Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

gibi72
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la gibi72 » 10 nov 2009, 13:52

Elddar je napisao/la:već 117 stranica :o

šta će bit kad pobijedimo Portugal?

1117?

:D
možda i s nulom pozadi :D eh, da, pored apaurina i lexaurina, tu je i persen (prodaja bez recepta) :D
Oni koji ne umiju da vole, neka na Unu dođu - i zavoljeće
Oni koji ne umiju da pjevaju, neka na Unu dođu - i propjevaće
Oni koji ne zbore - prozboriće kraj Une
Oni koji ne čuju - pročuće kraj Une
Oni koji ne vide - progledaće kraj Une!

Ćamil Sijarić

HalaMadrid
Kontakt:

Post Postao/la HalaMadrid » 10 nov 2009, 13:52

AYAN je napisao/la:Što nas više budu podcjenjivali, to su nama veće šanse...

Najviše volim čitati izjave njihovog selektora, koji već razmišlja od pobjedničkom postolju na SP-u 2010. :mrgreen:
Bio je samouvjeren i bivsi selektro Belgije !!! pa mu se to odbilo od glavu.. nadam se da ce to biti slucaj i sada aBd...

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 10 nov 2009, 13:59

_dreamer_ je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ibisevic ce Dzeki olaksati posao, a moze biti da se oni vise fokusiraju na Dzeku, sto bih za njih bilo kobno. Ibisevica nekad nevidis cjelo vrijeme i odjedanput stoji tu i ubacuje loptu u mrezu. Covjek izgara na terenu, toliko je upravo nenormalno nabrusen, nekad mislim da bih najradije uzeo tu loptu u stilu rugbija i probio se kroz protivnicku odbranu.

Portugalci ce jedno sigurno pokusatI: Iskljuciti Misimovica. I njihovi navijaci to stalno podvlace. Zato mislim da bih Pjanic trebao da igra pored Misketa, pa da Portugalci razmisljaju kako zele pokriti Misimovica, Pjanica, Dzeku i Ibisevica. U Portugalu napadati, a kod kuce mozemo igrati defenzivno, ne naopacke.
upravo se ja toga bojim... mi uvijek de facto zrtvujemo jednu poziciju zaradi te odbrane i to nam je definitivno veliki hednikep kad je u pitanju kvalitet na sredini terena... portugalci ce igrati sigurno agresivno na misketa kako bi ga odsjekli od napadaca i onemogucili da razvije igru i uputi taj zadnji pas... Problem je, sto se je u nasoj reprezentaciji bas slicno kao i u wolfsburgu. Mi tesko da imamo u sredini (mislim na prvu postavu) igrace koji znaju drzati loptu i uspostaviti terensku inicijativu...

Dok ne primimo go(a nadam se da ga necemo ni primiti) ja ipak ocekujem da ce portugalci dominirati terenom... Mi jednostavno sa ovom formacijom nemamo kvalitet za to.

No evo gdje ja vidim nasu sansu... Posmatrajuci prijasnje tekme, znalo se mnogo puta desiti da se prilika stvori iz takoreci nicega, naime, da nasi stoperi salju loptu na Dzeku i Ibija pa da onda protivnicka defanziva to dobro ne ocisti i da se tako stvori neka vrsta polukontre kada se u takvim momentima miske ili neko docepa lopte. U tome smo siguran sam bolji od portugalaca i vjerujem da ce se nasi orijentisati iskljucivo na polukontre... to je ono sto najbolje znamo.. Nasim napadacima to savrseno odgovara jer mogu dobiti loptu u prostor a Misimovic je genije kad je u pitanju opskrbljivanje napadaca sa takvim loptama...

Nesto razmisljam, da nas kojim slucajem Magath vodi, bili bi svjetski prvaci... Covjek je doktorirao tzv. "Konterspiel" :D
brate mislim da nisi u pravu,mislim da mi imamo igrace koji znaju uspostaviti inicijativu.evo realno bojimo se igraca kao sto su nani,simao,deco.uredu dobri su tehnicari,igraju u jakim klubovima,ali realno kakav je njihov ucinak.mozda igraju trenutno,ali samo trenutnoo u boljm klubovima,i misli da nisu nista do solidni timski igraci.a pogledaj malo trenutno individualni ucinak nasih igraca,misimovica ,savrsen tehnicar,pjanica nista slabiji od misketa,bajramovic,ibricic,salihovic.napadaci su nam takodjer dobri sa loptom,tako da mislim da se moze uspostaviti inicijativa,samo ako se tako bude zeljelo igrati.bosanci su uvijek imali neki poseban smek i merak u igri,i vjeruj mi da nismo slabiji tehnicari od portugalaca.a forma nasih i njihovih igraca se ne moze porditi.portugal igra sa jednim napadacem,i sa 5 u sredini ,sa dva poluspica sa strane.nastoje imati loptu kod sebe,mislim da im tu loptu mozemo oduzeti.to je moje misljenje
VOLIM TE ŽELJO

