Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
A ko šiša Vidala pored Pjanketa?!

Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 22 feb 2013, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Zašto mijenjati 3-5-2 ? Očigledno je da formacija odgovara igračima koje trenutno imamo - trkački potkovanim, te tako jedan Asamoah može skoro sam držati lijevu stranu, a imamo tri odlična štopera - među najboljim na svijetu, isto tako Vidalu odgovara ova formacija što pokazuju i njegove igre ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
-
agbonlahor
- Kontakt:
Iskreno taktiku nebi trebalo mjenjati, ali ako bi doveli ove perverzion pojacanja koja su stavili na slici, ja bi samo promjenio 1 poziciju i sve ostalo ostavio kako i jeste, ok iz 3 5 2 u 4 3 3 nije tolko extremna promjena, ovo bi bilo kao bacelona, samo sa trkacki bolje potkovanim ljudima, i bez 10000000pasova i nepotrebne kombinatorike, nego 2 krila trpaju u sredinu dje je ljorente i samo trpaj u go...
moja promjena u formaciji bi samo bila umjesto pirla pjanic, a pirlo naravno da ostane tu da igra i dalje samo pjanketa polako uvoditi u 1 sastav, posto ni pirlo nece igrat josh 1 god 2 max na vrhunskom nivou, a pjanke bi mogo igrat josh 5 6 minimum
moja promjena u formaciji bi samo bila umjesto pirla pjanic, a pirlo naravno da ostane tu da igra i dalje samo pjanketa polako uvoditi u 1 sastav, posto ni pirlo nece igrat josh 1 god 2 max na vrhunskom nivou, a pjanke bi mogo igrat josh 5 6 minimum
Pa dobro, ovo je pocetnih 11Pogba je napisao/la:A ko šiša Vidala pored Pjanketa?!![]()
Ima za njega mjestana klupi definitivno
Drugo, kad ode Pirlo, tada moze i u 11
A kod ovog kolege sto je prije mene stavio 4-3-3 na Pirlovo mjesto DM-a ide tvoj "imenjak"
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Da, tako nekakoagbonlahor je napisao/la:Iskreno taktiku nebi trebalo mjenjati, ali ako bi doveli ove perverzion pojacanja koja su stavili na slici, ja bi samo promjenio 1 poziciju i sve ostalo ostavio kako i jeste, ok iz 3 5 2 u 4 3 3 nije tolko extremna promjena, ovo bi bilo kao bacelona, samo sa trkacki bolje potkovanim ljudima, i bez 10000000pasova i nepotrebne kombinatorike, nego 2 krila trpaju u sredinu dje je ljorente i samo trpaj u go...
S tim da Pjanke moze jos 10 ak godina,,,
Mladji je od Pirla 12, a ovaj i sada ko zmay
Vidal da sjedi na klupi ? Inače sam tolerantan prema svim juventinima i nikad ne ulazim u neke polemike, neko gura Gia, neko gura Vučka, i sve to ima neke argumentacije, ali da Vidal sjedi na klupi - pa to je nebuloza, bez uvrede ...
Pa neko mora, il on il Marchisio,,,,u ovoj mojoj formaciji:) ,,,,Nijemibilo drago ni Bonuccija ni Casera staviti na klupu, al imam samo 11 pozicija:)Genghis je napisao/la:Vidal da sjedi na klupi ? Inače sam tolerantan prema svim juventinima i nikad ne ulazim u neke polemike, neko gura Gia, neko gura Vučka, i sve to ima neke argumentacije, ali da Vidal sjedi na klupi - pa to je nebuloza, bez uvrede ...
Meni je Marchisio drazi
-
agbonlahor
- Kontakt:
to je ta taktika, a ja sam za pjanica rekao da ce 5-6 god igrat minimum na vrhunskom nivou, jel kontam znash kako to ide potpishu svi na 4 5 (+ mozda produzenje) godina ugovor pa se prodaju za pare kad udju u godinegojzerica je napisao/la:
Teška srca sam izbacio Lea iz prvih 11 ali treba biti realan, Barzagli je perfektan, bolji i od Chiella trenutno. Mada Barza možda neće biti na ovom nivou sljedeće sezone, pa će onda Bonucci biti prva postava.
