Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Hare_BvB » 27 feb 2013, 02:23

slika

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 27 feb 2013, 09:32

Bas mi je krivo za Majnc.Uje** ih sudija samo tako sa svojim diskutabilnim odlukama.I sada trebaju da kidaju u ligi kako bi osvojili sesto mesto.Bice veoma tesko za njih to ostvariti.A sto se tice Frajburga, nadam se da im zreb za polufinale nece biti na njihovoj strani i da ce tu ispasti.Stutgart po meni veceras ne bi trebao da ima puno problema sa Bohumom, to sto su igrali nereseno sa Nirnbergom je bila vise posledica sto su dva dana ranije igrali mec LE, tako da ocekujem rutinnsku pobedu Svaba od 2:0.

Zreb za polufinale je u subotu ili veceras posle derbija cetvrtfinala?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: DFB Pokal, Četvrtfinale: Bayern München vs Borussia Dort

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 feb 2013, 10:14

Očekivani sastavi za večerašnji derbi 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 27 feb 2013, 10:29

slika

Na kraju dolazi ono 'najbolje'. Utakmica koja prerasta u najveću utakmicu u Njemaca, zadnje dvije godine je to sigurno najinteresantnija utakmica u Bundesligi. Put oba kluba do ove faze je bio dosta lagan protivnici su bili na pravoj streljani.
slika
Bayern ove sezone izgleda moćno i igra fenomenalno, ekipa koja još u ligi nije primila dvocifren broj golova, a dala je 63 gola. U prošlom kolu su nekad konkurenta za titulu Werder Bremena bez šest igrača iz prve postave ponizili rezultatom 6:1, prije toga je pobjeđen Arsenal dosta lagano 1:3. Trenutno od prvih 11 samo Neuer nije opasnost za protivnički gol, totalna dominacija. Ali sve ovo nabrojano nije toliko djelotvorno protiv Dortmunda koji je uvijek najnezgodniji protivnik za Bavarce, pogotovo sad kad su u prvenstvu odustali od trke za odbranom titule i opredjelili se na DFB-Cup i CL. Da li su se Kloppovi igrači orijentisali na ovo što sam naveo ili je ovo što oni pokazuju u ligi njihova trenutna forma i realno stanje vidjećemo. Obje momčadi na raspolaganju imaju najbolje svoje igrače i očekuje nas velika utakmica u kojoj pobjeda znači i više od same pobjede.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 feb 2013, 10:42

Prpa Domuzovci a. :lol: Samo hrabro. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 27 feb 2013, 10:47

Opet se ponavlja ta priča.. :mrgreen:
Bavarci se svaki meč najavljuju kao favoriti, a nakon toga bum. Totalni kontrast. Samo polahko.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 27 feb 2013, 11:06

Ovo je utakmica sezona za Bayern , znaci njihova prekretnica...
Da li su sazreli kao klub ili ce jos godinu dana biti Vice...
Bayern aako ispadne od BvB-a mogao bi se naci u ozbiljnim problemima pred nastavak sezone....U njihovim mislima se nalazi sumnja da li su oni uopste sposobni dobit BvB...ako jos jedna utakmica prodje bez pobjede, to bi se moglo pravo odraziti na njihove igre u ostatku sezone gdje prvenstveno mislim na LP !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 feb 2013, 11:12

Kakva crna prekretnica za Bayern koji vas je ostavio 17 bodova zaostatka. :lol:

Večeras jedno je sigurno pobjedio ili kojim slučajem da izgubi uopšte se neće odraziti na igre u CL. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ADEEEEEEL
Kontakt:

Post Postao/la ADEEEEEEL » 27 feb 2013, 11:16

Volio bi da Dortmund pobjedi al mislim da je to nemoguce, ove sezone Bayern ima prejaku ekipu i u odlicnoj su formi :)
Željo ♥
Chelsea ♥
B.Dortmund ♥

MajklRounder
Kontakt:

Post Postao/la MajklRounder » 27 feb 2013, 11:37

HzBvB je napisao/la:Ovo je utakmica sezona za Bayern , znaci njihova prekretnica...
Da li su sazreli kao klub ili ce jos godinu dana biti Vice...
Bayern aako ispadne od BvB-a mogao bi se naci u ozbiljnim problemima pred nastavak sezone....U njihovim mislima se nalazi sumnja da li su oni uopste sposobni dobit BvB...ako jos jedna utakmica prodje bez pobjede, to bi se moglo pravo odraziti na njihove igre u ostatku sezone gdje prvenstveno mislim na LP !
Jesil li ozbiljan ili se malo salis ? :lol: :lol:
Na staroj Blatuši zastava viori i ona govori Čelik je najbolji,ja volim KPD-om i njegov bjeli sjaj,ja volim Čelika i nikog vise znaj !

