FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

LeBronJamesKing

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la LeBronJamesKing » 09 nov 2009, 14:58

FRANK RIBERY je napisao/la:
LeBronJamesKing je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ Frank Ribery

odlican post, i ja imam isto to misljenje. Bundeliga je zbog toga najgledanija liga na svijetu, sto se tice broja gledaoca, pa jedan drugoligas ima vise prodatih godisnjih karti nego jedan AC Milan, ili Inter. I ako su najskuplje karte od liga top 5 stadioni su uvijek ispunjeni do posljednjeg mjesta, zbog te drazi sto jedan Mainz npr. moze dobiti Bayerna usred Minhena, ili jedan Gladbach koji ima 8 bodova dobije HSV na njihovom terenu, i ako je HSV s lahkocom se prije rijesavao portivnika na domacem terenu (mslim na ovu sezonu). Razlog zbog kojih Vama Bundesliga djeluje slaba je ta sto ste navikli da imate cetiri tima koja se bore za titulu, odnosno u Spaniji dva i mislite da je Bundesliga slaba liga ako jedan Stuttgart koji je prosle godine borio za titulu ove godine bori za opstanak itd itd. Svako ima svoje ukuse, ali za mene Bundesliga ostaje najbolja liga na svijetu iz tog razloga, sto u njoj nema mafijasa da peru svoj novac, nema namjestanja prvenstva, Hoyzer je namjestio i zavrsio u zatvoru na par godina, liga gdje klubovi nemaju dugova, odnosno gdje ako predjes neku granicu odmah ti slijedi treca liga ili gasnje kluba - Schalke se spasio zahvaljujuci NRW-u (pokrajini u Njemackoj i Toenissu, koji ce dati svoj novac za sanaciju kluba) pa je izbjegao pad u trecu ligu. Ima jos dosta toga da se pise, ali za mene licno je uzivanje gledati Bundesligu.
e valjaj gluposti, vrati se ovdje samo na stranicu 301 teeme o bajernu i vidjet ces prosjek posjete na milanovom stadionu, a sto se tice bundes lige ma nema se tu sta pr9icati o njoj ona je cetvrta u evropi i ni pod razno ne moze naprijed.
To je tvoje mišljenje, a ne mišljenje stručnjaka.Ne može naprijed.Pa Bundesliga je na korak od toga da otme Italiji jednog predstavnika u Ligi prvaka.Prošle godine su Bundesligaši u međusobnom duelu pokazali Italijanima da su bolji od njih.Kraj priče.Ovdje se ne govori šta ti misliš jer tvoje mišljenje se ne pika ovdje se govori šta misle stručnjaci u Italiji, Njemačkoj ili općeniti u evropi.

e sta kazu strucnjaci u opste nije bitno , a to samo jos jednom dokazuje da pojma nemas o cemu pricas i sto kao i ovaj @isakovic ili kako vec broj klubova koji idu u evropska takmicenja se odlucuje indeksnim bodovima koje osvoje klub ovi i reprezentaciija u UEFA i FIFA takmicenjima, a tu vjeruj mi , da ce prije francuska preteci njemacku, iako oni isto imaju predstavnika u Evropi, nego njemacka spaniju posto ce ove godine itallija preuzeti minimalno drugo mjesto u tom poredku ali stas kada ti pojma nemas o to9me nisi ti kri.
Znas u BL jesu puni stadioni i to je jako lijepo ali brate mili ona je maksimalno rang sa francuskom i ni korak napred ne moze.
U ime Gospodara...

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 09 nov 2009, 15:50

Bundesligi treba oko 6 bodova da prestigne Italiju ,dok Italiji treba 12 da prestigne Spaniju .Gleda ti se ukupni koeficijent zadnjih 5 godina ,svake godine ona zadnja godina se ukida ,tako da ove godine Italija gubi 14 poena a Njemacka 10 ,sto znaci da njemcima trebaju ove godine 2 vise boda da prestignu Italiju i budu 3 na listi .Nadam se da si shvatio sada ;)

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 09 nov 2009, 15:52

Papilon20 je napisao/la:Bundesligi treba oko 6 bodova da prestigne Italiju ,dok Italiji treba 12 da prestigne Spaniju .Gleda ti se ukupni koeficijent zadnjih 5 godina ,svake godine ona zadnja godina se ukida ,tako da ove godine Italija gubi 14 poena a Njemacka 10 ,sto znaci da njemcima trebaju ove godine 2 vise boda da prestignu Italiju i budu 3 na listi .Nadam se da si shvatio sada ;)

jos kada bi to necim podkrepio a ne valjo gluposti...
U ime Gospodara...

