Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Otelo
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Otelo » 12 feb 2013, 15:12

Ev mene pa da pocnem:

Sinoc je bila apsolutna dominacija do ulaska u final third of court da bi tu odjednom sve stalo.
Shevley apsolutno limitiran igrac,sto igracki sto psihicki da zamisli u glavu neku akciju i jos usput igra "9" pa kad treba da je gore on je dole,a kad treba da je dole on je gore i uvijek se mjesa tamo gdje mu nije mjesto.
Onda odbrana 2 od 2.Bekovi,pogotovo Johnson ko bez mozga.Zabije glavu u njedra i trci dok mu na put ne naleti igrac WBA.
Enrique nije bio nesto posebno dobar al je dao sve od sebe.

Suarez bez Sturidga nije mogao kraj bunker.A i ostali igraci na terenu su bili fairly limited.

Lucas previse greski,Hendo se ufurao a Gerrard uz ovu dvojicu i Shevleya nije mogao nista.
Downing ,kakav je znao biti,dobar.

OK.Izgubili smo.Boze moj.Prije sezone svi se sloze da ce biti ovako,da ce ovo biti sezona za zaborav i da je ne treba uzimat kao relevantan prikaz ovog "Novog Liverpoola" .I onda dodje Rodgers i kaze da mozemo bit drugi( :lol: :lol: :lol: :lol: ) i onda kaze da mozemo biti 4.I da svi ste izvrnuli ove rijeci.Rekao je da zaostajemo 9 bodova za 4 i da je to velika al ne i nedostizna razlika i da cemo se boriti za to mjesto.

Et to je rekao.
Napredak se vidi,pa to i Glen vidi dok trci ko muha bez glave.

IN RODGERS I TRUST,KEEP BELIEVING REDS
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BigAndy
Kontakt:

Post Postao/la BigAndy » 12 feb 2013, 15:20

Tesko je biti navijac Liverpula u ovim trenutcima ali neki pretjeruju u svojim izjavama.
Igraci koji su bili *najbolji* na svojim pozicijama u ligi nakon nekoliko losih utakmica ih treba otjerati.
Jedini kojeg se treba pod hitno rijesiti je Borini jer momak je ocigledno za 2e talijanske lige.
Svaki trener donese dobrog i loseg u jednu ekipu i necete naci savrsenog.

Kad je Kenny bio tu odbrana nam je bila na vrhuncu ali ista sada trpi jer igramo napadacki fudbal ili pokusavamo.
Imajte na umu da ima jos dosta toga da se poslozi i da treba vremena da bi se doveli pravi igraci.
Mislim da je sinoc mnogo falio Staridz i da je igrao sigurno bi bi dobili. Moje skromno misljenje...

Iskreno, znao sam da bi se ovako nesto moglo i desiti jer smo se previse digli nakon tog remija i odlicne igre protiv Sitija cija je forma u silaznoj putanji i Sitija kojem Soton uvali tricu...

Kako god, smanjite ocekivanja i sacekajte malo da se sve slegne a ne nakon nekoliko utakmica se nadati nekim cudima.
Imamo dosta igraca koji ne pruzaju svaki put partije istog kvaliteta i to je najveci problem.

Recimo jedan Johnson koji zna odigrati odlicnu utakmicu, dribla ko lud, ubacuje, ima tacna dodavanja, odigra ovakvu utakmicu onda nemamo sta dalje pricati. Tako je i treba se pomiriti sa tim dok ne dodju bolji ili se ovi poboljsaju.

Keep Calm and believe ;)

YNWA
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 12 feb 2013, 15:32

Ybg, ovo je fudbal. Bez obzira koliko dominantan bio, sve se moze okrenuti.

Sto se mene tice, Rodgersu treba dati bar jos 2-3 godine. Ubijeden sam da je njegova ideja i vizija ispravna i moze biti itekako efikasna za neko vrijeme. Nece se postici nikakav instant rezultat sa novim trenerom, samo se moze pogorsati hemija medu igracima (peti trener poslije Rafe, drugi sistem igre...).

IN RODGERS I TRUST! :mrgreen:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 feb 2013, 15:35

Carlo je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Iskreno, mene kad bi sad pitali (kad bih imao moć odlučivanja) ko bi trebao naslijediti Pardewa - Dalglish ili Rodgers, uvijek bih se odlučio za Rodgersa.

