Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Cartman » 15 feb 2013, 01:54

Devil je napisao/la:Da,da samo sto su pojedini zahtevali da Ljajic igra za BiH,ali sada u isto vreme se nadaju i da Rodic igra za BiH. :roll:
Pa naravno. Nema tu nikakvih principa, nego se jednostavno proba uzet koliko se god moze igraca. Isto kao sto je Srbija uzela i Ljajica i Srbe iz BiH.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Nogometas21
Kontakt:

Post Postao/la Nogometas21 » 15 feb 2013, 02:19

Eh da je to tako,da nas savez imalo razmislja , velika je steta to sto se desilo da jedan Hajrovic i Seferovic igraju za Svicarsku ....

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 15 feb 2013, 09:36

Devil je napisao/la:Da,da samo sto su pojedini zahtevali da Ljajic igra za BiH,ali sada u isto vreme se nadaju i da Rodic igra za BiH. :roll:
Naravno, sta je u tome lose?

Svako gleda svoj interes, nema fair pleja ni lose savjesti niti bilo sta, svi savezi rade na foru zagrabi sto je moguce. Niko ne gleda fair play, posebno to ne bi trebali mi u BIH gledati jer nam je ispred nosa isprasilo hiljade sportista, koje smo mozda uz vecu brigu mogli i zadrzati.....
Kao i svi ostali moramo se boriti za sve, ZA SVE.

Dakle i za Muju iz Novog Pazara, Edina/Dragana/Antu iz Berlina porijeklom iz BIH, Adnana iz Zagreba, Dragana iz Beograda porijeklom iz BIH, Dragana iz Zvornika, Antu iz Gruda, pa na kraju krajeva i Adnana iz Sarajeva itd itd itd....

Svi oni su potencijalni reprezentativci, ko ima zelju da predstavlja BIH je sto se tice mene dobro dosao, ne kazem da im je to duznost, vec ako imaju zelju, odabir je licna odluka....

Nazalost nase rukovodece strukture ne rade dobar posao i ne bore se za igrace, a da je se bolje radilo vjerujem da bi neki od sadasnjih reprezentativaca drugih drzava mozda predstavljali BIH....

Shvatas li poentu? 8-) :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 feb 2013, 13:21

Cartman je napisao/la:
Pa naravno. Nema tu nikakvih principa, nego se jednostavno proba uzet koliko se god moze igraca. Isto kao sto je Srbija uzela i Ljajica i Srbe iz BiH.
Cekaj,zasto je Srbija uzela Ljajica BiH ? :? :lol:
Da nije mozda uzela i Sulejmanija,mislim kada vec idemo tom logikom. :roll:

O tome sto si ti sada rekao sam ja pricao pre pola godine,naravno tada su bile meni upucene razne psovke i epiteti,al' zabole me za to njihov kucni odgoj.U pravu si svako gleda svoj interes i treba da gleda svoj interes,sta nekog iz NFSBIH treba da boli ona stvar da li lik moze da igra i za Srbiju i da li je to ispravnije.Oni trebaju da pokazu svoj interes za njega ako im je potreban na poziciji,a jeste jer ni Srbija ni BiH,ni Hrvatska nemaju dovoljnu bazu kvalitetnih fudbalera da mogu da se olako odreknu nekoga,pa ako taj igrac prihvati,prihvati.Isto to vredi i za FSS.Sta njih koji moj boli ona stvar da li Stevanovic,Subotic,Kuzmanovic,Djuric mogu igrati za BiH.Oni su mogli svi igrati i za Srbiju da se pokazao interes,puca savezu ona stvar da li ce ljudi u BiH da se naljute.Sa te strane to mi apsolutno ne smeta,takvo je vreme doslo da nacionalnost u reprezentaciji uvek nije bitna.Hvala Bogu jos uvek kazem da su i Srbija i BiH ostali na izvornom stanju,da nemaju nekih Brazilaca,Argentinaca i ostalih u reprezentaciji vec da su to iskljucivo oni koje svoje poreklo vide u toj zemlji za koju nastupaju.Medjutim ono sto meni poprilicno smeta je dvolicnost kod ljudi,izrazeno je i na forumu,ali vidim i svaki dan u kontaktu sa ljudima,kroz medije.Sa jedne strane Bosanci se ljute i neopravdavaju potez Subotica koji je krenuo da igra za Srbiju,ali isto tako sa druge strane na sva zvona zvone kako je Ljajic trebao da igra za BiH.Cak vece osnove da igra za Srbiju ima Ljajic nego Subotic.Sa druge strane Srbi se ljute sto Stevanovic igra za BiH, a u isto vreme opravdavaju to sto Subotic igra za Srbiju.Mnogo jos takvih primera ima,ali uglavnom nadam se da shvatas poentu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 feb 2013, 19:34