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 10 nov 2009, 14:00

Samo hrabro treba igrat,hrabre sreca prati!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 nov 2009, 14:00

harishp je napisao/la:Muslimovic spor :shock: :o Otkud ti to,ako boga znas :roll:

de kad Boga spominjes, onda makar stavi veliko slovo :)

jel brzi od Zeca? Nije
jel brzi od Dzeke? Nije

dakle, u okvirima nasih napadaca se moze okarakterisati kao spor. Pri tome ne mislim da je kilav, ako te to interesuje vec da jednostavno imamo poletnijih i prodornijih igraca u napadu a takvi bi nam sada realno trebali...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 nov 2009, 14:08

Ma Muslimovic ce igrati taman oklop na ledzima imao ko kornjaca.
Njegovo iskustvo,moc da navuce i ,,razbije,, dva stopera na grbacu ne moze niko platiti.
P.S iako cijenim to sto rece za svevisnjeg,pravopis nazalost ne dopusta. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 10 nov 2009, 14:11

Tako vam Boga,manite se vise postavljanja taktika i igranja menadzera.
Od zadnjih 100 postova,50 takticara postavlja svoju taktiku.

Bice gutavo u Portugalu, i mislim da bi svi bili zadovoljno minimalnim porazom sa postignutim golom u gostima,a ukoliko slucajno bude x ili nasa pobjeda,tu je vec 80% posla odradjeno.

U prvoj tekmi ce odbrana odigrati kljucnu ulogu. Imace tezak posao.Prije svega njihova krila su u prednosti na nase bekove(kojih nemamo)i tu bi se utakmica mogla prelomiti.
Napasti Portugal bi bilo ravno samoubistvu.
Nadam se da grijesim,ali ako budem u krivo, rado cu progutati svoje rijeci i napisati da sam budala :D
Kako god bude,a nadam se rezultatu u nasu korist,mi smo vec pobjednici pored ovakve grupe kakvu smo imali.
Narod se puno zanosi,a nema nista gore od hladnog prizemljenje,do kojeg se nadam nece doci.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 nov 2009, 14:11

jordan 23 je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ibisevic ce Dzeki olaksati posao, a moze biti da se oni vise fokusiraju na Dzeku, sto bih za njih bilo kobno. Ibisevica nekad nevidis cjelo vrijeme i odjedanput stoji tu i ubacuje loptu u mrezu. Covjek izgara na terenu, toliko je upravo nenormalno nabrusen, nekad mislim da bih najradije uzeo tu loptu u stilu rugbija i probio se kroz protivnicku odbranu.

Portugalci ce jedno sigurno pokusatI: Iskljuciti Misimovica. I njihovi navijaci to stalno podvlace. Zato mislim da bih Pjanic trebao da igra pored Misketa, pa da Portugalci razmisljaju kako zele pokriti Misimovica, Pjanica, Dzeku i Ibisevica. U Portugalu napadati, a kod kuce mozemo igrati defenzivno, ne naopacke.
upravo se ja toga bojim... mi uvijek de facto zrtvujemo jednu poziciju zaradi te odbrane i to nam je definitivno veliki hednikep kad je u pitanju kvalitet na sredini terena... portugalci ce igrati sigurno agresivno na misketa kako bi ga odsjekli od napadaca i onemogucili da razvije igru i uputi taj zadnji pas... Problem je, sto se je u nasoj reprezentaciji bas slicno kao i u wolfsburgu. Mi tesko da imamo u sredini (mislim na prvu postavu) igrace koji znaju drzati loptu i uspostaviti terensku inicijativu...

Dok ne primimo go(a nadam se da ga necemo ni primiti) ja ipak ocekujem da ce portugalci dominirati terenom... Mi jednostavno sa ovom formacijom nemamo kvalitet za to.

