možda i s nulom pozadiElddar je napisao/la:već 117 stranica![]()
šta će bit kad pobijedimo Portugal?
1117?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
možda i s nulom pozadiElddar je napisao/la:već 117 stranica![]()
šta će bit kad pobijedimo Portugal?
1117?
Bio je samouvjeren i bivsi selektro Belgije !!! pa mu se to odbilo od glavu.. nadam se da ce to biti slucaj i sada aBd...AYAN je napisao/la:Što nas više budu podcjenjivali, to su nama veće šanse...
Najviše volim čitati izjave njihovog selektora, koji već razmišlja od pobjedničkom postolju na SP-u 2010.
brate mislim da nisi u pravu,mislim da mi imamo igrace koji znaju uspostaviti inicijativu.evo realno bojimo se igraca kao sto su nani,simao,deco.uredu dobri su tehnicari,igraju u jakim klubovima,ali realno kakav je njihov ucinak.mozda igraju trenutno,ali samo trenutnoo u boljm klubovima,i misli da nisu nista do solidni timski igraci.a pogledaj malo trenutno individualni ucinak nasih igraca,misimovica ,savrsen tehnicar,pjanica nista slabiji od misketa,bajramovic,ibricic,salihovic.napadaci su nam takodjer dobri sa loptom,tako da mislim da se moze uspostaviti inicijativa,samo ako se tako bude zeljelo igrati.bosanci su uvijek imali neki poseban smek i merak u igri,i vjeruj mi da nismo slabiji tehnicari od portugalaca.a forma nasih i njihovih igraca se ne moze porditi.portugal igra sa jednim napadacem,i sa 5 u sredini ,sa dva poluspica sa strane.nastoje imati loptu kod sebe,mislim da im tu loptu mozemo oduzeti.to je moje misljenje_dreamer_ je napisao/la:upravo se ja toga bojim... mi uvijek de facto zrtvujemo jednu poziciju zaradi te odbrane i to nam je definitivno veliki hednikep kad je u pitanju kvalitet na sredini terena... portugalci ce igrati sigurno agresivno na misketa kako bi ga odsjekli od napadaca i onemogucili da razvije igru i uputi taj zadnji pas... Problem je, sto se je u nasoj reprezentaciji bas slicno kao i u wolfsburgu. Mi tesko da imamo u sredini (mislim na prvu postavu) igrace koji znaju drzati loptu i uspostaviti terensku inicijativu...Principatus je napisao/la:Ibisevic ce Dzeki olaksati posao, a moze biti da se oni vise fokusiraju na Dzeku, sto bih za njih bilo kobno. Ibisevica nekad nevidis cjelo vrijeme i odjedanput stoji tu i ubacuje loptu u mrezu. Covjek izgara na terenu, toliko je upravo nenormalno nabrusen, nekad mislim da bih najradije uzeo tu loptu u stilu rugbija i probio se kroz protivnicku odbranu.
Portugalci ce jedno sigurno pokusatI: Iskljuciti Misimovica. I njihovi navijaci to stalno podvlace. Zato mislim da bih Pjanic trebao da igra pored Misketa, pa da Portugalci razmisljaju kako zele pokriti Misimovica, Pjanica, Dzeku i Ibisevica. U Portugalu napadati, a kod kuce mozemo igrati defenzivno, ne naopacke.
Dok ne primimo go(a nadam se da ga necemo ni primiti) ja ipak ocekujem da ce portugalci dominirati terenom... Mi jednostavno sa ovom formacijom nemamo kvalitet za to.
No evo gdje ja vidim nasu sansu... Posmatrajuci prijasnje tekme, znalo se mnogo puta desiti da se prilika stvori iz takoreci nicega, naime, da nasi stoperi salju loptu na Dzeku i Ibija pa da onda protivnicka defanziva to dobro ne ocisti i da se tako stvori neka vrsta polukontre kada se u takvim momentima miske ili neko docepa lopte. U tome smo siguran sam bolji od portugalaca i vjerujem da ce se nasi orijentisati iskljucivo na polukontre... to je ono sto najbolje znamo.. Nasim napadacima to savrseno odgovara jer mogu dobiti loptu u prostor a Misimovic je genije kad je u pitanju opskrbljivanje napadaca sa takvim loptama...
