Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

neurofunk
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la neurofunk » 22 feb 2013, 19:52

slika

:lol: :lol: :lol:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 feb 2013, 19:57

slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 22 feb 2013, 20:57

Sada,kada su se sve emocije smirile,odlučio sam da napišem post,hladne glave. Sinoć sam drhtao kao Ber Grils kad izađe iz rijeke na Aljasci .. Očekivao sam prolaz,ponadao sam se,i yebi ga, ispali smo,ali šta da se radi.Svi se sad osvrću na ono "šta bi bilo kad bi bilo",ja ne mislim uopšte na to,išlo je fino sve sinoć. Otkud znate, možda da nismo primili gol,možda se ne bi probudili,al sa druge strane možda bi i prošli, ne zna se. Vidio sam i osjetio vatru na tribinama ali i na terenu od nekih igrača. Posebice Enriquea, Suareza i naravno Gerrarda.Carragher je osim one greške uradio sve fino.Poslije utakmice sam bio potišten,nikakav,htio sam da razbijem televizor,i da legnem da spavam, ali nije bilo tako. Po završetku tekme,ugasio sam telku,i probao zaspati,međutim to nisam mogao jedno sat vremena,razmišljajući koliko je sreće nama trebalo ? :( Sezona je oficijelno propala,i sada ostaje samo da se igrači čuvaju (povrede),i da se proba izboriti europa liga, mada priznali vi to ili ne tinja nada za lp,ali vjerovatno od toga nema ništa. No, dosta o emocijama, sad ću da se posvetim komentarisanju naših igrača i ekipe općenito. Ako se želi graditi "šampionski" Liverpool treba krenuti od odbrane. Milion puta rečeno i opet, Reina se treba prodati, i probati dovesti makar malo kvalitetnijeg golmana,koji se ne boji ići na loptu.U odbranu dovesti desnog beka,i dva dobra štopera ( jedan mlađi,jedan iskusniji) i backup lijevog beka. Tu bi se trebalo istrošiti finih 15-20 mil. Sljedeće je defanzivni vezni. Mislim da je Lucasu odbrojano sve. Nije se udostojio da priđe i opusti odbranu nakon pritiska kojeg su vršili Zenitovi igrači,trebao se fino okriti,prići,izbiti,po mogućnosti fino iznijeti loptu kao dmf koji priliči ostrvu. Skinuti teret s leđa odbrane. Tu bi se moglo istrošiti,na jednog igrača 10-15 mil.Ostalo ne bih mijenjao,možda ako ostanu fine financije da se proba dovesti dobro krilo.Prodati Reinu,Škrtela,Lucasa,Downinga(možda) , to bi izašlo nekih 20-25 mil i mogli bi se dovesti igrači koje sam već nabrojao uz dodatak uprave.Žao mi je Suareza koji je dao sve od sebe,Gerrarda koji je probao ali nije mogao,uostalom čitavog kolektiva zbog baksuzluka i sreće koja nam je definitvno izmakla i neće da nas posluži.Eto,ako se nečeg prisjetim još,napisaću,a vama koji ste pročitali ovaj post - halalite za nekoliko min koje sam vam uzeo <3 YNWA!
i da,ako Bog da da doživim iduću sezonu,vjerujem da će nas krenuti :)
Ja te volim, volim Željo..

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 22 feb 2013, 21:53

slika

Kakav igrač i kakav borac ,toliko razočaranje zbog ispadanja iz EL kakve bi tek partije gledali od njega u LP,uvjek maksimalno motivisan zna profulati zicere ali u svakoj utakmici da 120 % i ako ga uprava pusti na ljeto prestajem pratit ovaj klub :evil: ,Sule ostati mora :mrgreen: .

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 22 feb 2013, 22:08

Zodiac je napisao/la:slika

Kakav igrač i kakav borac ,toliko razočaranje zbog ispadanja iz EL kakve bi tek partije gledali od njega u LP,uvjek maksimalno motivisan zna profulati zicere ali u svakoj utakmici da 120 % i ako ga uprava pusti na ljeto prestajem pratit ovaj klub :evil: ,Sule ostati mora :mrgreen: .
Možda i ne doživi Liverpool u ligi prvaka kako je krenulo :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 22 feb 2013, 22:15

Ne sluti :mrgreen: .

