Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

AndreaAgnelli
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la AndreaAgnelli » 21 feb 2013, 23:51

Mig_Mig je napisao/la: Pa Juve ne bih nikako igrao 3-5-2 kada bi imali desno krilo kao sto je Sancez ili Pepe.. Logicno je ono kao prosle godine 4-4-3
Ključni niz pobjeda u posljednjih desetak kola s kojima se došlo do Scudetta Juve je ostvario igrajući 3-5-2 formaciju, a i merkato je određen na način da su došli igrači kojima upravo paše navedena formacija što jasno govori kakvi su Conteovi planovi za budućnost. 4-3-3 je postala rezervna formacija koja se praktikuje samo po potrebi.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 21 feb 2013, 23:53

Pogba je napisao/la:Pastore je igračina, kao i fenomeno Alexis, Muriel i Gaston Ramirez.

Giovinco je naravno profesor za Alexisa, po svim tačkama, tehničkim pogotovo.

Sva sreća pa nam forumaši ne planiraju mercato jer bi nam u napadu dogodine igrali Muriel i Alexis koji su zajedno dali nevjerovatna 4 gola.
Previse si samouvjeren u svojim postovim. Mislim, imas odlicnih zapazanja za pojedine igrace ali nekada ga bas pretjeras. Alexis je koliko toliko dokazan, pa brate igra u naj ekipi svijeta trenutno vecinom u prvih 11, s druge strane Gio mora jos mnogo da radi, da savlada psihicku barijeru Juventusa i igranja velikih utakmica.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 21 feb 2013, 23:55

AndreaAgnelli je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la: Pa Juve ne bih nikako igrao 3-5-2 kada bi imali desno krilo kao sto je Sancez ili Pepe.. Logicno je ono kao prosle godine 4-4-3
Ključni niz pobjeda u posljednjih desetak kola s kojima se došlo do Scudetta Juve je ostvario igrajući 3-5-2 formaciju, a i merkato je određen na način da su došli igrači kojima upravo paše navedena formacija što jasno govori kakvi su Conteovi planovi za budućnost. 4-3-3 je postala rezervna formacija koja se praktikuje samo po potrebi.
Slazem se.. da samo po nuznoj potrebi.. jer moda da forsira ..vucinica i Gia po krilima a to nije to... Da li je Pepe tu ili kojim slucajem Sancez... siguran sam da bih je itekako vise koristio! Predpostavka.. ali eto.. iskreno volim Cileance.. pa se nadam da ce doci :)
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 feb 2013, 23:57

@masteRofPoker

Govorim strogo o tehnici, Giovinco je tehnički jači od Sancheza, pas igra, vizija, asistencije, prekidi.
Jedina prednost Alexisa je nešto jača konstitucija, nema nikakav pas, nula čista, vizija igre upitna.

Po čemu je on dokazan, po jednoj sezoni u skromnim Udinama?!
Pa Gio je sam nosio Parmu sa 15 golova i 11 asistencija lani, dao je golove svim većim ekipama.

Dokazan je Alexis, a ne Gio?
Ne vidim korelaciju.

Gio i ove sezone kritikovan, a blizu je double-double učinku, 10 golova i 6 asista, više i od Pirla asistencija ima.

Nažalost, Juventinima niko ne valja, uvijek je bolji onaj anam'.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 22 feb 2013, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 feb 2013, 00:01

Pogba je napisao/la:@masteRofPoke

rGovorim strogo o tehnici, Giovinco je tehnički jači od Sancheza, pas igra, vizija, asistencije, prekidi.
Jedina prednost Alexisa je nešto jača konstitucija.

Po čemu je on dokazan, po jednoj sezoni u skromnim Udinama?!
Pa Gio je sam nosio Parmu sa 15 golova i 11 asistencija lani, dao je golove svim većim ekipama.

Dokazan je Alexis, a ne Gio?

Ne vidim korelaciju.
Gio i ove sezone kritikovan, a blizu je double-double učinku, 10 golova i 6 asista, više i od Pirla asistencija ima.

Nažalost, Juventinima niko ne valja, uvijek je bolji onaj anam'.
Nahvali ti meni ..previse Giovinca..! I tehnicki i takticki! Ocito gajis neke davne simpatije... i prvishe si subjektivan..Alexis i on nisu nikako na istom nivou! Usput.. jedini igrac koji me razocarao u ove 2 godine je Gio..
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 feb 2013, 00:06

Naravno da gajim, igrač čija genijalnost nije normalna, ali nikada do kraja razvijena od struke, jer struka u Juventusu nije postojala kada je on trebao da stasava. Pričao sam već to, pratim ga od primavere.

Zadesio ga je najgori Juve u historiji, najslabiji suigrači i ubjedljivo najslabiji treneri ikada u historiji kluba.

Tako da sada ima 26 godina i govorimo o nerazvijenom potencijalu, nažalost, no, ima vremena da ako ništa bude izuzetno funkcionalan u ovoj ekipi jer budimo realni, još ni sam Conte nije shvatio šta želi od njega, seconda puntu, prima puntu ili krilo.

Smatram da je za klasu bolji igrač u svim segmentima od Alexisa, zaista ih ne bih čak ni poredio.

#MaxOUT

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 feb 2013, 00:08

Pogba je napisao/la:Naravno da gajim, igrač čija genijalnost nije normalna, ali nikada do kraja razvijena od struke, jer struka u Juventusu nije postojala kada je on trebao da stasava. Pričao sam već to, pratim ga od primavere.

Zadesio ga je najgori Juve u historiji, najslabiji suigrači i ubjedljivo najslabiji treneri ikada u historiji kluba.

Tako da sada ima 26 godina i govorimo o nerazvijenom potencijalu, nažalost, no, ima vremena da ako ništa bude izuzetno funkcionalan u ovoj ekipi jer budimo realni, još ni sam Conte nije shvatio šta želi od njega, seconda puntu, prima puntu ili krilo.

Smatram da je za klasu bolji igrač u svim segmentima od Alexisa, zaista ih ne bih čak ni poredio.
Slazem se! conte hoce troje od njega... da se spusta po lopte od veznog reda..da zabija i asistira?!
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 feb 2013, 00:12

On nažalost neće dobiti ono što želi, a to je da bude trequartista, odnosno igrač koji ima slobodnu rolu, najopasniji je kada se vrati po loptu i krene okomito ka golu.

Sjetimo se samo koliko je žutih i crvenih kartona samo iznudio ove sezone, ali opet ne valja.

Nažalost, nije Messi da dobije slobodnu rolu. Ne leži mu nikako da čeka loptu, da je leđima okrenut odbrani, naravno, jer mu fizikalije to ne dopuštaju.

Tako da, Conte će sigurno imati vremena da do početka nove sezone razmotri pozicije nekih igrača i samu filozofiju.

#MaxOUT

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 22 feb 2013, 00:16

On prima puntu nikako ne moze igrati zbog svoje konstitucije zato ga nema ni smisla gurati tamo. Ne znam on po meni moze bez problema igrati drugog napadaca ali uz uslov da je tu neko ko ce na sebe navuci odbranu znaci neko tipa Llorente. Naredne sezone ocekujem vise od njega prvenstveno zbog tog sto ce imati to sto ja mislim da mu fali. Takoder mislim da je sada i prevelik pritisak a da je i on sam pod lupom pa da zabije 15 tak golova i da ima 10 tak asistencija sto je prosle sezone svima bilo super opet bi bio kritikovan zbog pa mogu reci nerealnih ocekivanja da zabija 25 golova po sezoni.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 22 feb 2013, 00:18

Giovinco nema šta tražiti u 3-5-2 formaciji, sve dok se nešto ne promjeni u našem način igre on će biti bezopasan po gol protivnika, bljesnut će ponekad, zabiti gol, napraviti super asistenciju, ali ipak nije to to jer ga ekipe s dobrom odbranom lahko zaustavljaju, ovakav način igra mu nikako ne odgovara.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 feb 2013, 00:22

10DelPiero je napisao/la:Takoder mislim da je sada i prevelik pritisak a da je i on sam pod lupom pa da zabije 15 tak golova i da ima 10 tak asistencija sto je prosle sezone svima bilo super opet bi bio kritikovan zbog pa mogu reci nerealnih ocekivanja da zabija 25 golova po sezoni.
Upravo to, to je o čemu govorim.