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 09 nov 2009, 15:58

slika

Sada ?

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 09 nov 2009, 16:10

Papilon20 je napisao/la:slika

Sada ?

ovo je kao sto vidis ne pune 3.5000 hiljade razlike u gubitcima poena tj. razlika u broju poena koje ce da izgube calcio iBL a zamisli ko ce vise da osvoji pa iz BL u LP ce dalje proci samo Wolsburg i pa pa onda a u evropi bi vas mogla cupati herta koja je u rangu sa Sarajevom

i ako nisi vidio a ocigledno je da nisi u raspravi koju smo vodili ja @frank riberi nisam ja spomenu da strucnjaci određuju ko ce kolko timova imati u evropi tako si njega trebao citirati a ne mene ali hajd valjda je to zato sto vi navijate za BL.
U ime Gospodara...

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 09 nov 2009, 16:21

Nisam citao ,vidio sam samo da si napisao da ce prije francuzi prestici njemce nego njemci talijane ,i ja sam ti pokazao da nece ,a sta ce klubovi iz italije i njemacke uradit ove sezone to ostaje da vidimo ,ja ti samo kazem i pokazujem da njemci mogu stici ove godine talijane .

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 nov 2009, 16:28

Papilon20 je napisao/la:Nisam citao ,vidio sam samo da si napisao da ce prije francuzi prestici njemce nego njemci talijane ,i ja sam ti pokazao da nece ,a sta ce klubovi iz italije i njemacke uradit ove sezone to ostaje da vidimo ,ja ti samo kazem i pokazujem da njemci mogu stici ove godine talijane .
Sa onakvim igrama Bajerna,Stutgarta pa i Herthe stice ali u Limburgu mjesecu :roll:
BL najvise cjenim i pratim zbog hiljadu razloga ali ove godine su mucak i to zesci.
Velika vjerovatnoca u LS postoji da sve cetiri Italijanska kluba prodju dalje kod Svaba samo ostaje na Wolfsburgu to i corav vidi.Kakvo prestizanje kakve trice. :shock:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 09 nov 2009, 16:53

e neka vam to james objasni on to zna najbolje,,
VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 09 nov 2009, 17:41

Ma nije sve u ligi prvaka ,moze se desit da Bayern ,Werder ,Stuttgart odu do finala kupa uefa ,pa eto bodova ,moze se desit da svi italijani ispadnu u 1/8 lige prvaka ( malo vjerovatno ali eto ) ,prosle godine njemci su dosta zaradili bodova zbog Werdera i Hsva koji ce i ove godine siguran sam otici daleko u Evropskoj ligi ,ima jos dosta da se igra ,ja nisam rekao da ce 100 % preteci Talijane ,imaju dobre sanse i iskreno se nadam da hoce ,ali ne bitno vise sa ovim ,tema je Bayern ,otisli smo malo dalje .Ovaj prvi dio sezone je ocajan ,mnogo gori nego prosle godine sto je bio ,ne štima mnogo stvari u klubu ,za nadati se da ovih zadnjih 5 kola mogu poboljsati malo igru pa onda preko zimske pauze nesto uradit da poboljsaju stanje .

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 nov 2009, 20:27

Lebrone, ohladi malo...tako ti Gospodara 8-)
Cinjenica je da je BuLi za petama Calciu, naravno ovosezonski rezultati idu "vama" u korist. Ali jos se igra, drugim rijecima, svi bodovi su jos u igri ;) Cim se ona zavrsi, mi tebi dadnemo tabelu da i sam vidis :mrgreen:

Ne uspijete li pobjediti u Bordou, sami cemo se postarati u Torinu da ovu tabelu dovedemo u red :D
Vom Jäger zum Gejagten

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 09 nov 2009, 21:56

bayern vodi najbolji trener svijeta ;) od koga je murinho ucio ? :? nije problem u treneru nego u smjesnim igracima :P cast tandemu robery :D
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 09 nov 2009, 21:58