No evo gdje ja vidim nasu sansu... Posmatrajuci prijasnje tekme, znalo se mnogo puta desiti da se prilika stvori iz takoreci nicega, naime, da nasi stoperi salju loptu na Dzeku i Ibija pa da onda protivnicka defanziva to dobro ne ocisti i da se tako stvori neka vrsta polukontre kada se u takvim momentima miske ili neko docepa lopte. U tome smo siguran sam bolji od portugalaca i vjerujem da ce se nasi orijentisati iskljucivo na polukontre... to je ono sto najbolje znamo.. Nasim napadacima to savrseno odgovara jer mogu dobiti loptu u prostor a Misimovic je genije kad je u pitanju opskrbljivanje napadaca sa takvim loptama...

Nesto razmisljam, da nas kojim slucajem Magath vodi, bili bi svjetski prvaci... Covjek je doktorirao tzv. "Konterspiel" :D
brate mislim da nisi u pravu,mislim da mi imamo igrace koji znaju uspostaviti inicijativu.evo realno bojimo se igraca kao sto su nani,simao,deco.uredu dobri su tehnicari,igraju u jakim klubovima,ali realno kakav je njihov ucinak.mozda igraju trenutno,ali samo trenutnoo u boljm klubovima,i misli da nisu nista do solidni timski igraci.a pogledaj malo trenutno individualni ucinak nasih igraca,misimovica ,savrsen tehnicar,pjanica nista slabiji od misketa,bajramovic,ibricic,salihovic.napadaci su nam takodjer dobri sa loptom,tako da mislim da se moze uspostaviti inicijativa,samo ako se tako bude zeljelo igrati.bosanci su uvijek imali neki poseban smek i merak u igri,i vjeruj mi da nismo slabiji tehnicari od portugalaca.a forma nasih i njihovih igraca se ne moze porditi.portugal igra sa jednim napadacem,i sa 5 u sredini ,sa dva poluspica sa strane.nastoje imati loptu kod sebe,mislim da im tu loptu mozemo oduzeti.to je moje misljenje

ok postujem tvoje misljenje... Ja svoje misljenje baziram na dosadasnjim igrama gdje smo u vecini slucaja prepustali inicijativu protivnickoj ekipi... naravno, govorim o jacim reprezentacijama... Spanci, Turci, pa i Belgijanci ako cemo posteno reci.

Ne znam sto se hvatas individualnog ucinka nekih nasih igraca kad je to irelevantno iz dva razloga:

Jedno je to kako igraju u klubovima a drugo to kako igraju reprezentaciji. Salihovic kod nas ne moze dati svoj maksimum jer je hendikepiran pozicijom, Pjanic najvjerovatnije nece ni igrati a i kad igra, nije to isto kao kad igra u Lyonu gdje se izgleda ipak bolje uklapa u sistem. Ibricic ako bude igrao, igrace bocnog ili iza napadaca... Kao bocni je hendikepiran a ni kao poluspic mi jednostavno nema tu klasu... inace je cesto bio tanak protiv jacih reprezentacija.

Dakle, ako ce ti u vezi stojati Muratovic, Rahimic i Misimovic, potpomognuti sa Salihovicem i eventualno Berberovicem ili Ibricicem, onda valjda znas da cemo tesko bas MI biti taj tim, koji ce kontrolisati igru...

Nemoj me pogresno shvatiti, ja bi to prvi volio ali mi jednostavno fale argumenti za to...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 nov 2009, 14:22

Ovu formaciju sto je Pastuh postavio bih ja slicno preferirao:

----------------Hasagic--------------------
----Jahic------Spahic------Nadarevic----
Ibricic------------------------------Salihovic
----------------Rahimic----------------------
Pjanic-----------------------------Misimovic
------------Ibisevic-----Dzeko---------------

Mislim da po nasoj formaciji nemozemo jace izaci na teren. Ovo je upravo od igraca najjace sto imamo. Iskreno sam se nadao da ce Bajramovic igrati, nisam gledao njegove utakmice, ali kao sto se i ovdje moglo citati, je da nije blistao, kao i njegova citava ekipa. Na Rahimica se uvjek moze osloniti. Jedno je jasno: Ako se budemo tamo branili u Bosni cemo morati napadati. Uz to ako oni budu drzali loptu i napadali, kartoni ce nas pljusanti a ne njih. A onda jadna nam majka. Portugalac Costa iz Wolfsburga je izjavio da misli da mi sve ostavljamo na utakmicu u Zenici, dakle Portugal treba da odluci sve u Lisabonu, uostalom je rekao: "Oni se boje Portugala." :lol: Sto se tice Muslimovica, njega zamjeniti za Ibisevica ili Dzeku poslije 70te minute. Covjekova slika je u lexikonu ispred rijeci "joker". :D

