Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
"Normalno" da ce bit, kao sta su i opet ce ovi pjevat pogrdne pjesme o Cassanu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ma vala ne znam sto se dize tolika frka oko navijackih pjesama ... i igraci ko uvrijedjene mlade.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Balotelli je mentalno retardiran i ovo se moze smatrati ispadom dijela "navijaca".
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Evo fasovali smo ekspresno kaznu 15.000 eura,mislim da su navijaci govorili Balotelli je ku*vin sin (sto je Mou isto rekao) i Italijan ne moze biti crnac,u tom smislu nesto.
La Lega: "Autogol di Puggioni e non gol di Cassano"
prepisali Cassanov gol kao auto gol
La Lega: "Autogol di Puggioni e non gol di Cassano"
prepisali Cassanov gol kao auto gol
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.
FORZA INTER!
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.
FORZA INTER!
Kako god da okrenes opet Juve prvak...realno bez prave konkurencije...Poneki izlet Lazia, Napolia i Intera i nista vise...a Milan moze do 4-5 mjesta...to je ljud moju realnost...vise sam ocekivao od Rome i Fiorentine...a da ne govorim o Udineseu-najvecem razocarenju...
- ferroviere
- Kontakt:
što je udinese razočarenje, pa sve što valja je otišlo (asamoah,isla,handanović), od velikih imena ima stari di natale koji bljesne svako 3-4 kolo, imaju dobrih mladih igrača, prije svega fabbrini, no ne može se tako lahko probijati sa talentovanom ekipom... onda je po tvome i palermo razočarenje, trebaju u evropu kako imaju talentovanu ekipu (dybala & co)... milan dosta potpomazu sudije tako da me ne čudi da i 2. završe... inter igra toplo hladno... roma je fakat najgori utisak ostavila, imaju ekipu za top 3. definitivno, veza i napad je odličan, ali eto vidjeli smo kako se provodi njihova odbrana... fiorentina, šta reći nisam ni očekivao nešto posebno, prenapuhali su ih mediji, stvorili mega ekipu od njih, lafo jovetic neki igrac, smijurija... napoli je po meni zasnovan na jednom covjeku, kao atletico madrid, i mislim da nema neke perspektive ekipa njegovim odlaskom...Merlin je napisao/la:Kako god da okrenes opet Juve prvak...realno bez prave konkurencije...Poneki izlet Lazia, Napolia i Intera i nista vise...a Milan moze do 4-5 mjesta...to je ljud moju realnost...vise sam ocekivao od Rome i Fiorentine...a da ne govorim o Udineseu-najvecem razocarenju...
lazio ima lošu transfer politiku, to je svako mogao primjetiti, ne samo ovog prelaznog roka, nego i inače, loše je to što ovisimo bukvalno u hernanesu i kloseu ( sreća što floka strašno igra u zadnje vrijeme)... ako bi izborili LP to bi bilo čudo...
juve je najjači, realno, nemam šta reći... ali eto drago mi je da nisu uspjeli lazio pobjediti ove godine, ako ništa izbačeni su iz kupa
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.
S.S. Lazio - Padroni di Roma !
@ferroviere - Prilično kvalitetan opis trenutnog stanja Serie A, ali ne bih se složio da je Jovetić prenapuhan igrač, ima on kvaliteta. Isto tako, Napoli djelomično zavisi od Cavanija, ima tu još par kvalitetnih igrača, mada bih lagao ako bi rekao da bi bez njega bili u top 3.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- ferroviere
- Kontakt:
@genghis
ma ne kažem ja da nema napoli kvalitetnu ekipu i bez njega, ali da ga nema, sigurno bi imali 10 bodova manje, bez njegovog ubilačkog instinkta bi to drugačije izgledalo... naravno tu imaju kvalitetnih igrača tipa hamsika, inlera, maggia, cannavara, pa eto i tog rolanda, iako jos nije ni igrao, dobar je on stoper, imaju tu i mladu nadu radosevica, kao i insigne, no svi se oni trebaju jos dokazivati...
a fiore... ne znam... uglavnom prevelika je cijena jovetica koja kruzi u medijima, to je moje misljenje, sve iznad 10 miliona za njega je pljacka... to bi bilo isto kao npr. da za padoina dobije juve ponudu 15 miliona, pa prihvatili bi 5-6 kamoli više...
hajd kad sam par ovih ekipa o kojima se najviše priča da spomenem još koju...
