Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
U jednoj izjavi za medije, kada se digla " medijska buka " oko Halilovića, on je kazao da je već izabrao za koga će igrati, da je njegova zemlja Hrvatska, i da se nada da će igrati on i Halilović zajedno u istoj reprezentaciji jer su veliki prijatelji. Tako da ta ideja nema nikakve šanse da padne na plodno tlo.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
AMIn da ne zaigra, mslm da je prenapuhan igrac, svakako imamo pjanketa na toj poziciji koji je bolji i od njega a i luke zajedno,ZZtop10 je napisao/la:Ma nema sanse da Kovacic za nas zaigra.... moje misljenje
Zaganajti kolasinca,bicakcica i dilavera i eto ti odbrane u narednih 10 god,
Muhamed Besic ce uskociti na poziciju zadnjeg veznog jer je on nekako najbolji od svih ovih
Nemoj zaboraviti Dinu Arslanagica,mali je prvotimac sa 21 godinom u Standardu.mujo205 je napisao/la:AMIn da ne zaigra, mslm da je prenapuhan igrac, svakako imamo pjanketa na toj poziciji koji je bolji i od njega a i luke zajedno,ZZtop10 je napisao/la:Ma nema sanse da Kovacic za nas zaigra.... moje misljenje
Zaganajti kolasinca,bicakcica i dilavera i eto ti odbrane u narednih 10 god,
Muhamed Besic ce uskociti na poziciju zadnjeg veznog jer je on nekako najbolji od svih ovih
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
I meni se cini da nema neke sanse, ali cisto pitam.
Ne bi bilo lose da se obavi samo jedan razgovor sa njim, cisto da se porazgovara o svemu. Po mom misljenju tako bi se trebalo uraditi sa svakim potencijalom, od jednog razgovora ne moze biti nista, a ako on kaze jbg ja sam se odlucio za hrvatsku, nikom nista. Sretan put. Ali mislim da nije nikakvo ponizenje da se sa svakim takvim i slicnim igracem porazgovara jedan put buduci da covjek ima bosanske korjene iako i ja sumnjam da bi htio, cisto da se razrjesi dilema za sva vremena i da se zna zauvijek, a to se moze uraditi i jednim telefonskim pozivom
Ne bi bilo lose da se obavi samo jedan razgovor sa njim, cisto da se porazgovara o svemu. Po mom misljenju tako bi se trebalo uraditi sa svakim potencijalom, od jednog razgovora ne moze biti nista, a ako on kaze jbg ja sam se odlucio za hrvatsku, nikom nista. Sretan put. Ali mislim da nije nikakvo ponizenje da se sa svakim takvim i slicnim igracem porazgovara jedan put buduci da covjek ima bosanske korjene iako i ja sumnjam da bi htio, cisto da se razrjesi dilema za sva vremena i da se zna zauvijek, a to se moze uraditi i jednim telefonskim pozivom
U potpunosti se slažem sa tobom @dadnan, al ev' kao što rekoh, ne vjerujem da ima neke šanse da ostvarimo nešto u tom smjeru.
Što se tiče Dilavera, Kolašinca i Arslanagića, ja bih već više pažnje usmjerio na Dilavera i Arslanagića iz razloga što nema neke medijske hajke oko njih, ne provlače se kroz novine, i ne postavlja se pitanje njihovoga nastupa za našu reprezentaciju.
Mislim da bi nam bilo jako korisno da tu dvojicu kontaktiramo, ako već nije Savez šta učinio povodom toga, jer baš kao što reče jedan od forumaša gore, imali bi obranu za budućnost.

Dino Arslanagić

Emir Dilaver
Što se tiče Dilavera, Kolašinca i Arslanagića, ja bih već više pažnje usmjerio na Dilavera i Arslanagića iz razloga što nema neke medijske hajke oko njih, ne provlače se kroz novine, i ne postavlja se pitanje njihovoga nastupa za našu reprezentaciju.
Mislim da bi nam bilo jako korisno da tu dvojicu kontaktiramo, ako već nije Savez šta učinio povodom toga, jer baš kao što reče jedan od forumaša gore, imali bi obranu za budućnost.

