Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

Vedad87
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la Vedad87 » 16 feb 2013, 15:29

Pape zeli igrati u Zenici, igraci zele igrati u Zenici, bolja atmosfera nego na Kosevu . Eto, ukratko receno.[/quote]
Boli me **** sta Pape zeli, reprezentacija nije njegovo vlasništvo pa da on odlučuje o njoj i tacka. Navijaci se pitaju a ne ni Pape ni igraci....[/quote]

Ne znam...uvijek sam govorio da se treba igrati u Sarajevu, zbog broja mjesta na Kosevu, ali poslije zadnje tekme na Kosevu protiv Francuske, predomislio sam se....isto POZORISTE! A i protiv Njemacke U-21...skroz malo navijaca, a tako bitna utakmica...tako da, bio sam na ove dvije zadnje i rekao sam bolje da ne bude u sa, iako tad ja ne mogu ici, ali ce barem imati podrsku kakvu zasluzuju ;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 feb 2013, 15:31

peyton je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
peyton je napisao/la:Pitanje je vremena kada ce se opet postaviti pitanje zasto se ne igra u Sarajevu...**** ti tu reprezentaciju kad vecina ljudi koji bi ju voljeli gledati uzivo nema tu priliku. Ovako sigurno vise ne ide...ne pamtim kad sam zadnji put bio na tekmi repke... :evil:
Pape zeli igrati u Zenici, igraci zele igrati u Zenici, bolja atmosfera nego na Kosevu . Eto, ukratko receno.
Boli me **** sta Pape zeli, reprezentacija nije njegovo vlasništvo pa da on odlučuje o njoj i tacka. Navijaci se pitaju a ne ni Pape ni igraci....
A nije vazno sta igraci zele ? Svi su slozni za to da se igra na Bilinom Polju, pa ne odlucuje tu ni Pape, ni igraci, to savez odlucuje, samo sto je komitet za normalizaciju odlucio da igramo na Bilinom Polju.

A i svakako mislim, da je vise navijaca za to da se igra u Zenici, nego u Sarajevu. Nista protiv Sarajeva, po meni, samo je do stadiona i bolje atmosfere na samom stadionu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 feb 2013, 15:42

U Sarajevu moze da se igra ali pred praznim zapadaom.

Neka reprezentacije u Zenici, teren je bolji i tribine su blize tamo nam je za sada fantasticno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 feb 2013, 15:47

jarane nije ti daleko zenica...bujrum
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

TrifonIvanov
Kontakt:

Post Postao/la TrifonIvanov » 16 feb 2013, 15:52

u vezi FIFA renkinga...

sljedeći mjesec iz zadnjeg (najvažnijeg, 100%-tnog) cilkusa izlazi poraz u prijateljskoj od brazila (28.2.12.)
na račun toga će se preskočit danska

za april je prekomplicirano prognozirat, igraju svi, igra i bih, ko zna šta će bit

al u junu dolazi veliki skok!
bih je ovako nisko unatoč super igrama u zadnje vrijeme radi 3 poraza zaredom u prijateljskim utakmicama, osim brazila tu su i irska 26.5. i meksiko 1.6. (zapravo je bilo 5 poraza zaredom, s portugalom u play-offu i poljskom 16.12.12., al to je već ispalo iz zadnjeg ciklusa). zbog tih prijateljskih je penjanje na renkingu tako sporo. al u junu sve to odlazi iz 100%, a ulazi pobjeda nad latvijom (7.6.). tad bi se samo u zadnjem ciklusu moglo imat i više od 660 bodova! sada više od toga imaju samo esp,ger,arg,col,ecu. ovisno o drugim rezultatima (a i o utakmici s grčkom, naravno - 1 ili X?), u junu slijedi negdje 9.-16. mjesto na renkingu.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 16 feb 2013, 15:59

Ma **** renking, da je nama pobjediti Grke, il u najgorem slučaju odigrati nerješeno ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 feb 2013, 16:20

Zagor je napisao/la:Ma **** renking, da je nama pobjediti Grke, il u najgorem slučaju odigrati nerješeno ;)
Da ali sa 0-0 svaki drugi nerjesen je kao pobjeda Grcke...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 feb 2013, 16:21

Izgleda da ce nas ponovo pomaziti sreca, pa im Papa nece igrati. Ako odigramo kao u Grckoj...cao. Ipak mislim, da ce momci kod kuce igrati ofanzivnije i hrabrije, a isto mislim da smo efektivniji od Slovaka i da ce to kostati Grke, zatvorili se ili ne.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 16 feb 2013, 16:37

