Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Bundesliga
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bundesliga » 23 feb 2013, 18:02

gruezi je napisao/la:Mislim da bi bilo super za bundesligu ako hoffenhaim ispadne cisto iz razloga sto u toj ekipi ima dosta kvalitetnih igraca koji bi bili pojacanja skoro svim ekipama osim bayerna I doofmunda...salihovic rudy volland beck joselu usami firmino hebiga ima tu materijala I potencijala nevjerujem da ce biti nesh pretjerano skupi a vec imaju iskustvo u bl a realno I dobri su igraci...ovaj hoffe bi trebao biti negdje u sredini tabele gledajuci individualno ali...
Ja sam vec rekao kako bi najvise volio da Hoffenheim napusti Buli, ali ne iz razloga koji si ti naveo. Hoffenheim je poznat po tome kako rasprodase sve sto valja. Love imaju, a i dalje ganjaju profit a ne ide se na uspjeh tima.
Ukoliko bi ispali i igraci koje si naveo bi vjerovatno napustili Hoffenheim, te bi svi bili na dobitku :mrgreen:
Izuzev Hoffenheima naravno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 feb 2013, 18:09

Hannover napravi ovakvu stvar, ostvari ovakvu pobjedu 48 sati nakon EL. Impresivno stvarno. Hannover opet ima velike šanse, da treći put zaredom igra u Evropi i to bi mi bilo drago. A najbolje bi bilo da i Hsv i Hannover se nađu u Evropi. Hsv i pored poraza dobro stoji, a nisu ni danas toliko bili loši koliko rezultat govori.

Hoffenheim katastrofa, jednostavno ni srca ni duše u toj ekipi, nešto sam malo šaltao i to vidio, morat ću još detaljnije pogledat u pregledu. Ali vidi se da tu nema živosti nimalo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 23 feb 2013, 19:22

Hannoveru kapa dole, pored već sigurnih oni su mi prvi pik za Evropu, čak i LP.
Taj klub je u usponu, od ranije imaju odličan stadion i publiku, odnedavno imaju i odličnog stručnjaka,
imaju i kvalitetan štab, što pokazuje njihova sprema, formiranje igrača...

A Evropa im je donijela i jače transfere, jer ovo što u zadnje vrijeme dovode su ipak zvučnija imena, no ranije,
imaju širinu... ;)

Stuttgarta bih ružio, ali neugodni Nurnberg i sa novim, mladim trenerom nastavlja da bude neugodan,
a već sada su miljama od opasne zone.

Hofu priželjkujem u cvajti, pored Firtanera su od puno ranije moj glavni favorit,
a Augsburg mi ipak draži, te bi baš volio da puknu Kaiserslauterna, Kolna, ili nekog trećeg.

Mainz i Vukovi, te Freiburg i Frankfurt odigrali miroljubivo i za zanimljivost u borbi za pozicije Evrope.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 feb 2013, 21:48

Ovaj poredak od 4 do 6 pozicije mi se nikako ne sviđa nadam se će Europu izboriti HSV,Schalke i Hannover što bi za Bundesligu bilo idealno jer u Eintracht i Freiburg nemam poverenja da mogu ostvariti zapažene rezultate.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 feb 2013, 11:45

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 7610_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 feb 2013, 16:22

Dosadne utakmice na BP-u...BVB nije u stanju da probije bunker Gladbacha i vec je u mislima u Minhenu, dok stvarno ne znam sta je taktika Favre-a za ovu utakmicu bez obzira na izostanak Hermann-a i Arango-a.
Hebiga igraju na domacem terenu mozda bi u nastavku malo vise trebali napadati nego li je to slucaj bio u prvom poluvremenu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 feb 2013, 17:37

Ne mogu da vam opisem srecu kad gledam zadnja tri kluba Bundeslige :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

DFB Pokal, Četvrtfinale: Bayern München vs Borussia Dortmund

Post Postao/la effe_sa » 24 feb 2013, 19:16

slika

slika VSslika

Srijeda, 27.02.2013. , 20:30 h

U srijedu je na programu veliki Schlager, Kracher, Gipfeltreffen, pa evo i teme povodom te velike fudbalske poslastice. U nastavku slijedi par podataka, a nadam se da ćete svi učestvovat i dodati dosta zanimljivosti, podataka, škakljivih, interesantnih.
Molim oba tabora na fair playu, bez udaranja po ličnosti drugih forumaša, nego na škakljivu provokaciju, da uzvratite škakljivom provokacijom i neka na ovoj temi frca, ali u pozitivnom smislu riječi, što više dobrih argumenata tim bolje...... :)

Evo sad par podataka, pa nakon toga raspalite dalje s podacima i neka tema vrije...... :)

Zadnji susret u Bundesligi je završen remijem...
U Kupu Njemačke bilans je na strani Bayerna, u 5 duela, Bavarci su bili uspješniji 3 puta.
Zadnja 2 duela u Kupu su bila u finalu ovog takmičenja, finale prošle sezone je Borussia riješila u svoju korist rezultatom 5:2, dok je finale u sezoni 2007/08 riješio Bayern u svoju korist pobjedom 2:1 nakon produžetaka.
Bila je to infarkt, triler utakmica, u kojoj je na početku Luca Toni doveo Bayern u vodstvo, a u 90. minuti je izjednačio Mladen Petrić. U produžecima je Toni donijeo pobjedu Bayernu.
U finalu prošle sezone počelo je uzbudljivo, bilo je penala, krenulo je žestoko, a na kraju je ubjedljivu pobjedu slavila Borussia.