Meni je Pjanić najdraži igrač u našoj reprezentaciji, možda i najkvalitetniji, ali realno on nije na nivou Vidala. Kao drugo on uopšte ne igra ni sličnu poziciju kao Vidal, tipični box-to-box igrač koji ima i defanzivne i ofanzivne kvalitete, te je među najboljim na svijetu. Pjanić igra poziciju kojoj u trenutnoj formaciji nema mjesta, naravno da se on može prilagoditi, ali svejedno on je trenutno po kvaliteti lošiji od MVP-a. Vidal će biti bedem Juventusa do zadnjeg dana karijere, Marchisio isto, a Pirlo naravno neće moći još dugo, ali kao što su mnogi već spominjali njegova i Pjanićeva uloga su dosta različite.
Ne slazem se, u cjelosti.Genghis je napisao/la:Meni je Pjanić najdraži igrač u našoj reprezentaciji, možda i najkvalitetniji, ali realno on nije na nivou Vidala. Kao drugo on uopšte ne igra ni sličnu poziciju kao Vidal, tipični box-to-box igrač koji ima i defanzivne i ofanzivne kvalitete, te je među najboljim na svijetu. Pjanić igra poziciju kojoj u trenutnoj formaciji nema mjesta, naravno da se on može prilagoditi, ali svejedno on je trenutno po kvaliteti lošiji od MVP-a. Vidal će biti bedem Juventusa do zadnjeg dana karijere, Marchisio isto, a Pirlo naravno neće moći još dugo, ali kao što su mnogi već spominjali njegova i Pjanićeva uloga su dosta različite.
Naime, malo je danas igraca kao Pirlo, ali je Pjanic definitivno nesto dosta slicno-kreator igre, razigravac.
Defanzivno mozda i nije tako dobar, ali realno ni Pirlo nije neki defanzivac, Pirlo je vise CM, nego DM. Pogba je klasicni DM.
Po meni, kako ja vidim Juve, velicina Pirla je u razigravanju ekipe (sto se recimo jasno vidjelo protiv Lazia u kupu, kad su on i Marchisio usli sa klupe),,,Pirlo to ima- prebacuje teziste igre sa strane na stranu, podvaljuje lopte sl.... Pjanic se ubio za toga vec sada, a zamisli ga sa 26-27 godina. Ako se dobro sjecam, jedan Zidane je dosao u Juve sa 24 i tek tada postao veliki. Pjanke ima jos toliko toga pred sobom, a ima u nozi snajper, a ima i mozga za razigravanje. To se jasno vidi u repki, kad on igra i kad ne igra- nebo i zemlja.
Vidal je drugo, on je slicniji Marchisiu, tako da ga nema potrebe porediti sa Pjanicem. Vidal i Marchisio su vise radnici, nego umjetnici. Pjanke je, kao i Pirlo, umjetnik
-
agbonlahor
- Kontakt:
meni je pjanic iskreno najidealnija zamjena za pirla, i sto se tice pozicije i svega, on ima duge lopte, pomaze i odbrani i napadu, bash box to box, svugdje ga ima, ima slobodnjake da zamjeni pirla, ima kreativnost da zamjeni pirla, ima lucidnost i pass da zamjeni pirla, samo nemoze zamjeniti u potpunosti pirla sto se defanzive tice jel je dosta slabiji, al je dosta brzi + on nije tu da opstruira igru (kao vidal PRAVI BALL WINNING MIDFILDER) nego da razigrava napadace i krila..Genghis je napisao/la:Meni je Pjanić najdraži igrač u našoj reprezentaciji, možda i najkvalitetniji, ali realno on nije na nivou Vidala. Kao drugo on uopšte ne igra ni sličnu poziciju kao Vidal, tipični box-to-box igrač koji ima i defanzivne i ofanzivne kvalitete, te je među najboljim na svijetu. Pjanić igra poziciju kojoj u trenutnoj formaciji nema mjesta, naravno da se on može prilagoditi, ali svejedno on je trenutno po kvaliteti lošiji od MVP-a. Vidal će biti bedem Juventusa do zadnjeg dana karijere, Marchisio isto, a Pirlo naravno neće moći još dugo, ali kao što su mnogi već spominjali njegova i Pjanićeva uloga su dosta različite.
tako da smatram da je pirlova i pjaniceva pozicija ista, sa tim da pjenic voli vishe kad je naprijed, ako u romi a pirlo je vishe nazad.. al lako bi se on prilagdio kad ima takvu odbranu iza sebe i vidala i marcishia ispred sebe da mu pomazu da se probije naprijed...