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 22 feb 2013, 22:49

neurofunk je napisao/la:slika

:lol: :lol: :lol:
Why always me? :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 23 feb 2013, 11:55

S obzirom da sam počeo širiti i mržnju na forumu moram biti oprezan šta pišem. :lol:

Predhodnu utakmicu u ligi, baš kao i ovu protiv Zenita smo odigrali odlično. Ostaje žal za onim promašenim prilikama Suareza u prvoj utakmici, mada je i greška Carraghera došla kao kec na deset Rusima. Hulk onakve situacije koristi stopostotno. Igra, takva kakva jeste, je loša za živce. Ali pomalo se moramo navikavati na to. Očito je da se u većini slučajeva ta lopta neće izbijati preko centra, već će se pokušavati nekim kratkim pasovima osvajati dio po dio terena. U prvom meču, u prvom poluvremenu je to bio dio taktike, i nije tako loše izgledalo. Sule se u par navrata uspio nakon tih dugih lopte i grešaka odbrane naći u izglednim situacijama, ali nažalost ni jednom nije iskoristio. Svaka čast momcima na utakmici, navijačima na podršci... Poželio sam ovakve utakmice, nismo ih odavno gledali. Kamo sreće da imamo priliku u ligi prvaka da se okušamo.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 feb 2013, 12:11

OTNYS_YNWA je napisao/la:S obzirom da sam počeo širiti i mržnju na forumu moram biti oprezan šta pišem. :lol:

Predhodnu utakmicu u ligi, baš kao i ovu protiv Zenita smo odigrali odlično. Ostaje žal za onim promašenim prilikama Suareza u prvoj utakmici, mada je i greška Carraghera došla kao kec na deset Rusima. Hulk onakve situacije koristi stopostotno. Igra, takva kakva jeste, je loša za živce. Ali pomalo se moramo navikavati na to. Očito je da se u većini slučajeva ta lopta neće izbijati preko centra, već će se pokušavati nekim kratkim pasovima osvajati dio po dio terena. U prvom meču, u prvom poluvremenu je to bio dio taktike, i nije tako loše izgledalo. Sule se u par navrata uspio nakon tih dugih lopte i grešaka odbrane naći u izglednim situacijama, ali nažalost ni jednom nije iskoristio. Svaka čast momcima na utakmici, navijačima na podršci... Poželio sam ovakve utakmice, nismo ih odavno gledali. Kamo sreće da imamo priliku u ligi prvaka da se okušamo.
dobro si ti prosao pa nisi trajni ban dobio.
sto se tice igre i taktike ne slazem se sa tobom. ne bi rekao da je cilj kratkim pasovima osvajati male dijelove terena ja bi rekao da je cilj zadrzati loptu sto duze moguce i cak umrtviti igru pa ocekivati neku gresku protivnika.... samo sto je problem u danasnjem fudbalu to sto su ekipe dosta disciplinovane u odbrani pa moze proci mnogo vremena dok ne naprave gresku.
presing zenita se pokazao uspjesno u drugom poluvremenu ali to sigurno nije taktika koja ce svaki put proci jer uz jednog ili dvojicu malo odvaznijih igraca na terenu proci ce neki killer pas i eto odma prilike za gol. isto tako rodgers voli da skupi malo igru prema sredini a onda ide jedan dobar pas na krilo i igra se širi iznenada i tako se vrlo lako dolazi u priliku. samo problem kod liverpoola je sto jos uvijek nemamo odgovarajuca krila za te igre. downing je jednostavno prespor za toga dok su neki drugi premladi i neiskusni itd... ja ocekujem da mi na ljeto dovedemo jos jedno brzo krilo mozda onog koreanca iz HSV-a nekako bi se po meni on fino tu uklopio.
You are someone else I am still right here

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 feb 2013, 14:34

Ochoa told Orange: "There was some communication with Liverpool, but I let everything be handled by my agent and my club's president. My job is to remain focused and think about my team, Ajaccio. There is no doubt, though, that this is a dream I have had since I came to Europe, since I started playing football."
He also told football.fr: "My agent had contact with Liverpool but there is nothing concrete. I hope this summer there will be some offers and I will analyse if it is the right time for me to leave Ajaccio."

Najrealnija zamjena za Reinu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 23 feb 2013, 14:55

Govorim o presingu protivnika na našoj polovici, a tada se ne izbija lopta nego se dio po dio osvaja teren.

PS: Vidio sam ja da si ti priželjkivao stalni ban, ali eto nije ti se ostvarila želja, više sreće drugi put.

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 23 feb 2013, 18:15

Brz oporavak Borini :cry:

slika

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 feb 2013, 22:34

OTNYS_YNWA je napisao/la:Govorim o presingu protivnika na našoj polovici, a tada se ne izbija lopta nego se dio po dio osvaja teren.