CRNI_SA je napisao/la:bayern vodi najbolji trener svijeta ;) od koga je murinho ucio ? :? nije problem u treneru nego u smjesnim igracima :P cast tandemu robery :D
trener je boli glava :? problem je u u treneru i u igracima
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 09 nov 2009, 22:01

rob do bagro je napisao/la:
CRNI_SA je napisao/la:bayern vodi najbolji trener svijeta ;) od koga je murinho ucio ? :? nije problem u treneru nego u smjesnim igracima :P cast tandemu robery :D
kako taj beze trener osvoji sa ajaxom ligu prvaka ,sa AZ za koji niko nije cuo pored 3 giganta holandije osvoji titulu :shock: sa barsom 2 titule spanije :roll: pitaj fergusona ko je najbolji trener sta ce ti reci ;)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 09 nov 2009, 22:06

CRNI_SA je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:
kako taj beze trener osvoji sa ajaxom ligu prvaka ,sa AZ za koji niko nije cuo pored 3 giganta holandije osvoji titulu :shock: sa barsom 2 titule spanije :roll: pitaj fergusona ko je najbolji trener sta ce ti reci ;)
Lahko mu je bilo osvojit sa Barcom,jer je imao strasne igrace,ne moram ti spominjat,to sa ajaxom sto je osvojio svaka cast,pa de malo pogledaj situaciju u klubu,od kako je on dosao,skroz lose igramo,samo rotira igrace,mijenja formacije pravi pometnje...stavlja neke igrace na pozicije na koje uopste ne igraju
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 nov 2009, 23:43

Potaknut postom da valjam gluposti sto se tice broja gledaoca u Bundesligi, nasao sam statistiku, vezanu za broj pordatih godisnjih ulaznica u Bundesliga, 2. Bundesligi i naravno Italijanskoj ligi.

Bundesliga

1. Borussia Dortmund – 50.000 – (50.000)
2. Schalke 04 – 43.935 – (43.935)
3. FC Bayern – 38.000 – (38.000)
4. Hamburger SV – 35.000 – (35.000)
5. 1. FC Nuernberg – 28.000 – (28.000)
6. Eintracht Frankfurt – 26.000 – (26.000)
7. Gladbach – 26.000 – (26.000)
8. 1. FC Kolen – 25.000 – (25.000)
9. VfB Stuttgart – 25.000 – (25.000)
10. Werder Bremen – 25.000 – (25.000)
11. VfL Wolfsburg – 21.000 – (21.000)
12. Hoffenheim – 20.000 – (20.000)
13. Hannover 96 – 15.000 – (25.000)
14. Bayer Leverkusen – 16.000 – (20.000)
15. FSV Mainz – 15.000 – (15.000)
16. Hertha BSC – 14.000 – (25.000)
17. Freiburg – 13.000 – (13.000)
18. Bochum – 7.000 – (10.000)

U zagradi se nalazi broj koliko je uprava pustila u prodaju godisnjih karata.

2. Bundesliga

1. Kaiserslautern – 30.000 – (30.000)
2. Aachen – 22.800 – (22.800)
3. FC St. Pauli – 18.000 – (18.000)
4. Karlsruhe – 17.000 – (17.000)
5. Augsburg – 16.000 – (20.000)
6. Rostock – 14.000 – (14.000)
7. 1860 Muenchen – 12.657 – (30.000)
8. Arminia Bielefeld – 12.309 – (13.500)
9. Duisburg – 11.500 – (15.000)
10. Union Berlin – 10.000 – (12.000)
11. Fortuna Duesseldorf – 10.000 – (15.000)
12. Koblenz – 8.000 – (10.000)
13. Cottbus – 7.000 – (10.000)
14. Greuther Fuerth – 5.000 – (7.000)
15. Oberhausen – 4.000 – (6.000)
16. Paderborn – 4.000 – (10.000)
17. FSV Frankfurt – 3.000 – (7.000)
18. Ahlen – 2.500 – (5.000)

U zagradi se nalazi broj koliko je uprava pustila u prodaju godisnjih karata.

