onda smo prvi, nemamo šta računatiGoalgetter je napisao/la:A kako bi bilo da mi prvo dobijemo Grke, pa da onda racunamo koji smo ?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
onda smo prvi, nemamo šta računatiGoalgetter je napisao/la:A kako bi bilo da mi prvo dobijemo Grke, pa da onda racunamo koji smo ?
Znam da se ne racuna na takav nacin, ali to ti na kraju dodje slicno (u desetak-dvadeset bodova) i kada ovako "odokativno" zelis znati bodove veoma je relevantno kada tako izracunasAlenHalilovic je napisao/la:Ne racuna se 20% od utakmice sa Rumunijom vec se izracuna prosjek od svih utakmica 20% katigorije. I od tog prosjeka izracunas 20%
Pa pobjedom nad Grčkom i onda Latvijom u junu, siguran sam da bi dosli veoma blizu te cifreFliX je napisao/la:Nas dosadasnji rekord je 920 bodova!... Mozemo li to ponovo dostici?![]()
![]()
Valjda Latvijom, zar je tako teško razlikovati Litvaniju i Latviju ?!AnelZ je napisao/la:Pa pobjedom nad Grčkom i onda Litvanijom u junu, siguran sam da bi dosli veoma blizu te cifreFliX je napisao/la:Nas dosadasnji rekord je 920 bodova!... Mozemo li to ponovo dostici?![]()
![]()
A gdje je tebi pečat za ovo što govoriš?armin je napisao/la:Valjda Latvijom, zar je tako teško razlikovati Litvaniju i Latviju ?!![]()
Na bosanskom i hrvatskom Latvija, na srpskom Letonija je jedna država.
Na hrvatskom Litva, na bosanskom i srpskom Litvanija.
Litvanija=Litva, glavni grad Vilnius, zastava trobojna, žuta, zelena i crvena.
Latvija=Letonija, glavni grad Riga, zastava crvena sa bijelom prugom.
Ne mogu da vjerujem da je tako teško zapamtiti i ne miješati ove dvije države.
Nije tako tesko razlikovati i slazem se sa tobom da je krajnja bezobraznost nerazlikovati te dvije zemlje, ali u mom slucaju ovdje je bio fazon da fkt nisam obracao paznju koja dolazi u junu posto sam njih dvije usporedjivao na bazi FIFA/Coca Cola Rang list gdje su "u pet deka".armin je napisao/la: Valjda Latvijom, zar je tako teško razlikovati Litvaniju i Latviju ?!![]()
Na bosanskom i hrvatskom Latvija, na srpskom Letonija je jedna država.
Na hrvatskom Litva, na bosanskom i srpskom Litvanija.
Litvanija=Litva, glavni grad Vilnius, zastava trobojna, žuta, zelena i crvena.
Latvija=Letonija, glavni grad Riga, zastava crvena sa bijelom prugom.
Ne mogu da vjerujem da je tako teško zapamtiti i ne miješati ove dvije države.
Kad je zrijeb za evropsko i kvalifikacije.I da li taj ranking imalo vrijedi i za to?AnelZ je napisao/la:U slucaju pobjede nad Grckom, na rang listi koja izlazi 6. juna 2013. godine (protiv Latvije igramo 07.6.), imat cemo cak 1009 bodova sto je ogroman broj bodova sa kojim mozemo definitivno doci na neku 12.-13. poziciju. Razlog zasto cemo naglo skociti iz maja, kada cemo u slucaju pobjede nad Grckom imati 896 bodova, na ovoliko bodova u junu jeste sto ce se porazi protiv Irske i Meksiko pomjeriti iz 100% vrijednosti na 50% vrijednost. Ove kalkulacije su samo validne ako poslije Grčke, a prije Latvije, ne budemo igrali nijednu prijateljsku.
U slucaju remija protiv Grcke, u junu cemo imati 891 poen, dok u slucaju poraza 832.
