QUARESMA 18<<< je napisao/la:al eto vidis, meni ujutro je bas nekako mrsko jesti, nekako bas ne mogu, pojedem 2-3 zalogaja i to je sve, tek kasnije kad se malo razbudim onda izgladnim
Uzrok smo našli.
Dobar doručak je glavni uzrok za dobivanje kilograma.
ako ti nije mrsko, ako si spreman konstantno ustajati u 6-7h, otrčati, odraditi fizičku aktivnost siguran budi da ćeš u roku od mjesec dana dobiti 3 kg min.
U tim godinama(oko 18

) sam imao isti problem, koliko god jeo kazaljka na vagi se nije pomjerala, sve do 17 godine kada sam došao na ideju da zaradim prvu platu.
Prvog mjeseca ustajanje je bilo u 6h, druga dva u 5h,
određena količina posla bi se odradila do 8-9h, a tada sam toliko gladnio da je svako jutro mali hljeb u stomak ušao.

Uglavnom, nakon 3 mjeseca razlika je vidljiva bila, a kako i ne bi, jer sam dobio blizu 10kg.
A inače(to ljeto sam završio 3.srednje)sam bio jako mršav, čak su zbijane i određene šale,
no ta raja me nije viđala ta 3 mjeseca, a pri polasku u 4. su baš ovako

, vjerovati niko nije mogao.
Mislim to dobivanje kilograma je bilo jako pozitivno zbog te neuhranjenosti, pa sam baš dobio onoliko da kosti fino prekrijem, a ne da izgradim one šlaufe i samo masno tkivo.
Od tada sam postepeno iz godine u godinu dobivao po još koji kilogram,
a već odavno sam tu na 1.92-93, i 95 kg, i ne namjeravam ići dalje,
samo što sam proteklih godina dodao lagani trening u teretani bez ikakvih suplemenata, jer to mi baš nije zanimljivo, a napredak je zaista vidljiv, a taj trening meni kao odmor dođe, navika, hobi...,
jednostavno poslije istog čovjek je kao drugi čovjek, i ko to nije probao nikad neće znati koja je to relaksacija,
mada ima i onih koji idu, ali na to skroz drugačije gledaju.
Da se još jednom vratim na taj odlučujući period što se dobivanja kilograma tiče.
Stvar je u tome što je to kod mene išlo ugodno s korisnim,
mislim da ne bi bio spreman bez obaveze u ta doba trčati i raditi neku neobaveznu fizičku aktivnost,
no ako imaš volje, pogotovo je pogodno ljeti siguran budi da će rezultati doći,
a na taj način teško da ćeš ikad kilograme dobiti,
možda poslije 22-e, 23-e godine,
ne znam eto vidi, ovo je bila moja priča.
QUARESMA 18<<< je napisao/la:jel dovoljno baviti se fudbalom? mislim, trening, utakmice i to?
Prvo ovo gore.
A onda valja i taj trening, ako ćeš poslije istog jesti hljeb i nešto hranjivo,
od fudbalske ishrane hljeba nema.