrani..Odavno goreg igraca a da igra prvu petorku i toliko vremena provede bez ikakvog pozitivnog ucinka na igru moje oci nisu vidjele i nece zadugo. Ali to prolazi kod ogranicenih trenera tipa PJ
Evo reci cu ti ja jednu legendu, koji je igrao sa Gospodinom Zrakom.: Rodman. Kroz karijeru je igrao vise od 35 minuta za Chicago, zabijao manje od 6 poena u prosjeku i hvatao preko 16 skokova. Naravno da Reggie nije Rodman, niti igra 35 minuta, ali nije ni Joe - Michael, niti je P.J. - Jackson, niti ce Bruklin napraviti rekord lige (72-10), niti je Gerald - Pipen. Za ostale ti necu ni govoriti, jer vjerovatno nisi ni cuo za njih. Okarakterisati nekoga da nema pojma o kosarci, na osnovu vlastitog misljenja je tvoje puno pravo, ali to sto je to notorna glupost bez argumenata je druga prica. Tesko da mi vise od ovoga o NBA i kosarci mozemo diskutovati. Naravno, sto se Mirze tice on i dalje mora igrati 10+ minuta u prosjeku, i ja sam uvjeren da bi ispodprosjecan europski trener ovu ekipu bolje vodio od P.J.-a.
Sport je lijek za tijelo i duh.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 feb 2013, 19:21

kad je sljedeca besana noc ?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 feb 2013, 19:26

adriano_leite je napisao/la: Blago tebi kada imas toliko znanje i toliko dugo pratis NBA, kad po svom misljenju (vezanom za Evansa) mozes deklarisati nekog kao poznavaoca kosarke, a drugog kao nekog ko pojma nema o kosarci.
Ma daj. 30 minuta igra po prosjeku i pri tome ima nekakvih 8-9 skokova po utakmici, naravno bez ikakvog ucinka u napadu.. Daj bilo kojem krilnom centru u nba posao Evansa tj da igra 30 minuta po susretu i svaki bi imao ako ne bolji onda sigurno isti procenat skokova, blokova i asistencija. O kosevima da ne pricamo, jer ovaj debil ne zna loptu pravilno drzati a kamoli da nesto korisno uraditi u napadu.. I nemojte mi pricati kako poeni nisu njegov posao, vec samo "prljavi" zadaci.. Pa reci mi jos jednu cetvorku koja je ovako limitirana u napadu, a ispodprosjecna u odbrani..Odavno goreg igraca a da igra prvu petorku i toliko vremena provede bez ikakvog pozitivnog ucinka na igru moje oci nisu vidjele i nece zadugo. Ali to prolazi kod ogranicenih trenera tipa PJ
Sto se tice tvoje procjene igraca, tebi je ocigledno statistika sve. Ne vidis level energije kada je Evans na terenu. Napadacki je limitiran i to stoji, ali do PJ-a je sto mu Evans igra 30 minuta i sto je starter. Evansa PJ ne koristi ispravno. On bi trebao igrati 15 minuta i da ulazi kada ekipa padne, da bi on svojom energijom i odbranom i skokovima mogao da popravi situaciju. Evo ti brojke jednog centra, igrao je na All-Staru, dobio je max ugovor, ime cu ti otkriti nakon sto vidim komentar.

Dakle, starter je, zabija 10 poena u prosjeku, ima 6.6 skokova, 1.8 blokada, a procenat suta mu je 47%. Da li ovaj igrac zasluzuje da igra na All-Staru, te da bude placen sa 15-18 miliona dolara po sezoni? Da se prisjetimo, Evans ima 46% suta, 4 poena i 7 skokova, plus je Evans nizi od pomenutog 15 centi. U prosjeku je Evans igrao i 5 minuta manje od pomenutog. Dakle, da li je igrac dobar igrac, samo ako je ofanzivno dobar, tj. da se vidi u statistici ili ne? Da li pomenuti centar zasluzuje da ima 15 puta vecu platu od Evansa, a priblizno isto obave posla (statisticki gledano, samo 6 poena manje Evans postize i obojica su limitirani u napadu, plus Evans ima manje napravljenih gresaka). Dakle, da li je i ovaj centar glupan kao i Evans?