A šta fali mogo je i Sulejmani :mrgreen:

Joj jesam Štefka isprovociro :P

Nego ozbiljno dođe li Rasim išta ovom Ademu :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 feb 2013, 19:37

legenda reala je napisao/la:A šta fali mogo je i Sulejmani :mrgreen:

Joj jesam Štefka isprovociro :P

Nego ozbiljno dođe li Rasim išta ovom Ademu :?: :?:
Nisu nista u rodu,mada je Rasim i njemu i ocu mnogo pomagao u proslosti. ;) Neki kazu da mu je cak Rasim i sredio Partizan. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 feb 2013, 19:42

A ništa propade on, ni u reprezentaciji se više na njega ne računa, tako da :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 15 feb 2013, 19:45

ljajic je velika prevara od igraca. Dobro bi nam dosao za popunit zapisnik i to je to, ali on se zbog finansija odlucio za srbe
sve su pite pitice, samo burek pitac je

adnan79
Kontakt:

Post Postao/la adnan79 » 15 feb 2013, 20:00

Devil je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Cekaj,zasto je Srbija uzela Ljajica BiH ? :? :lol:
Da nije mozda uzela i Sulejmanija,mislim kada vec idemo tom logikom. :roll:
Velika je razlika izmedju Sulejmanija i Ljajica.

Ljajic je Bosnjak i kao takav ima neku konekciju sa Bosnom. Sulejmani je musliman ali ne i Bosnjak.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 feb 2013, 20:03

nisam bas upoznat na osnovu cega postoji razlika izmejdu ljajica i sulejmanija ,pa je jedan bosnjak,a drugi srbin? i religiju ne bi ulazio
ljudi veliak je razlika nacina kako uzimaju igrace drugi a kako mi, mi kad uzimamo igraca to je lik koji vodi porjeklo odavdje ali je stasao i naucio igrat lopte negdje drugo, i kad lik koji je stasao u igraca odrastao i naucio igrat lopte u inostrastvu igra za hrvatsku srbiju ili neku drugu reprezentaciju mi kazemo da su nam ga ukrali,a nevidim da su ti isti uzeli gotovog igraca zelje,sarajeva celika,sirokog npr,nego iz svog dvorista od kojeg su napravili igraca,
hocu da kazem da mi uzeimamo gotove igrace koje su drugi proizveli samo zato sto imaju neku vezu s BIH
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 15 feb 2013, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.

dean
Kontakt:

Post Postao/la dean » 15 feb 2013, 20:09

Devil je napisao/la:.Sa druge strane Srbi se ljute sto Stevanovic igra za BiH,
da
zato jer je srbin
a u isto vreme opravdavaju to sto Subotic igra za Srbiju. ;)
da
zato jer je srbin...

ne vidim tu dvoličnost

ja se recimo nikad ne bi mogao ljutit ako bi neki srbin iz hrvatske odabrao srbiju....niti bi ga zvao "našim ukradenim talentom".... a znam da srbija ima neke sportaše koji su rođeni u hrvatskoj....idi brate ako si srbenda...."moj" sigurno nisi.....

adnan79
Kontakt:

Post Postao/la adnan79 » 15 feb 2013, 20:11

ciza je napisao/la:nisam bas upoznat na osnovu cega postoji razlika izmejdu ljajica i sulejmanija ,pa je jedan bosnjak,a drugi srbin? i religiju ne bi ulazio
Bosnjak i musliman nije sinonim. Sulejmani je musliman ali nema nista sa Bosnjacima kao ni naprimjer Albanci ili Turci ili bilo koji drugi muslimani.

Ljajic je Bosnjak zato sto mu je familija uvjek bila Bosnjaci ne zato sto je musliman.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 feb 2013, 20:13

adnan79 je napisao/la:
ciza je napisao/la:nisam bas upoznat na osnovu cega postoji razlika izmejdu ljajica i sulejmanija ,pa je jedan bosnjak,a drugi srbin? i religiju ne bi ulazio
Bosnjak i musliman nije sinonim. Sulejmani je musliman ali nema nista sa Bosnjacima kao ni naprimjer Albanci ili Turci ili bilo koji drugi muslimani.