catania, njih bih prvo zelio izdvojiti.. imaju kvalitet, to je neupitno, samo osciliraju puno... igrači tipa gomeza, bergessia i lodija sigurno čine kostur sicilijanaca.. definitivno su osvježenje ove godine
parma je također solidna ove godine, i ako se ne varam imaju najbolji omjer kod kuće u odnosu na sve ekipe, nije to mala stvar, nisam im baš upućen u roster, ali znam da je onaj belfodil potencijalno odličan igrač
još bih kaljari izdvojio... mogu oni puno puno bolje, mislim da je ona priča oko stadiona dosta uticala na par utakmica... ekipa sa naingolanom, astorijem, pinillom (koji je kako sam ja upratio, dzoker sa klupe
), te ibarbom ima po meni potencijala da budu ako ništa u zlatnoj sredini...
ma ne kažem ja da nema napoli kvalitetnu ekipu i bez njega, ali da ga nema, sigurno bi imali 10 bodova manje, bez njegovog ubilačkog instinkta bi to drugačije izgledalo... naravno tu imaju kvalitetnih igrača tipa hamsika, inlera, maggia, cannavara, pa eto i tog rolanda, iako jos nije ni igrao, dobar je on stoper, imaju tu i mladu nadu radosevica, kao i insigne, no svi se oni trebaju jos dokazivati...
a fiore... ne znam... uglavnom prevelika je cijena jovetica koja kruzi u medijima, to je moje misljenje, sve iznad 10 miliona za njega je pljacka... to bi bilo isto kao npr. da za padoina dobije juve ponudu 15 miliona, pa prihvatili bi 5-6 kamoli više...
hajd kad sam par ovih ekipa o kojima se najviše priča da spomenem još koju...
catania, njih bih prvo zelio izdvojiti.. imaju kvalitet, to je neupitno, samo osciliraju puno... igrači tipa gomeza, bergessia i lodija sigurno čine kostur sicilijanaca.. definitivno su osvježenje ove godine
parma je također solidna ove godine, i ako se ne varam imaju najbolji omjer kod kuće u odnosu na sve ekipe, nije to mala stvar, nisam im baš upućen u roster, ali znam da je onaj belfodil potencijalno odličan igrač
još bih kaljari izdvojio... mogu oni puno puno bolje, mislim da je ona priča oko stadiona dosta uticala na par utakmica... ekipa sa naingolanom, astorijem, pinillom (koji je kako sam ja upratio, dzoker sa klupe
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.
@ferroviere, bez ljutnje ali nis baš upućen. Što se tiče potencijala, ekipa sa najvećim potencijalom u Seriji A je Sampdorija - Ikardi, Krstičić, Obijang, Poli - prevelii je to potencijal. Posle njih bih ja izdvojio Parmu sa Belfodilom, Sansoneom i Akvom.
Što se tiče Udinezea oni svake godine rasprodaju sve najbolje iz prethodne i opet uspeju da se nađu u vrhu, ove sezone ih je zeznuo veliki broj povreda na startu sezone, plus i nisu imali baš sreče, ne kažem da bi bili 3. kao prethodne dve godine, ali bi bili bolje plasirani. Što se njihovog potencijala tiče na Lukaša Muriela stavaljaju najviše opklada da je on sledeći za koga će oguliti nekog bogataša.
Palermo i nije baš perspektivan tim, sem što imaju malog Dibalu (koji je ove godine u senci Ikardija i Belfodila) i štopera Munoza, ostalo je sve daleko matoro. Verovatno će ispasti (na moju veliku žalost jer mislim da su ekipa od velikog značaja za ligu), jer oni ne mogu da pregaze jednu Peskaru na svom terenu, direktnog konkurenta za opstanak, Peskaru kojoj svaki treći klub u ligi da +4 gola.
Katanija je dobar kolektiv, ali pre svega jak domaćin, uz Parmu i Napoli najteža gostovanja za jedan klub ove sezone.
Roma, sigurno razočarenje, ali tu je dobrim delom Zeman kriv sa svojim "igrarijama" prvo je na ledu bio Pjanić, pa De Rosi, pa Stekelemburg, to je klub koštalo plasmana, a njega posla. Sad je tu Andreaćoli, definitivno nije on kalibar da unese neku promenu, a pominje se da će od leta Loran Blan na klupu.