Edit: da, statisticki slabiji igrac, koji je takodjer starter je Udonis Haslem, igrac Heata. Naima, ovaj lik igra 20 minuta u prosjeku, ima 3.5 poena u prosjeku, 5.5 skokova, takodjer je u napadu limitiran (ponekad zna pogoditi nesto s poludistance i to je to). Takodjer su tu jos i Lavoy Allen iz Sixersa koji ima slicne brojke Evansovim, te Maxiel (Detroit) i Biyombo (Bobcats). To su iz glave limitirani igraci koji su i starteri u svojim ekipama, zbog istih kvaliteta kao sto ima i Evans (energija, odbrana, skok, prljavi poslovi).
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 27 feb 2013, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 feb 2013, 19:30

adriano_leite je napisao/la:
Sto se tice tvoje procjene igraca, tebi je ocigledno statistika sve. Ne vidis level energije kada je Evans na terenu. Napadacki je limitiran i to stoji, ali do PJ-a je sto mu Evans igra 30 minuta i sto je starter. Evansa PJ ne koristi ispravno. On bi trebao igrati 15 minuta i da ulazi kada ekipa padne, da bi on svojom energijom i odbranom i skokovima mogao da popravi situaciju. Evo ti brojke jednog centra, igrao je na All-Staru, dobio je max ugovor, ime cu ti otkriti nakon sto vidim komentar.

Dakle, starter je, zabija 10 poena u prosjeku, ima 6.6 skokova, 1.8 blokada, a procenat suta mu je 47%. Da li ovaj igrac zasluzuje da igra na All-Staru, te da bude placen sa 15-18 miliona dolara po sezoni? Da se prisjetimo, Evans ima 46% suta, 4 poena i 7 skokova, plus je Evans nizi od pomenutog 15 centi. U prosjeku je Evans igrao i 5 minuta manje od pomenutog. Dakle, da li je igrac dobar igrac, samo ako je ofanzivno dobar, tj. da se vidi u statistici ili ne? Da li pomenuti centar zasluzuje da ima 15 puta vecu platu od Evansa, a priblizno isto obave posla (statisticki gledano, samo 6 poena manje Evans postize i obojica su limitirani u napadu, plus Evans ima manje napravljenih gresaka). Dakle, da li je i ovaj centar glupan kao i Evans?

hibbert?

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 27 feb 2013, 19:31

mirzatele je napisao/la:kad je sljedeca besana noc ?
petak, 02:00, Barclays Center, Brooklyn vs Dallas
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 feb 2013, 19:35

Filipe da, rijec je o Hibbertu, koji je takodjer limitiran, iako je 15 centi visi od Evansa. Sta bi bilo da je Hibbert Evansove visine, vjerovatno ne bi ni bio u NBA ligi :D .

Mes Que Un Club!

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 27 feb 2013, 19:35

@kaurma i @mirzaaaaa su nagrađeni sa sedam dana u Banovićima zbog psovanja pa bujrum ko hoće neka izvoli. Ovdje smo zbog Mirze a ne zbog psovki..
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 feb 2013, 20:17

Banovici pravo turisticko mjesto :) :)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 27 feb 2013, 20:51

znaci jos ima ubleha slicnih Evansu, hajd drago mi je to cuti
15.10 - 15.06 ...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 feb 2013, 20:59

E moj adriano...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 feb 2013, 21:24

storm_raider je napisao/la:E moj adriano...
Nista nije pogrijesio i u principu je rekao sve sto i ja juce u svojih nekoliko postova...Ne mozes startati limitiranog lika i igrati ga 25-30min,ali da moze biti produktivan u 10-15min,moze!To je poenta cijele price,koju svi mi ovdje gvorimo u razlicitim verzijama.Niko ne govori da je Evans bolji igrac od Mirze!Ne mogu se uopste ni porediti! ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 feb 2013, 21:35

NEZALAGANJE je napisao/la:
Nista nije pogrijesio i u principu je rekao sve sto i ja juce u svojih nekoliko postova...Ne mozes startati limitiranog lika i igrati ga 25-30min,ali da moze biti produktivan u 10-15min,moze!To je poenta cijele price,koju svi mi ovdje gvorimo u razlicitim verzijama.Niko ne govori da je Evans bolji igrac od Mirze!Ne mogu se uopste ni porediti! ;)
Nisam ja ni napisao da je pogrijesio. Moje misljenje i njegovo se podudara, sto mozes da vidis iz svih mojih postova na tu temu, na ovom dijelu podforuma. Ovo sto si citirao je bilo zato jer sam ja davno prestao da objasnjavam nesto nekome sto ne moze, niti zeli da razumije. Mislim da je @adriano shvatio na sta sam mislio.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 feb 2013, 21:45