Principatus je napisao/la:Izgleda da ce nas ponovo pomaziti sreca, pa im Papa nece igrati. Ako odigramo kao u Grckoj...cao. Ipak mislim, da ce momci kod kuce igrati ofanzivnije i hrabrije, a isto mislim da smo efektivniji od Slovaka i da ce to kostati Grke, zatvorili se ili ne.
Iskreno ja bih volio da oni dodju u najjacem sastavu , jer onda znas kolko koji igrac vrijedi unaprijed i znas na koga treba najvise paznje obratit.Realno oni nemaju igraca tipa Edina Dzeke , nemaju igraca tipa Miralema Pjanica , zasto se oni nabi nas plasili, mi njih trebamo respektovat zbog proslosti jer osvojili su Euro pa uvijek su tu negdje , ali da ih se plasimo nemamo potrebe..Po meni posebnu paznju treba obratit na Samarasa Gekasa i Ninisa. Grci ce u Zenicu doc da igraju na 0 tako da nece igrati ofanzivno, prepustit ce nama loptu i branit ce se i pokusavat nesto iz kontri , a vidjeli smo kako je Samaras Ogija u grckoj nekoliko puta proso , na to bi trebali obratit paznju.Sto se ove utakmice tice netreba pravit neku usporedbu sa onom u Grckoj , jer tamo ni oni nisu nesto napadali , a ovdje u zenici sta ocekivat , pa samo jedno a to je da ce Zmajevi krenut od prve minute napadat na gol Grka i iskreno se nadam da cemo ga zabit u prvih 20 ili 30 minuta to kad bi se desilo do kraja tekme bi ih samljeli ;)
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 feb 2013, 16:40

gringobih je napisao/la:
Zagor je napisao/la:Ma **** renking, da je nama pobjediti Grke, il u najgorem slučaju odigrati nerješeno ;)
Netacno,jer na kraju je najbitnija ukupna gol razlika pa tek onda medjusobni rezultat.U slucaju istog broja bodova na kraju.
Vec hiljadu puta objasnjeno.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 16 feb 2013, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 feb 2013, 16:41

Ja odgovorno kazem da ce u ovoj utakmici nasi momci odigrati tako dobro kao nikada prije za reprezentaciju, tako snazno da Grci nece moci trepnut ! Samo da nam svi igraci budu zdravi i spremni za utakmicu, uz Boziju pomoc i sjajnu atmosferu na BP slavit cemo !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 feb 2013, 16:42

Principatus je napisao/la:Izgleda da ce nas ponovo pomaziti sreca, pa im Papa nece igrati. Ako odigramo kao u Grckoj...cao. Ipak mislim, da ce momci kod kuce igrati ofanzivnije i hrabrije, a isto mislim da smo efektivniji od Slovaka i da ce to kostati Grke, zatvorili se ili ne.
A dobro , znaš samo koliko nama Pjanić u reprezentaciji znači , a njega upravo nije bilo u Atini , već je Miske pokušavao da igra njegovu poziciju...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 feb 2013, 17:01

Pa i njih je pomazila sreca,nije nam igrao kljucni igrac,Miralem Pjanic.
Do utakmice ima jos dosta i ne znamo sta moze biti.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 16 feb 2013, 17:36

Mislim da nam je najveći problem sredina terena. Nemamo nikoga pouzdanog osim Pjanića, posebno defanzivnog veznog. Možda bi bilo pametno staviti Zukanovića na DM, a ispred Medunjanina i Pjanića, da malo vidimo kakvi su Grci. Vjerujem da bi mogli tako doći i do gola. Grci su opasno bili napali u prvih pola sata u prvoj utakmici, pa bi Zukanović na poziciji DM (skoro treći štoper) dosta pomogao da imamo inicijativu od početka. Ako se ispostavi da ne možemo stvoriti prednost na sredini terena, može onda ući Zahirović ili neko još ofanzivniji. Falit će nam Salihović, jer Lulić baš i nije pouzdan u odbrani. A i njegovi centaršutevi bi sigurno puno pomogli. Ja bih to ovako.

---------------------Begović----------------------

Mujdža-------Spahić--------Vranješ-------Lulić
---------------------Zukanović-------------------

----------------Pjanić----Medunjanin-----------
-------------------Stevanović--------------------

-------------Džeko-------------Ibišević----------

Kad se napada Lulić bi se priključivao, Stevanović izvlačio na desnu stranu, Pjanić po sredini a Vranješ bi pokrio poziciju lijevog beka. I trebali bi pustiti Džeku da gradi loptu na prostoru između 20 i 30 metara od njihovog gola, da pokuša izboriti faul, jer je to odlična pozicija za Pjanića. Naravno, onda bi trebalo da se pažljivo igrači postave, da se može spriječiti kontra, ako Džeko izgubi loptu bez faula.
Siguran sam da imamo puno više taktičkih opcija od Grka. Oni nisu uopšte misterija. Treba se čuvati njihovih ubacivanja, a i ni naša odbrana ne reaguje baš najbolje prilikom visokih lopti. Ofsajd zamke moraju biti puno bolje. Protiv Slovenije smo tri puta pogriješili, s tim da smo imali sreće da je sudija dva puta svirao ofsajd iako ga nije bilo.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 feb 2013, 17:40

Desmond je napisao/la:Mislim da nam je najveći problem sredina terena. Nemamo nikoga pouzdanog osim Pjanića, posebno defanzivnog veznog. Možda bi bilo pametno staviti Zukanovića na DM, a ispred Medunjanina i Pjanića, da malo vidimo kakvi su Grci. Vjerujem da bi mogli tako doći i do gola. Grci su opasno bili napali u prvih pola sata u prvoj utakmici, pa bi Zukanović na poziciji DM (skoro treći štoper) dosta pomogao da imamo inicijativu od početka. Ako se ispostavi da ne možemo stvoriti prednost na sredini terena, može onda ući Zahirović ili neko još ofanzivniji. Falit će nam Salihović, jer Lulić baš i nije pouzdan u odbrani. A i njegovi centaršutevi bi sigurno puno pomogli. Ja bih to ovako.