-
agbonlahor
- Kontakt:
ZNACI UZEO SI MI RIJECI IZ USTA!!!Kenchez je napisao/la:Ne slazem se, u cjelosti.Genghis je napisao/la:Meni je Pjanić najdraži igrač u našoj reprezentaciji, možda i najkvalitetniji, ali realno on nije na nivou Vidala. Kao drugo on uopšte ne igra ni sličnu poziciju kao Vidal, tipični box-to-box igrač koji ima i defanzivne i ofanzivne kvalitete, te je među najboljim na svijetu. Pjanić igra poziciju kojoj u trenutnoj formaciji nema mjesta, naravno da se on može prilagoditi, ali svejedno on je trenutno po kvaliteti lošiji od MVP-a. Vidal će biti bedem Juventusa do zadnjeg dana karijere, Marchisio isto, a Pirlo naravno neće moći još dugo, ali kao što su mnogi već spominjali njegova i Pjanićeva uloga su dosta različite.
Naime, malo je danas igraca kao Pirlo, ali je Pjanic definitivno nesto dosta slicno-kreator igre, razigravac.
Defanzivno mozda i nije tako dobar, ali realno ni Pirlo nije neki defanzivac, Pirlo je vise CM, nego DM. Pogba je klasicni DM.
Po meni, kako ja vidim Juve, velicina Pirla je u razigravanju ekipe (sto se recimo jasno vidjelo protiv Lazia u kupu, kad su on i Marchisio usli sa klupe),,,Pirlo to ima- prebacuje teziste igre sa strane na stranu, podvaljuje lopte sl.... Pjanic se ubio za toga vec sada, a zamisli ga sa 26-27 godina. Ako se dobro sjecam, jedan Zidane je dosao u Juve sa 24 i tek tada postao veliki. Pjanke ima jos toliko toga pred sobom, a ima u nozi snajper, a ima i mozga za razigravanje. To se jasno vidi u repki, kad on igra i kad ne igra- nebo i zemlja.
Vidal je drugo, on je slicniji Marchisiu, tako da ga nema potrebe porediti sa Pjanicem. Vidal i Marchisio su vise radnici, nego umjetnici. Pjanke je, kao i Pirlo, umjetnik
Sorryagbonlahor je napisao/la:ZNACI UZEO SI MI RIJECI IZ USTA!!!Kenchez je napisao/la:Ne slazem se, u cjelosti.Genghis je napisao/la:Meni je Pjanić najdraži igrač u našoj reprezentaciji, možda i najkvalitetniji, ali realno on nije na nivou Vidala. Kao drugo on uopšte ne igra ni sličnu poziciju kao Vidal, tipični box-to-box igrač koji ima i defanzivne i ofanzivne kvalitete, te je među najboljim na svijetu. Pjanić igra poziciju kojoj u trenutnoj formaciji nema mjesta, naravno da se on može prilagoditi, ali svejedno on je trenutno po kvaliteti lošiji od MVP-a. Vidal će biti bedem Juventusa do zadnjeg dana karijere, Marchisio isto, a Pirlo naravno neće moći još dugo, ali kao što su mnogi već spominjali njegova i Pjanićeva uloga su dosta različite.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
auu Pjanic bolji od Vidala
, pa ni Markzio nije bolji od Vidala.
sad se sjeti kako je nekad neko davno govorio kako ne bi volio nase igrace u Juventusu jer bi se na pdf nataknuo 1001 strucnjak i je.avala mater Konteu sto ga ne ubacuje, jer bi bio najbolji igrac tima itd itd- i pocinjem mislit da je upravu. Vranjes je klasa za Bonucija
vidis ja opet mislim da je lakse nac igraca koji ima slicne karakteristike Pjanicu. Mogu ih sad nabrojat 10 ( eto od mladjih Ozil, Oskar,Isko, Verati, Gece itd itd) dok bgm nek neko navede ko to ima da je kao Vidal da ga odmah kupujemo. Postavite Vidala na mjesto Pirla jednu tekmu ( igrao je par puta) i vidjet cete da ce i to savrseno odigrati. Tako kompletni igraci koji mogu igrati sve, koji imaju sve se ne radjaju cesto. Vidal je mozda najbolji svjetski ball winning i box to box pa ga se tu forsira, ali vjerujte mi nista on nije slabiji kao playmaker ili poluspic, pokazao je da i te kako zna podvaliti pas ili dati gol.