Serie A

1. Inter – 35.000
2. Genoa – 21.150
3. Lazio – 21.000
4. Roma – 21.000
5. Fiorentina – 19.000
6. Sampdoria – 18.000
7. Juventus – 16.000
8. Palermo – 15.000
9. AC Milan – 11.131
10. Bologna – 11.000
11. Udinese – 10.900
12. Parma – 9.317
13. Catania – 9.138
14. Bari – 8.000
15. Napoli – 7.000
16. Atalanta – 6.707
17. Siena – 6.173
18. Livorno – 5.640
19. Chievo – 5.200
20. Cagliari – 4.000

Zakljucak: U ovoj sezoni devet ekipa iz druge Njemacke lige ima vise prodatih godisnjih ulaznica nego jedan AC Milan. Mislim da se dalje ne treba komentarisati vezano za ovo, i izvinjavam se navijacima Bayerna sto sam otisao s teme, no morao sam postaviti ovu tabelu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 nov 2009, 17:36

LeBronJamesKing je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
LeBronJamesKing je napisao/la: e valjaj gluposti, vrati se ovdje samo na stranicu 301 teeme o bajernu i vidjet ces prosjek posjete na milanovom stadionu, a sto se tice bundes lige ma nema se tu sta pr9icati o njoj ona je cetvrta u evropi i ni pod razno ne moze naprijed.
To je tvoje mišljenje, a ne mišljenje stručnjaka.Ne može naprijed.Pa Bundesliga je na korak od toga da otme Italiji jednog predstavnika u Ligi prvaka.Prošle godine su Bundesligaši u međusobnom duelu pokazali Italijanima da su bolji od njih.Kraj priče.Ovdje se ne govori šta ti misliš jer tvoje mišljenje se ne pika ovdje se govori šta misle stručnjaci u Italiji, Njemačkoj ili općeniti u evropi.
e sta kazu strucnjaci u opste nije bitno , a to samo jos jednom dokazuje da pojma nemas o cemu pricas i sto kao i ovaj @isakovic ili kako vec broj klubova koji idu u evropska takmicenja se odlucuje indeksnim bodovima koje osvoje klub ovi i reprezentaciija u UEFA i FIFA takmicenjima, a tu vjeruj mi , da ce prije francuska preteci njemacku, iako oni isto imaju predstavnika u Evropi, nego njemacka spaniju posto ce ove godine itallija preuzeti minimalno drugo mjesto u tom poredku ali stas kada ti pojma nemas o to9me nisi ti kri.
Znas u BL jesu puni stadioni i to je jako lijepo ali brate mili ona je maksimalno rang sa francuskom i ni korak napred ne moze.
Kolika vreća sranja napisana u samo jedno postu.Pa ti čovječe nemaš pojima o čemu pišeš.Čuj Italija će doći na drugo mjesto.
Sezona -----------05/06-----06/07-------07/08----08/09------09/10-----ukupno
3 .Italy -------15.357----11.928-----10.250-----11.375-----8.285 -----57.195---- 7/ 7
4 .Germany --10.437-----9.500-----13.500-----12.687-----7.583------53.707----6/ 6

Slijedeće godine kad se odbije sezona 05/06 italija će imati 41,838 + bodovi osvojeni do kraja ove sezone, a Njemačka 43,27+ bodovi osvojeni ove godine.I Italija gubi prestavnika.

A da bi Italija stigla Španiju na drugom mjestu treba da Španski klubovi jednu sezonu pauziraju.Taman da Španski klubovi do kraja sezone izgube sve utakmice, a Italijani sve dobiju nije moguće da Italija prestigne Španiju.Tako kad nešto pišeš prvo se informiši, a ne pisati vreću sranje o kojem nemaš pojima.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 nov 2009, 19:21

Evo jedna kolumna navijaca Bayerna sa jednog drugog foruma, jeste malo podugacka, ali je vrijedi procitat 8-)

Povjerenje ili otkaz?

Grad Munchen. U Munchenu klub zvani Bayern. U Bayernu upravni odbor. Pod upravnim odborom trener. Pod trenerom igrači. A iznad svih - navijači. I svi imaju isti cilj: MOĆAN I JAK BAYERN:

Ali u gore navedenom nizu, lancu, redoslijedu… kako god hoćete, jedna karika je "trula". Koja? Grad sigurno nije. Klub kao klub također. Navijači nisu "garant", sto bi rek’o Đuro. Ostaju: upravni odbor, trener i igrači. Igrači igraju kako uprava svira (pod upravom podrazumijevam Upravni odbor i trenera). Znači ni oni nisu "truli". Ostaje upravni odbor i trener.
Pozabavit ću se trenerom. LOUIS VAN GAAL! Jedno od najpriznatijih trenerskih imena na svijetu. Kada je objavljeno da će preuzeti Bayern, mojoj, ali i sreći velikog broja navijača Bayerna, nije bilo kraja. O njemu se sve zna, u svakom klubu koji je trenirao, napravio je zapažene rezultate. Zvali su ga učitelj, genije, majstor. Osvojio je mnoge trofeje sa različitim klubovima. Ima svoje trenerske metode od kojih ne odstupa ni u jednom klubu.

