Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Toxicity
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Toxicity » 16 feb 2013, 15:16

LBJ MVP je napisao/la:Mi primamo manje golova kada igraju Varane i Albiol nego kada igraju Pepe i Ramos to je činjenica koju lako možeš provjeriti.Pošto ne vjerujem da gledaš tekme Madrida jer tada ne bi lupao gluposti.
Pa normalno da primaju manje golova kad odigraju sve zajedno 5 utakmica, a ova dvojica 30 +, kakva ti je to logika molim te?
Ova dvojica iznesu čitavu sezonu (uz par nekih gdje se odmore) i ovi upanu kao zamjene..
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 feb 2013, 15:21

Ima on tih logickih zakljucaka samo njemu svojstvenih. :mrgreen:
Albiol i Varane su pametniji stoperi, nikako bolji.
Jes da bi Varane za koju godinu mogao postati jedan od najboljih.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 feb 2013, 15:24

Toxicity je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Mi primamo manje golova kada igraju Varane i Albiol nego kada igraju Pepe i Ramos to je činjenica koju lako možeš provjeriti.Pošto ne vjerujem da gledaš tekme Madrida jer tada ne bi lupao gluposti.
Pa normalno da primaju manje golova kad odigraju sve zajedno 5 utakmica, a ova dvojica 30 +, kakva ti je to logika molim te?
Ova dvojica iznesu čitavu sezonu (uz par nekih gdje se odmore) i ovi upanu kao zamjene..
Logika mi je ta da ne pamtim tekmu bez greške Ramosa/Pepea,a ovi ljudi iako ne igraju stalno i teže im je održavati formu igraju bez greške.
M4kaveli je napisao/la:Ima on tih logickih zakljucaka samo njemu svojstvenih. :mrgreen:
Albiol i Varane su pametniji stoperi, nikako bolji.
Jes da bi Varane za koju godinu mogao postati jedan od najboljih.
A razlika je?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 feb 2013, 15:29

Razlika je u par stotina nastupa vise, iskustvu, fizickim predispozicijama, tehnici ( ovo za Ramosa ) i u tome sto su prosle sezone vazili za jedne od najboljih stopera svijeta.
Pepe jeste glup, ali odlican stoper.
Ramos nije glup, ali je kikser.

Eto u cemu je razlika.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 16 feb 2013, 15:31

Pa ne sviđa se ni meni što Ramos igra štopera pored bekovske pozicije (iako je na štoper također dobar, ovu su sezonu svi loši pa ih nema smisla kritizirati na osnovu toga ;) ) ali šta je, tu je. Albiol i Varane ulete u nekim manjim bitnim utakmica ili kad su ovi spriječeni.
Recimo nitko nije pohvalio Ramosa kako je odigrao sad na Euru a sigurno je bio jedan od boljih štopera tada.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 16 feb 2013, 15:35

Nije mu vala tesko u Španiji..

Varene ni po cemu ne zaostaje za pomenutim dvojcom (fizicki pogotovo ne)
iskustvo ? iskustvo je odigrati ladno kao led sa 19 godina protiv barcelone a ne kao pomenute sivonje koji znaju ostaviti ekipu na cjedilu sa crvenim kartonom..

pa i protiv Uniteda od dvojca Varane-Ramos ponovo je bio bolji ovaj prvi sa 50 utakmica manje u ovom takmicenju..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 16 feb 2013, 15:35

Toxicity je napisao/la:Recimo nitko nije pohvalio Ramosa kako je odigrao sad na Euru a sigurno je bio jedan od boljih štopera tada.
Uz Pepea, naravno.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 feb 2013, 15:40

Raul_64 je napisao/la:Nije mu vala tesko u Španiji..

Varene ni po cemu ne zaostaje za pomenutim dvojcom (fizicki pogotovo ne)
iskustvo ? iskustvo je odigrati ladno kao led sa 19 godina protiv barcelone a ne kao pomenute sivonje koji znaju ostaviti ekipu na cjedilu sa crvenim kartonom..

pa i protiv Uniteda od dvojca Varane-Ramos ponovo je bio bolji ovaj prvi sa 50 utakmica manje u ovom takmicenju..
E vala je i u svijetu jedan od najboljih.
Ramos je momak koji iz godine u godinu sve vise napreduje i kod kojeg vidis koliko radi na sebi.
Zna i slobodnjake izvodit.
To sto je bio ispod prosjeka zadnjih par utakmica ne moze i ne smije pokvariti sliku o njemu kao o igracu jer svako ima kriznih momenata.