Jesil ti svijestan da moras svaku utakmicu u zadnjih 4 godina uzracunati i naravno i znati na kojoj su poziciji bili te ekipe prije 1-4 godina na fifinoj listi pa da znas koliko cemo bodova poslje utakmice protiv Grcke imati? Pokraj tog svega toga moras i znati tacno u kojem periodu su sve utakmice 12 mjeseci 100%, 24 mjeseci 50%, 36 mjeseci 30% i 48 mjesci 20%. Vidim da si opet promjenio rezultat, ali ja mislim da jos uvjek nisi to sve uzimao ubzr. Jer ja nevjerujem da znas na kojem je mjesto npr. Bjelorusija bila 2011 na fifinoj listi.AnelZ je napisao/la:U slucaju pobjede nad Grckom, na rang listi koja izlazi 6. juna 2013. godine (protiv Latvije igramo 07.6.), imat cemo cak 1009 bodova sto je ogroman broj bodova sa kojim mozemo definitivno doci na neku 12.-13. poziciju. Razlog zasto cemo naglo skociti iz maja, kada cemo u slucaju pobjede nad Grckom imati 896 bodova, na ovoliko bodova u junu jeste sto ce se porazi protiv Irske i Meksiko pomjeriti iz 100% vrijednosti na 50% vrijednost. Ove kalkulacije su samo validne ako poslije Grčke, a prije Latvije, ne budemo igrali nijednu prijateljsku.
U slucaju remija protiv Grcke, u junu cemo imati 891 poen, dok u slucaju poraza 832.
Nevjerovatno! Alaj bi to bilo dobro.. jedva cekam da prebacimo (rekoridnih) 920 bodova, a ono dosli bi na 1009.. JOOOJ ne mogu ni zamislitAnelZ je napisao/la:U slucaju pobjede nad Grckom, na rang listi koja izlazi 6. juna 2013. godine (protiv Latvije igramo 07.6.), imat cemo cak 1009 bodova...
Pa sve sam rezultate provjerio (sve je dostupno na FIFA.com) i FIFA ranking protivnika (isto tako dostupno na FIFA.com) na datum utakmice pa sam racunao bodove koje smo mogli dobiti za tu utakmicu, pa uzimao prosjek, pa pomjerao/brisao one koje se vise nece racunati. Trebalo mi je oko nekih sat-dva vremena da uradim za sve utakmice u protekle cetiri godine (42 utakmice)AlenHalilovic je napisao/la:Jesil ti svijestan da moras svaku utakmicu u zadnjih 4 godina uzracunati i naravno i znati na kojoj su poziciji bili te ekipe prije 1-4 godina na fifinoj listi pa da znas koliko cemo bodova poslje utakmice protiv Grcke imati? Pokraj tog svega toga moras i znati tacno u kojem periodu su sve utakmice 12 mjeseci 100%, 24 mjeseci 50%, 36 mjeseci 30% i 48 mjesci 20%. Vidim da si opet promjenio rezultat, ali ja mislim da jos uvjek nisi to sve uzimao ubzr. Jer ja nevjerujem da znas na kojem je mjesto npr. Bjelorusija bila 2011 na fifinoj listi.AnelZ je napisao/la:U slucaju pobjede nad Grckom, na rang listi koja izlazi 6. juna 2013. godine (protiv Latvije igramo 07.6.), imat cemo cak 1009 bodova sto je ogroman broj bodova sa kojim mozemo definitivno doci na neku 12.-13. poziciju. Razlog zasto cemo naglo skociti iz maja, kada cemo u slucaju pobjede nad Grckom imati 896 bodova, na ovoliko bodova u junu jeste sto ce se porazi protiv Irske i Meksiko pomjeriti iz 100% vrijednosti na 50% vrijednost. Ove kalkulacije su samo validne ako poslije Grčke, a prije Latvije, ne budemo igrali nijednu prijateljsku.
AnelZ je napisao/la:Pa sve sam rezultate provjerio (sve je dostupno na FIFA.com) i FIFA ranking protivnika (isto tako dostupno na FIFA.com) na datum utakmice pa sam racunao bodove koje smo mogli dobiti za tu utakmicu, pa uzimao prosjek, pa pomjerao/brisao one koje se vise nece racunati. Trebalo mi je oko nekih sat-dva vremena da uradim za sve utakmice u protekle cetiri godine (42 utakmice)AlenHalilovic je napisao/la:Jesil ti svijestan da moras svaku utakmicu u zadnjih 4 godina uzracunati i naravno i znati na kojoj su poziciji bili te ekipe prije 1-4 godina na fifinoj listi pa da znas koliko cemo bodova poslje utakmice protiv Grcke imati? Pokraj tog svega toga moras i znati tacno u kojem periodu su sve utakmice 12 mjeseci 100%, 24 mjeseci 50%, 36 mjeseci 30% i 48 mjesci 20%. Vidim da si opet promjenio rezultat, ali ja mislim da jos uvjek nisi to sve uzimao ubzr. Jer ja nevjerujem da znas na kojem je mjesto npr. Bjelorusija bila 2011 na fifinoj listi.AnelZ je napisao/la:U slucaju pobjede nad Grckom, na rang listi koja izlazi 6. juna 2013. godine (protiv Latvije igramo 07.6.), imat cemo cak 1009 bodova sto je ogroman broj bodova sa kojim mozemo definitivno doci na neku 12.-13. poziciju. Razlog zasto cemo naglo skociti iz maja, kada cemo u slucaju pobjede nad Grckom imati 896 bodova, na ovoliko bodova u junu jeste sto ce se porazi protiv Irske i Meksiko pomjeriti iz 100% vrijednosti na 50% vrijednost. Ove kalkulacije su samo validne ako poslije Grčke, a prije Latvije, ne budemo igrali nijednu prijateljsku.