storm_raider je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Nisam ja ni napisao da je pogrijesio. Moje misljenje i njegovo se podudara, sto mozes da vidis iz svih mojih postova na tu temu, na ovom dijelu podforuma. Ovo sto si citirao je bilo zato jer sam ja davno prestao da objasnjavam nesto nekome sto ne moze, niti zeli da razumije. Mislim da je @adriano shvatio na sta sam mislio.
Aaa,rekoh da se i ti nisi priklonio ovoj 'euforiji'! :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 feb 2013, 22:03

Malo razuma momci ;) ovo su sve novi momci na temi kosarka :!:

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 27 feb 2013, 22:12

Jeste se uhvatili Redze, vise o njemu raspravljamo, nego o Mirzi. Inace sve je receno, meni je u jednu ruku zao Redze jer je dopadljiv "vehabija" i problem nije u njemu. Problem je u uhljupu na klupi koji ga je stavio u prvu petorku.

Zbog toga on igra lezernije jer zna da ima zagarantovano vrijeme na parketu, sto je rijetko kad u karijeri imao. Zbog toga, on pokusava da dokaze da moze i nesto vise da uradi osim svoje specijalnosti, pa gledamo ceste pokusaje nekih njegovih "polaganja" pa cak i par puta pokusaje da sam zavrsi kontru. To prevazilazi njegovu limitaciju i on to ne bi radio da igra ulogu role playera, da odigra nekih 10-15 minuta, vec bi radio ono sto zna najbolje, unosio energiju i podizao tim. O njegovoj roli u nba smijesno je raspravljati, mnogi treneri govore da on zasluzuje mjesto u rosteru, ako nista zbog stvari koje radi na treningu. Brook Lopez je izjavio da Evans ima veliku zaslugu sto je on ove sezone donekle popravio skok igru i vise ulazi u fizicko nadmetanje sa protivnickim igracima, jer inace slovi za "soft" igraca.

Jos nesto, ne znam da li samo meni smeta sto se povlaci pitanje koliko neko vremena prati Nba ligu i kosarku. Pustite to i sudite o ljudima na osnovu njihovih komentara i na osnovu toga diskutujte. I ja bi zamolio admina i moderatore da budu malo popustljiviji ovdje. U potpunosti se slazem da psovkama tu nije mjesto, ali ako je moguce ubuduce dijeliti prvo neka upozorenja i brisati nepozeljne postove, jer zaista se frustracije nagomilaju kad do 5 ujutru pratite ovako rijetko negledljivu kosarku od strane Netsa samo da bi vidjeli naseg reprezentativca i onda vas docekaju "ugodna" iznenadjenja od strane kvazi-trenera. Pokusajte bar jednu noc druziti se s nama, da osjetite atmosferu i pokusate ostat stalozeni i pribrani, mislim da je @CashMan vec to radio i zna kako je ;)
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 feb 2013, 22:29

skyisthelimit je napisao/la:znaci jos ima ubleha slicnih Evansu, hajd drago mi je to cuti
Da si pratio NBA prije dolaska Mirze, znao bi da ti igraci nisu ublehe, nego veliki radnici koje svaka ekipa mora da ima. To su igraci koji obavljaju zadatke za svoje zvijezde. Takve igrace svaka ekipa mora da ima. Primjer limitiranog igraca, koji gine za tim je i Perkins, pa Collison, Mahinmi, Mozgov, prije su to bili Noah i Varejao u svojim timova, dok nisu unaprijedili svoju igru itd. itd. Milion primjera ima, ali ne moze se to nekome docarati ko nije pratio NBA i kome je ovakav tip igraca obicna ubleha.

@storm_raider skontao sam druze, no bad blood :D . Gori sam ja sto pokusavam objasniti nesto ocigledno, koje ne moze znati samo neko ko nije pratio NBA ranije :lol: . Ko god iole prati NBA, mora znati ovakve stvari. Pogotovo sto takvi igraci se mnogo vise cijene u PO, kada je sve naelektrisano, kada se gine na oba dijela parketa. Nemaju Netsi, Spursi, Bullsi, Knicski, Thunder i sve ostale ekipe, viska para, pa da ih trose na ublehe :D .

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.