Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
Naravno da je EPL najbolja i najkvalitetnija ako realno i nepristrasno gledam, mada je meni Calcio najbolji, al' ipak to je subjektivno gledano.....
Kakva Primera, cirkus dvojaka liga.....
Kakva Primera, cirkus dvojaka liga.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Kao pravnik ja sam legalist i poštujem poredak UEFA-e koji je najmjerodavniji, a po kojem je Primera prva. The End!BigBigBang je napisao/la:Nema sta bas ste nam dokazali
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
- Sportfanatik
- Kontakt:
Dembele za prolaz, uz Spurse dalje je prošao i Newcastle, Chelsea će proći, znači bit će barem 3/4
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Sada je Europa liga mjerilo

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Sportfanatik
- Kontakt:
Europska natjecanja nisu mjerilo
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Naravno,kao i prosle sezoneAdi_Zepce je napisao/la:Sada je Europa liga mjerilo![]()

Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Pa Englezi su rekli da to ne moze biti mjerilotrxel je napisao/la:Naravno,kao i prosle sezoneAdi_Zepce je napisao/la:Sada je Europa liga mjerilo![]()

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
-
- Kontakt:
Pa Spanska liga je godinama bila druga na koeficijentu iza fudbalskog NBA upravo zbog ove smijesne Evropa lige. Stvar je slucajnosti uspjeh Engleza ovde a ta slucajnost im moze donijeti dosta bodova na ovom koeficijentu jer ova prevara od takmicenja dosta bodova nosi skoro ko LP, nerealno.
Ali eto poklopile su se neke stvari, trener Totenhema portugalac koji cijeni ovo takmicenje pa je sigurno ozbiljno ga shvatio, Chelsea vadi sezonu ovde a Newcastle se nalozio ko Fulham onomad.
Ali eto poklopile su se neke stvari, trener Totenhema portugalac koji cijeni ovo takmicenje pa je sigurno ozbiljno ga shvatio, Chelsea vadi sezonu ovde a Newcastle se nalozio ko Fulham onomad.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Iz naseg tabora ?KSIVLE je napisao/la:Pazi, ovo je argument koji je kao mjerodavan iznio ovaj @fanatik iz vašeg tabora.Devil je napisao/la:Ja nekakvih teskih tema.Sada je i posecenost jedan od argumenata kvaliteta neke lige.![]()
MLS onda spada u sam vrh toga.

Kojem to ja taboru pripadam ?

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Sportfanatik
- Kontakt:
Nisam ja prvi iznio da je posjeta mjerilo
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
EL je mjerilo.Samo sto nema jaku reputaciju,pa iole veci klubovi nemaju motivacije da igraju.Ima izuzetaka naravno,jer titula je titula.Pa Englezi su rekli da to ne moze biti mjerilo
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Bayern skoro 20 poena pobjegao na prvom mjestu. Werderu sa pola snage zabiju 6 golova. Ova Bundesliga postaje smijesna.
Ko moze uostalom navijati za Bayern? To je kao da Rocky Balboa ode u vrtic i krene tuci djecu, a ti stojis sa strane i navijas "To Rocky, udri ih".
Ko moze uostalom navijati za Bayern? To je kao da Rocky Balboa ode u vrtic i krene tuci djecu, a ti stojis sa strane i navijas "To Rocky, udri ih".

Ove godine mozda i najdosadnije.
Vec znamo 3 prvaka u ligama petice.
U Engleskoj je to United koji bjezi 15 bodova drugoplasiranom Cityu ( istina gradjani imaju utakmicu manje ), u Spaniji je to Barcelona koja drugoplasiranom Atleticu bjezi 12 bodova i u Njemackoj je to Bayern koji ima cak 18 bodova vise od BvB-a koja ima utakmicu manje.
Manje-vise, ovo je vec rijeseno.
U Francuskoj ce vjerovatno PSG uzeti dok za Italiju ne smijem nista prognozirat.
U Engleskoj je to United koji bjezi 15 bodova drugoplasiranom Cityu ( istina gradjani imaju utakmicu manje ), u Spaniji je to Barcelona koja drugoplasiranom Atleticu bjezi 12 bodova i u Njemackoj je to Bayern koji ima cak 18 bodova vise od BvB-a koja ima utakmicu manje.
U Francuskoj ce vjerovatno PSG uzeti dok za Italiju ne smijem nista prognozirat.

Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- francobaresi
- Kontakt:
Nakon par godina "lutanja " Bayern je ponovno u vrhu svijetskog fudbala , te samim tim je postao i neprikosnovena sila u Njemačkoj . Mislim da će u narednih par godina ime prvaka Bundeslige biti uvijek poznato , par kola prije kraja šampionata . Dortmund je jednostavno u situaciji da bira ili prvenstvo ili LP -a . Oboje ne može , i pritome moraju da strepe da im ne odu najbolji igrači .
Svi ostali Bundesligaši nisu dovoljno ozbiljni za napad na titulu .
Pa nije Guardiola budala , znao je on gdje treba ići . U Njemačkoj nema rizika da naruši svoj ugled , tamo su mu trofeji zagarantovani . Mislim da je Bayern Pepa doveo više iz komercijalnih razloga , nego zbog samog uspjeha , jer kao što svi svjedočimo ni sadašnji trener Bayerna ne radi ništa krivo i više je nego dominantan .
Svi ostali Bundesligaši nisu dovoljno ozbiljni za napad na titulu .
Pa nije Guardiola budala , znao je on gdje treba ići . U Njemačkoj nema rizika da naruši svoj ugled , tamo su mu trofeji zagarantovani . Mislim da je Bayern Pepa doveo više iz komercijalnih razloga , nego zbog samog uspjeha , jer kao što svi svjedočimo ni sadašnji trener Bayerna ne radi ništa krivo i više je nego dominantan .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Italijani su tradicionalno najzanimljiviji. Osim onog blowouta Intera iz 2006-07, svako sledece, pa i prethodno prvenstvo (unazad 10ak sezona) se resavalo u poslednjim kolima. Jednostavno, niti jedan klub nije superklub tj. nema monopola/duopola i onda je tako nesto moguce.M4kaveli je napisao/la:Ove godine mozda i najdosadnije.
Juventus to polako postaje.MaGiCa je napisao/la:Italijani su tradicionalno najzanimljiviji. Osim onog blowouta Intera iz 2006-07, svako sledece, pa i prethodno prvenstvo (unazad 10ak sezona) se resavalo u poslednjim kolima. Jednostavno, niti jedan klub nije superklub tj. nema monopola/duopola i onda je tako nesto moguce.M4kaveli je napisao/la:Ove godine mozda i najdosadnije.
@francobaresi slazem se za to da je Guardiola donio mudru odluku.
Ali isto tako mislim da je vrhunski trener.
Pa koliko je samo noviteta uveo u fudbal to nije normalno.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Videcemo. Ne pitaju se samo oni u toj prici, kao sto se nisu pitali samo oni ni u poslednjih 80 godina Serie A.M4kaveli je napisao/la: Juventus to polako postaje.
Guardiola mora svoju klasu da dokaze van Barcelone. U Barsi je i Rijkaard izgledao mocno, a sad ga nema nigde.Slazem se za to da je Guardiola donio mudru odluku.
Ali isto tako mislim da je vrhunski trener.
Pa koliko je samo noviteta uveo u fudbal to nije normalno.
A "novitete" su Guardioli pokazali Cruijff i Bielsa, tako da je pre sve to moglo da dodje do izrazaja u njegovom sistemu, nego sto je smislio on sam.