Nesto razmisljam, da nas kojim slucajem Magath vodi, bili bi svjetski prvaci... Covjek je doktorirao tzv. "Konterspiel"
harishp je napisao/la:Muslimovic spor![]()
Otkud ti to,ako boga znas
jordan 23 je napisao/la:brate mislim da nisi u pravu,mislim da mi imamo igrace koji znaju uspostaviti inicijativu.evo realno bojimo se igraca kao sto su nani,simao,deco.uredu dobri su tehnicari,igraju u jakim klubovima,ali realno kakav je njihov ucinak.mozda igraju trenutno,ali samo trenutnoo u boljm klubovima,i misli da nisu nista do solidni timski igraci.a pogledaj malo trenutno individualni ucinak nasih igraca,misimovica ,savrsen tehnicar,pjanica nista slabiji od misketa,bajramovic,ibricic,salihovic.napadaci su nam takodjer dobri sa loptom,tako da mislim da se moze uspostaviti inicijativa,samo ako se tako bude zeljelo igrati.bosanci su uvijek imali neki poseban smek i merak u igri,i vjeruj mi da nismo slabiji tehnicari od portugalaca.a forma nasih i njihovih igraca se ne moze porditi.portugal igra sa jednim napadacem,i sa 5 u sredini ,sa dva poluspica sa strane.nastoje imati loptu kod sebe,mislim da im tu loptu mozemo oduzeti.to je moje misljenje_dreamer_ je napisao/la:upravo se ja toga bojim... mi uvijek de facto zrtvujemo jednu poziciju zaradi te odbrane i to nam je definitivno veliki hednikep kad je u pitanju kvalitet na sredini terena... portugalci ce igrati sigurno agresivno na misketa kako bi ga odsjekli od napadaca i onemogucili da razvije igru i uputi taj zadnji pas... Problem je, sto se je u nasoj reprezentaciji bas slicno kao i u wolfsburgu. Mi tesko da imamo u sredini (mislim na prvu postavu) igrace koji znaju drzati loptu i uspostaviti terensku inicijativu...Principatus je napisao/la:Ibisevic ce Dzeki olaksati posao, a moze biti da se oni vise fokusiraju na Dzeku, sto bih za njih bilo kobno. Ibisevica nekad nevidis cjelo vrijeme i odjedanput stoji tu i ubacuje loptu u mrezu. Covjek izgara na terenu, toliko je upravo nenormalno nabrusen, nekad mislim da bih najradije uzeo tu loptu u stilu rugbija i probio se kroz protivnicku odbranu.
Portugalci ce jedno sigurno pokusatI: Iskljuciti Misimovica. I njihovi navijaci to stalno podvlace. Zato mislim da bih Pjanic trebao da igra pored Misketa, pa da Portugalci razmisljaju kako zele pokriti Misimovica, Pjanica, Dzeku i Ibisevica. U Portugalu napadati, a kod kuce mozemo igrati defenzivno, ne naopacke.
Dok ne primimo go(a nadam se da ga necemo ni primiti) ja ipak ocekujem da ce portugalci dominirati terenom... Mi jednostavno sa ovom formacijom nemamo kvalitet za to.
No evo gdje ja vidim nasu sansu... Posmatrajuci prijasnje tekme, znalo se mnogo puta desiti da se prilika stvori iz takoreci nicega, naime, da nasi stoperi salju loptu na Dzeku i Ibija pa da onda protivnicka defanziva to dobro ne ocisti i da se tako stvori neka vrsta polukontre kada se u takvim momentima miske ili neko docepa lopte. U tome smo siguran sam bolji od portugalaca i vjerujem da ce se nasi orijentisati iskljucivo na polukontre... to je ono sto najbolje znamo.. Nasim napadacima to savrseno odgovara jer mogu dobiti loptu u prostor a Misimovic je genije kad je u pitanju opskrbljivanje napadaca sa takvim loptama...
Nesto razmisljam, da nas kojim slucajem Magath vodi, bili bi svjetski prvaci... Covjek je doktorirao tzv. "Konterspiel"
Ovo je previse ofanzivno, dakle nevalja!Principatus je napisao/la:Ovu formaciju sto je Pastuh postavio bih ja slicno preferirao:
----------------Hasagic--------------------
----Jahic------Spahic------Nadarevic----
Ibricic------------------------------Salihovic
----------------Rahimic----------------------
Pjanic-----------------------------Misimovic
------------Ibisevic-----Dzeko---------------
Mislim da po nasoj formaciji nemozemo jace izaci na teren. Ovo je upravo od igraca najjace sto imamo. Iskreno sam se nadao da ce Bajramovic igrati, nisam gledao njegove utakmice, ali kao sto se i ovdje moglo citati, je da nije blistao, kao i njegova citava ekipa. Na Rahimica se uvjek moze osloniti. Jedno je jasno: Ako se budemo tamo branili u Bosni cemo morati napadati. Uz to ako oni budu drzali loptu i napadali, kartoni ce nas pljusanti a ne njih. A onda jadna nam majka. Portugalac Costa iz Wolfsburga je izjavio da misli da mi sve ostavljamo na utakmicu u Zenici, dakle Portugal treba da odluci sve u Lisabonu, uostalom je rekao: "Oni se boje Portugala."Sto se tice Muslimovica, njega zamjeniti za Ibisevica ili Dzeku poslije 70te minute. Covjekova slika je u lexikonu ispred rijeci "joker".
Portugalci bih trebali odigrati ovo na vecem nivou nego svoje kvalifikacije, ipak nije bas ni da u kvalifikacijama nisu htjeli, a da su mogli. Bosna je za mene licno jaca od Danske, Svedske, Madjarske a i sigurno od Albanije. Bice tesko, ali ako nasi igraci izadju za respektom, ali poigraju bez straha, nego slobodno, mislim da nam sanse dobro stoje.
