BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

anelkabvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anelkabvb » 25 feb 2013, 01:14

Dzeko nas u sutrasnjem izdanju Kickera opasno hvali....prorice da cemo stic do finala LP :D
Prica o Kloppu kao o jednom od najboljih trenera....
Kaze :"Ich werde in die Bundesliga zurückkehren"...
Gdje ima dima, ima i vatre...ili kako to vec glasi :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 25 feb 2013, 09:16

Koji su to bolidi ...dolaze nesh da ismijavaju kakve veze jel imaju +17 ili +15 :?: :?
27-og igramo protiv njih ako nas sad ne dobiju nece NIKAD ...
Igraju kod kuce
Oni u nikad boljoj formi mi u nikad goroj
Jedna utakmica...
Imaju sve predispozicije da nas dobiju ali sto je najzalosnije po njih ovu utakmicu ce izgubit 2 razlike...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 feb 2013, 09:57

Ocjene za jučerašnji remi u 'Gladbachu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 feb 2013, 11:22

@ Schweinsteiger

Svaka tebi cast druze moj al nesto se ne sjecam da si nas ti dolazio ovdje provocirat i spustat nam ... Tako da ti ovdje sigurno ne smetas, tu su upitanju drugi padobranci koje predvode moderatori i stite ;), no dobro monopolisticki na ligi pa tako i ovdje nastupaju ...

O sto se tice opklade nisam ZAINTERESOVAN ... Jer zelim da i ja komentarisem Bayern, a da ti komentarises BvB ... Jer kazem ti najamnji problem si ti nisi ti ovdje dosao i he.bavo zivce ... Zivio ti meni ;)
BvB Echte Liebe !!!

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 25 feb 2013, 11:29

Ne bi da zaebajem :mrgreen: al nema te sta traziti protv Baye, jedino vasi igraci mogu doci po autograme i tjt :mrgreen: .
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 feb 2013, 11:33

LEWANDOWSKI

Lewandowski je donio odluku rekao je Kucharsky ( njegov menadzer) !!!

Sam on ce odluciti kada ce to iznjeti u javnosti . Ali nakon tog Kucharsky izgovara sledecu recenicu : " Ko Robertovu karijeru prati, zna da on ni u jednom klubu nije bio duze od 2 sezone, u Dortmundu mu je ovo vec treca " . Na to je jos dodao ko izmedju redova zna citat zna sta ovo znaci .

Pe jel ovo sve morao pred najvazniju utakmicu sezone radit, koji seljak momak koji definitivno ne nosi BvB u srcu ... Ovo se Watzkeu nikako nece svidjet uvjeren sam kako ce ovo unjet nemir u nase redove i napravit barem malo neke pometnje . Pred najvazniji mec sezone ovakve stvai se desavat ne smiju ...

Tako da drugovi moji eto kao sto smi i mi sami svi vec rekli i znali Lewa ide sad je samo jos vise potvrdjeno i jos konkretnije nego do sad ... Da bogdom hoce samo vise stat pred kamere i rec IDEM . Da barem ispadne covjek a ne djubre ovakvo ...

A svi ste vjerovatno vidjeli Dzekin intervju u Kickeru gdje obecava da ce se vratit u Bundesligu :D ... Nekako mi se ove 2 vijesti danas poklapaju lijepo a ne vjerujem da je u pitanju slucajnost ... Dzekin transfer djeluje sve vise mogucim i blizim jao jao ne smijem se previse samo nadat hehe ...
BvB Echte Liebe !!!

IronmanFCB
Kontakt:

Post Postao/la IronmanFCB » 25 feb 2013, 11:39

Vi nesto zalite za Lewatom,a niste ni svjesni da ce vam doci jedan od najboljih europskih napadača.
@Citizen

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 25 feb 2013, 11:45

IronmanFCB je napisao/la:Vi nesto zalite za Lewatom,a niste ni svjesni da ce vam doci jedan od najboljih europskih napadača.
Ja ne zalim ni sekunde ako ce doc Dzekson :D

