FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

RealMoudrid
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la RealMoudrid » 20 feb 2013, 23:58

slika

Xavijevo dodavanje u prvom poluvremenu čisti pokazatelj da se Barcina igra svela na dodavanje najbližem igraču. A Messi neka rješava ostalo.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 20 feb 2013, 23:59

Ka'e svi su igraci Barce nakon utakmice otisli u hotel da prespavaju sem Piquea. On je odmah otisao kuci da promijeni ime sinu :lol:

Eh da @RealMoudrid. Xavi se dodaje kao u ragbiju.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 feb 2013, 00:03

D1OS vrijeme je da bacis majmuna.
Idi zakljucaj se u kupatilo i opleti.

Pod hitno treba dovesti jednog WC stopera, posuditi ili prodati Alexisa i dovesti krilo koje ce biti masina za golove.
Posto je ocigledno da su Villu otpisali.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 21 feb 2013, 00:05

Harrison je napisao/la:
Johny je napisao/la:Tri sedmice ce brzo proci.Snaga Barcelone je nenadyebiva to se vidi po silnim hejterima.Pa ja ne mogu da vjerujem kako vam ne dojadi pricati ista sranja i vrtiti istu pricu u krug.Barcelona je morala izgubiti kad tad ali ovoliko se radovati porazu nekog "lijevog" kluba jos nisam vidio.Mislim jasno je meni sto je to tako i koji je uzrok ali ne treba pretjerivati.
Johny je napisao/la:Meni Real nista ne znaci.Ravnodusan sam prema njima.
:?: :o A znas trckarati po temama drugih klubova i pljuvati po Realu, a sad ovako pises.
Nadji mi jedan post gdje sam ja pljuvao po Realu ja odoh sa foruma.To sto imate mesare i seljake u ekipi je cinjenica, to nije vrijedzanje kluba.To i vecina vas tvrdi i zgrozava se.Cak sta vise ne sjecam se kad sam nesto lose iznjeo o nekom igracu Reala osim ako pod tim smatras recenicu : Messi je bolji od Ronalda.

Do neki dan sam vas hvalio na vasoj temi u utakmici protiv Uniteda gdje sam jasno rekao da ste mocniji , jaci , kvalitetniji i da sam ubjedzen u vas prolaz sto i mislim.Nisam ja jedan od vas zohara koji letite sa teme na temu i pisete gnusna sranja ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 feb 2013, 00:07

Choker.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 feb 2013, 00:07

Johny je napisao/la:i da sam ubjedzen u vas prolaz sto i mislim.
još jedan profil rernin.
naprijed rejal

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 21 feb 2013, 00:07

M4kaveli je napisao/la:D1OS vrijeme je da bacis majmuna.

Pod hitno treba dovesti jednog WC stopera, posuditi ili prodati Alexisa i dovesti krilo koje ce biti masina za golove.
Ne nama trebaju 2 krila koja ce biti masine za golove.Jer Alexis i Pedro to sada nikako nisu.
Sto se tice odbrane najbolje je rjesenje Hummels,ali ne znam da li je njega moguce dovesti.Sto se napada tice tu bio volio vidjeti Rodrigueza iz Porta i Schurrle iz leverkusena :D
Visca el Barça ! Mes que un club !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 feb 2013, 00:09

DesimaL je napisao/la:

Ne nama trebaju 2 krila koja ce biti masine za golove.Jer Alexis i Pedro to sada nikako nisu.
Sto se tice odbrane najbolje je rjesenje Hummels,ali ne znam da li je njega moguce dovesti.Sto se napada tice tu bio volio vidjeti Rodrigueza iz Porta i Schurrle iz leverkusena :D
Ne bi ni škodilo da Messi počne trčat.Smiješno je što svi rade za njega,a žalosno je koliko svi čekaju njega da povuče.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 feb 2013, 00:10

Pozitivno je to što je tradicionalno loša utakmica u lp došla u ovom trenutku, a ne tamo u polufinalu/finalu.
Jasno je kao dan da Milan ne može ponoviti ovakvu igru na NC. A da, ni Barca ne može odigrati ovako loše.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 21 feb 2013, 00:10

Sveti je napisao/la:
Johny je napisao/la:i da sam ubjedzen u vas prolaz sto i mislim.
još jedan profil rernin.
Bravo ;)

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 21 feb 2013, 00:13

LBJ MVP je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:

Ne bi ni škodilo da Messi počne trčat.Smiješno je što svi rade za njega,a žalosno je koliko svi čekaju njega da povuče.
Naravno i to se podrazumijeva.Razumijem da seta kada igraju protiv neke ekipe tipa Granada,Deportivo ili tako to,ali da ne pretrci ni 4 za km na utakmici poput Real madrida,Milana i jacih ekipa to mi nije nikako jasno,jer bez njegovog rada barcelona je 50 posto slabija.
Visca el Barça ! Mes que un club !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 feb 2013, 00:21

DesimaL je napisao/la:Naravno i to se podrazumijeva.Razumijem da seta kada igraju protiv neke ekipe tipa Granada,Deportivo ili tako to,ali da ne pretrci ni 4 za km na utakmici poput Real madrida,Milana i jacih ekipa to mi nije nikako jasno,jer bez njegovog rada barcelona je 50 posto slabija.
Xavi je najviše pretrčao na utakmici, 11607 metara. Messi je pretrčao mizernih 7339 metara, manje od Pazzinijevih 7846, a sjetimo se da je Pazzini izišao ranije
Ovo je prepremalo.Protiv manjih ekipa se to ne osjeti zapravo mu i pomogne jer ostane odmoran pa se može zaebavati s neozbiljnim odbranama.No,u velikim tekmama uvijek bude problema.

Ovako imaš igrača koji šetka po terenu i jednog Alexisa(uzet samo kao primjer)koji crkava trčeći gore-dole i na kraju kad dobije loptu bude preumoran da nešto uradi s njom jer nema kapaciteta da trči za dvojicu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 21 feb 2013, 00:27

Jao fanova i qrtza :lol:
Sad vam ni Messi nevalja.Ma vi ste obicni gloryhunteri i nista vise.

Tog Messija moze boliti neka stvar za sve i jednog na terenu.Moze lezati ako mu je volja.Sta je on ovom klubu i timu dao nije niko nikada niti ce ikada.Ovaj tim bez njega je vrhunski za cuvanje lopte i umjetnicki dojam.(nesto slicno Lorensu Listi.Covjek dobija u Mostaru jer su ljudi naviknuti na njega, na ostalim takmicenjima ne moze potrefit bazen).Jasno se vidi u svakoj utakmici gdje se Messi mora povuci koliko je Barcelona ne ucinkovita bez njega.Ti lesevi gola ne mogu dati ili kreirati akciju bez njega.Covjek je 80% ekipe htjeli to neki ili ne.Nije to Iniesta , nije to Xavi.To je Messi i niko drugi.Zaustavis Messija , zaustavio si jedinu prijetnju svom golu.Ako ti ga on nece zabiti , namjestice pogodak vecini onih flopina koji zuje u prazno.Svi su mu podredjeni jer mu se moze , jer je zasluzio jer je najbolji ikada.Svi su samo sjenka onoga sto on moze i sto zna.Njegovim saigracima je jedina duznost na terenu stvoriti malo prostora Messiju , ocito u zadnje vrijeme ni to ne mogu.Njemu su dovoljne dvije polusanse da zabije tri gola.Takvom carobnjaku i genijalcu ako das vremena i prostora da se ustremi ka golu mjenjaj broj na semaforu.Barcina okomita igra je 0.Nema tu vise igraca koji ce probijati po strani ili kroz sredinu.Sve se svodi na Messija koji je jedini u stanju takve stvari raditi.Nema tu vise Eto'oa ,Titija,Larssona,Giulya.
Gledam onog Alexisa i Pedra.Pa ti botovi kad dobiju loptu trce vise prema svom golu kako bi gurali loptu Alvesu ili Albi nego ka protivnickom.Boje se duela jer su neisgurni u svoj kvalitet.

