Ne mogu da vjerujem da je pojedincima lakše se povući sa foruma nego priznati da je Brendan Rodgers kriv za lošu sezonu, Ali, eto, ako će vam biti lakše tako, vidjećemo se ako Bog da kada pobjedimo. S jedne strane prodajete maglu forumašima da se pojavljuju samo kada gubimo, a vi se pojavljujete samo kada Liverpool pobjedi. Kakav je to dvostruki aršin. Puno je lakše slaviti pobjedu i veličati Brendana nego li odbraniti loš sastav, lošu taktiku i poraz trenera.
Dosadni ste sa Kingom i poređenjem sa Rodgersom. Nema tog trenera koji je sjedio na klupi Liverpoola da bi se Brendan mogao porediti sa njim. I ja ne potenciram na prošlost, niti Carlo, Fera ... Mi potenciramo na budućnost.
King kada je odlazio ostavio je svom nasljedniku 8 igrača u ekipi ( Reina, Glen, Agger, Skrtel, Enriqe, Lucas, Gerard, Suarez ) a vlasnik mu je dao na raspolaganje 60 miliona eura da kupi preostalih 3 igrača kako bi ukomponovao ekipu. Kelly, Carra, Coates, Henderson, Downing ... mogu sjediti na klupi ali nisu za prvog tima. Od trenera koji već ima više od pola tima i potroši tolike pare očekuje se da napravi iskorak više. Ako smo prošle sezone imali 52 boda, tih 60 miliona eura treba da znači da ove sezone skupimo makar 10 bodova više. Ne mora on osvojiti oba kupa da bi napravio bolji korak, nego mora barem ne izgubiti od Swansea kući i Odlhama u gostima. Niko ga ne bi krivio da smo gostovali u četvrtfinalu ili polufinalu kod Arsenala, Chelsija, Uniteda, Tottehama, Cityija i izgubili. Ali, ne možeš izgubiti od slabije ekipe nikako. Mi nismo učinili korak naprijed, mi smo ove sezone učinili jedan korak unazad.
Spika o tika taki, pass and move, ne pije vode. Jer malo je golova koje smo mi dali iz akcija. Kapa dole za gostujuću pobjedu kod WBA, to je ljudi jedina pobjeda koju smo mi ostvairili na akciji. Pola golova smo dali iz prekida glavama, na odbicu i šutevima iz opasne zone. Slavili su se remiji protiv Arsenala i Cityija, ali mi nismo njih pobjedili, niti oni nas, oba puta smo sretno izvukli golove. Protiv Arsenala se Sagna okliznuo, to nije akcija, jer nismo Sagnu doveli na naš trening i vježbali akciju kako da se on oklizne. Nismo vježbali ni povredu Gibsa pa da umjesto njega uđe Santos i da Henderson prolazi pored njega kao duh. Cityiju smo oba gola dali van kaznenog, gdje igrač opali pa hoće li ući ili neće.
Brendan i ovo malo bodova što je skupio, skupio je na osnovu Suareza. Njegova lucidnost, osjećaj za gol, tehnika ... pomogli su nam da imamo 36 bodova iz 26 utakmica. Većina golova je njegovih ruku i nogu djelo, a ne neke akcije sa treninga.
Ako je vaša priča da ćemo za 3 do 5 godina imati ekipu za LP i da to Brendan čini, pa to je priča za malu djecu. On će do tada potrošiti 300 miliona, biće tu 5 godina, druge ekipe će morati izvršavati smjenu generacija i normalno da će mu se posrećiti da jednom u toh 3 do 5 godina uđe u LP. To bih isto učinio i ja da mi se pokloni toliko vremena i toliko novca za pojačanja, a učinio bi to sigurno i svaki forumaš ovdje na forumu.
Koga briga za narednu sezonu? Možda je nećemo ni dočekati živi. Briga me je za sada i odmah. Neko mora biti kriv za 36 bodova iz 26 utakmica, za ispadanje iz FA Cupa i Liga Cupa, to što nam Everton bježi 6 bodova, to što smo 9. na tabeli, to što nam United nakon 26 utakmica bježi 29 bodova, to što smo osvojili 7 bodova protiv prvih 10 ekipa na tabeli, to što nam Tottenham bježi 12 bodova, to što mi od Aston Ville bježimo također samo 12 bodova ... Vlasnici su dali pare, otjerani su i King i Clark, navijači su bili na tribinama i popunjavali stadion, kupovali karte i trošili svoja grla ( sinoć su rano počeli napuštati stadion a to se dešavalo samo u mandatu Hodgsona ), travnjak je prelijep i na njemu nema tragova od snijega, igračima ne kasne plate, premije se isplaćuju, igrači igraju na tv i svi vidimo gdje je problem i u čemu je problem ... Neko je kriv, a to nisu navijači, nisu vlasnici nego je trener i izbor 11 kojih forsira.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).