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 25 feb 2013, 11:55

Veliki sam navijač Bayerna još od kad sam prvi put poslije dejtonskog sporazuma kad gledao neku utakmicu izvan naše zemlje dakle od 1995.godine od 7 godine života bio je Bayern vs BvB i tad je BvB bio strašan(kao i ovaj današnji) znam šta su uradili u prvenstvu tih godina kao i u ligi prvaka finale protiv Juvea i to u našem Minhenu, ali Bayern je prvi i odmah prirasto srcu(Oli Khan Giovane Elber,Stefan Effenberg, Mehmet Scholl razlog navijanja) i uvijek od tad do dana današnjeg ti mečevi su za mene bili posebni što bi rekli "Deutsch el cassico" pa tako i ovaj 27.2 nekbude poseban za pamćenje nek na kraju pobjedi bolji.

Mia San Mia FC Bayern

IronmanFCB
Kontakt:

Post Postao/la IronmanFCB » 25 feb 2013, 11:57

Bayern@heart je napisao/la:Veliki sam navijač Bayerna još od kad sam prvi put poslije dejtonskog sporazuma kad gledao neku utakmicu izvan naše zemlje dakle od 1995.godine od 7 godine života bio je Bayern vs BvB i tad je BvB bio strašan(kao i ovaj današnji) znam šta su uradili u prvenstvu tih godina kao i u ligi prvaka finale protiv Juvea i to u našem Minhenu, ali Bayern je prvi i odmah prirasto srcu(Oli Khan Giovane Elber,Stefan Effenberg, Mehmet Scholl razlog navijanja) i uvijek od tad do dana današnjeg ti mečevi su za mene bili posebni što bi rekli "Deutsch el cassico" pa tako i ovaj 27.2 nekbude poseban za pamćenje nek na kraju pobjedi bolji.

Mia San Mia FC Bayern
Momak,pogriješi ti temu,posebno za ovo zadnje... :mrgreen:
@Citizen

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 feb 2013, 13:50

Damir_BvB je napisao/la:... Ovo se Watzkeu nikako nece svidjet uvjeren sam kako ce ovo unjet nemir u nase redove i napravit barem malo neke pometnje . Pred najvazniji mec sezone ovakve stvai se desavat ne smiju ...

Ma nema razloga za nemir...vjerovatno su i sami igraci puno bolje od nas upuceni u cijelu situaciju i ne vjerujem da ce ih ovo iznenaditi.

Lewandowski je doveden za sicu...odradio je solidno/veoma dobro svoj posao u BvB-u i ako hoce da ide neka...samo da to sto prije objavi,da ne zavlaci kao Nurko kurko :lol:

Ne mozemo ni mi ocekivati da svaki igrac voli BvB najvise na svijetu i da ce citavu karijeru provesti u Dortmundu...jos ako uspiju dovesti Dzeku ili igraca bar pribliznog kvaliteta onda ce Lewatov odlazak bit' nesto najbolje sto se moglo desiti.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 25 feb 2013, 15:26

Damire, nemoj ovo da shvatis ozbiljno.Taj debil je bas to izjavio kako bi stvorio losu atmosferu medju navijacima.Svakako da ja, kao i vi pretpostaljam, biste zeleli da ga odrobijate.Realno boli njega dupe za rezultate Dortmunda i ko s kim igra, njemu je cilj da svom igracu izabere najbolje resenje(citaj vise para).Cilj opravdava sredstva.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 feb 2013, 16:15

Borussia Dortmund setzt seinen wirtschaftlichen Höhenflug fort. Im ersten Halbjahr des Geschäftsjahres 2012/2013 stieg der Umsatz um 22,4 Prozent auf 124,1 Millionen Euro und damit zum zweiten Mal über die 100-Millionen-Euro-Marke, wie der BVB am Montag mitteilte. Der Vorsteuergewinn kletterte leicht um 0,8 Millionen auf 17,5 Millionen Euro. Der amtierende Deutsche Meister und Pokalgewinner steuert nun auch im Gesamtjahr auf eine neue Höchstmarke zu.