To care nije argumenat, samo zato sto je ofanzivno. Koga ces inace postaviti, Bajramovica ili Muratovica koji su upravo u formi svog zivota?Ada je napisao/la:Ovo je previse ofanzivno, dakle nevalja!
Upravu si, ko ce docekat 21:30h, zamisli koliko ce se formacija promjeniti u nasim glavama kada budemo cekali tekmu i raspravljali sa drustvom!samricak je napisao/la:normala svi imaju svoja misljenja kako i sta....covjek o necemu mora pricati i pistai...svaka cast vama svima....to je dokaz koliko vam je stalo do reprezentacije do pobjede...ja nemogu opisat a mislim niko od vas nemoze tu radost tu srecu ako pobjedimo ako prodjemo dalje....protivnik nam je tezak svi smo svjesni al protivnika naseg nije nemoguce pobjedit....zato ljudi idemo jos izdrzat ova tri dana.....ja milsim da ce subota biti jedan od najduzih dana na svijetu....docekat 21.30h....al svi puni energije puni emocija cemo gledat tu utakmicu i do zadnje minute hrabro navijat....jos jednom hocu reci da se svi glavni...super ste
previse ofanzivnoPrincipatus je napisao/la:Ovu formaciju sto je Pastuh postavio bih ja slicno preferirao:
----------------Hasagic--------------------
----Jahic------Spahic------Nadarevic----
Ibricic------------------------------Salihovic
----------------Rahimic----------------------
Pjanic-----------------------------Misimovic
------------Ibisevic-----Dzeko---------------
Mislim da po nasoj formaciji nemozemo jace izaci na teren. Ovo je upravo od igraca najjace sto imamo. Iskreno sam se nadao da ce Bajramovic igrati, nisam gledao njegove utakmice, ali kao sto se i ovdje moglo citati, je da nije blistao, kao i njegova citava ekipa. Na Rahimica se uvjek moze osloniti. Jedno je jasno: Ako se budemo tamo branili u Bosni cemo morati napadati. Uz to ako oni budu drzali loptu i napadali, kartoni ce nas pljusanti a ne njih. A onda jadna nam majka. Portugalac Costa iz Wolfsburga je izjavio da misli da mi sve ostavljamo na utakmicu u Zenici, dakle Portugal treba da odluci sve u Lisabonu, uostalom je rekao: "Oni se boje Portugala."Sto se tice Muslimovica, njega zamjeniti za Ibisevica ili Dzeku poslije 70te minute. Covjekova slika je u lexikonu ispred rijeci "joker".
Portugalci bih trebali odigrati ovo na vecem nivou nego svoje kvalifikacije, ipak nije bas ni da u kvalifikacijama nisu htjeli, a da su mogli. Bosna je za mene licno jaca od Danske, Svedske, Madjarske a i sigurno od Albanije. Bice tesko, ali ako nasi igraci izadju za respektom, ali poigraju bez straha, nego slobodno, mislim da nam sanse dobro stoje.
da kad portugal moze sanjarit o nekim vecim pobjedama na svjetskom a sniu baraz prosli...hallo...zasto onda ne i mi....nasi ce igraci srce na treneu ostavit ginit ce za ovo...u tome je najveca razlika izmedju nas i porugalaca oni igraju dobro al ne ostavljaju vala svi srce na terenu....o formacijama ja puno ne razmisljam kako ciro odluci...jedva cekam.....ludilo majke miAda je napisao/la:Upravu si, ko ce docekat 21:30h, zamisli koliko ce se formacija promjeniti u nasim glavama kada budemo cekali tekmu i raspravljali sa drustvom!samricak je napisao/la:normala svi imaju svoja misljenja kako i sta....covjek o necemu mora pricati i pistai...svaka cast vama svima....to je dokaz koliko vam je stalo do reprezentacije do pobjede...ja nemogu opisat a mislim niko od vas nemoze tu radost tu srecu ako pobjedimo ako prodjemo dalje....protivnik nam je tezak svi smo svjesni al protivnika naseg nije nemoguce pobjedit....zato ljudi idemo jos izdrzat ova tri dana.....ja milsim da ce subota biti jedan od najduzih dana na svijetu....docekat 21.30h....al svi puni energije puni emocija cemo gledat tu utakmicu i do zadnje minute hrabro navijat....jos jednom hocu reci da se svi glavni...super ste
A zamisli najbolji scenarij, iznenadimo cjelu evropu(jer ce cjela evropa i pratiti u direkt prenosu nasu tekmu), dobijemo 0:2, pa ja mislim da bi 100 000 ljudi doslo u zenicu!
Sva nasa misljenja su dobronamjerna, tako ja gledam tvoje, a tako i ti gledaj namoje!Kad bi mi dobili u barazu, ja bi grlio i tebe , a i ti bi mene, iako se neznamo, ali imamo samo jedno zajednicko, to je ljubav prema jedinoj nam BIH!Principatus je napisao/la:To care nije argumenat, samo zato sto je ofanzivno. Koga ces inace postaviti, Bajramovica ili Muratovica koji su upravo u formi svog zivota?Ada je napisao/la:Ovo je previse ofanzivno, dakle nevalja!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.