BiH jedna od najneuspješnijih sportskih nacija u Evropi

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Kiselikrastavci
Kontakt:

Re: BiH jedna od najneuspješnijih sportskih nacija u Evropi

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 02:40

justice80 je napisao/la:Nije niko kriv,samo govorim zasto BiH ima lose rezultate.Neka igraju za koga hoce,to je njihova stvar.Ali jedno je cinjenica,kada bi za BiH nastupali igraci koji su rodjeni u toj zemlji,ili su njihovi roditelji rodjeni u njoj,Bosna bi garant bila kandidat za prvaka svijeta.A te koje si nabrojao su takodje iz BiH,osim eventualno crnaca. Ne znam zasto se cudis,Aca Petrovic i njegov pokojni brat Drazen su porijeklom iz sela kraj Trebinja.Otac im se zvao Jovan i bio je vojno lice.Sluzbovao je u Sibeniku,zato su Aca i Drazen rodjeni u tom gradu.Eto,najbolji kosasrkas svih vremena Evrope je iz BiH.A Hrvati se hvale kako je to njihov produkt.Jeste bas,smokljani iz Sibenika da igraju kosarku haha.
Pazi tvoja ocjena je pomalo i proizvoljna. Znam i ja da su Petrovici i Bodiroga u srodstvu (licno i poznajem Dejana) i da ne ponavljam sto si rekao. Recimo kada smo vec kod poznatih rodbinskih veza, pomenuti Nikola Tesla koji je rodjen u danasnjoj Hrvatskoj, dodje ujak Dudi Ivkovicu i njegovom starijem bratu, pokojnom Pivi koji se "vode" kao Beogradjani. U pravu si donekle, ali to je sve pretpostavka, koja se na kraju nije obistinila, jer ni Drazen, ni Dejan nisu nikada zaigrali za BiH, a Dejan se ne osjeca Hercegovcem vise nego Vojvodjaninom. Naprotiv. Jos se rodio i odrastao u Banatu. A drag mu je i Zadar i zahvalan je do groba Djerdji koji ga je doveo u Zadar i Tanjevicu koji ga je doveo u Trst, a koji se izjasnjava Crnogorcem, mada iskreno se osjeca jedino Jugoslovenom. Recimo, ja imam dijete koje trenira fudbal, rodjeno u Austriji, a ima familijarne veze u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Njemackoj, SAD, a o sluzbovanju gdje sve nismo bili ja, supruga, nasi roditelji, njegovi djedovi i bake, da i ne govorim... Po mjestu rodjenja, porijeklu roditelja, djedova, baba moci ce ako postane interesantan i trazen sportista, figurirati za vise zemalja, ali ce moci odabrati samo jednu za koju ce nastupati u karijeri. Time ce jedna zemlja dobiti, ali ostale jednostavno moraju da izgube ma kako se zvale.
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 feb 2013, 02:46

znači ne vjerujem svojim očima, kakve gluposti pojedini forumaši pišu. :shock:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 02:47

Znaci ja sam neobrazovan sto smatram da je sport ne samo u BiH, nego u regiji da ne kazem gdje? I da mi, sto je moj licni stav, volimo previse da uobrazavamo u mnogim stvarima, pa i u sportu, da smo najbolji na svijetu?
Dobro, eto, neobrazovan sam ocigledno. Ja vise ne vidim svrhu ove rasprave, te se iz iste ovog momenta povlacim.
Sportski pozdrav
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 22 feb 2013, 02:48

@justice80

To ti samo izgleda tako jer gledaš da neko ima i najmanju vezu sa BiH da bi ga prisvojio. Messi je italijanskog porijekla. Kad bi Italijani gledali tako, mogli bi reći da pola svijeta vuče korijene iz Italije. Skoro 40% Amerikanaca su njemačkog, engleskog ili irskog porijekla. Šta bi oni trebali reći?

http://en.wikipedia.org/wiki/German_Americans
Total population
50,764,352
17.1% of the U.S. population (2009)

http://en.wikipedia.org/wiki/English_Americans
25,927,345 (2010 ACS)
23,670,690 Down from 1980 census
9.0% of the U.S. population (2009)

http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_Americans
Self-identified "Irish"
36,278,332
11.9% of the US population (2008)
Self-identified "Scotch-Irish"
3,538,444
1.2% of the US population

Mislim, ovo nema nikakve veze sa fudbalom, nego ukazujem na grešku koju praviš jer tražiš i najmanju vezu sa BiH da bi prisvojio nekog. Ja imam češko, slovačko, srpsko, hrvatsko i bošnjačko porijeklo i to samo unutar 3 generacije. Jedan pradjed Čeh, pranena Slovakinja itd... Zamisli tek da odeš još koju generaciju dalje.