Mit Blick auf die Qualifikation für die K.o.-Phase der Champions League, die gute Ausgangslage in der Bundesliga sowie das anstehende Viertelfinale im DFB-Pokal gehe der BVB jetzt schon von einem guten Konzernergebnis für das Gesamtjahr aus, sagte Geschäftsführer Hans-Joachim Watzke. Er bezeichnete das Zwischenergebnis als «außergewöhnlich zufriedenstellend». Der «Bild am Sonntag» hatte er zuvor gesagt, er habe die Hoffnung, erstmals über 250 Millionen Euro Umsatz zu erreichen. «Unser Grundprinzip wird allerdings auch weiterhin lauten: Nachhaltigkeit geht vor Schnelligkeit», sagte Watzke.

Mit den Erfolgen steigen aber auch die Ausgaben. Der BVB musste für das Personal mit 44,5 Millionen Euro 10,5 Millionen mehr ausgegeben als im Vorjahreszeitraum. Die höheren Aufwendungen entfielen vor allem auf die Spieler.

Die deutliche Umsatzsteigerung geht auf höhere TV-Einnahmen (plus
8 Millionen), Werbeeinnahmen (plus 6,5 Millionen) und höhere Erlöse aus Merchandising, Catering und Lizenzen (plus 6 Millionen) zurück.

Sportlich hatte der BVB die erneute Teilnahme an der Champions League als Ziel ausgegeben. Derzeit rangiert die Mannschaft auf Platz zwei und wäre damit direkt qualifiziert. Die Aussichten auf die Verteidigung des Meistertitels sind bei 17 Punkten Rückstand auf Bayern München allerdings eher mager.
Kome se prevodi nek prevede. Uglavnom procvat i na finasijskom planu.Prihodi su vam značajno porasli i očekuje se cifra preko 250 mil eura. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 25 feb 2013, 18:03

kicker: Borussia Dortmund ist das o enbar gelungen, der Deutsche Meister ist als Gruppensieger weitergekommen. Beeindruckt?
Dzeko: Ja, das bin ich. Ich kannte die Borussia ja schon aus der Bundesliga. Eigentlich wusste ich fast alles über diese Mannschaft, die es dann dennoch gescha t hat, mich zu überraschen.

kicker: ManCity holte gegen den BVB ein schmeichelhaftes 1:1 und verlor in Dortmund 0:1.
Dzeko: Die Borussia hat gezeigt, wie stark sie ist. Vor der Saison hat der BVB Kagawa verloren. Doch jetzt spielt Marco Reus, der vielleicht noch besser ist.

kicker: Was kann Dortmund in diesem Jahr in der Champions League erreichen?
Dzeko: Dortmund ist ein Topklub, das hat nun auch in Europa jeder gesehen. Mit Jürgen Klopp arbeitet dort ein super Trainer. Dieses Team kann sehr weit kommen.

kicker: Das heißt?
Dzeko: Ich bin davon überzeugt, dass die Borussia ins Finale kommt. Das wünsche ich dem Klub. Wer sich in einer Gruppe mit Real Madrid und uns so durchsetzt, der kann jeden besiegen.

kicker: Jürgen Klopp spricht sehr positiv über Sie.
Dzeko: Wenn das einer der besten Trainer in Europa macht, dann freut mich das natürlich.

kicker: Zum Abschluss: Wer gewinnt die Champions League?
Dzeko: Sollte Barcelona gegen Mailand raus iegen, dann haben fast alle Teams eine realistische Chance. Aber wie gesagt: Ich glaube, dass Borussia Dortmund ins Finale kommt.
Vjerujem da ste svi pročitali ovaj intervju ali eto,Džekson hvali Kloppa i BvB, ovaj pohvalio Edina,biće tu etwas
:mrgreen: .

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 feb 2013, 18:47

Dzeko: Aber wie gesagt: Ich glaube, dass Borussia Dortmund ins Finale kommt.