U slucaju remija protiv Grcke, u junu cemo imati 891 poen, dok u slucaju poraza 832.Bjelorusija je u trenutku kada smo igrali protiv nje bila 41. sto znaci 1192,5 poena po utakmici sto nam je ujedno i najvise bodova u protekle cetiri godine sto nam je jedna utakmica donijela, a odigrali smo dvije i pobjedili u samo nekoliko dana. Trenutno te dvije utakmice protiv Bjelorusije donose egzaktno 108,41 bodova od nasih trenutnih 814.
Napravio sam cak sve to na Microsoft Skydrive, ali kada doradim malo (vizuelno) mozda stavim i ovdje link.
Citaj malo bolje, sa pobjedom bi u aprilu imali skoro 900 bodova, i to nije dovoljno za tako visok plasman, al bi u junu imali preko hiljadu bodova, i tad bi tek bili oko 12-tog mjestaAlenHalilovic je napisao/la:AnelZ je napisao/la:Pa sve sam rezultate provjerio (sve je dostupno na FIFA.com) i FIFA ranking protivnika (isto tako dostupno na FIFA.com) na datum utakmice pa sam racunao bodove koje smo mogli dobiti za tu utakmicu, pa uzimao prosjek, pa pomjerao/brisao one koje se vise nece racunati. Trebalo mi je oko nekih sat-dva vremena da uradim za sve utakmice u protekle cetiri godine (42 utakmice)AlenHalilovic je napisao/la: Jesil ti svijestan da moras svaku utakmicu u zadnjih 4 godina uzracunati i naravno i znati na kojoj su poziciji bili te ekipe prije 1-4 godina na fifinoj listi pa da znas koliko cemo bodova poslje utakmice protiv Grcke imati? Pokraj tog svega toga moras i znati tacno u kojem periodu su sve utakmice 12 mjeseci 100%, 24 mjeseci 50%, 36 mjeseci 30% i 48 mjesci 20%. Vidim da si opet promjenio rezultat, ali ja mislim da jos uvjek nisi to sve uzimao ubzr. Jer ja nevjerujem da znas na kojem je mjesto npr. Bjelorusija bila 2011 na fifinoj listi.Bjelorusija je u trenutku kada smo igrali protiv nje bila 41. sto znaci 1192,5 poena po utakmici sto nam je ujedno i najvise bodova u protekle cetiri godine sto nam je jedna utakmica donijela, a odigrali smo dvije i pobjedili u samo nekoliko dana. Trenutno te dvije utakmice protiv Bjelorusije donose egzaktno 108,41 bodova od nasih trenutnih 814.
Napravio sam cak sve to na Microsoft Skydrive, ali kada doradim malo (vizuelno) mozda stavim i ovdje link.
Super... svaka ti cast onda. Kad preradis postavi da vidimo kako to sve izgleda. A to sve mozes koristi i za dalje racunice.
Znaci sa pobjedom mogli bi biti i cak na 12tom mjestu u aprilufino fino
Ja sam prelistao svu listu, stavio sam u excel sve utakmice, datume, rankings u doba kad smo igrali protiv.AnelZ je napisao/la:Volim statistiku, pa ovo vise radim za svoj cejf
Znam da se ne racuna na takav nacin, ali to ti na kraju dodje slicno (u desetak-dvadeset bodova) i kada ovako "odokativno" zelis znati bodove veoma je relevantno kada tako izracunasAlenHalilovic je napisao/la:Ne racuna se 20% od utakmice sa Rumunijom vec se izracuna prosjek od svih utakmica 20% katigorije. I od tog prosjeka izracunas 20%Necu ja sada listati citavu FIFA rang listu da samo utvrdim koliko ce iznosti.
EDIT
Preracunao sam sve sto je potrebno i ovako moze izgledati nas bodovni ranking nakon utakmice sa Grčkom:
Pobjeda: 896 bodova (+71 bod)
Remi: 805 boda (-20 bodova)
Poraz: 755 bodova (-70 bodova)
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Zglavkar i 29 gostiju.