Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Dzeko dragi po koji je ovo put da citavu naciju bez rijeci ostavis? Koji je ovo put da si zacepio usta svim svojim kriticarima i pokazao da si ti dijete iz naroda, covjek od krvi i mesa kao i svi mi. Nisi se ti morao "kititi" Bosanskim zastavama kad si osvajao Bundesligu i EPL, nisi ti morao promovisati Bosnu na svakom koraku, nisi ti morao biti najbolji ambasador nase domovine, nemoras ti pomagati nekom djetetu koje nikad u zivotu vidio nisi jer je ono bolesno. Ali ti to radis. I to ponosno. Ne postoje dovoljno dobre rjeci kojima ti se ne samo ja ili otac ovog djecaka ili sam djecak mozemo zahvaliti. Ali mozemo zatraziti od Uzvisenog da ti sve ovo sto imas, sav tvoj uspijeh, sve sto si postigao kao sportas i covjek, da jos bar 100 puta toliko. Jer tvoj uspijeh je i nas uspijeh. A novac koji zaradujes ponovo ces siguran sam iskoristiti da pomognes onima kojima je taj novac potreban. Hvala ti Dijamanu nas do neba, jer da nije tebe niko nebi znao ni za nas, ni za Bosnu. Ja daleko od toga da zelim da omalovazavam bilo koga od nasih reprezentativaca, ali sto ovaj momak cini za BiH davno je zasluzio da mu sagradimo spomenik na sred carsije. Respect naravno i Ibricicu i Jahicu za ovaj divan gest koji je vrijedan svake pohvale. Ali ovo je tema o Dzeki pa zato sam njega ovdje i nahvalio. Nemojte mi zamjeriti. 
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
aferim za postsoccerfan je napisao/la:Dzeko dragi po koji je ovo put da citavu naciju bez rijeci ostavis? Koji je ovo put da si zacepio usta svim svojim kriticarima i pokazao da si ti dijete iz naroda, covjek od krvi i mesa kao i svi mi. Nisi se ti morao "kititi" Bosanskim zastavama kad si osvajao Bundesligu i EPL, nisi ti morao promovisati Bosnu na svakom koraku, nisi ti morao biti najbolji ambasador nase domovine, nemoras ti pomagati nekom djetetu koje nikad u zivotu vidio nisi jer je ono bolesno. Ali ti to radis. I to ponosno. Ne postoje dovoljno dobre rjeci kojima ti se ne samo ja ili otac ovog djecaka ili sam djecak mozemo zahvaliti. Ali mozemo zatraziti od Uzvisenog da ti sve ovo sto imas, sav tvoj uspijeh, sve sto si postigao kao sportas i covjek, da jos bar 100 puta toliko. Jer tvoj uspijeh je i nas uspijeh. A novac koji zaradujes ponovo ces siguran sam iskoristiti da pomognes onima kojima je taj novac potreban. Hvala ti Dijamanu nas do neba, jer da nije tebe niko nebi znao ni za nas, ni za Bosnu. Ja daleko od toga da zelim da omalovazavam bilo koga od nasih reprezentativaca, ali sto ovaj momak cini za BiH davno je zasluzio da mu sagradimo spomenik na sred carsije. Respect naravno i Ibricicu i Jahicu za ovaj divan gest koji je vrijedan svake pohvale. Ali ovo je tema o Dzeki pa zato sam njega ovdje i nahvalio. Nemojte mi zamjeriti.
- el-fighter
- Kontakt:
Veliki covjek velikog srca!! Svaka cast Dzeki, kao i Ibricicu i Jahicu. Lijepo je vidjeti da oni nisu zaboravili gdje su rodjeni i sta su sve prezivjeli da bi danas bili tu gdje jesu.
BRAVO ZMAJEVI!!
BRAVO ZMAJEVI!!