Bayern je 15 puta osvajao ovo takmičenje, Borussia 3 puta.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: DFB Pokal, Četvrtfinale: Bayern München vs Borussia Dort

Post Postao/la geronimo » 24 feb 2013, 19:23

E pa raspalite braćo draga, dobili ste svojih pet minuta. :D
Tema napravljena da se na jednom mjestu komentariše sve u vezi sljedećeg okršaja između (trenutno) dva najjača njemačka kluba. Očekuje nas veliki meč kako god okrenemo.
Nakon meča (par dana) ovu temu spajamo sa 'bundesicom'.

Bujrum. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 feb 2013, 19:25

Veliko iznenadjenje u Fürth-u gdje je Leverkusen remijem bez golova prosuo dva vazna boda. Nosalantnost je Leverkusen kostala pobjede, a moze se reci da je Fürth igrao ovu utakmicu iznad svojih mogucnosti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 24 feb 2013, 19:26

Utakmica velikog značaja za Bavarce, ne toliko zbog prolaska dalje u kupu, više psihološki glede mogućeg okršaja u Ligi Prvaka da se da do znanja ko okreće antenu a ko viče "valja, ne valja ". :mrgreen:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 feb 2013, 19:27

moja neka prognoza je da bi utakmica vrlo lagano mogla ući u produžetke a na dalje je sve moguće

Radujem se i nadam istinskom spektaklu ;)
Agieren statt reagieren

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 24 feb 2013, 19:28

sta reci, Bayern pet puta vise osvajao ovo takmicenje, tri puta bolji tim treuntno od Dortmunda, favorit do srži, mada je Dortmund svijestan da je titula izgubljena, de facto, naravno, stoga ce sve karte dati u ovo takmicenje i dat ce sve od sebe da poraze Bayern ili barem prodju neporazeno. Spektakl zagarantovan.
Metropole

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 feb 2013, 19:29

nema produzetaka mora se u 90 minuta ovjeriti pobjeda .Bayern mora naplatiti dormundu ostali su nam dosta duzni.Moci moraju da gidnu ako treba krpite ih laktovima ,nogama ,gurajte bilo kako ali necu da gledam onu dominaciju dortmunda da ekipa do juce totalnoih anonimusa bude bolja od bayernovih supezvezda

moje misljenje sto se rezultata tice 3:1 za nas :)
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 24 feb 2013, 20:05, ukupno mijenjano 2 puta.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 feb 2013, 19:30

Bayern ako ne pobjedi u srijedu onda nece nikad dok je Klopp u Dortmundu.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 feb 2013, 19:33

adnan24 je napisao/la:Bayern ako ne pobjedi u srijedu onda nece nikad dok je Klopp u Dortmundu.
Licno za mene to ce biti veliko razocarenje jer.po meni bi to bio slag na tortu sto se nice njemackog nacionalnog takmicenja.U predhodne dve sezone gadilo mi se gledati kao nas balavurdija do tada anonimna zajebava momacki.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 24 feb 2013, 19:40

Koda nije ovo 1/2?
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 feb 2013, 19:47

adnan24 je napisao/la:Bayern ako ne pobjedi u srijedu onda nece nikad dok je Klopp u Dortmundu.
Ma ne bi se to baš tako moglo tvrdit....Prije bi rekao , da bi to bio dokaz da Heynckes ne zna pobijedit Kloppa.
Iako ga je pobijedio u Superkupu (najmanje bitnoj utakmici, ali ipak oficijelnoj, gdje su obje ekipe htjele pobjedu), u ovim drugim utakmicama (BuLi, Kup) nije, a znamo da protiv Kloppa ni u Leverkusenu nije bio uspješan.

Ipak sad Bayernova ekipa djeluje još uštimanije, uigranije, te varijabilnije i u odnosu na onu utakmicu zadnju u BuLi koja se završila remijem.
U srijedu ovo što smo vidjeli tokom sezone, može imati uticaja, ali neke stvari možeš okačit i mačku o rep, jer kad počne ta utakmica, onda je to derbi, onda je to brutalni kup i sve je jednostavno moguće. To je onda i psihološki ispit za obje ekipe, pogotovo ako se rezultat dugo bude lomio. A svaka greška može biti kažnjena brzo.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 feb 2013, 20:15

Ok...mogao bi se slozit za Heynckes-a ali cinjenica je da je Bayern trenutno na svom vrhuncu.Sve funkcionise perfektno,svi su zdravi,u formi...odmorni pred mec u srijedu a ne moraju razmisljati ni o ligi prvaka.Uz to igraju na svom stadionu...sljedece sezone sa novim trenerom nece sigurno biti bolji...Guardiola je uspio ako zadrzi ovakav Bayern.

Jednostavno ovaj mec Bayern mora dobiti,pa makar na penale...ako ispadnete dzaba vam 50 bodova prednosti u Bundesligi.

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 24 feb 2013, 20:28

GAL je napisao/la:nema produzetaka mora se u 90 minuta ovjeriti pobjeda .Bayern mora naplatiti dormundu ostali su nam dosta duzni.Moci moraju da gidnu ako treba krpite ih laktovima ,nogama ,gurajte bilo kako ali necu da gledam onu dominaciju dortmunda da ekipa do juce totalnoih anonimusa bude bolja od bayernovih supezvezda

moje misljenje sto se rezultata tice 3:1 za nas :)

nisu bitne zvjezde u timu to se vidi po chelsea-u i manchester city-u, liverpool-u a i realu ne ide bas kako se od njih ocekuje..itd, timski duh je glavni faktor jedne momcadi, to je borussija pokazala a imaju i individualce koji mogu odluciti utakmicu, trenutno i bayern ima obadvoje i dobro im ide al prosle dvije sezone su bili katastrofa uglavnom ce to biti dobra utakmica, neka bolji pobjedi samo da sudija bude korektan..

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.