Dzeko: Ich bin davon überzeugt, dass die Borussia ins Finale kommt. Das wünsche ich dem Klub.
Baš nas hvali jbt. :D 8-) Ima tu nešto, nije sad da bezze priča o BVB-u. Njegova želja je da BVB igra finale LP. :)
Već voli svoj budući klub... 8-) :)

Evo press konferencija pred utakmicu u kupu:
http://www.meinbvb.de/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

aldin09
Kontakt:

Post Postao/la aldin09 » 25 feb 2013, 19:12

Hvala ekipa na dočeku hehehe nisam ni sumnjao u BvB braću :D Ovo sa Lewatom prlazi sve granice i postalo je dosadno poput španskih sapunica , idi vise brate samo da ne čitam više o tebi i tvom kretenu od menadžera .Nadam se samo ako ovaj stručnjak ode da ce uz Džeku dovesti jos jednog napadača da ne bi zaglavili sa nekim poput Šibera .
A u srijedu ja se nadam da ce u Jablanici inače sa većinskom bavarskom populacijom nas par normalnih uzivati u deranju guzova fc Holivuda hehehhehe Gdano je voditi bitke kad si u manjini pogotovo u svom gradu , za sve je Braco kriv :oops: HEYA BVB :twisted:
http://bvb1909.8forum.net/

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 25 feb 2013, 19:16

al nam je Džeksona lijepo vidjeti u žutom dresu :-) nego jeste mi metnuli pivkana hladiti i janjca da okrenemo :lol:

aldin09 brate dobro nam došao

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 feb 2013, 19:23

@zgmiky brate ja sam obecao gajbu,a za janje ne znam :lol: ma i to cemo organizovati ako treba :D ;)

@aldin
Druze,nije samo u Jablanici tako,svugdje su u vecini,i u Sa ;) (VELIKA VECINA)
Samo sto to (bar meni) ne znaci nista,jbg i vecina raje mi navija za jajern,pijemo krv jedni drugima(zavisno od situacije)ali sve je to za ljude,idemo im se u srijedu napiti krvi :twisted:

p.s.na ss.ba odlican clanak o Doktoru i nasem voljenom klubu pa da ne citiram procitajte...vrijedi! ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 26 feb 2013, 00:50

IMAJU LJUDI DVIJE GAJBE TUBORGA OD HARETA i KAGAWE :P :P :P :P

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 feb 2013, 09:13

protiv gladbacha opet bezvoljno, sto bi se reklo preko neke stvari...
igralo se ako sta uspijemo uspijemo, inace nikom nista
neznam jesmol imali 2 sanse u cijelih 90 minuta ? 8-)

neznam sta se desava sa pisekom, ali fakat svaku tekmu ima neki ispad u defanzivi... pa gotov sve golove primamo preko desne strane i to na prepad/brzinski... nekako mi djeluje totalno dekoncentrisan
a i u ofanzivi nema vise prodora... slabo

sto se lewata tice, sanjam dan kad ce otic
od onog promasaja protiv psg-ea nemogu ga organski
i sad se ispostavlja kakvo je gofno

ovo sa dzekom je fix,
sa platom ce se uvrstat medju humelsa, gece, reusa...
samo se sad peglaju oko sitnica (handgeld, premije,...) sa cim bi nadonkadili dio razlike od shity ugovora

eh sad, pored rokade levat-dzeko
misljenja sam da treba vratit pantera a sibera utopit (wolfsburg) za onu sumu koju je i placen
a za treceg spica ostavit ginceka ;)
santana noga,
momak je tolki antifudbaler da nije normalno
cim on igra u cijelu ekipu se uvuce neka nesigurnost
treba dovest dragovica, ako neuspije onda forsirat sobiecha kao treceg i koraja kao cetvrtog
umjesto kircha dovest neki jaci kalibar za desnu stranu, neko ko moze igrat i beka i krilo (mozda cak onaj spomenuti i fiorentne), potreban je pritisak na kubu i piseka, da vide da more i bez njih
za lijevu stranu bi rausch bio super rijesnje, jer pored smelcera slabo da ce ko se naigrat... a rausch je bez odstete, mlad, iskusan u BL i EL, moze igrat cijelu lijevu stranu plus defanzivni dio u veznom redu (super backup)

kad se oduzme/sabere
to je nekih 10-15 miliona troska, sto je apsolutno izvodljivo i u granicama razumljivog

a za ove provokacije "Norditaliener" i "Schluchtenscheisser" :mrgreen: ,
samo lagano na ignore i ****
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.