Što se potencijala lige tiče ove sezone su eksplodirali mladi igrači - El Šaravi, Pogba, Ikardi, Belfodil, poli, obijang, Akva, Sansone, De Šiljio, Bertolaći, Gabijadii, Florenzi, Kvintero, Perin....ipak od svih njih je bih izdvojio Ikardija i Belfodila (naravno ako izuzmemo ove koji su već sebi napravili imena tipa El Šaravi npr.)+neverovatan potencijal momci imaju, pre svega Belfodil koji ima predispozicije da bude novi Adrijano, novi Benzema, taj tip napadača, razbijač!!! Ikardi je gol igrač, jak u građenju lopte, jak duel, skok, dobar osećaj za gol, Belfodil je razbijač, jak, dribler, tehničar....budućnost lige i nadam se da ih neće neki "nfta - gas" ljudi odvesti preko !!
Što se tiče Udinezea oni svake godine rasprodaju sve najbolje iz prethodne i opet uspeju da se nađu u vrhu, ove sezone ih je zeznuo veliki broj povreda na startu sezone, plus i nisu imali baš sreče, ne kažem da bi bili 3. kao prethodne dve godine, ali bi bili bolje plasirani. Što se njihovog potencijala tiče na Lukaša Muriela stavaljaju najviše opklada da je on sledeći za koga će oguliti nekog bogataša.
Palermo i nije baš perspektivan tim, sem što imaju malog Dibalu (koji je ove godine u senci Ikardija i Belfodila) i štopera Munoza, ostalo je sve daleko matoro. Verovatno će ispasti (na moju veliku žalost jer mislim da su ekipa od velikog značaja za ligu), jer oni ne mogu da pregaze jednu Peskaru na svom terenu, direktnog konkurenta za opstanak, Peskaru kojoj svaki treći klub u ligi da +4 gola.
Katanija je dobar kolektiv, ali pre svega jak domaćin, uz Parmu i Napoli najteža gostovanja za jedan klub ove sezone.
Roma, sigurno razočarenje, ali tu je dobrim delom Zeman kriv sa svojim "igrarijama" prvo je na ledu bio Pjanić, pa De Rosi, pa Stekelemburg, to je klub koštalo plasmana, a njega posla. Sad je tu Andreaćoli, definitivno nije on kalibar da unese neku promenu, a pominje se da će od leta Loran Blan na klupu.
Što se potencijala lige tiče ove sezone su eksplodirali mladi igrači - El Šaravi, Pogba, Ikardi, Belfodil, poli, obijang, Akva, Sansone, De Šiljio, Bertolaći, Gabijadii, Florenzi, Kvintero, Perin....ipak od svih njih je bih izdvojio Ikardija i Belfodila (naravno ako izuzmemo ove koji su već sebi napravili imena tipa El Šaravi npr.)+neverovatan potencijal momci imaju, pre svega Belfodil koji ima predispozicije da bude novi Adrijano, novi Benzema, taj tip napadača, razbijač!!! Ikardi je gol igrač, jak u građenju lopte, jak duel, skok, dobar osećaj za gol, Belfodil je razbijač, jak, dribler, tehničar....budućnost lige i nadam se da ih neće neki "nfta - gas" ljudi odvesti preko !!
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- ferroviere
- Kontakt:
ma znam za sampdoriu, no eto ja sam izdvojio ove što su mi simpatičniji.. 
A da?Otkud ti ovo?Jesi pratio Atletico uopće?ferroviere je napisao/la:napoli je po meni zasnovan na jednom covjeku, kao atletico madrid, i mislim da nema neke perspektive ekipa njegovim odlaskom...

@Brajkula - Pa u mnogim stvarima si se složio (direktno ili indirektno) sa onim što je napisao ferroviere.
Istina ja da je ova sezona u kojoj je "eksplodirao" veliki broj mladih igrača, te da su stvari konačno krenule na bolje za Serie A, u pogledu posjećenosti i ukupne gledanosti. Svejedno mislim da je relativno rano prognozirati ko će od ovih mladih igrača postati vrhunski igrač, osim par očiglednih (Šaraf, Pogba).
Isto tako, što se tiče Rome, ukoliko dovedu ozbiljnog/kvalitetnog trenera, mislim da ih u narednih par godina čeka dosta igranja u Evropi i to većinom u LP. Imaju nevjerovatno talentovane i mlade igrače, a popunjeni su sa par iskusnih znalaca, te pred njima je svijetla budućnost.
Istina ja da je ova sezona u kojoj je "eksplodirao" veliki broj mladih igrača, te da su stvari konačno krenule na bolje za Serie A, u pogledu posjećenosti i ukupne gledanosti. Svejedno mislim da je relativno rano prognozirati ko će od ovih mladih igrača postati vrhunski igrač, osim par očiglednih (Šaraf, Pogba).