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Novi humani gest prije svega velikog covjeka,pa onda i virtuoza sa loptom,igracine,masinerije...Ponekad se pokusam staviti u njegovu kozu,i zapravo shvatim koliko je tesko ostati COVJEK,onaj iskreni i posteni covjek koji ima snage i volje da pomaze svima i svakome.Nedvojbeno je da je Edin idol svih nas koji ovu zemlju dozivljavamo kao svoju,nedvojben je njegov znacaj i lik za svakog od nas,nedvojbeno je koliko inspiracije stvara kod nas mnogih...Dvojba je samo jedna:Da li je on veci igrac ili covjek?To nikada necemo saznati.Volim te Edine.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
sa jedne strane, bilo bi lijepo vidjeti Edina u Dortmundu, nazabijao bi se golova, ali je i pitanje do kada će Dortmund biti konkurentan Bayernu, jer ipak prije ili poslije će morati prodati Hummelsa, Subotića, Reusa, Gotzea .. sa druge strane, ipak bih više volio vidjeti Edina u nekom većem klubu (Inter, Juve, Arsenal)

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- Cautinho
- Kontakt:
Ne vjerujem da ce tako lako Dortmundovci pasti prodajom igraca,jer se svrstavaju u velike klubove,i igrace od njih nitko nece dobiti jeftino.Dobit ce dobre pare za nekog igrača,a onda ce od tih para kupiti jos bolje,ili barem kvalitetne igrace i pojacanja.A po meni,BVB je bolji klub od Arsenala,uz duzno postovanje,barem u ovom trenutku,a sta ce biti ubuduce,neznam.
Keep walking.
istina je da Dortmund igra vrhunski na svim frontovima, a i ja se nadam se da će Dortmund dovesti dobre zamjene ako proda ove igrače .. baš sam maloprije posjetio njihov Fan Page na Facebooku i pročitao par komentara, žele vidjeti Edina u žuto-crnom dresu ..
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 21 feb 2013, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- Goalgetter
- Kontakt:
Mislim da nece biti vece rasprodaje u Dortmundu, i da ce u sljedecih par godina nastaviti ovako. Npr, prodali su oni vc Sahina, Kagawu, Barriosa i jos neke, i zamjenili su sve i jednog dostojno. Dobru transfer politiku imaju, a i pogotovo sa trenerom kakav je Jürgen Klopp, sigurno ce biti redovni ucesnik LP i dostojan suparnik Guardiolinom Bayernu, i ne bi imao nista protiv da Dzeko zaigra u Dortmundu.
Prva vijest, City prodaje Dzeku i Nasrija... Naredna "City primoran prodati Aguera Realu"....
Uffff
Uffff
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- NoName
- Kontakt:
Tika taka naredne sezone?Virtu4l je napisao/la:Prva vijest, City prodaje Dzeku i Nasrija... Naredna "City primoran prodati Aguera Realu"....
Uffff
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Ima li ovaj City ikako treninge? Ovaj Dzeko vise u Sarajevu nego Manchesteru. 
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Samo ima dva problema.Visina obeštećenja i enormna plata Edina koju mu Dortmund ne može i neće dati.JTS je napisao/la:istina je da Dortmund igra vrhunski na svim frontovima, a i ja se nadam se da će Dortmund dovesti dobre zamjene ako proda ove igrače .. baš sam maloprije posjetio njihov Fan Page na Facebooku i pročitao par komentara, žele vidjeti Edina u žuto-crnom dresu ..
1974---1975---1976---2001---2013---2020
pa to je opće poznato, lijepo je rekao Klopp da bi morao smanjiti svoje zahtjeve, odnosno da se prilagodi njihovim mogućnostima, da oni ni zbog koga ne odstupaju po tom pitanjuSaurman je napisao/la:Samo ima dva problema.Visina obeštećenja i enormna plata Edina koju mu Dortmund ne može i neće dati.JTS je napisao/la:istina je da Dortmund igra vrhunski na svim frontovima, a i ja se nadam se da će Dortmund dovesti dobre zamjene ako proda ove igrače .. baš sam maloprije posjetio njihov Fan Page na Facebooku i pročitao par komentara, žele vidjeti Edina u žuto-crnom dresu ..
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ne samo Džeko da smanji zahtjeve nego i City, koji traži 25-30 mil a Dortmund spreman ponuditi 12 mil.JTS je napisao/la:pa to je opće poznato, lijepo je rekao Klopp da bi morao smanjiti svoje zahtjeve, odnosno da se prilagodi njihovim mogućnostima, da oni ni zbog koga ne odstupaju po tom pitanjuSaurman je napisao/la:Samo ima dva problema.Visina obeštećenja i enormna plata Edina koju mu Dortmund ne može i neće dati.JTS je napisao/la:istina je da Dortmund igra vrhunski na svim frontovima, a i ja se nadam se da će Dortmund dovesti dobre zamjene ako proda ove igrače .. baš sam maloprije posjetio njihov Fan Page na Facebooku i pročitao par komentara, žele vidjeti Edina u žuto-crnom dresu ..