Na kraju krajeva, Ibrahimović je jednako Hrvat koliko i Bosanac, jer mu je majka Hrvatica. Dakle, Hrvati takođe mogu reći da vuče porijeklo iz Hrvatske, baš kao i Srbi i Hrvati za Dražena, Hrvati za Spahića i tako u nedogled.

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 02:50

Kiselikrastavci je napisao/la:
justice80 je napisao/la:Nije niko kriv,samo govorim zasto BiH ima lose rezultate.Neka igraju za koga hoce,to je njihova stvar.Ali jedno je cinjenica,kada bi za BiH nastupali igraci koji su rodjeni u toj zemlji,ili su njihovi roditelji rodjeni u njoj,Bosna bi garant bila kandidat za prvaka svijeta.A te koje si nabrojao su takodje iz BiH,osim eventualno crnaca. Ne znam zasto se cudis,Aca Petrovic i njegov pokojni brat Drazen su porijeklom iz sela kraj Trebinja.Otac im se zvao Jovan i bio je vojno lice.Sluzbovao je u Sibeniku,zato su Aca i Drazen rodjeni u tom gradu.Eto,najbolji kosasrkas svih vremena Evrope je iz BiH.A Hrvati se hvale kako je to njihov produkt.Jeste bas,smokljani iz Sibenika da igraju kosarku haha.
Pazi tvoja ocjena je pomalo i proizvoljna. Znam i ja da su Petrovici i Bodiroga u srodstvu (licno i poznajem Dejana) i da ne ponavljam sto si rekao. Recimo kada smo vec kod poznatih rodbinskih veza, pomenuti Nikola Tesla koji je rodjen u danasnjoj Hrvatskoj, dodje ujak Dudi Ivkovicu i njegovom starijem bratu, pokojnom Pivi koji se "vode" kao Beogradjani. U pravu si donekle, ali to je sve pretpostavka, koja se na kraju nije obistinila, jer ni Drazen, ni Dejan nisu nikada zaigrali za BiH, a Dejan se ne osjeca Hercegovcem vise nego Vojvodjaninom. Naprotiv. Jos se rodio i odrastao u Banatu. A drag mu je i Zadar i zahvalan je do groba Djerdji koji ga je doveo u Zadar i Tanjevicu koji ga je doveo u Trst, a koji se izjasnjava Crnogorcem, mada iskreno se osjeca jedino Jugoslovenom. Recimo, ja imam dijete koje trenira fudbal, rodjeno u Austriji, a ima familijarne veze u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Njemackoj, SAD, a o sluzbovanju gdje sve nismo bili ja, supruga, nasi roditelji, njegovi djedovi i bake, da i ne govorim... Po mjestu rodjenja, porijeklu roditelja, djedova, baba moci ce ako postane interesantan i trazen sportista, figurirati za vise zemalja, ali ce moci odabrati samo jednu za koju ce nastupati u karijeri. Time ce jedna zemlja dobiti, ali ostale jednostavno moraju da izgube ma kako se zvale.
Mozda su rodjaci Bodiroga i Petrovic,to ne znam.Ali Petrovici jesu iz Trebinja.Tesla je od Draganica a ti Draganici su ustvari Komnenovici. Najblizi rodjak Teslin je onaj automobilista Pavle Komnenovic.No nije bitno...pokusavam samo kazati kako je BiH fenomen kada su u pitanju sport i nauka.A gledaj ovo...zasto recimo neko iz Medjumurja,Vojvodine ili Istocne Srbije ne nastupa za BiH? Evo bar jedan sportista. Srbija i Hrvatska se kite tudjim perjem.I to bosanskim perjem.Zato kazem da je za mene BiH prvak svijeta u fudbalu.

Uvijek nesto zaboravim pa idem na ,,uredi,,I taj Mandzukic je porijeklom iz Bosne.Nije sigurno Slavonac.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 feb 2013, 02:54

Kiselikrastavci je napisao/la:Znaci ja sam neobrazovan sto smatram da je sport ne samo u BiH, nego u regiji da ne kazem gdje? I da mi, sto je moj licni stav, volimo previse da uobrazavamo u mnogim stvarima, pa i u sportu, da smo najbolji na svijetu?
Dobro, eto, neobrazovan sam ocigledno. Ja vise ne vidim svrhu ove rasprave, te se iz iste ovog momenta povlacim.
Sportski pozdrav

ovaj gore post se nije odnosio na tebe nega na ovog lika što dokazuje nešto što se ne može dokazati. Priča o Čaviću, Bobanu, Bodirogi, Srni...... kao bh sportistima koji su ukradeni od BiH. Još u priču počeo ubacivati Teslu. Neko mu je napunio glavu glupostima.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 02:57

Kiselikrastavci je napisao/la:Znaci ja sam neobrazovan sto smatram da je sport ne samo u BiH, nego u regiji da ne kazem gdje? I da mi, sto je moj licni stav, volimo previse da uobrazavamo u mnogim stvarima, pa i u sportu, da smo najbolji na svijetu?
Sportski pozdrav
Nisi neobrazovan.Ja tebe nisam uvrijedio.Samo kazem da Bosna moze u svim sportovima ici na titulu svjetskog sampiona ako bi za nju nastupali sportisti koji su rodjeni u BiH ili ciji su roditelji rodjeni u BiH. Samo toliko.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 02:58

A ja u stvari nisam korisnik "Kiselikrastavci", nego neki korisnik "Rakic" kao sto rekose 2-3 forumasa na drugoj temi i ostadose zivi :mrgreen: I Dzejms Bond je nastao po uzoru na cuvenog srpskog kontraobavjestajnog agenta Popova koji je Flemingu posluzio kao uzor, pa je prema tome Dzejms Bond Srbin! :lol:
Skrecemo s teme :!:

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 02:59

alan_kardec je napisao/la:
Sportski pozdrav

ovaj gore post se nije odnosio na tebe nega na ovog lika što dokazuje nešto što se ne može dokazati. Priča o Čaviću, Bobanu, Bodirogi, Srni...... kao bh sportistima koji su ukradeni od BiH. Još u priču počeo ubacivati Teslu. Neko mu je napunio glavu glupostima.
Ne pricam da su ukradeni od BiH. Nego kazem da su iz Bosne.Ne znam sto te toliko ljuti ta cinjenica? Jel mozda neistinita? Neka igraju za koga god hoce,ali oni su iz Bosne.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 22 feb 2013, 03:02

Sportski pozdrav

Nisam na tebe ni mislio, nego na ovog lika koji prica o irelevantnim stvarima i s kojim vise kao sto sam rekao ne raspravljam.
A sto se tice ko je ko: my name is Bond, James Bond :!: :lol:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 22 feb 2013, 03:04

justice80 je napisao/la:A Hrvati se hvale kako je to njihov produkt.
Normalno da je njihov produkt, nego čiji bi bio? Čovjek rođen tamo, tamo počeo da igra košarku...

Izvini, da te pitam, gdje je to Pjanić počeo svoju karijeru, gdje je naučio da igra fudbal? Možda u Stupčanici iz Olova? :?

Ibišević?

Da oni nisu možda produkti bh škole fudbala?

Mancini je napisao/la:Poenta je u tome što je ne vole. ;)

Sad u repci BiH imaš igrače koji su dokazali da ne vole BiH jer su im druge repke preče.
Ibišević je godinama učio igrati nogomet u Tuzli sve dok nije otišao u SAD 2000. ili 2001.godine.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 22 feb 2013, 03:07

Možda nam je "justice80" dao odgovor na pitanje zašto je BiH jedna od najneuspješnijih država u Evropi.

Vjerovatno zato što su politika, obrazovanje, mediji u službi nacionalnih interesnih krugova i imaju za cilj da raspiruju tu nacionalnu mitomaniju. Mi smo u svemu najbolji, samo nam drugi ne daju. Tu priču sam čuo hiljadu puta od strane raznih radikalnih desničara. On je nažalost proizvod takvog sistema i pomoći mu nema.

Zato nikad neće biti novca za kulturu i sport, nego samo za njegovanje najprimitivnijih ljudskih poriva.