Ljajic je Bosnjak zato sto mu je familija uvjek bila Bosnjaci ne zato sto je musliman.
nisi mi nista objasnio, miralem uslejmani i adem ljajic su po tebi ljudi razlicite nacionalnosti iste vjeroispovjesti,a ne znas da mi kazes zasto?

adnan79
Kontakt:

Post Postao/la adnan79 » 15 feb 2013, 20:15

dean je napisao/la:
da
zato jer je srbin
da
zato jer je srbin...

ne vidim tu dvoličnost
Kako nevidis dvolicnost?? Stevanovic je rodjen u Bosni. Suboticeva veza sa Srbijom je sto mu je babo jednom na ekskurziji u Beogradu bio.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 15 feb 2013, 20:16

ciza je napisao/la:
adnan79 je napisao/la:

nisi mi nista objasnio, miralem uslejmani i adem ljajic su po tebi ljudi razlicite nacionalnosti iste vjeroispovjesti,a ne znas da mi kazes zasto?
Ljudi vjeroispovjest, nacionalnst i drzavljanstvo (pripadnost nekoj drzavi ) su tri razlicita pojma. Evo na primjer Suljemani je po vjeroispovjesti musliman, po nacionalnosti Albanac ali je drzavljanin Srbije i na osnovu toga igra za Srbiju!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 feb 2013, 20:17

tebe sam razumio ,nisam znao da je albanac

adnan79
Kontakt:

Post Postao/la adnan79 » 15 feb 2013, 20:19

ciza je napisao/la:tebe sam razumio ,nisam znao da je albanac
Doduse on nije Albanc nego Goran ali koliko ja znam vecina Gorana je sa Kosova. Ali uglavnom nije Bosnjak...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 15 feb 2013, 20:20

Bitno je tu reci da nacionalnost i vjeroispovjest ne uslovljavaju pripadnost drzavi, to je na primjer tako kod fudbaler kao sto je Ozil po nacionalnosti Turcin, po vjeroispovjesti musliman ali je drzavljanin Njemacke. Jer danas u evropi ne postoji ni jedna klasicna nacionalna drzava u kojoj bi se ova tri pojma mogla izjednaciti za svakog njenog gradjanina.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 feb 2013, 20:22

dean je napisao/la:
da
zato jer je srbin
da
zato jer je srbin...

ne vidim tu dvoličnost

ja se recimo nikad ne bi mogao ljutit ako bi neki srbin iz hrvatske odabrao srbiju....niti bi ga zvao "našim ukradenim talentom".... a znam da srbija ima neke sportaše koji su rođeni u hrvatskoj....idi brate ako si srbenda...."moj" sigurno nisi.....
tim stavom negiras konstitutivnost jednog kosntitutivnog naroda u BIH srba,jer ko ce onda predstavaljat srbe BIH,ako ce svi preko drine,jer BH treba bit reprezentacija i srba i hrvata i bosnjaka, nije nista manje njihova,od ostalih

dean
Kontakt:

Post Postao/la dean » 15 feb 2013, 20:24

adnan79 je napisao/la: Kako nevidis dvolicnost?? Stevanovic je rodjen u Bosni. Suboticeva veza sa Srbijom je sto mu je babo jednom na ekskurziji u Beogradu bio.
al su srbi....ne žive srbi samo u srbiji....isto vrijedi i za hrvate i bošnjake..ti koji se ljute očito smatraju da sa srbiju trebaju igrat svi srbi..pa makar rođeni na marsu

naravno u bivšoj zajedničkoj državi ništa od toga nije bilo bitno...ali nakon raspada trebalo je odabrat stranu ..kompliciran je taj balkan....stevanovic je mogao igrat za srbiju zato jer je srbin,a mogao je i za bih zato jer je rođen u bih...

mogli su i siniša mihajlović ili predrag stojaković izabrat hrvatsku :mrgreen: ipak su rođeni u njoj...ali sumnjam da netko u hrvatskoj plače za njima...s druge strane neki srbi su izabrali hrvatsku(dado pršo,milan rapaić) i ljudi ih doživljavaju kao i sve druge hrvate...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Drum, zeljooo13, Zglavkar i 21 gost.