Portugalci bih trebali odigrati ovo na vecem nivou nego svoje kvalifikacije, ipak nije bas ni da u kvalifikacijama nisu htjeli, a da su mogli. Bosna je za mene licno jaca od Danske, Svedske, Madjarske a i sigurno od Albanije. Bice tesko, ali ako nasi igraci izadju za respektom, ali poigraju bez straha, nego slobodno, mislim da nam sanse dobro stoje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 10 nov 2009, 14:37

Principatus je napisao/la:Ovu formaciju sto je Pastuh postavio bih ja slicno preferirao:

Mislim da po nasoj formaciji nemozemo jace izaci na teren. Ovo je upravo od igraca najjace sto imamo. Iskreno sam se nadao da ce Bajramovic igrati, nisam gledao njegove utakmice, ali kao sto se i ovdje moglo citati, je da nije blistao, kao i njegova citava ekipa. Na Rahimica se uvjek moze osloniti. Jedno je jasno: Ako se budemo tamo branili u Bosni cemo morati napadati. Uz to ako oni budu drzali loptu i napadali, kartoni ce nas pljusanti a ne njih. A onda jadna nam majka. Portugalac Costa iz Wolfsburga je izjavio da misli da mi sve ostavljamo na utakmicu u Zenici, dakle Portugal treba da odluci sve u Lisabonu, uostalom je rekao: "Oni se boje Portugala." :lol: Sto se tice Muslimovica, njega zamjeniti za Ibisevica ili Dzeku poslije 70te minute. Covjekova slika je u lexikonu ispred rijeci "joker". :D

Portugalci bih trebali odigrati ovo na vecem nivou nego svoje kvalifikacije, ipak nije bas ni da u kvalifikacijama nisu htjeli, a da su mogli. Bosna je za mene licno jaca od Danske, Svedske, Madjarske a i sigurno od Albanije. Bice tesko, ali ako nasi igraci izadju za respektom, ali poigraju bez straha, nego slobodno, mislim da nam sanse dobro stoje.
Ovo je previse ofanzivno, dakle nevalja!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 10 nov 2009, 14:44

normala svi imaju svoja misljenja kako i sta....covjek o necemu mora pricati i pistai...svaka cast vama svima....to je dokaz koliko vam je stalo do reprezentacije do pobjede...ja nemogu opisat a mislim niko od vas nemoze tu radost tu srecu ako pobjedimo ako prodjemo dalje....protivnik nam je tezak svi smo svjesni al protivnika naseg nije nemoguce pobjedit....zato ljudi idemo jos izdrzat ova tri dana.....ja milsim da ce subota biti jedan od najduzih dana na svijetu....docekat 21.30h....al svi puni energije puni emocija cemo gledat tu utakmicu i do zadnje minute hrabro navijat....jos jednom hocu reci da se svi glavni...super ste

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 nov 2009, 14:48

Ada je napisao/la:Ovo je previse ofanzivno, dakle nevalja!
To care nije argumenat, samo zato sto je ofanzivno. Koga ces inace postaviti, Bajramovica ili Muratovica koji su upravo u formi svog zivota? ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 10 nov 2009, 14:49

Vidim da je neka rasprava oko Muslimovica e samo jedna info da je momak dok je igro u Itajili imao 3 nebjrzi sprint i seriji A eto toliko bolji od njega bili samo Pato i Zanetti javier
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 10 nov 2009, 14:50

