E pošto se gore spominje Evropska liga, nešto sad moram spomenut, što bi trebalo po pitanju tih diskusija vezano za to takmičenje sve sasijeći u korijenu.
Naime neki dan svi klubovi su se izjasnili da ne žele reformu evropskih takmičenja, tako naravno ni Evropske lige. Prema tome, nikome iz jačih liga ova Evropska liga ne smeta i sad je tu diskusija bespotreba , kako je to bezveze takmičenje, klubovi se ne trude i ostala šuplja priča.... Što je interesantno takva se polemika ovde vodi više na forumu, nego među čelnicima najvećih evropskih klubova i liga.....

Što je naravno jako zanimljivo.....
Diskusija oko toga koja je liga jača od ovih top 3, top 4 inače je većinom bezvezna, zato što se tu lupa argumentima, koji i nisu pravi argumenti ili često nisu relevantni. Par relevantnih je znalo biti ovde izneseno.
@Devil: U dosta se stvari ja s tobom slažem, ali mislim i sam ćeš priznat da uspjeh klubova u Evropi (pogotovo sabrani uspjesi u periodu od nekih 3-4 godine), ipak dosta govori o kvalitetu te lige. Uefina rang lista je opet nekako najmjerodavnija u tome svemu, nećemo reći sad 100 %, ali nekog mjerodavnijeg faktora nema.
Međutim sama evropska takmičenja ne mogu u potpunosti dati sliku lige, potpuna slika se tek može dobiti kada se saberu učinci u Evropi, te stanje, kvalitet utakmica u toj ligi. Ali moramo mi onda priznat da kad dođemo do ovog drugog parametra da onda tu ima dosta subjektivnog viđenja.
Samo da navedem primjer, mi ćemo se ovde svi složit npr. da je engleska liga bolja od francuske, ali kada upoređujemo englesku i špansku ligu, onda ćemo naći desetine parametara koje idu u prilog jednoj ligi i desetine parametara koje idu u prilog drugoj ligi. Zato kad se odluta daleko u tim diskusijama, dođemo do besmislenih diskusija (a to često bude slučaj na ovoj temi....

).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland