Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2013, 21:24

Kiselikrastavci je napisao/la:@ filip13

Dragi Filipe, po pravilu samoopredjeljenja, na osnovu kojeg su svi ovi gore srpski i hrvatski igraci koje sam naveo birali da igraju za Srbe, odnosno Hrvate. ;) Isto pravilo po kojem su i Spahic, Terzic, Bajramovic, Mujdza, Jahic i mnogi drugi birali BiH.

to nisu nikakva pravila nego privatne ,pojedinačne odluke pojedinaca koji su isto tako mogli odlučiti igrati i za npr. italiju,

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 21:31

filip13 je napisao/la:

Dragi Filipe, po pravilu samoopredjeljenja, na osnovu kojeg su svi ovi gore srpski i hrvatski igraci koje sam naveo birali da igraju za Srbe, odnosno Hrvate. ;) Isto pravilo po kojem su i Spahic, Terzic, Bajramovic, Mujdza, Jahic i mnogi drugi birali BiH.

to nisu nikakva pravila nego privatne ,pojedinačne odluke pojedinaca koji su isto tako mogli odlučiti igrati i za npr. italiju,

Jeste, ali te slobodne odluke moraju biti sa aspekta sportske administracije i sportskog prava i formalno preko FIFA i FIBA kao krovnim medjunarodnim organizacijama i legitimisane, tj. preko sportskog saveza koji prilaze zahtjev kod doticnih instanci pravno verifikovane da bi mogli nastupati za te saveze u buducnosti. A o tim pojedinacnim slobodnim odlukama ja i pisem svo vrijeme, ako imalo bacis pogled na moje postove, vidjeces, da to sto si rekao ja govorim u vise postova pozivajuci se na regulative i iskustva iz proslosti kada je dolazilo do takvih slucajeva.
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 feb 2013, 21:31

Kiselikrastavci je napisao/la:@ lumani

I? Kakva briga za tim Srbe i Hrvate, odnosno KSS i HKS? Braci Sehovic Crna Gora vjerovatno najvise odgovara, kao sto Srbija najvise odgovara Keselju, Radmanovicu, Savicu, Danilovicu, Askrabicu, Vukcevicu, sada i nekada, a vrlo vjerovatno i Kuzmicu i Savovicu trenutno ili Hrvatska Baracu, Zoranu Planinicu, Darku Planinicu, Bogdanovicu, ranije Mamicu, Arapovicu, Sesaru i da ne nabrajam mnoge jos primjere... Svako ima pravo da bira ono sto mu najvise odgovara i sto zeli.

da,da,da...Nenad Markovic,Gordan Firic,Ivica Osim,Mladen Vojicic su isto birali :!: Duga je ovo tema ,jer vidim da pojedinci misle da neko mrzi Borisa :!: Vratimo se nazad na temu,nemam vise volje.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2013, 21:35

Kiselikrastavci je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Jeste, ali te slobodne odluke moraju biti sa aspekta sportske administracije i sportskog prava i formalno preko FIFA i FIBA kao krovnim medjunarodnim organizacijama i legitimisane, tj. preko sportskog saveza koji prilaze zahtjev kod doticnih instanci pravno verifikovane da bi mogli nastupati za te saveze u buducnosti. A o tim pojedinacnim slobodnim odlukama ja i pisem svo vrijeme, ako imalo bacis pogled na moje postove, vidjeces, da to sto si rekao ja govorim u vise postova pozivajuci se na regulative i iskustva iz proslosti kada je dolazilo do takvih slucajeva.

drugim riječima nema tu nikakvih pravila nego je sve do volje i odluka pojedinaca za koju će reprezentaciju igrati

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 21:36

srpski savezi i da vrbuju sportaše iz hrvatske ne bi imali nikakvog uspjeha u tome,baš bi volio vidjeti bilo koga iz hrvatske ko bi pristao igrati za srbiju
Pa ja sam rekao da to oni i ne cine, i da zbog toga ti obostrani navijacki ispadi ne uticu na odnose izmedju HKS i KSS i medju ostalim srpskim i hrvastkim savezima medjusobno, jer selekcija Srba iz Srbije pod hrvatski dres i Hrvata iz Hrvatske u srpski dres i nije praksa. Jel' ti uopste citas sta pise u tome sto citiras? Skrecemo s teme usput...
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 21:39

drugim riječima nema tu nikakvih pravila nego je sve do volje i odluka pojedinaca za koju će reprezentaciju igrati
Bravo genije! Samo sto ni ja ne izjednacavam sportske regulative sa odlukama pojedinaca, nego odgovoram na postove samo gdje se taj kontekst pominje i mijesa, pogotovo ovo sa navijacima, a ja pricam o ljudima zaposlenim i sa funkcijama u sportu i novinarima.
Tacno! Sve su samostlane slobodne odluke pojedinaca i iste se trebaju postovati. Trebalo bi, bar ja tako mislim, bez vrijedjanja doticnih sportista.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2013, 21:42

srpski savezi i da vrbuju sportaše iz hrvatske ne bi imali nikakvog uspjeha u tome,baš bi volio vidjeti bilo koga iz hrvatske ko bi pristao igrati za srbiju
Pa ja sam rekao da to oni i ne cine, i da zbog toga ti obostrani navijacki ispadi ne uticu na odnose izmedju HKS i KSS i medju ostalim srpskim i hrvastkim savezima medjusobno, jer selekcija Srba iz Srbije pod hrvatski dres i Hrvata iz Hrvatske u srpski dres i nije praksa. Jel' ti uopste citas sta pise u tome sto citiras? Skrecemo s teme usput...

čitam,na žalost

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 21:44

lumani je napisao/la:
Kiselikrastavci je napisao/la:@ lumani

I? Kakva briga za tim Srbe i Hrvate, odnosno KSS i HKS? Braci Sehovic Crna Gora vjerovatno najvise odgovara, kao sto Srbija najvise odgovara Keselju, Radmanovicu, Savicu, Danilovicu, Askrabicu, Vukcevicu, sada i nekada, a vrlo vjerovatno i Kuzmicu i Savovicu trenutno ili Hrvatska Baracu, Zoranu Planinicu, Darku Planinicu, Bogdanovicu, ranije Mamicu, Arapovicu, Sesaru i da ne nabrajam mnoge jos primjere... Svako ima pravo da bira ono sto mu najvise odgovara i sto zeli.

da,da,da...Nenad Markovic,Gordan Firic,Ivica Osim,Mladen Vojicic su isto birali :!: Duga je ovo tema ,jer vidim da pojedinci misle da neko mrzi Borisa :!: Vratimo se nazad na temu,nemam vise volje.
Naravno da su birali i gdje ti ja to sporim? :roll: :lol: Kao sto su to birali i ovi drugi i ne samo Srbi i Hrvati, nego i Bosnjaci, kada pominjes lika koji je van sporta (Tifu), imas isto i kod Lepe Brene ili Kuste na drugoj strani... Ali da ne zalazimo u nesportske teme. Niko ne mrzi Borisa, niko tako ovde ne misli da neko misli, ali sustina mojih postova da ljude i sportiste (a ovo je sportski forum), ne treba mrziti zato sto odaberu kako odaberu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2013, 21:46

Bravo genije! Samo sto ni ja ne izjednacavam sportske regulative sa odlukama pojedinaca, nego odgovoram na postove samo gdje se taj kontekst pominje i mijesa, pogotovo ovo sa navijacima, a ja pricam o ljudima zaposlenim i sa funkcijama u sportu i novinarima.
Tacno! Sve su samostlane slobodne odluke pojedinaca i iste se trebaju postovati. Trebalo bi, bar ja tako mislim, bez vrijedjanja doticnih sportista.

ti genijalac spominješ pravila,a tih pravila nema,ne postoje

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 21:47

@ filip 13

Pa onda se pomiri sa cinjenicama i prihvati ih onakvim kakvim jesu. Ja licno opet ne zalim sto neki nesrbin ne odabere da igra za Srbiju. Nemam problem s time, uopste nisam tim stvarima opterecen. I ne zelim zbog toga da vrijedjam druge ljude kao ovaj novinar Zametica.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2013, 21:49

Kiselikrastavci je napisao/la:@ filip 13

Pa onda se pomiri sa cinjenicama i prihvati ih onakvim kakvim jesu. Ja licno opet ne zalim sto neki nesrbin ne odabere da igra za Srbiju. Nemam problem s time, uopste nisam tim stvarima opterecen. I ne zelim zbog toga da vrijedjam druge ljude kao ovaj novinar Zametica.

odavno sam to uradio,ne trebaš me ti na to podsjećati

ti si iz BiH?

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 21:49

filip13 je napisao/la:

Ako ne postoje, kako onda korisnik "lumani" meni citira FIBA-pravilnik, ubjedjujuci me da Savovic ne moze da igra za Srbiju, a taj pravilnik upravo sadrzi u sebi tu klauzulu po kojoj on moze da nastupi za Srbiju (kao u slucaju Preldzic za Tursku) i ja sam je vec opsirno naglasio? :)

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 21:52

filip13 je napisao/la:

ti si iz BiH?
Kakve sada ima veze odakle sam??? Ti meni postavljas licno, privatno pitanje, a mi pricamo o sportskim regulativima koji se ticu potencijalnih BH-reprezentativaca. Ne prica se ovde o meni ili tebi licno covjece :lol: Ja sam ti vec u prethodnim postovima napisao ko sam i za koga navijam, ili ti (opet) nisi citao pazljivo moje postove?

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2013, 21:56

filip13 je napisao/la:

Ako ne postoje, kako onda korisnik "lumani" meni citira FIBA-pravilnik, ubjedjujuci me da Savovic ne moze da igra za Srbiju, a taj pravilnik upravo sadrzi u sebi tu klauzulu po kojoj on moze da nastupi za Srbiju (kao u slucaju Preldzic za Tursku) i ja sam je vec opsirno naglasio? :)[/quote]

to oko savovića je nešto posve drugo,i ako ti tu vidiš analogiju sa ovim što smo raspravljali onda nemamo šta pričati

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 19 feb 2013, 21:56

Kiselikrastavci je napisao/la:Kakve veze ima "karakter" sa sportskim odlukama? :? Pa valjda igraci gledaju pod jedan svoje interese, nadogradjujuci to svojim osjecanjima? Eto, ja sam sam Srbin koji navija za Srbiju, i trebam da kazem Moniki Seles i Arpadu "Vojvodi" Sterbiku da su "nekarakterni" ljudi, zasto sto su promijenili reprezentacije i nisu igrali vise za Srbiju :o Pa za mene ce Monika uvijek biti kraljica tenisa i sporta, a radovacu se i ubuduce svakom uspjehu Sterbika na klupskom i reprezentativnom nivou! U finalu svjetskog sam navijao za Spance, protiv Danaca, sta mislis zbog koga ;) Zbog Vojvode Sterbika, kojem sam zahvalan za sve sto je pruzio srpskom sportu i kojem zelim sve najbolje i ubuduce u spanskom!!! To je po meni kvalitet srpske sportske javnosti, ne pljuju se nikada javno sportisti, bez obzira kakve odluke na kraju donosili. Zvali se oni Selesova, Sterbik, Janicka, mali Krkic... To dodatno i privlaci Savovica i Kuzmica, tretman koji vlada u KSS, nema podvajanja ljudi po njihovim opredjeljenjima i ubjedjenjima.

Ako je do sada izjavljivao da ce igrati za BiH bilo bi smijesno od njega da mijenja dres. Naravno da ima veze sa karakterom.

Sto se tice tih nabrajanja "odbjeglih nevjesta", ne gajim ja nikakve osjecaje do Ljajica, Toskica, Milosevica, Danilovica, Becirevica, Jahovica, Turkoglu-a, ... Nikakve veze sa nama doticni nemaju iako je imaju, al skontaces ... Isto mogu reci za Savovica. Ako hoce, bujrum. Ako nece, ne mora. Ja na njega nisam navikao jer nije dio naseg sportskog, medijskog, .. prostora i on je za mene stranac tako da na mene nece utjecati njegova odluka. Ali, kada je Kuzmic u pitanju, itekako da bi utjecala njegova odluka da zaigra za Srbiju. Pa, gle, covjek je Srbin. Mene ne zanima ko je i sta je po tome i tome. Zanima me Kuzmic ka igrac ...

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2013, 21:59

filip13 je napisao/la:

ti si iz BiH?
Kakve sada ima veze odakle sam??? Ti meni postavljas licno, privatno pitanje, a mi pricamo o sportskim regulativima koji se ticu potencijalnih BH-reprezentativaca. Ne prica se ovde o meni ili tebi licno covjece :lol: Ja sam ti vec u prethodnim postovima napisao ko sam i za koga navijam, ili ti (opet) nisi citao pazljivo moje postove?

što ti toliko smeta pitanje odakle si?,izvini ako sam to propustio,nisam te pitao ko si,nego odakle si?

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 22:04

samson je napisao/la:
Kiselikrastavci je napisao/la:Kakve veze ima "karakter" sa sportskim odlukama? :? Pa valjda igraci gledaju pod jedan svoje interese, nadogradjujuci to svojim osjecanjima? Eto, ja sam sam Srbin koji navija za Srbiju, i trebam da kazem Moniki Seles i Arpadu "Vojvodi" Sterbiku da su "nekarakterni" ljudi, zasto sto su promijenili reprezentacije i nisu igrali vise za Srbiju :o Pa za mene ce Monika uvijek biti kraljica tenisa i sporta, a radovacu se i ubuduce svakom uspjehu Sterbika na klupskom i reprezentativnom nivou! U finalu svjetskog sam navijao za Spance, protiv Danaca, sta mislis zbog koga ;) Zbog Vojvode Sterbika, kojem sam zahvalan za sve sto je pruzio srpskom sportu i kojem zelim sve najbolje i ubuduce u spanskom!!! To je po meni kvalitet srpske sportske javnosti, ne pljuju se nikada javno sportisti, bez obzira kakve odluke na kraju donosili. Zvali se oni Selesova, Sterbik, Janicka, mali Krkic... To dodatno i privlaci Savovica i Kuzmica, tretman koji vlada u KSS, nema podvajanja ljudi po njihovim opredjeljenjima i ubjedjenjima.

Ako je do sada izjavljivao da ce igrati za BiH bilo bi smijesno od njega da mijenja dres. Naravno da ima veze sa karakterom.

Sto se tice tih nabrajanja "odbjeglih nevjesta", ne gajim ja nikakve osjecaje do Ljajica, Toskica, Milosevica, Danilovica, Becirevica, Jahovica, Turkoglu-a, ... Nikakve veze sa nama doticni nemaju iako je imaju, al skontaces ... Isto mogu reci za Savovica. Ako hoce, bujrum. Ako nece, ne mora. Ja na njega nisam navikao jer nije dio naseg sportskog, medijskog, .. prostora i on je za mene stranac tako da na mene nece utjecati njegova odluka. Ali, kada je Kuzmic u pitanju, itekako da bi utjecala njegova odluka da zaigra za Srbiju. Pa, gle, covjek je Srbin. Mene ne zanima ko je i sta je po tome i tome. Zanima me Kuzmic ka igrac ...
U vecini stvari se slazemo, vidim da nisi od onih koji pokusavaju od crnog napraviti bijelo. Ovo o karakteru je izlisno da vise diskutujemo, imamo dva razlicita pogleda na svijet, ja ti opet ponavljam da ne smatram nijednog sportistu ili covjeka nekarakternim ako Srbiji "okrene ledja"... Za mene je na prvom mjestu pojedinac, pa porodica, pa tek onda narod i drzava. A ovo za Kuzmica nisam ja izmislio, nego je to ocigledno samom tom Ognjenu Kuzmicu ipak bitno, u suprotnom ne bi sada bio u kontaktu sa Kosarkaskim Savezom Srbije. A to je karta na koju igraju i KSS i sam Kuzmic, dakle obostrani interes, isto kao sto npr. u hokeju na ledu Austrijanci, Italijani ili Svajcarci pridobijaju hokejase iz Kanade koji su porijeklom iz tih zemalja, ili Nijemci u kojoj igra dosta igraca iz Kazahstana, a koji su Nijemci po etnickom porijeklu, sto je i bio argument da obuku njeamcki dres.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 feb 2013, 22:08

kiselikrastavac

ima li Boris Srbijanski pasos ili crnogorski :?:
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 19 feb 2013, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 22:09

@ filip13

A sto to mijenja u nasoj prici koja se tice drugih ljudi, sportista Kuzmica i Savovica, a ne nas samih? Ja svoje stavove nosim od kako znam za sebe u svim zemljama u kojima se nadjem i oni nemaju nikakve veze sa trenutnim mjestom boravka. Odakle si ti, sto bih se ja tebi ispovijedao :lol: Rekao sam ti vec ko sam i sta sam, a ti ako te zanima, trazi u mojim postovima. Ili si ti nacionalista koji smatra da postoji ekskluzivnost kultura pa mislis da imaju "manje" vrijedne i "vise" vrijedne sredine i ljudi? :roll:

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 19 feb 2013, 22:13

lumani je napisao/la:kiselikrastavac

ima li Boris Srbijanski pasos ili crno gorski :?:
Pa na ULEB-stranici je navedeno Serbia, mozes provjeriti. Stoga pretpostavljam da ima srpski pasos, a i iz KSS i Crvene Zvezde su stizale takve potvrde. Inace je to aktuelno bilo skoro u Srbiji, oko rasprave u zavrsnici Kupa Koraca, sta se podrazumijeva pod terminom "stranac"? Posto Savovic ima srpski pasos i (jos uvijek) crnogorsko sportsko drzavljanstvo (citaj: nastupao za mladje kategorija Crne Gore).

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.