Mislim da nam je najveći problem sredina terena. Nemamo nikoga pouzdanog osim Pjanića, posebno defanzivnog veznog. Možda bi bilo pametno staviti Zukanovića na DM, a ispred Medunjanina i Pjanića, da malo vidimo kakvi su Grci. Vjerujem da bi mogli tako doći i do gola. Grci su opasno bili napali u prvih pola sata u prvoj utakmici, pa bi Zukanović na poziciji DM (skoro treći štoper) dosta pomogao da imamo inicijativu od početka. Ako se ispostavi da ne možemo stvoriti prednost na sredini terena, može onda ući Zahirović ili neko još ofanzivniji. Falit će nam Salihović, jer Lulić baš i nije pouzdan u odbrani. A i njegovi centaršutevi bi sigurno puno pomogli. Ja bih to ovako.
---------------------Begović----------------------
Mujdža-------Spahić--------Vranješ-------Lulić
---------------------Zukanović-------------------
----------------Pjanić----Medunjanin-----------
-------------------Stevanović--------------------
-------------Džeko-------------Ibišević----------
Kad se napada Lulić bi se priključivao, Stevanović izvlačio na desnu stranu, Pjanić po sredini a Vranješ bi pokrio poziciju lijevog beka. I trebali bi pustiti Džeku da gradi loptu na prostoru između 20 i 30 metara od njihovog gola, da pokuša izboriti faul, jer je to odlična pozicija za Pjanića. Naravno, onda bi trebalo da se pažljivo igrači postave, da se može spriječiti kontra, ako Džeko izgubi loptu bez faula.
Siguran sam da imamo puno više taktičkih opcija od Grka. Oni nisu uopšte misterija. Treba se čuvati njihovih ubacivanja, a i ni naša odbrana ne reaguje baš najbolje prilikom visokih lopti. Ofsajd zamke moraju biti puno bolje. Protiv Slovenije smo tri puta pogriješili, s tim da smo imali sreće da je sudija dva puta svirao ofsajd iako ga nije bilo.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.