Dino Arslanagić

Emir Dilaver
pa vi bi bilo koga ko ima ikakve veze sa BiH da odmah igra za vas,a vrhunac je Kovačić pa samo je pitanje vremena kada će zaigrat za Hrvatsku ,budite sretni što ste dobili i Kološinca ,a ovo za Matea jedadnan je napisao/la:Valjda je covjek mislio na sastav za buducnost jer je ovo tema o igracima koji nisu jos u repci i da se sastavljaju formacije i postave kakve bismo voljeli vidjeti u buducnosti
A neko je spomeno Kovacica. Ja sam skroz i zaboravio da on ima korjene iz BiH, tj. rodjen je u Austriji a roditelji su mu iz BiH tako da prakticki nista ga ne veze sa Hrvatskom osim sto se racuna kao hrvat iz BiH, sto bi znacilo da bi mi mogli imati tu neke sanse. Da li neko zna kakvo je njegovo razmisljanje? Ima li ikakve nade za njega? Momak je talentiran i sigurno je perspektiva sa 18g, preso je u Inter tako da je sigurno bolji od nekih polu-amatera.
Oko moje lijepo vi zovete i one koji ne samo da nemaju nikakve veze sa Hrvatskom,nego je nisu vidjeli ni preko razglednice.Zato tisujozinho je napisao/la:pa vi bi bilo koga ko ima ikakve veze sa BiH da odmah igra za vas,a vrhunac je Kovačić pa samo je pitanje vremena kada će zaigrat za Hrvatsku ,budite sretni što ste dobili i Kološinca ,a ovo za Matea jedadnan je napisao/la:Valjda je covjek mislio na sastav za buducnost jer je ovo tema o igracima koji nisu jos u repci i da se sastavljaju formacije i postave kakve bismo voljeli vidjeti u buducnosti
A neko je spomeno Kovacica. Ja sam skroz i zaboravio da on ima korjene iz BiH, tj. rodjen je u Austriji a roditelji su mu iz BiH tako da prakticki nista ga ne veze sa Hrvatskom osim sto se racuna kao hrvat iz BiH, sto bi znacilo da bi mi mogli imati tu neke sanse. Da li neko zna kakvo je njegovo razmisljanje? Ima li ikakve nade za njega? Momak je talentiran i sigurno je perspektiva sa 18g, preso je u Inter tako da je sigurno bolji od nekih polu-amatera.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Ajd me prosvijetli Jozo pa mi reci šta je to smiješno ?
I na koji način to Kovačić ima više veze sa Hrvatskom nego sa BiH ?
Ja sam već rekao da se momče osjeća Hrvatom, i da tu nema priče,
on je svoje izabrao, al ajd mi odgovori na moja 2 pitanja.
Pretpostavljam da si iz Hrvatske cim kazes "vi bi" i "budite sretni"jozinho je napisao/la:pa vi bi bilo koga ko ima ikakve veze sa BiH da odmah igra za vas,a vrhunac je Kovačić pa samo je pitanje vremena kada će zaigrat za Hrvatsku ,budite sretni što ste dobili i Kološinca ,a ovo za Matea jedadnan je napisao/la:Valjda je covjek mislio na sastav za buducnost jer je ovo tema o igracima koji nisu jos u repci i da se sastavljaju formacije i postave kakve bismo voljeli vidjeti u buducnosti
A niko nije reko da mora da igra za nas. Samo sam reko da ga sa Hrvatskom nista ne veze osim sto se smatra hrvatom iz BiH sto prakticno opet nema nikakve veze sa Hrvatskom i kao takav bi imao realne sanse da igra za nas. A i ja znam da od toga nece biti nista nego eto jedan telefonski poziv nije toliko tesko obaviti, a jos cemo ispast i ljudi ako mu se zahvalimo na izdvojenom vremenu pa cemo ostaviti dobar utisak kako kod njega tako i kod drugih jer su to sve mladi momci i vjerujem da bi svima oko sebe pricao kako je dobio i poziv za BiH i kako smo mu se zahvalili na izdvojenom vremenu i prekrizili ga i to je sve. Vrlo jednostavno mozes doci do poena kod nekih ljudi samo treba glavom razmisljati.
Nek je kovacic vidio Hrvatske, da nije bilo Mamica i dobrog projekta u Dinamu ne bi znao ni gdje se nalazi HrvatskaTMovac je napisao/la: Oko moje lijepo vi zovete i one koji ne samo da nemaju nikakve veze sa Hrvatskom,nego je nisu vidjeli ni preko razglednice.Zato tisu
kovacic je hrvat.i to je dovoljno.to ga vise veze sa hrvatskomzizu1991 je napisao/la:Ajd me prosvijetli Jozo pa mi reci šta je to smiješno ?
a sta je po tebi Emir Spahic ?nate je napisao/la:kovacic je hrvat.i to je dovoljno.to ga vise veze sa hrvatskomzizu1991 je napisao/la:Ajd me prosvijetli Jozo pa mi reci šta je to smiješno ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
u bih jedini koji je afirmiran u domaćoj ligi je džeko i to da nije pobjegao igrao bi sad u mariboru. mujdža, begović, spahić, lulić, salihović, pjanić, misimović, stevanović, ibišević nikad nisu igrali u bh ligi, a 80% ih nije ni rođeno u bih, ovi ostali su rođeni i živjeli tri dana u bih. bih je ukrala cijelu reprezentaciju.
gecepe je napisao/la:u bih jedini koji je afirmiran u domaćoj ligi je džeko i to da nije pobjegao igrao bi sad u mariboru. mujdža, begović, spahić, lulić, salihović, pjanić, misimović, stevanović, ibišević nikad nisu igrali u bh ligi, a 80% ih nije ni rođeno u bih, ovi ostali su rođeni i živjeli tri dana u bih. bih je ukrala cijelu reprezentaciju.