Jel ti meni mozes garantovat da Varane sljedecu nece odigrati lose ?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 feb 2013, 15:45

Bale je Ronaldo za svakog ofanzivca Reala (izuzev Ronalda), a Messi za svakog ofanzivca Barcelone (izuzev Messija). Ovaj Bale o kojem priča M4kaveli je igrao za Tottenham prije 2 godine. No, prošlosezonski i posebno ovosezonski Bale je popravio svaki segment igre. Svaki. Al', eto šta znaju ljudi, zna M4kaveli koji neofirno gura Pedra i Sancheza i pravi od njih Messije. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 16 feb 2013, 15:48

Niko nista ne moze garantovati sigurno
mogu samo reci da svakom novom utakmicom tinejdzer(heeej) moze postajati samo bolji

a vec sada mirnije i racionalnije rijesava vecinu situacija od pomenutog dvojca
..
i normalno da nisu prosjek , na osnovu jedne lose sezone(koja nije gotova ) svi su sem Ronalda prosjek
Pepe je bolji stoper od Rame iz razloga sto mu je to stalno bila definirana pozicija i samo u krajnoj nuznosti je igrao zadnjeg veznog
Ramo je dosao kao stoper(isto tako kao Varane s 19 godina) i obarao rekorde po crvenim i slicno , nije ga majmunisao samo Ronaldinjo
nakon povreda 2007 (Salgada i Cicinha) prebaci ga Capelo tamo iz potrebe i ostade sve do 2011 i povrede Karvalja
kada se prebacuje na stopera (u medjuvremenu je znao odigrati utakmicu na stoperu al 90% vremena provodi na strani)..
i takvo šaltanje s jedne na drugu nije jednostavno

Pepe ima iste fizikalije kao Varane (samo sto ovaj jos razvija svoje tijelo) , dok pomenuti mnogo stalozenije i mirnije rijesave opasne situacije
i ne nervira svakog normalnog sa svojim pokusajima proigravanja prema naprijed
Ramo-Varane bi trebao i morao biti stoperski tandem za dugi niz godina , mogu postajati samo bolji

a desno ce aBd Carvajal
evo gledam Bundesku upravo i fakat ej ima centarsut,brzinu i 97 ostalih stvari sto nema Arbeloa

----Carvajal-----Ramos-----Varane-----Marcelo

odbrana za predstojecu deceniju

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 feb 2013, 15:49

Monolog je napisao/la:Bale je Ronaldo za svakog ofanzivca Reala (izuzev Ronalda), a Messi za svakog ofanzivca Barcelone (izuzev Messija). Ovaj Bale o kojem priča M4kaveli je igrao za Tottenham prije 2 godine. No, prošlosezonski i posebno ovosezonski Bale je popravio svaki segment igre. Svaki. Al', eto šta znaju ljudi, zna M4kaveli koji neofirno gura Pedra i Sancheza i pravi od njih Messije. :lol:
A inače je Pedro najbolje desno krilo na svijetu.
Zaboravih spomenuti,kaže m4kaveli da Bale ima samo brzinu i sut,a šta to Pedro ima tako posebno osim Messija,Xavia i Inieste? Jel to ima neki dribling,pošto se ne sjećam kada je zadnje put naredao 2-3 igrača isključivo driblingom,a da to nije bilo čisto na brzinu? :)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 feb 2013, 15:54

Monolog je napisao/la:Bale je Ronaldo za svakog ofanzivca Reala (izuzev Ronalda), a Messi za svakog ofanzivca Barcelone (izuzev Messija). Ovaj Bale o kojem priča M4kaveli je igrao za Tottenham prije 2 godine. No, prošlosezonski i posebno ovosezonski Bale je popravio svaki segment igre. Svaki. Al', eto šta znaju ljudi, zna M4kaveli koji neofirno gura Pedra i Sancheza i pravi od njih Messije. :lol:

Monolog nemoj pricat gluposti nego priznaj da nije ni blizu dobar tehnicar i dribler kao Di Maria, da nije kreativan kao argentinac, da ne kombinuje bolje i sta sve ne.
Znam da ti mislis kako je Bale najbolji igrac u EPL ( sto je smijesno ), ali ne znas da je isti jednodimenzionalan igrac za ligu kakva je Primera.