- francobaresi
- Kontakt:
Mislim da se ovaj " kolega " pogrešno izrazio , jer u Italiji postoje najmanje dva "superkluba" Juve i Milan .
Ali ne postoji trenutno nijedan supertim , koji puno odskače od ostatka lige . Mislim da si to pokušao da kažeš .
Doduše očekujem puno jači Juventus i Milan sljedeće sezone, i ako su već sad oba ta tima spremna da se upuste u " borbu" sa bilo kojom ekipom na svijetu . Ne kažem da bi pobjedili , ali nikome ne bi bilo lako protiv njih .
Ali ne postoji trenutno nijedan supertim , koji puno odskače od ostatka lige . Mislim da si to pokušao da kažeš .
Doduše očekujem puno jači Juventus i Milan sljedeće sezone, i ako su već sad oba ta tima spremna da se upuste u " borbu" sa bilo kojom ekipom na svijetu . Ne kažem da bi pobjedili , ali nikome ne bi bilo lako protiv njih .
-Rui Costa-
-Rui Costa-
U Italiji ne postoje superklubovi u apsolutnom smislu te reci, kao Bayern ili Real/Barca, koji kupuju svima u svojim ligama igrace i koji imaju monopol ili duopol na trzistu. Italijanski klubovi su rezistentniji i cesto odbijaju da prodaju svoje igrace velikoj trojci, vec ih salju u druge lige. Velika trojka ne kupuje igrace medjusobno jedni od drugih, vec samo eventualno trejduju neke igrace za koje im se cini da ce dobiti bolju opciju (Cassano-Pazzini, Coco-Seedorf, Carini-Cannavaro...). A tek da ne govorimo da na mercatu neki manji klubovi mogu da uloze vise novca od klubova velike trojke.francobaresi je napisao/la:Mislim da se ovaj " kolega " pogrešno izrazio , jer u Italiji postoje najmanje dva "superkluba" Juve i Milan .
Dakle, to sve ne odlikuje 1 superklub.

- francobaresi
- Kontakt:
Opet se nismo razumjeli , pod terminom "superklub" ja smatram , uspješnost , popularnost , i takve stvari . Ako Milan i Juventus nisu superklubovi , sa stotinama miliona navijača širom svijeta , sa takvom historijom od koje zastaje dah , te sa svim igračima koji su nosili te dresove , onda zaista ne znam ko je superklub .MaGiCa je napisao/la:U Italiji ne postoje superklubovi u apsolutnom smislu te reci, kao Bayern ili Real/Barca, koji kupuju svima u svojim ligama igrace i koji imaju monopol ili duopol na trzistu. Italijanski klubovi su rezistentniji i cesto odbijaju da prodaju svoje igrace velikoj trojci, vec ih salju u druge lige. Velika trojka ne kupuje igrace medjusobno jedni od drugih, vec samo eventualno trejduju neke igrace za koje im se cini da ce dobiti bolju opciju (Cassano-Pazzini, Coco-Seedorf, Carini-Cannavaro...). A tek da ne govorimo da na mercatu neki manji klubovi mogu da uloze vise novca od klubova velike trojke.francobaresi je napisao/la:Mislim da se ovaj " kolega " pogrešno izrazio , jer u Italiji postoje najmanje dva "superkluba" Juve i Milan .
Dakle, to sve ne odlikuje 1 superklub.
Dok je supertim nesto sasvim drugo .
Po meni 6 najvećih i najglamurznijih klubova na svijetu su , Real , Barca , United , Milan , Juve , Bayern , ništa dalje od toga nije recimo Liverpool , pa i Inter .
A što se tiče monopola ili duopola bilo koje vrste , po meni je to loša stvar . Iz tog' razloga u Španiji sve više klubova propada dok se Real i Barca bogate . Dok u Njemačkoj nijedan klub nije dovoljno atraktivan sem Bayerna , i samo Bayern može privući velika imena .
Zadnja izmjena: francobaresi, dana/u 25 feb 2013, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.