1974---1975---1976---2001---2013---2020
tek će se onda vidjeti koliko je City željan prodati Džeku. Ako mu budu spustili cijenu dovoljno da Dortmund može platiti , onda ćemo znati da je City spreman prodati ga.. A i pričalo se o nekom sponzorskom ugovoru koji će Dortmund potpisati pa dobiti dobre novce za to , ima li šta novo o tome ? A i također , velike su mogućnosti da Lewandowski ode iz ekipe na ljeto tako da će dobiti pare i za to...
- el-fighter
- Kontakt:
Ako Dzeko bude dolazio Lewandowski mora otici, jer ovakav Dortmund ne moze igrati sa 2 klasicna spica. Imaju veoma dobre igrace po krilima koji znaju ubaciti loptu u prostor, a Dzeko je tu dosta dobar. Ne smijem ni zamisliti sta bi radio Bundesligaskim odbranama sa takvim saigracima. Medjutim, mislim da je nerealno ocekivati da Edin predje u Dortmund. Prije svega jer nisu dovoljno finansijski jaki da ga kupe, a Dzeko ove sezone igra sjajno i ako do kraja ovako nastavi City nece imati opravdanja da snizi cijenu. Njima novac nije problem, ali nisu valjda budale da igraca koga su platiti 27 miliona i koji im je uz to najbolji strijelac kluba u sezoni prodaju za 12 miliona?
Ako i dodje do njegovog transfera (u sto cisto sumnjam) onda ce on vjerovatno ostati u Engleskoj, a meni bi bilo drago da ga vidim u Tottenhamu ili Arsenalu.
Ako i dodje do njegovog transfera (u sto cisto sumnjam) onda ce on vjerovatno ostati u Engleskoj, a meni bi bilo drago da ga vidim u Tottenhamu ili Arsenalu.
Velež do groba života mi moga
- Goalgetter
- Kontakt:
Prije da je tako da ako Lewandowski ode, da ce onda Dzeko doci, Dortmund ne zeli prodati Lewandowskog. Dortmund i dalje insistira na tome da zadrze Lewu, ali je navodno vec njegov odlazak gotova stvar. U Njemackim medijima vlada ''bura'' jer je Lothar Mattheus izjavio da je vec Lewandowski dogovorio sve sa Bayernom, sto je izazvalo i konflikt izmedju Hoenessa i Matthäusa.el-fighter je napisao/la:Ako Dzeko bude dolazio Lewandowski mora otici, jer ovakav Dortmund ne moze igrati sa 2 klasicna spica
Ode li Lewandovski, siguran sam da ce imati para da dovedu Dzeku. Sad hoce li Man. City pristati na sumu ispod 30.000.000 € koliko su dosad zahtjevali, i hoce li Dzeko pristati na manju platu (negdje su navodili da je spreman odreci se vece plate, ali sve su to suplje price).
Nije nemoguc transfer Dzeke u Dortmund, interes postoji sigurno sa obje strane, sad vidjecemo kako ce se dalje odvijati situacija. Tevez planira otici nazad u Argentinu, i pitanje je hoce li uopste onda i pustiti Dzeku, jer bi trebali dovesti onda 2 do 3 vrhunska napadaca, i ne znam jesu li Seici spremni opet iskrcati hrpu para za nova pojacanja.
Nadam se danas...
Joe Hart
5 Pablo Zabaleta
4 Vincent Kompany
33 Matija Nastasic
22 Gaël Clichy
21 David Silva
42 Yaya Touré
16 Sergio Agüero
14 Javi Garcia
7 James Milner
10 Edin Džeko
Joe Hart
5 Pablo Zabaleta
4 Vincent Kompany
33 Matija Nastasic
22 Gaël Clichy
21 David Silva
42 Yaya Touré
16 Sergio Agüero
14 Javi Garcia
7 James Milner
10 Edin Džeko
ajde Edine, javljaj da li počinješ tekmu
.. Mancini glupsone, ne dao ti Allah dragi da ga na klupi ostaviš
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Kakvih se pokvarenih tipova ima: http://www.****/sport/fudbal/neuspje ... ine-majice" onclick="window.open(this.href);return false;
Da povratis.
Da povratis.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.