Pedro je jedno od najboljih krila na svijetu.
Taj je dosta slican Di Mariji samo sto je inteligentniji, korisniji za tim i nevjerovatno dobro igra sa obe noge tako da mu je svejedno na kojoj strani igra.
Strasan dribler i tehnicar.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 16 feb 2013, 15:58

Di Maria je bal stoper u vecini situacija
prilicno predvidljiv sa svojim ulaskom u sredinu (ala Robben ) gdje uvijek tezi ka suta ili eventualnom chip dodavanju gdje prebacuje citavu odbranu
al nije toliko ucinkovit na postavljenu odbranu

njegova statistika i sve ostalo korisno se odvija prilikom tranzcija (kojih ima dosta u Realu)
u tim naletima je najbolje , "Ne misli previse nego samo trci"

Bale je puno svestraniji igrac , mladji tbt. sa vecim plafonom sigurno
dok Di Maria skoro strogo fukncionise i ordinira na jednoj strani (desnoj) , Bale pokazuje vecu svestranost gdje mijenja pozicije pa cesto u zadnje vrijeme zna zaigrati u samoj sredini
pomaze mu sto ima mnogo bolju desnu nogu , prilikom prostih pasova Angel udara lijevom vanjskom dok Bale je znao postici dosta kvalitetnih golova desnom (Arsenalu ove sezone mi prvi pade na pamet)
atletski je mnogo mocniji i ima vecu moc ponavljanja

a sada kada je dobio potrebnu slobodu pokazuje da moze biti vrhunski egzekutor
Bale podsjeca na Ronalda
Di Maria na Robbena
pa sad kome je sta bolje :mrgreen:

da se razumijemo Angel je nako sjeban igrac koji moze iz nicega se izvuci na lijevu nogu i povuci ljevicu u malu mrezu
al nije po mom ukusu gdje zna previse usporit akciju i donositi u vecini situacija neracionalne odluke

Napadac (Falcao,Cavani poznati krivci) su i dalje prioriter prije Bale-a , da bi bio fin dodatak naravno.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 feb 2013, 16:01

Znam da je smiješno, bolji od njega su Španci koji su ovog ili prethodnog ljeta pojačali engleske klubove. :mrgreen: Jednodimenzialan igrač je Di Maria, a ne Bale. No, haj', niko drugi ne zna za razliku od tebe, zato i jesi neshvaćen. Al' ne brini, svi veliki geniji su bili neshvaćeni, pa ko zna - možda i ti za života izmisliš nešto što će koristiti čovječanstu. :mrgreen:

Eh, usptut da priupitam ko je kladio sa @M4kavelijem i poštedio ga? Pitam, jer ću sada banovati tog lika, jer mi je @Makaš svojim znanjem još više sjeb'o mamurluk. :x

Btw, nisi još samo na jednoj temi pisao o Baleu kao jednodimenzionalnom igraču. :lol: I to na podforumu NBA. Na svim ostalim si to napisao. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 feb 2013, 16:04

Monolog je napisao/la:Znam da je smiješno, bolji od njega su Španci koji su ovog ili prethodnog ljeta pojačali engleske klubove. :mrgreen: Jednodimenzialan igrač je Di Maria, a ne Bale. No, haj', niko drugi ne zna za razliku od tebe, zato i jesi neshvaćen. Al' ne brini, svi veliki geniji su bili neshvaćeni, pa ko zna - možda i ti za života izmisliš nešto što će koristiti čovječanstu. :mrgreen:

Eh, usptut da priupitam ko je kladio sa @M4kavelijem i poštedio ga? Pitam, jer ću sada banovati tog lika, jer mi je @Makaš svojim znanjem još više sjeb'o mamurluk. :x

Btw, nisi još samo na jednoj temi pisao o Baleu kao jednodimenzionalnom igraču. :lol: I to na podforumu NBA. Na svim ostalim si to napisao. :mrgreen:

Ti cesto pokusavas biti ironican kada ne znas sta da kazes.
Jelde ? :mrgreen:
Mata je Iniesta za Bejla.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 feb 2013, 16:10

Mah, ne znam šta da ti kažem. Glupani me izbace iz takta kad sam mamuran. :? Sutra će to već bit bolje, jer večeras ne planiram pit'. :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 feb 2013, 16:12

Monolog je napisao/la:Mah, ne znam šta da ti kažem. Glupani me izbace iz takta kad sam mamuran. :? Sutra će to već bit bolje, jer večeras ne planiram pit'. :D
Ovo je vec vrijedjanje.
Nije da ne znas, nego nemas sta da kazes.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 feb 2013, 16:17

Jbg, nisam znao da imaš takvo mišljenje o sebi. I nije to vrijeđanje, prije bih rekao konstatovanje s obzirom na činjenicu da sam, na moju žalost, imao priliku čitati tvoje postove. :(

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 16 feb 2013, 16:19

Nije ovo tema na kojoj cete raspravljat o Pedru nastavite na temi Barce,ovde samo ako imate sa vezano Za RMD da kazete pisite ,a ne da citam ove gluposti,kad neko udje na nasu temu mislice da je otisao na temu Primere ili EPL :roll: .
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 16 feb 2013, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 feb 2013, 16:27

@Monolog ja sam se kladio sa njim.Al ostala su mu 4 dana koja mu mogu dati kad god hocu :mrgreen:
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.