---------------------Begović----------------------

Mujdža-------Spahić--------Vranješ-------Lulić
---------------------Zukanović-------------------

----------------Pjanić----Medunjanin-----------
-------------------Stevanović--------------------

-------------Džeko-------------Ibišević----------

Kad se napada Lulić bi se priključivao, Stevanović izvlačio na desnu stranu, Pjanić po sredini a Vranješ bi pokrio poziciju lijevog beka. I trebali bi pustiti Džeku da gradi loptu na prostoru između 20 i 30 metara od njihovog gola, da pokuša izboriti faul, jer je to odlična pozicija za Pjanića. Naravno, onda bi trebalo da se pažljivo igrači postave, da se može spriječiti kontra, ako Džeko izgubi loptu bez faula.
Siguran sam da imamo puno više taktičkih opcija od Grka. Oni nisu uopšte misterija. Treba se čuvati njihovih ubacivanja, a i ni naša odbrana ne reaguje baš najbolje prilikom visokih lopti. Ofsajd zamke moraju biti puno bolje. Protiv Slovenije smo tri puta pogriješili, s tim da smo imali sreće da je sudija dva puta svirao ofsajd iako ga nije bilo.
Zukanovic je inace pokretan i startan k'o FAP bez tockova.A samog ga ostaviti na poziciji def.veznog znaci samoubistvo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 feb 2013, 17:47

harishp je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
Netacno,jer na kraju je najbitnija ukupna gol razlika pa tek onda medjusobni rezultat.U slucaju istog broja bodova na kraju.
Mislim da se prvo gleda medjusobni skor pa onda gol razlika...Barem je tako bilo, sad da li je nesto mjenjano ne znam...Inace koji q je pravilo gola u gostima ako je tako kako kazes...????
Pa u barazu da je zavrsilo 3-3 u Portugalu mi bi isli na EP ;)
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 feb 2013, 17:51

gringobih je napisao/la:
harishp je napisao/la: Netacno,jer na kraju je najbitnija ukupna gol razlika pa tek onda medjusobni rezultat.U slucaju istog broja bodova na kraju.
Mislim da se prvo gleda medjusobni skor pa onda gol razlika...Barem je tako bilo, sad da li je nesto mjenjano ne znam...Inace koji q je pravilo gola u gostima ako je tako kako kazes...????
Gol u gostima je samo za knock out fazu, a u grupama mislim da je tacno ovo sto je harishp napisao, te da u slucaju istog broja bodova i iste gol razlike, ide dalje onaj koji je bolji u medjusobnom omjeru.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 feb 2013, 17:53

SP2002:
BiH - Spanija 1:2
Spanija - BiH 4:1

EP2004:
Danska - BiH 0:2
BiH - Danska 1:1

SP2006:
BiH - Spanija 1:1
Spanija - BiH 1:1

EP2008:
BiH - Grcka 0:4
Grcka - BiH 3:2

SP2010:
Spanija - BiH 1:0
BiH - Spanija 2:5
Portugal - BiH 1:0
BiH - Portugal 1:0

EP2012:
BiH - Francuska 0:2
Francuska - BiH 1:1
BiH - Portugal 0:0
Portugal - BiH 6:2

Nasa statistika u zadnjih 10 godina protiv protivnika iz 1. sesira. 1 pobjeda, govori sve. Moramo pobjediti velikog, tj. ovu utakmicu protiv Grka, ako zelimo na SP.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 feb 2013, 17:57

adriano_leite je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
harishp je napisao/la: Netacno,jer na kraju je najbitnija ukupna gol razlika pa tek onda medjusobni rezultat.U slucaju istog broja bodova na kraju.
Gol u gostima je samo za knock out fazu, a u grupama mislim da je tacno ovo sto je harishp napisao, te da u slucaju istog broja bodova i iste gol razlike, ide dalje onaj koji je bolji u medjusobnom omjeru.
Javit ce se valjda neko ko zna...100% je prije bilo da je medjusobni skor stariji...Vrijeme ide ko sad zna.... :?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 feb 2013, 18:04

gringobih je napisao/la:
harishp je napisao/la:
gringobih je napisao/la: Da ali sa 0-0 svaki drugi nerjesen je kao pobjeda Grcke...
Ovako je pravilo u ovim kvalifikacijama kako navedoh.Vec je sto puta objasnjeno,cak i postavljano.
Inace mjenjanju pravila iz kvalifakacija u kvalifakcije.Takav je slucaj i sa ovim.
Znaci bitan je isti skor poena na kraju a gol razliku ukupnu Grci nece stici vec sad i kad nam tekmu protiv lihtenstajna pobrisu.Zato je itekako bitno taslacenje ovih bivsih Rusa.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.