samricak je napisao/la:normala svi imaju svoja misljenja kako i sta....covjek o necemu mora pricati i pistai...svaka cast vama svima....to je dokaz koliko vam je stalo do reprezentacije do pobjede...ja nemogu opisat a mislim niko od vas nemoze tu radost tu srecu ako pobjedimo ako prodjemo dalje....protivnik nam je tezak svi smo svjesni al protivnika naseg nije nemoguce pobjedit....zato ljudi idemo jos izdrzat ova tri dana.....ja milsim da ce subota biti jedan od najduzih dana na svijetu....docekat 21.30h....al svi puni energije puni emocija cemo gledat tu utakmicu i do zadnje minute hrabro navijat....jos jednom hocu reci da se svi glavni...super ste
Upravu si, ko ce docekat 21:30h, zamisli koliko ce se formacija promjeniti u nasim glavama kada budemo cekali tekmu i raspravljali sa drustvom!
A zamisli najbolji scenarij, iznenadimo cjelu evropu(jer ce cjela evropa i pratiti u direkt prenosu nasu tekmu), dobijemo 0:2, pa ja mislim da bi 100 000 ljudi doslo u zenicu!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 10 nov 2009, 14:51

Principatus je napisao/la:Ovu formaciju sto je Pastuh postavio bih ja slicno preferirao:

previse ofanzivno

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 nov 2009, 14:52

Previse ofanzivno, previse napadacki, previse naprijed...pa sta vam je, jesam li ja jedini ludjak ovdje koji hoce da napadne Portugal? :D
Ja BIH tako.

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 10 nov 2009, 14:56

Ada je napisao/la:
samricak je napisao/la:normala svi imaju svoja misljenja kako i sta....covjek o necemu mora pricati i pistai...svaka cast vama svima....to je dokaz koliko vam je stalo do reprezentacije do pobjede...ja nemogu opisat a mislim niko od vas nemoze tu radost tu srecu ako pobjedimo ako prodjemo dalje....protivnik nam je tezak svi smo svjesni al protivnika naseg nije nemoguce pobjedit....zato ljudi idemo jos izdrzat ova tri dana.....ja milsim da ce subota biti jedan od najduzih dana na svijetu....docekat 21.30h....al svi puni energije puni emocija cemo gledat tu utakmicu i do zadnje minute hrabro navijat....jos jednom hocu reci da se svi glavni...super ste
Upravu si, ko ce docekat 21:30h, zamisli koliko ce se formacija promjeniti u nasim glavama kada budemo cekali tekmu i raspravljali sa drustvom!
A zamisli najbolji scenarij, iznenadimo cjelu evropu(jer ce cjela evropa i pratiti u direkt prenosu nasu tekmu), dobijemo 0:2, pa ja mislim da bi 100 000 ljudi doslo u zenicu!
da kad portugal moze sanjarit o nekim vecim pobjedama na svjetskom a sniu baraz prosli...hallo...zasto onda ne i mi....nasi ce igraci srce na treneu ostavit ginit ce za ovo...u tome je najveca razlika izmedju nas i porugalaca oni igraju dobro al ne ostavljaju vala svi srce na terenu....o formacijama ja puno ne razmisljam kako ciro odluci...jedva cekam.....ludilo majke mi

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 10 nov 2009, 14:57

Principatus je napisao/la:
Ada je napisao/la:Ovo je previse ofanzivno, dakle nevalja!
To care nije argumenat, samo zato sto je ofanzivno. Koga ces inace postaviti, Bajramovica ili Muratovica koji su upravo u formi svog zivota? ;)
Sva nasa misljenja su dobronamjerna, tako ja gledam tvoje, a tako i ti gledaj namoje!Kad bi mi dobili u barazu, ja bi grlio i tebe , a i ti bi mene, iako se neznamo, ali imamo samo jedno zajednicko, to je ljubav prema jedinoj nam BIH!
Mislim da je previse rizicno igrati tako otvoreno, barem od pocetka, moramo imati dva gatuza(jedan je rahimic), da im presjecaju napade!Bokovi su u njih najjaca karika, al ciro vec zna sta i kako...

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 10 nov 2009, 14:58

pa sutra je srijeda...treba li bi sutra karte pustiti u prodaju za zenicu....sedam dana prije....sha vi kazete.....

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 10 nov 2009, 14:59

@Principatus- ocito nisi svjestan Portugalove jacine u napadu. Sve nesto oni potcjenjuju nas. a mi njih potcjenjujemo na svakom koraku. Nije Portugal Estonija, Armenija ili Belgija. jaci su i od Turske. pa imaju jaci tim od one spanije koja je bila u zenici. ne mozemo se nadigravat sa njima gore. oni zele rijesiti prolaz gore i krenut ce svim silama u napad. a sa trojicom "odbrambenih" igraca da cuvamo njihov napad, tesko.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.