PS: Vidio sam ja da si ti priželjkivao stalni ban, ali eto nije ti se ostvarila želja, više sreće drugi put.
ja da hocu mogu ti srediti sad ban da dobijes :mrgreen:
realno druze neke stvari je pametnije presutiti

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 23 feb 2013, 22:39

Bez dlake na jeziku, samo bahati o bezobrazno. :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 feb 2013, 22:47

OTNYS_YNWA je napisao/la:Bez dlake na jeziku, samo bahati o bezobrazno. :mrgreen:
meni si bio mnogo vise ok kad nisi tako razmisljao.
al dosta off topica...
koga zanima U-18 ekipa danas odigrala sjajno protiv sunderlanda, par momaka pruzaju sjajne partije kad god sam ih gledao rossiter i ojo su među najmlađim u timu a igraju strasno.

SGLS
Kontakt:

Post Postao/la SGLS » 24 feb 2013, 11:44

Vidi se da ne igramo ovaj vikend, niko ništa ne piše, totalno se umirila tema :D Želim brz oporavak Boriniu YNWA.
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 24 feb 2013, 12:14

Uživancija.

[youtube][/youtube]

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 24 feb 2013, 12:23

Suarez v Van Persie
Club
Luis Suarez: 320 Match - 185 Goal
Van Persie: 386 Match - 176 Goal
Country
Luis Suarez: 61 Match - 30 Goal
Van Persie: 71 Match - 31 Goal
All
Luis Suarez: 381 Match - 215 Goal
Van Persie: 457 Match - 207 Goal

Zek zek dadumle, kiss the hand :lol:

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 24 feb 2013, 12:44

FINISHING
Van Persie is as good as you get. In his early seasons at Arsenal, he had to shoot on his left foot. Since last season he has trusted his right foot, too and defenders can’t read him. He rarely misses a chance. Suarez is not as reliable in front of goal and can snatch at things. Because of the way in which he often creates something out of nothing, the ball is sometimes ricocheting around him, meaning he pulls the trigger at the wrong time. VAN PERSIE: 10/10 SUAREZ 7/10

LINK-UP PLAY
Both players have great imagination but Van Persie probably edges this category, too. He has more assists than Suarez this season (six to three) and his movement off the ball is better, although they are both very good. He also takes corners for Manchester United. Van Persie can be more of a passer and provider when he comes deeper and I think he might even move into midfield later on in his career. He is slightly more versatile. Having said that, Suarez’s work rate is exceptional and he charges around after the ball when he doesn’t have it. VAN PERSIE 9/10 SUAREZ 8/10

ATTITUDE

They both have a nastiness about them, which I want to see in a striker. You can’t bully either of them. Suarez is slightly more cynical. If Van Persie goes down, nine times out of 10 you are worried for him. That hasn’t always been the way with Suarez but he’s improved that side of his game. Ruud Van Nistelrooy used to annoy me because he’d be the tough guy one minute and then he’d collapse to the floor like a pack of cards the next. Suarez has a bit of that about him. But they are both up for it every week and handle the pressure and expectation on them every week. That is not easy.
VAN PERSIE 9/10 SUAREZ 9/10

HEADING

This is not Suarez’s strength — only two of his Premier League goals this season and five in his Liverpool career have come with his head. Van Persie probably is stronger in the air but not by much and you don’t see him score that many with his head. Neither player is prolific.
VAN PERSIE 7/10 SUAREZ 6/10

DRIBBLING
Suarez is fantastic at this. He tries to turn inside a defender at every opportunity, often gambling on playing the ball through their legs. The ball then bounces off the defender and comes back to the Uruguayan, leaving the defender anchored to the ground. That tactic of wiggling inside when going down the outside looks the obvious route catches defenders off guard. He’s like the Artful Dodger, risks losing possession because the gain outweighs the loss. Van Persie beats players in a cleaner fashion but it is not something you see him do as often. VAN PERSIE 8/10 SUAREZ 10/10

X-FACTOR
Strikers give you hope to win matches. And both of these players give their teams belief. Van Persie has not failed to deliver this season — he has raised the bar since leaving Arsenal. The fact he hasn’t won a title over here has made him so hungry and that’s helping United. There have been special moments like the winner in the Manchester derby and then last week away at West Ham when you knew he would come on and score. It was the same with Suarez in the Merseyside derby. You back these players to score under pressure. But Van Persie does it that bit more.
VAN PERSIE 10/10 SUAREZ 9/10

TOTALS
VAN PERSIE 53/60
SUAREZ 49/60
11 January 2013,http://www.dailymail.co.uk,by:Martin Keown
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 24 feb 2013, 12:47

Bravo.

Sa namjerom postavih statistiku, da vidim koliko pratite našu temu i koliko se ložite na nas :D

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.