Strašno je kritikovan, dovoljno je vidjeti razliku u komentarima na VS na recimo igre Vučinića i njega, prvi važi za fenomena nekakvog, a drugi nije Juve materijal. :?

Apsolutno je tačno da će njegove igre uveliko ovisiti od Llorentea i eventualno još neke klase u napadu jer ti igrači će vezati bar 2 stopera uvijek, a sada kada recimo u napadu počnu Gio-Matri, sav fokus je na Giu jer Matri sa loptom ne zna puno, ovisi od prvog, njegove neke lopte, pasa u prostor, a pri tome se strašno troši vraćanjem po loptu, a da ne govorim da se prečesto dešava da on trči za dvojicu u napadu, to ste morali primijetiti.

A i utiče na njega itekako kritika, to je spominjao, sjetite se kako je neke golove proslavljao, no, i statistika mu je dobra i povrh kritika.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 22 feb 2013, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 22 feb 2013, 00:27

AndreaAgnelli je napisao/la:Giovinco nema šta tražiti u 3-5-2 formaciji, sve dok se nešto ne promjeni u našem način igre on će biti bezopasan po gol protivnika, bljesnut će ponekad, zabiti gol, napraviti super asistenciju, ali ipak nije to to jer ga ekipe s dobrom odbranom lahko zaustavljaju, ovakav način igra mu nikako ne odgovara.
Pa eto imamo razlicito misljenje, ja kazem da to dosta zavisi od tog centarfora koji ce na sebe vuci igrace i njemu ostavljati taj potreban prostor. @Pogba se slaze dok ostatak copora ne pa cemo vidjet na sta ce to da lici naredne sezone i ko ce da bude upravu jer on sigurno nigdje ne ide :D
Alessandro Del Piero !

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 22 feb 2013, 00:28

Gio ima svoje kvalitete, ali njegov problem, kao i ostalih naših napadača trenutno, je nekonstantnost. Istina , bilo je dosta rotacija u napadu, a kakvog je kova Gio vidjet ćemo tek sljedeće sezone kada bude u paru sa Llorenteom - naravno , ako ne bude nekih dodatnih kupovina. Matri je imao par odličnih partija u 2013. i hvala mu, ali dolaskom Llorentea on više nema šta tražiti u Juventusu, isto tako smatram da su i Quagliarelli dani odbrojani. Banderu neću ni komentarisati.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 22 feb 2013, 00:34

Ja napisah "dok se nešto ne promjeni" :P , konkretno sam mislio na trenutnu situaciju i Giovincov status, kako će to biti sljedeće sezone vidjet ćemo, prema najavama napad će biti drukčiji pa bi s pobošljanjem tog segmenta i Giovincove igre trebale bit bolje.

Giovinco u međuvremenu treba poraditi na realizaciji, u posljednje vrijeme promašuje sve i svašta. A i sebičan je u nekim situacijama. Kod njega me najviše nervira ono bespomoćno dječije mlataranje rukama nakon promašaja. :D

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 22 feb 2013, 00:43

Ma dobro ja sam ovo da nema sta traziti u 3-5-2 sistemu shvatio dok se ne promjeni formacija nema ga nigdje. Za trenutnu situaciju se slazem slabo on moze doci do izrazaja, da pokaze sav raskos svog talenta dok je ovakva situacija. Pa neko je nedavno postavljao da su najucinkovitiji tandem Vucinic-Matri.
Alessandro Del Piero !