sad se sjeti kako je nekad neko davno govorio kako ne bi volio nase igrace u Juventusu jer bi se na pdf nataknuo 1001 strucnjak i je.avala mater Konteu sto ga ne ubacuje, jer bi bio najbolji igrac tima itd itd- i pocinjem mislit da je upravu. Vranjes je klasa za Bonucija
vidis ja opet mislim da je lakse nac igraca koji ima slicne karakteristike Pjanicu. Mogu ih sad nabrojat 10 ( eto od mladjih Ozil, Oskar,Isko, Verati, Gece itd itd) dok bgm nek neko navede ko to ima da je kao Vidal da ga odmah kupujemo. Postavite Vidala na mjesto Pirla jednu tekmu ( igrao je par puta) i vidjet cete da ce i to savrseno odigrati. Tako kompletni igraci koji mogu igrati sve, koji imaju sve se ne radjaju cesto. Vidal je mozda najbolji svjetski ball winning i box to box pa ga se tu forsira, ali vjerujte mi nista on nije slabiji kao playmaker ili poluspic, pokazao je da i te kako zna podvaliti pas ili dati gol.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Tu sam.ultrasstyle_tz je napisao/la:
sad se sjeti kako je nekad neko davno govorio kako ne bi volio nase igrace u Juventusu jer bi se na pdf nataknuo 1001 strucnjak...
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
@Kenchez @agbonlahor - Eto vi imate neko svoje mišljenje , ja svoje. Moje je da je Vidal nezamjenjiv u Juventusu, kao što reče ultras takvog na svijetu nema. I eto, najbolje da završimo diskusiju o tome.
Pjanić prije Vidala ne može ni u najboljem snu, ma koliko ga voljeli i cijenili nije to to... ratnik ostaje ratnik a Vidal je potreban ovom Juventusu.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
A šta treba da napišem 15 puta ili da pišem sporije kako bi ljudi shvatili: Pjanić i nije neko ko bi bio konkurencija Vidalu, već neko ko je potencijalni nasljednik Pirla, Zidana, i da se ne vraćam dalje,,,,ramiral je napisao/la:Pjanić prije Vidala ne može ni u najboljem snu, ma koliko ga voljeli i cijenili nije to to... ratnik ostaje ratnik a Vidal je potreban ovom Juventusu.
Vidal je nešto kao nasljednik Nedveda recimo,,,različiti tipovi igrača potpuno...Ne kažem da Vidal nije kadar, ali nije nikada igrao tu poziciju ''mozga ekipe''...
I da, Juve pratim od 1993-94, i uvijek sam navijao za njega. Ali, ako jedna Barca ima interesovanje za Pjanketa, a to ne pišu samo naši mediji već i strani, onda majku mu o čemu govorimo?
- Sarajevo1946
- Kontakt:
@Kenchez
Tako je. Pjanić nije tip igrača kao Vidal i ne treba to porediti.
Pjanić je tip igrača kao Pirlo i Xavi i ko njega uzme, ima zlatnu koku u svojim rukama...Za Vidalovu poziciju ne treba brinuti, tu su i Pogba i Marchisio, pa možda još neko izleti, ali o Pirlovoj zamjeni se mora početi razmišljati.
Tako je. Pjanić nije tip igrača kao Vidal i ne treba to porediti.
Pjanić je tip igrača kao Pirlo i Xavi i ko njega uzme, ima zlatnu koku u svojim rukama...Za Vidalovu poziciju ne treba brinuti, tu su i Pogba i Marchisio, pa možda još neko izleti, ali o Pirlovoj zamjeni se mora početi razmišljati.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Daj ba uozbiljite se, kakve crne promjene formacije i taktike.
Conte se odlučio za 3-5-2 formaciju i tako će biti još dugo dugo vremena, pojedinac će se prilagođavati stilu igre, a ne stil igre pojedincu.
Ne znam što se uopšte insistira na Pjaniću kad on uopšte nije u Juventusovim planovima, a pojedinci bi na klupu stavili Vidala
, najboljeg box-to-box igrača današnjice, legitimnog nasljednika Edgara Davidsa.
Po strani se ostavlja i Pogba koji će za maskimalno za dvije sezone biti na nivou jednog Patrick Vieire iz prime timea.
Ne znam što se uopšte insistira na Pjaniću kad on uopšte nije u Juventusovim planovima, a pojedinci bi na klupu stavili Vidala
Po strani se ostavlja i Pogba koji će za maskimalno za dvije sezone biti na nivou jednog Patrick Vieire iz prime timea.
Trenutno korisnika/ca: UmjetnikZijad i 9 gostiju.