Isto tako, što se tiče Rome, ukoliko dovedu ozbiljnog/kvalitetnog trenera, mislim da ih u narednih par godina čeka dosta igranja u Evropi i to većinom u LP. Imaju nevjerovatno talentovane i mlade igrače, a popunjeni su sa par iskusnih znalaca, te pred njima je svijetla budućnost.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- ferroviere
- Kontakt:
pa dovoljno ih je pogledati kako igraju sa njim i bez njega... mislim nema potrebe tu polemisati... isto da li je juve bio isti u revanšu na olimpicu bez pirla, ili su možda bili bolji nakon što je on ušao u igruSiamoNoi je napisao/la:A da?Otkud ti ovo?Jesi pratio Atletico uopće?ferroviere je napisao/la:napoli je po meni zasnovan na jednom covjeku, kao atletico madrid, i mislim da nema neke perspektive ekipa njegovim odlaskom...
Spominjati mlade igrace a ne spomenuti Juana Jesusa je sramota.
Momak vec igra standardno i vrhunski,daleko najveci potencijal na odbrambenim pozicijama u Serie A.
Momak vec igra standardno i vrhunski,daleko najveci potencijal na odbrambenim pozicijama u Serie A.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Atletico nikad nije niti će ikad biti "zasnovan na jednom čovjeku",niti će njihova igra ikad biti "zasnovana na jednom čovjeku".Falcao je vrhunski igrač i dodatna dimenzija tom timu,to sve stoji,ali ovo da klub ovisi o njemu je obična glupost.Tko detaljnije prati klub zna o čemu pričam.ferroviere je napisao/la:pa dovoljno ih je pogledati kako igraju sa njim i bez njega... mislim nema potrebe tu polemisati...SiamoNoi je napisao/la:A da?Otkud ti ovo?Jesi pratio Atletico uopće?ferroviere je napisao/la:napoli je po meni zasnovan na jednom covjeku, kao atletico madrid, i mislim da nema neke perspektive ekipa njegovim odlaskom...
Kažeš "mislim da nema neke perspektive ekipa njegovim odlaskom..." i iako si tu mislio na Napoli i Cavanija pošto si u ovome slučaju usporedio Napolijevu situaciju s onom Atletica smatrat ćemo da je također tvoje mišljenje i da Atletico "nema neke perspektive njegovim (Falcao) odlaskom".Tvrdnja koja je u najmanju ruku smiješna.
- ferroviere
- Kontakt:
znači po tebe i u slučaju napolija i atletica, njihov odlazak ništa ne znači, dapače, klub će ostati iste jačine... ma da, pa biće slabiji minimalno 30%, pa nisu lige u kojima igraju ti klubovi portugalkse da nema konkurencije, daj molim te..
Za Napoli ne znam jel ih ne pratim toliko,ali Atletico neće biti ništa značajnije oslabljen.Dovest će novog napadača i opet isto.Kao što su i do sad radili (Torres-Aguero-Forlan...).Tako da ovo da njegovim odlaskom nemaju perspektive je stvarno malo pregrubo rečeno.Ajde da im je Mancini na klupi onda bi još i shvatio nekako 
- ferroviere
- Kontakt:
pa ne znam baš, još će im kurtoa otići, trebaju im tamne sile da ga otkuše iz čelzija, no eto... da ne idemo više u offSiamoNoi je napisao/la:Za Napoli ne znam jel ih ne pratim toliko,ali Atletico neće biti ništa značajnije oslabljen.Dovest će novog napadača i opet isto.Kao što su i do sad radili (Torres-Aguero-Forlan...).Tako da ovo da njegovim odlaskom nemaju perspektive je stvarno malo pregrubo rečeno.Ajde da im je Mancini na klupi onda bi još i shvatio nekako
Marchisio zvijer od igraca
Kolko je samo momak napredovo od dolaska Contea na klupu. Kapa dole majstore
Kolko je samo momak napredovo od dolaska Contea na klupu. Kapa dole majstore
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
Ne zato što igra kod vas da ne dođe do zabune, već je u pitanju neko moje gledište, Huan nije ništa specijalno, npr. Romin Markinjos je meni dosta perspektiviniji, a i u ovom trenutku i kvalitetniji štoper.Pupi04 je napisao/la:Spominjati mlade igrace a ne spomenuti Juana Jesusa je sramota.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.