Begovic- Trebinje
Lulic-Mostar
Salihovic-Zvornik
Pjanic - Tuzla
Stevanovic-Zvornik
Ibisevic-Vlasenica
3/9 = 80 % . SVAKA CAST !
Zadnja izmjena: ZZtop10, dana/u 24 feb 2013, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.
I onda kada više ne bude me ovdje
Ma stipu ba,ne moze meni neko popovat da ne bih trebao da radim nesto,ako on to isto radi sto i ja.Uz to je jos gori od mene po tom pitanju.A sto se tice njegovih veza sa Lipom nasom.Ima ih kao i ja.Tj nikakve.Imam dosta prijatelja u Hrvatskoj.Ciji su i djedovi i bake tamo rodjeni.Ali ono sto je zanimljivo dosta ih je porijeklom iz Bosne ili Hercegovine.Otisao im cukundjed tamo i ostao.Bilo kako bilo,barem sto se sporta tice oni ne mogu bez Bosanaca,ili barem onih koji su porijeklom Bosanci.Cak je i Davor Suker Bosanac.Rodjitelji mu emigrirali iz Bosne i otisli u Osijek gdje se Davor i rodiodadnan je napisao/la:Pretpostavljam da si iz Hrvatske cim kazes "vi bi" i "budite sretni"jozinho je napisao/la:pa vi bi bilo koga ko ima ikakve veze sa BiH da odmah igra za vas,a vrhunac je Kovačić pa samo je pitanje vremena kada će zaigrat za Hrvatsku ,budite sretni što ste dobili i Kološinca ,a ovo za Matea jedadnan je napisao/la:Valjda je covjek mislio na sastav za buducnost jer je ovo tema o igracima koji nisu jos u repci i da se sastavljaju formacije i postave kakve bismo voljeli vidjeti u buducnosti
A niko nije reko da mora da igra za nas. Samo sam reko da ga sa Hrvatskom nista ne veze osim sto se smatra hrvatom iz BiH sto prakticno opet nema nikakve veze sa Hrvatskom i kao takav bi imao realne sanse da igra za nas. A i ja znam da od toga nece biti nista nego eto jedan telefonski poziv nije toliko tesko obaviti, a jos cemo ispast i ljudi ako mu se zahvalimo na izdvojenom vremenu pa cemo ostaviti dobar utisak kako kod njega tako i kod drugih jer su to sve mladi momci i vjerujem da bi svima oko sebe pricao kako je dobio i poziv za BiH i kako smo mu se zahvalili na izdvojenom vremenu i prekrizili ga i to je sve. Vrlo jednostavno mozes doci do poena kod nekih ljudi samo treba glavom razmisljati.
Nek je kovacic vidio Hrvatske, da nije bilo Mamica i dobrog projekta u Dinamu ne bi znao ni gdje se nalazi HrvatskaTMovac je napisao/la: Oko moje lijepo vi zovete i one koji ne samo da nemaju nikakve veze sa Hrvatskom,nego je nisu vidjeli ni preko razglednice.Zato tisu
Upravu si, on je hrvat, ali si zaboravio dodati bosanski hrvat, to je velika razlika.nate je napisao/la: kovacic je hrvat.i to je dovoljno.to ga vise veze sa hrvatskom
@gecepe, ko je pričao o našim " A " reprezentativcima ? otkud to najednom ?
Kao prvo Hrvat je,živi u Hrvatskoj,igrao je za hrvatski klub,nastupa za mlađe hrvatske reprezentacije,nastupao je u hrvatskoj ligi gdje se afirmirao kao igrač...zizu1991 je napisao/la:Ajd me prosvijetli Jozo pa mi reci šta je to smiješno ?
I ja sam bio u danskoj neko vrijeme pa jesam li ja onda bosanski danac?
Covjek ima porijeklo iz BiH kao drzave i moze on biti i bosanski hrvat i bosanski srbin i bosanski englez i bosanski jamajcanin on je ipak BOSANSKI, i po tome ima cak i vece pravo da igra za nas, a druga je stvar ako on to ne zeli. Tako da neka prica kako previse trazimo i krademo nesto je cista glupost.
Covjek ima porijeklo iz BiH kao drzave i moze on biti i bosanski hrvat i bosanski srbin i bosanski englez i bosanski jamajcanin on je ipak BOSANSKI, i po tome ima cak i vece pravo da igra za nas, a druga je stvar ako on to ne zeli. Tako da neka prica kako previse trazimo i krademo nesto je cista glupost.
Jozo druže ne odgovori ti meni na pitanje konkretno, gdje se dečko rodio, odakle su mu roditelji ?
Na stranu vaše nacionalna osjećanja, roditelji su mu bosanski hrvati, a on je ako ćemo mak na konac Austrijanac.
Tako da tu priču za malu djecu ostavi.
Na stranu vaše nacionalna osjećanja, roditelji su mu bosanski hrvati, a on je ako ćemo mak na konac Austrijanac.
Tako da tu priču za malu djecu ostavi.
Kako uvijek neko uleti na temu sa prebrojavanjem krvnih zrnaca??
Uletio je drug Jozo, Bog mu lijepo zdravlje dao.
Trenutno korisnika/ca: MElloo, s4mke, Zaboljesutra i 36 gostiju.