I znajući sve to, jedva smo čekali početak sezone i konačno smo bili sretni imajući nakon Hitzfelda jedno jako europsko trenersko ime na klupi. Pripremni period je bio više nego dobar, obečavajući. Osvojen je Audi Cup u konkurenciji Manchestera, Milana i Boce. Konačno smo mislili da ćemo u Ligi Prvaka biti konkurentni. Ali onda…..

Sve se srušilo kao kula od karata. Povrede, svađe, rotacije, porazi, nezadovoljstvo, kazne…. To su najčesće izgovarane rijeći u kontekstu Bayerna u proteklih nekoliko mjeseci. I počelo je ispočetka tiho, a onda sve glasnije odjekivati: GAAL RAUS!!!

Da li treba tako postupiti? Otpustiti Gaala? Čovjeka koji u svojoj trenerskoj klupskoj karijeri ne zna za neuspjeh? Čovjeka koji zna kako se pravi ekipa za respekt, koji zna kako se osvaja Liga Prvaka?

Do Lahmovog intervjua i ja sam bio mišljenja da Gaal treba da dobije otkaz. Ali nakon što sam pročitao sto kaže nas najodaniji, najpredaniji i možda i najbolji igrač, promijenio sam mišljenje za 180stupnjeva. Ako je točno ono što Lahm kaže, a on nema razloga lagati, onda Van Gaal MORA ostati, bez obzira na ishod ove sezone i NE SMIJE se napraviti greška kao što se napravila sa Klinsmannom. Gaal mora ostati i gotovo.

Zašto? Pokusat ću u nastavku da objasnim.

Louis Van Gaal, kao sto Lahm reče, IMA VIZIJU Bayerna. On zeli moćan, atraktivan, napadački, moderan Bayern. Želi raskrstiti sa zastarjelom Bayernovom 4-4-2 formacijom. Želi modernu, brzu, prelijepu, leprsavu 4-3-3 formaciju. Da li je to pametno raditi u Bayernu ili ne, u to ne ulazim. Ali je činjenica da ON misli da je to najbolje i treba mu vjerovati. Možda su sad rezultati katastrofa, možda ćemo ostati bez titule, ispasti iz Lige Prvaka, a samim tim i bez mnogo novca. Ali, nije sve u novcu, to se sad vidi, kad smo prebrutalno bogati i presmiješni na terenu.

Jedna je nepobitna činjenica u vezi Van Gaala: U svim klubovima koje je vodio, u prvoj sezoni je bio na ivici otkaza. Rezultati katastrofalni, trofeja ni na vidiku, rotacije u ekipi prečeste…..
Da li zvuci poznato?

Ali onda kad odradi tu, nazovimo je "pripremnu" sezonu, počne da pravi "čuda". Titule naviru sa svih strana, otkriva mlade igrače, pravi zvijezde od njih.

Ako je to mogao uraditi u Ajaxu, Barceloni, Alkmaaru… zašto ne bi mogao u Bayernu?

Problem leži u upravi, koja ne surađuje na pravi način sa trenerom. Dovode igrače, kako je to Lahm lijepo objasnio, koji su "kvalitetni i dobri igrači", ali ne dovode igrače koji su potrebni Bayernu. Niko me ne može uvjeriti da je Gomez bio potreban Bayernu. Ali on je morao doći zato sto je Nijemac, a poznato je da Ulli Hoeness MORA imati najboljeg njemačkog napadača u Bayernu. A da li je to racionalno, realno i pametno, o tome ne razmišlja. Takvih slučajeva ima mnogo.

Reći će neki, Uli je uradio za Bayern dobrog više nego itko! DA! Ali je uradio i lošeg za Bayern više nego itko! Kažu da ne valja stavljati na vagu, ali ako gledamo sa stanovišta igračkog kadra, Uli je mnogo više lošeg uradio nego dobrog. Sa stanovišta ekonomije mu niko nije ravan I SVAKA MU ČAST, ali sa stanovišta igrackog kadra je sklon velikom broju promašaja. Niko me ne može uvjeriti da jedan dobar potez sa dovodjenjem Riberyja vrijedi vise nego slučajevi Hashemian, Jansen, Altintop, Breno, Braafheid, Lell, Gorlitz i sl. Jednostavno, i "čorava kokoš ponekad zrno ubode", tako i Uli u "moru promašaja", dovede i nekog ekstra igrača. To se mora završiti.

