Pozdrav svima
Nastojaću biti što manje opširan a to je kod mene 'raritet'
Samba, aikon, Ribery, neno... i jos mnogi su rekli skoro pa sve (a i ja sam u svojim postovima dosta toga napisao...) i svaka dalja polemika može krenuti 'pravcem' koji niti želim niti volim – 'prepucavanje' o subjektivnim vidjenjima pojedinaca, a da ne spominjem one „vulgarne, pljuvatore, mrzitelje...“.
Ustvari, upravo
TI 'nickovi' koji ocigledno ne vole a neki doslovno i mrze RK Bosna

, klub koji je, ponavljam se, naš najbolji sportski „brand“ (od popularnih sportova, klupskih pogotovo) su mi 'tema' (nije „offtopic“) jer mi (ni)je jasno šta takvi 'traže' na temi „RK Bosna“ kad je toliko ne vole, kad je čak, neki, i mrze!?
Možda je njihovo prisustvo (nemam protiv ništa osim 'kulture'), i non-stop provociranje i pljuvanje, na temi RK Bosna upravo dokaz i potvrda da je sarajevska RK Bosna istinski i jedini pravi klub, bh.brand, jer o 'njhovim' klubovima se i nema šta mnogo za diskutovati, analizirati....A, "za dobrim konjem se prašina diže"...
Ne, nepotcjenjujem niti jedan drugi klub u BiH, ali osim donekle banjalučkog Borca, nekad istinskog velikana, svi ostali klubovi zajedno nemaju 'težinu' sarajevske Bosne!
Kad Bosna u više od dvije godine u domaćoj ligi napravi kiks i izgubi bod (Goražde) ili utakmicu (Doboj) to je prvorazredna vijest u bh.rukometu!
Zar i to nešto 'ne govori' o RK Bosna - Sarajevo?
RK Bosna iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine je jedini bh.klub koji ima 'ime' u evropskim okvirima, i to je činjenica već nekoliko godina.
Sigurno da je klub još daleko (objektivni razlozi) od klase jednog RK Zagreb, a da ne govorim o španskim, njemačkim... klubovima, ali je zato ispred „čuvenih“ i bogatijih Partizana i C.Zvezde (Srbija), a i crnogorskih, pa i makedonskih (mada se u Metalurg i Vardar izuzetno mnogo ulaže i "jaki su") klubova.
Slovenački klubovi imaju dignitet ali kad se pogleda ko tamo igra i kad se i zna koliko se ulaže u rukomet u Sloveniji....boli glava!
U Hrvatskoj, koja ima reprezentaciju koja je medju najboljim reprezentacijama svijeta, osim RK Zagreb nema relevantnijeg kluba (
samo mi sad nemojte spominjati poraz od Poreča na pripremama - to bi bilo i 'prizemno' i neuko) tipa i ugleda Bosne!
Razumljivo je meni da neko nesto (nekog) ne voli ali nema razloga za mržnju prema klubu a to sve „pokrivati“ kojekavim animozitetima prema bilo kojem pojedincu koji je trenutno u Bosni. Svi pojedinci koji su bili, koji su sada tu ili koji će u nekom momentu otici, koji će biti u budućnosti, su samo '
točkovi' na kojima Bosna grabi naprijed, pa i kad 'uspori' – ipak ide naprijed.
Problem je u našem mentalitetu – ne podnosimo vlastiti uspjeh i 'niko nam ne valja' ako je iz naše sredine!
A naši, 'domaći' sportisti koji su 'klase' u lokalnim okvirima teško mogu da shvate a kamoli prihvate profesionalizam kroz koji je prošao jedan Irfan Smajalgić....a slično je bilo i kad je doveden Arslanagić.
Samo što je kod na 'kratko pamćenje', nažalost i u skoro svemu imamo sabura samo u sportu nemamo.
Bosne je bilo, ima i bice ma koliko nekome smetala, volili je ili ne.
Voooolim te Bosnoooo... 4ever
Bosno moja poharana....