Ne zelim mu povredu , ali zelim mu suspenziju u jednoj mnogo jakoj utakmicu za Barcelonu.Ta Barcelona bi bila odnesena sa terena bez tog covjeka.Bez Messija ovaj tim je procitan.Jedini koji ima neku ideju i mogucnost da nesto preokrene.
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 21 feb 2013, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 21 feb 2013, 00:29

Asistencija rukama !? :lol:

slika
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 feb 2013, 00:30

@Johny znači priznaješ da je Barca prije Messija bila mali klub?
(morao sam :mrgreen: )

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 feb 2013, 00:35

JohnLennon je napisao/la:
milanist je napisao/la:losa trava na san siru?
Visoka lave. Toliko je bila visoka da se Messi nije vidio :lol:
ma brate ja govorim teren idealan na san siru oni ne vjeruju. eto Milan im je docarao da se moze igrati extra sa onakvom travom.... ebemu 800 dodavanja izmedju inieste i xavija kad izgubis ljudski i to opucas jednom po golu protivnika :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 feb 2013, 00:37

Johny je napisao/la:Jao fanova i qrtza :lol:

Tog Messija moze boliti neka stvar za sve i jednog na terenu.Moze lezati ako mu je volja.Sta je on ovom klubu i timu dao nije niko nikada niti ce ikada.Ovaj tim bez njega je vrhunski za cuvanje lopte i umjetnicki dojam.(nesto slicno Lorensu Listi.Covjek dobija u Mostaru jer su ljudi naviknuti na njega, na ostalim takmicenjima ne moze potrefit bazen).Jasno se vidi u svakoj utakmici gdje se Messi mora povuci koliko je Barcelona ne ucinkovita bez njega.Ti lesevi gola ne mogu dati ili kreirati akciju bez njega.Covjek je 80% ekipe htjeli to neki ili ne.Nije to Iniesta , nije to Xavi.To je Messi i niko drugi.Zaustavis Messija , zaustavio si jedinu prijetnju svom golu.Ako ti ga on nece zabiti , namjestice pogodak vecini onih flopina koji zuje u prazno.Svi su mu podredjeni jer mu se moze , jer je zasluzio jer je najbolji ikada.Svi su samo sjenka onoga sto on moze i sto zna.Njegovim saigracima je jedina duznost na terenu stvoriti malo prostora Messiju , ocito u zadnje vrijeme ni to ne mogu.Njemu su dovoljne dvije polusanse da zabije tri gola.Takvom carobnjaku i genijalcu ako das vremena i prostora da se ustremi ka golu mjenjaj broj na semaforu.Barcina okomita igra je 0.Nema tu vise igraca koji ce probijati po strani ili kroz sredinu.Sve se svodi na Messija koji je jedini u stanju takve stvari raditi.Nema tu vise Eto'oa ,Titija,Larssona,Giulya.
Gledam onog Alexisa i Pedra.Pa ti botovi kad dobiju loptu trce vise prema svom golu kako bi gurali loptu Alvesu ili Albi nego ka protivnickom.Boje se duela jer su neisgurni u svoj kvalitet.

Ne zelim mu povredu , ali zelim mu suspenziju u jednoj mnogo jakoj utakmicu za Barcelonu.Ta Barcelona bi bila odnesena sa terena bez tog covjeka.Bez Messija ovaj tim je procitan.Jedini koji ima neku ideju i mogucnost da nesto preokrene.
Ne bih se slozio drug.
Barca je i bez Messija najbolji klub na svijetu.

Evo ti jedan primjer.

Ako je Bayern 2. najjaci klub a njima u napadu igraju Mandzukic ili Gomez sta onda reci za Villu u formi ?
Dakle ne racunajuci Messija, Barca bi ostao najbolji vezni red svih vremena sa jednim napadacem kakav je Villa i 2 krila.
A Villa u formi je daleko bolji od ove dvojice gore.

Eto nesto ugrubo posto idem spavat. :mrgreen:
Shvatit ces.

Sada si pod dojmom tekme, pisi sutra. :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 21 feb 2013, 00:40

LBJ MVP je napisao/la:@Johny znači priznaješ da je Barca prije Messija bila mali klub?
(morao sam :mrgreen: )
Nisam to napisao i sam znas.Ne mogu nesto reci sto nije tacno.

Ali Barcelona bez Messija je umjetnicka ekipa koja nije ucinkovita.Nema tu odgovornog igraca , koji ce se uobraziti i krenuti sam pa sta bude.U uzvratu krenuti sa malim Alcantarom jer onaj mali ima drskost.Ne boji se probati sam ako nema ideju a takvih je nazalost malo.Probao je Iniesta veceras jednom ali samo jednom.Treba takvih vise igraca.

