je li to knjiga o brazilki koja je u švicarskoj postala prostitutka?azTer je napisao/la:iako zvuči pomalo besmisleno, čitanje koelja zavisi od toga koliko imate godina. ja sam ga čitao tamo sa 18 (3-4 knjige, plus alhemičara dvaput) i tad mi je bio baš dobar. danas se nikako ne mogu natjerat da ga čitam, "zahir" mi stoji dvije godine i kupi prašinu.
ako se odlučite da ga čitate, počnite sa ovom knjigom, meni ubjedljivo najbolja:
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
naprijed rejal
samo ne znam je li to ta knjiga. Ova koju sam čitao je predobra zaistaDANTES je napisao/la:@sveti nakon tvog opisa možda je pročitam

naprijed rejal
lik je zaljubljen u svoju bivšu suprugu, koja ga je ostavila i otišla na neku turneju sa novim frajerom. on kreće za njom u namjeri da je osvoji, ali kad vidi da ne može doć s njom u kontakt - počne ubijat ljude oko nje, ne bi li joj privukao pažnju. pri tome radi stvari na osnovu kojih bi ona mogla shvatiti da je riječ upravo o njemu. lik je nevjerovatno inteligentan i bezosjećajan, svejedno mu je šta radi sve dok je to opravdano time da ponovo dođe do nje. ubija na razne načine (pištolj, one otrovne strelice, tekući otrov...). zanimljiva knjiga, a dosta se i nauči.
Imam je na telefonu!Sveti je napisao/la:ova knjiga o kojoj sam ja govorio se zove "11 MINUTA"

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
- Kontakt:
Evo ljudi da vam ja štogod preporučim, inače studiram komparativnu književnost (svjetska), al preporučio bi vam dva romana naša bosanska, koje sam radio na esejistici a koji su po meni uhvatile nit bosanca u ratnom i postratnom dobu. Tvrtko Kulenović "Istorija bolesti", malo je poteška za čitati, ali kad se posloži sve na kraju bude pravi bosanski "Stranac" u bosanskom loncu od postmoderne književnosti. Druga je prava ona ona u kojoj se svi mogu prepoznati, kao neki vid romana toka svijesti al nije baš to - "Turist u nevolji" Emir Šaković. Prvu imate sigurno biblioteci u Mis Irbinoj, a za drugu ne znam, ja sam je nabavio od prijatelja.
je li ravno ovo? je li ravno?
Novopovijesni roman ''Istorija bolesti'' je fantastičan. Mislim da sam ga predložio na stranici-dvije prije ove.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Cautinho
- Kontakt:
Ima li gdje ona Hitlerova knjiga na nasem jeziku "Mein Kampf",moze li se nabaviti i o cemu govori?
Keep walking.
Ima kod nas u biblioteci, ja čito naravno, a možda ima i na netu, nisam siguran, a govori o njegovim ciljevima, kako bi upravljo državom i o Jevrejima maloCautinho je napisao/la:Ima li gdje ona Hitlerova knjiga na nasem jeziku "Mein Kampf",moze li se nabaviti i o cemu govori?

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
jel neko citao knjigu "muskarci su sa marsa,zene sa venere",privlaci me naslov 

?????????????Cautinho je napisao/la:Ima li gdje ona Hitlerova knjiga na nasem jeziku "Mein Kampf",moze li se nabaviti i o cemu govori?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Uvijek naletim na nju na onim sajmovima knjige u SaDANTES je napisao/la:?????????????Cautinho je napisao/la:Ima li gdje ona Hitlerova knjiga na nasem jeziku "Mein Kampf",moze li se nabaviti i o cemu govori?

Il club piu titolato al mondo!
@Dantes jel' je to i ti trazis ?
Kako to da nisi procitao nju do sada ?
Kako to da nisi procitao nju do sada ?

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
kad je sljedeći sajam kod nas ?
usput, je li ko u kakvoj knjižari vidio knjigu Fudbal-koraci do uspjeha ?

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
U aprilu bi trebo bitanonimni je napisao/la:kad je sljedeći sajam kod nas ?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
znači, moram knjigu počet' tražit' po knjižarama, ne isplati mi se čekat' april 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ovo sam ja uzeo na zadnjem sajmu,i veruj mi da je nisam ni otvorio jos.Kupio sam tada 10-11 knjiga ne znam tacno i procitao samo od Branka Gradasevica "Srpski rukomet od 1920-2012". Doci ce valjda i to ostalo na red. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
E.A.Poe ima odlicne knjige.
Trenutacno citam dozivljaje Arthura Pyma i druge price.Preporuke sve.
Trenutacno citam dozivljaje Arthura Pyma i druge price.Preporuke sve.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
@devil ma iznenadilo da je neko trazi... Nije ona baš za svakoga... Ne za mlađe, od npr 22-23 godine...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.