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 22 feb 2013, 00:52

DIFFIDATI
Chiellini, Barzagli, Vidal, De Ceglie, Pirlo, Matri

huh pofino ovdje ima igrača na karton od suspenzije za napoli ... obavezno ostaviti vidala i barzu na klupi, pa čak ni pirla ne bi rizikovao

gigi; caceres-bonucci-chiellini; licht-marrone-pogba-marchisio-asa; anelka-quagz

ovako bi nesto trebalo izvesti ... mozda cak ni giorgia ne treba odmah bacati u vatru nakon povrede (a jos i on ima kartone), probati sa pelusom mada se nije bas iskazao na poziciji stopera, vidi se da je daleko bolji kao bek

pirla uvesti samo ako ne rijesimo utakmicu na vrijeme, pa pokusati nesto s njim u zavrsnici

za napad sam stavio anelku i quagliu jer jedva cekam da vidim prvog od samog pocetka a drugi je zapostavljen u zadnje vrijeme pravo a to mi djeluje nekako neposteno ... doduse i matri je bas dobar bio
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 22 feb 2013, 02:27

Genghis je napisao/la:Gio ima svoje kvalitete, ali njegov problem, kao i ostalih naših napadača trenutno, je nekonstantnost. Istina , bilo je dosta rotacija u napadu, a kakvog je kova Gio vidjet ćemo tek sljedeće sezone kada bude u paru sa Llorenteom - naravno , ako ne bude nekih dodatnih kupovina. Matri je imao par odličnih partija u 2013. i hvala mu, ali dolaskom Llorentea on više nema šta tražiti u Juventusu, isto tako smatram da su i Quagliarelli dani odbrojani. Banderu neću ni komentarisati.
Giovinco nema šta tražiti sa Llorenteom, dok je Vučina u Juventusu.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 22 feb 2013, 03:09

gojzerica je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Gio ima svoje kvalitete, ali njegov problem, kao i ostalih naših napadača trenutno, je nekonstantnost. Istina , bilo je dosta rotacija u napadu, a kakvog je kova Gio vidjet ćemo tek sljedeće sezone kada bude u paru sa Llorenteom - naravno , ako ne bude nekih dodatnih kupovina. Matri je imao par odličnih partija u 2013. i hvala mu, ali dolaskom Llorentea on više nema šta tražiti u Juventusu, isto tako smatram da su i Quagliarelli dani odbrojani. Banderu neću ni komentarisati.
Giovinco nema šta tražiti sa Llorenteom, dok je Vučina u Juventusu.
Apsolutno se slazem. Vucina zna covjeku zivac izvaditi to je cudo, ali njegova tehnika s loptom i njegova genijalnost zadnjeg pasa su strasni, tako da sa pravim CF ja mislim da ce Vucina igrati kao zmaj. :)
Drag mi Gio pravo, zelio sam da se vrati i neka ga tu, zasluzuje biti, ali mora jos mnogo poraditi na fizickoj spremi, i to sto neke rece mlataranje rukama, ma dosadan brate. Ali sva se prica svodi na to da ce dolaskom baskijca i on i Vucina biti jos za klasu bolji.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 22 feb 2013, 04:37

slika

Teška srca sam izbacio Lea iz prvih 11 ali treba biti realan, Barzagli je perfektan, bolji i od Chiella trenutno. Mada Barza možda neće biti na ovom nivou sljedeće sezone, pa će onda Bonucci biti prva postava.

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 22 feb 2013, 11:55

gojzerica je napisao/la:slika

Teška srca sam izbacio Lea iz prvih 11 ali treba biti realan, Barzagli je perfektan, bolji i od Chiella trenutno. Mada Barza možda neće biti na ovom nivou sljedeće sezone, pa će onda Bonucci biti prva postava.
slika

evo sam ja našao mjesto i za gia :mrgreen:
da ga utrpamo nekako :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.