Xavi ce na Camp Nou biti visak na terenu(iako to ne voli reci).On je u bunker utakmicama gotovo beskoristan.Nema kome diktirati tempo , nema kome gurnuti loptu u prostor kad je 20 igraca sabiejno na 20 kvadrata.
Medjutim problem lezi i u Villanovi i njegovom kunicu Rouri.Nemaju oni muda njega staviti na klupu kao sto je recimo veceras poceo sa Cescom koji nije znao na koji je stadio dosao.Covjek kao da je na trening dosao a ne na utakmicu.Kao da trenira koju ce poziciju igrati.Sta mu je on radio 70 minuta to nikome nije jasno.Fol se gradi pored Mexesa i Zapate.Smijesno.Naravno nije njegova krivica , to je WC igrac ali ono sto on igra je neafirmisana pozicija tzv. izgubljen u vremenu i prostoru.Necuveno mi je da onakav carobnjak poput njega mora vise igrati bez lopte nego sa loptom.Ne koristi se sav potencijal ove Barcelone kao u vrijeme Pepa.Mnogo rupa i supljina.Veceras su igraci Milana svaki moguci otpadak uzeli sto je inace bila Barcina najjaca strana.Svaka lopta napamet nabijena je bila Milanova.Nije bilo tog presinga za sta je kriva vezna linija.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 21 feb 2013, 00:47

M4kaveli je napisao/la:
Johny je napisao/la:Jao fanova i qrtza :lol:

Ne bih se slozio drug.
Barca je i bez Messija najbolji klub na svijetu.

Evo ti jedan primjer.

Ako je Bayern 2. najjaci klub a njima u napadu igraju Mandzukic ili Gomez sta onda reci za Villu u formi ?
Dakle ne racunajuci Messija, Barca bi ostao najbolji vezni red svih vremena sa jednim napadacem kakav je Villa i 2 krila.
A Villa u formi je daleko bolji od ove dvojice gore.

Eto nesto ugrubo posto idem spavat. :mrgreen:
Shvatit ces.

Sada si pod dojmom tekme, pisi sutra. :D
Bayern ne igra ni priblizno slicno kao Barcelona.Bayern kad otovri prostor po strani nabije loptu u 16 gdje uvijek imas 3 igraca koja mogu skociti.Ko u Barceloni da skoci???

Ne moram ja cekati do jutra.Pogledaj ucinak ostalih napadaca ili ti igraca i usporedi sa Messijem.Ovoliko nije ni Napoli za vrijeme Maradone ovisio o jednom igracu kao Barcelona o Messiju.Covjek zabije vise golova nego ostatak ekipe.Mizerno zar ne ? Kakav crni Villa.Taj je svoje prosvirao.Volim ga, moj omiljeni napadac ali on vise snage u sebi nema za velike domete.On je za klubova tipa Arsenal , Valencija , Dortmund...

Ja nisam frustirian , ja sam slican scenario najavljivao.Nista se neocekivano nije desilo.Ja o ovome trabunjam vec godinu dana.Barcelona je one man team.

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 21 feb 2013, 01:17

M4kaveli je napisao/la: Ako je Bayern 2. najjaci klub a njima u napadu igraju Mandzukic ili Gomez sta onda reci za Villu u formi ?
Nisam siguran st si ovim tio da kazes ??? Ako si mislio da da je kao Villa bolji spic od Gomesa ne vidim kako bi to bilo moguce. Gotovo sve statistike su na strani Gome, a i da se sad nebi neko javio i rekao statistika ne znaci nista, da kazem da Gomo ima dosta bolji osjecaj za gol nego sto ce ga Vill ikad imati. Losa forma nije nikakvo opravdanje,(osim ako je to u pitanju mjesec-2 max) jer zar se gleda kvalitet igrraca upravo po toj formi jer onda bi za svakog loseg igraca mogli kiviti losu formu zar ne ? Licno mi je i Mandzo dosta korisniji i od Ville i od Gome ali eto on treba tek da se dokazuje. I da sad nebi bilo da ja samo branim Bavarce, jos bi rekao da nevidim kako bi to Villa usao i medju top 10. RVP, Rooney, Ibra, Aguero i neda mi se vise nabrajati al komotno ih se moze jos 7-8 izdovjiti ;)
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.