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 feb 2013, 12:09

Bayern je favorit,igraju kod kuće, u strašnoj su formi i protiv bilo koga u ovom trenutku bi to bili.

Borussija treba zaboraviti prethodnih 5,6 rezultata (protiv Bayerna) gdje su uglavnom izlazili kao pobjednici i igrati kao da im nisu "skinuli skalp" 10 g.

Vjerujem da će to Herr Klopp sjajno pripremiti,motivacija neće izostati,očekujem sjajnu utakmicu i nadam se pobjedi žutalja.
Zadnja izmjena: Zodiac, dana/u 27 feb 2013, 17:28, ukupno mijenjano 3 puta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 feb 2013, 14:22

DrDule je napisao/la:
Zreb za polufinale je u subotu ili veceras posle derbija cetvrtfinala?
U Nedjelju od 18 h na ARD-u...Parove polufinala ce izvlaciti Njemacki F1 pilot Timo Glock i trener golmana Njemacke reprezentacije Andreas Köpke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2013, 15:37

Saurman je napisao/la:Kakva crna prekretnica za Bayern koji vas je ostavio 17 bodova zaostatka. :lol:

Nema to veze...kao da jucerasnji "El clasico" nije prekretnica za Real i Barcelonu ...

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 feb 2013, 16:05

Kuba-Goetze-Reus-Lewa će naprid sigurno odraditi svoje. Samo je pitanje kako ćemo nazad izgledati sa Subotom i Teleom.

Trailer pred večerašnju utakmicu.
" onclick="window.open(this.href);return false;
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 27 feb 2013, 19:05

:twisted: :twisted: :twisted:
idemo da syebemo zute nizerazredne amatere koji se neobjesnivim i nevjerovatnim spletom sretnih i presretnih okolnosti vec dvije godine drze na povrsini iako je dno tabele mjesto kojem pripadaju i na koje ih moramo vratiti.
njihovu pravu snagu vidjesmo u tekmi bvb vs. cizburger u kojoj su bili razmontirani.

jedino da ludi hejnkes ne syebe nesto.

5:1 za bayu je realna prognoza. 8-)

bayern dominira u bundeski, dominira u lp, dominira u kupu i nece pogrijesiti onaj ko se opkladi da ce se mocni bayo prosetati do svih mogucih titula.

aaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjmmmmmmmmmmmmoooooooooooooooooooooooooooo
bbbbbaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyooooooooooooooooooooo
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 27 feb 2013, 19:08

:lol: Amidza bolan ohani malo ,pobjeda ne dolazi u obzir bicemo solidarni evo neka bude 3:1 za nas posteno :D

IronmanFCB
Kontakt:

Post Postao/la IronmanFCB » 27 feb 2013, 19:18

Sto se mene tice,nepratim toliko njemačku ligu i nemam nekog favorita,ali volio bih da Dortmund prođe.Vidio sam kako su samo igrali protiv Citiya u ove dvije utakmice grupne faze,stvarno su ostavili utisak da ih samo Bayern,Real i Barca mogu proći,ostali će morati kleknuti pred njima.Primjetio sam i tu dominaciju Bayerna u Bundeski,dobro guraju i u LP,i mislim da su oni favoriti,ali zuti bi ovo trebali dobiti.Bilo bi lijepo bar da osiguraju jedan trofej jer je tesko sad ici na osvajanje LP,a Bundeska je otpala.Mislim da oni ovo dobivaju,ali usprkos svemu gledacemo jedan okrsaj epskih razmjera.
Rezultat : BVB-Bayo 2-1 (Reus,Hummels-Ribery)
@Citizen

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 feb 2013, 19:20

Ne može Hummels dati gol,jer isti vjerovatno neće ni igrati.

IronmanFCB
Kontakt:

Post Postao/la IronmanFCB » 27 feb 2013, 19:22

Dobro,u to ste vi bolje upuceni,ja nisam.Onda Reus i Gundogan.
@Citizen

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.