Uli krajem mjeseca odstupa sa funkcije. Mislim da Gaal "tipuje" na to, i da je sebi postavio sljedeće zadatke (do siječnjaa):

- pročesljati kadar uzduž i poprijeko;
- osloboditi se suvišnog kadra (starih, istrošenih i nepotrebnih igrača);
- dovesti igrače prema formaciji 4-3-3 i na njoj bazirati igru;

Da bi se u ovome uspjelo, potrebno je da uprava na čelu sa Nerlingerom uradi sljedeće:

- Prvo i osnovno treba smanjiti pritisak javnosti na momčad i trenera, jer trenutno stanje u Bayernu nije posljedica ni lošeg trenera, ni lošeg kadra, već prevelikog pritiska javnosti. Sve su oči uprte u Bayern od samog starta sezone, i svaka greška je dočekana na nož. Treba biti svjestan da Bayern nije svemoćan, ne može svaku utakmicu pobijediti i ne treba dizati toliku prašinu nakon poraza, jer to vodi samo produbljivanju krize;

- Treba otvoreno sjesti sa Gaalom i tražiti listu za odstrijel i listu pojačanja;
- Treba omoguciti financijsku konstrukciju za dovođenje PRAVIH pojačanja, a ne poluigrača tipa Pranjić, Braafhaid i sl.

Gaal forsira mlade igrače (Mullera, Badstubera i sl.), znači da gleda u budućnost, a ne robuje prošlosti i sadašnjosti. Čovjek je vizionar, vidi ovu dvojicu kao okosnicu Bayerna u narednim sezonama. I to je ispravan put. Supa ili ti ga juha, se ne pravi od starih kokoši, već od mladih. Tako i momčad ne treba bazirati na "matorcima", mladost je budućnost Bayerna.

Gaal to zna i tome teži.

A momčad se ne pravi preko noći. Za pravljenje dobre momčadi je ključni faktor vrijeme. Mi svi želimo da Bayern odmah "razvaljuje" i "rastura#, ali ne ide to tako. Za pravljenje momčadi treba vremena, ako treba i godina-dvije, a rezultati ne mogu da ne dođu. Klinsmann je to isto htio, ali mu nije pružena prilika. Zbog toga je Gaal morao krenuti ispočetka. Sad ako se otpusti Gaal, dobićemo privremeno rješenje, trenera "do kraja sezone", kojeg ne zanima Bayern sutra, već samo Bayern danas. I on će od igraca koje ima izvući nesto bolje nego sad što imamo, zapostavit će mladost i sutra otići. A onda ce doći neki "novi" Gaal, ili Klinsmann, koji ce pokušati napraviti Bayern za budućnost i ciji rezultati opet u startu neće biti dobri i opet ćemo se vrtjeti u krug.

Na kraju, na pitanje iz naslova, odgovor je samo jedan: GAALU TREBA DATI BEZGRANIČNO POVJERENJE I PODRŠKU. Neka pregrmi ovu sezonu, postaviti cilj plasman u Ligu Prvaka i ništa više. Rasteretiti i Gaala i igrače. A rezultati ce doći sami od sebe.

U teškim situacijama najteže je biti junak i nekome vjerovati. Najlakše je biti kukavica, uručiti otkaz i bježati od problema.

BUDIMO BAREM JEDNOM JUNACI!
Vom Jäger zum Gejagten

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 11 nov 2009, 20:22

Lijepa kolumna. Sa vecinom stavki se slazem.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 12 nov 2009, 16:37

Miro Klose u karanteni zbog mogucnosti svinjske gripe :o Pa nije valjda da ce nas i to pogoditi dosta nam je ovih zaebancija oko lose igre slabih rezultata jos da nam u klub dodje H1N1,,hehh,,nadam se da ce miro biti ok...
VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

_amel_13_BHf_
Kontakt:

Post Postao/la _amel_13_BHf_ » 13 nov 2009, 16:08

veoma lijepo receno...van gaal nije nista kriv!
nakon 5 godina BUDUCNOST opet u pl !!!! <3

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.