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 03:09

Kiselikrastavci je napisao/la:
Sportski pozdrav

Nisam na tebe ni mislio, nego na ovog lika koji prica o irelevantnim stvarima i s kojim vise kao sto sam rekao ne raspravljam.
A sto se tice ko je ko: my name is Bond, James Bond :!: :lol:
Ne moras pricati sa mnom,samo nemoj lagati da sam ti rekao kako si neobrazovan.I naravno da je irelevantno kada su sportisti porijeklom iz BiH. Ali bilo bi itekako relevatno da Bosna regrutuje Sumadince i Medjumurce.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 feb 2013, 03:11

justice80 je napisao/la: Ne pricam da su ukradeni od BiH. Nego kazem da su iz Bosne.Ne znam sto te toliko ljuti ta cinjenica? Jel mozda neistinita? Neka igraju za koga god hoce,ali oni su iz Bosne.

Činjenica je da je Petrović rođen u Šibeniku i da se izjašnjavao kao Hrvat, Bodiroga rođen u Zrenjaninu, izjašnjava se kao Srbin, Srna rođen u Metkoviću, Šimunić u Australiji, Rakitić i Kuzmanović u Švajcarskoj... svi nabrojani nemaju nikave veze na sa bh fudbalom ni bh košarkom, uz to su nastupali ili nastupaju za Srbiju i Hrvatsku tako da...

Mancini je napisao/la: Ibišević je godinama učio igrati nogomet u Tuzli sve dok nije otišao u SAD 2000. ili 2001.godine.

Znaš šta ti ja mogu reći na to? Sreća je što je otišao u Ameriku i još je veća sreća što se vratio da igra za BiH.
RIP Adis Selmanović

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 03:12

SamoTZ je napisao/la:Možda nam je "justice80" dao odgovor na pitanje zašto je BiH jedna od najneuspješnijih država u Evropi.

Vjerovatno zato što su politika, obrazovanje, mediji u službi nacionalnih interesnih krugova i imaju za cilj da raspiruju tu nacionalnu mitomaniju. Mi smo u svemu najbolji, samo nam drugi ne daju. Tu priču sam čuo hiljadu puta od strane raznih radikalnih desničara. On je nažalost proizvod takvog sistema i pomoći mu nema.

Zato nikad neće biti novca za kulturu i sport, nego samo za njegovanje najprimitivnijih ljudskih poriva.
Druze,jesam li ja kriv sto su Srna,Rakitic i Ibrahimovic iz Bosne? Jesam li ja kriv zbog toga?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 feb 2013, 03:14

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RIP Adis Selmanović

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 22 feb 2013, 03:17

Ne troluje, ni slučajno! :lol:

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 03:20

justice80 je napisao/la: Ne pricam da su ukradeni od BiH. Nego kazem da su iz Bosne.Ne znam sto te toliko ljuti ta cinjenica? Jel mozda neistinita? Neka igraju za koga god hoce,ali oni su iz Bosne.

Činjenica je da je Petrović rođen u Šibeniku i da se izjašnjavao kao Hrvat, Bodiroga rođen u Zrenjaninu, izjašnjava se kao Srbin, Srna rođen u Metkoviću, Šimunić u Australiji, Rakitić i Kuzmanović u Švajcarskoj... svi nabrojani nemaju nikave veze na sa bh fudbalom ni bh košarkom, uz to su nastupali ili nastupaju za Srbiju i Hrvatsku tako da...

Mancini je napisao/la: Ibišević je godinama učio igrati nogomet u Tuzli sve dok nije otišao u SAD 2000. ili 2001.godine.

Znaš šta ti ja mogu reći na to? Sreća je što je otišao u Ameriku i još je veća sreća što se vratio da igra za BiH.
Naravo da ce Petrovic biti rodjen u Sibeniku kada mu je otac tamo dobio posao.Da mu je otac rasporedjen u Prilepu,tamo bi bio rodjen.Kao na primjer Branimir Dzoni Stulic u Skoplju. Hoces reci da Stulic nema nikakve veze sa Hrvatskom? Ista je stvar sa Kuzmanovicem i Suboticem.Da su njihovi roditelji otisli raditi u Norvesku,onda bi oni bili rodjeni u Oslu.Ali to ne mijenja stvar da su porijeklom iz Bosne. A moras priznati da je primjera mnogo...nenormalno puno vrhunskih sportista vuce porijeklo iz Bosne.To je fenomen.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 feb 2013, 03:22

ma burazeru ti si fenomen.
RIP Adis Selmanović

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 03:23

SamoTZ je napisao/la:Ne troluje, ni slučajno! :lol:
Druze,nisi sposoban napisati komentar od pet recenica,i onda ja trolujem? Sta znaci ta rijec uopste? Evo,mogu i ja tebi reci da si glup,hocemo li tako razgovarati ili iznositi argumente? Prica ti je kao kod osnovaca.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.