Kennyjevo poimanje fudbala je za ekipe koje su i dalje u 90-im godinama prošlog stoljeća - dakle za naše lige. :lol:
Svako ima svoje mišljenje i ne znam zašto nas opet vraćaš na tu temu. Ti ako voliš Rodgersa - ok, ali nema potrebe da umanjuješ ličnost i kvalitet KKa. Pardew i Rodgers (da se obojica skupe) ne mogu politi vode za abdesta Kennyju.
Pogledaj koja je godina. Nismo više u devedesetim. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 12 feb 2013, 15:50

Ne mogu da vjerujem da je pojedincima lakše se povući sa foruma nego priznati da je Brendan Rodgers kriv za lošu sezonu, Ali, eto, ako će vam biti lakše tako, vidjećemo se ako Bog da kada pobjedimo. S jedne strane prodajete maglu forumašima da se pojavljuju samo kada gubimo, a vi se pojavljujete samo kada Liverpool pobjedi. Kakav je to dvostruki aršin. Puno je lakše slaviti pobjedu i veličati Brendana nego li odbraniti loš sastav, lošu taktiku i poraz trenera.
Dosadni ste sa Kingom i poređenjem sa Rodgersom. Nema tog trenera koji je sjedio na klupi Liverpoola da bi se Brendan mogao porediti sa njim. I ja ne potenciram na prošlost, niti Carlo, Fera ... Mi potenciramo na budućnost.
King kada je odlazio ostavio je svom nasljedniku 8 igrača u ekipi ( Reina, Glen, Agger, Skrtel, Enriqe, Lucas, Gerard, Suarez ) a vlasnik mu je dao na raspolaganje 60 miliona eura da kupi preostalih 3 igrača kako bi ukomponovao ekipu. Kelly, Carra, Coates, Henderson, Downing ... mogu sjediti na klupi ali nisu za prvog tima. Od trenera koji već ima više od pola tima i potroši tolike pare očekuje se da napravi iskorak više. Ako smo prošle sezone imali 52 boda, tih 60 miliona eura treba da znači da ove sezone skupimo makar 10 bodova više. Ne mora on osvojiti oba kupa da bi napravio bolji korak, nego mora barem ne izgubiti od Swansea kući i Odlhama u gostima. Niko ga ne bi krivio da smo gostovali u četvrtfinalu ili polufinalu kod Arsenala, Chelsija, Uniteda, Tottehama, Cityija i izgubili. Ali, ne možeš izgubiti od slabije ekipe nikako. Mi nismo učinili korak naprijed, mi smo ove sezone učinili jedan korak unazad.

Spika o tika taki, pass and move, ne pije vode. Jer malo je golova koje smo mi dali iz akcija. Kapa dole za gostujuću pobjedu kod WBA, to je ljudi jedina pobjeda koju smo mi ostvairili na akciji. Pola golova smo dali iz prekida glavama, na odbicu i šutevima iz opasne zone. Slavili su se remiji protiv Arsenala i Cityija, ali mi nismo njih pobjedili, niti oni nas, oba puta smo sretno izvukli golove. Protiv Arsenala se Sagna okliznuo, to nije akcija, jer nismo Sagnu doveli na naš trening i vježbali akciju kako da se on oklizne. Nismo vježbali ni povredu Gibsa pa da umjesto njega uđe Santos i da Henderson prolazi pored njega kao duh. Cityiju smo oba gola dali van kaznenog, gdje igrač opali pa hoće li ući ili neće.

Brendan i ovo malo bodova što je skupio, skupio je na osnovu Suareza. Njegova lucidnost, osjećaj za gol, tehnika ... pomogli su nam da imamo 36 bodova iz 26 utakmica. Većina golova je njegovih ruku i nogu djelo, a ne neke akcije sa treninga.

Ako je vaša priča da ćemo za 3 do 5 godina imati ekipu za LP i da to Brendan čini, pa to je priča za malu djecu. On će do tada potrošiti 300 miliona, biće tu 5 godina, druge ekipe će morati izvršavati smjenu generacija i normalno da će mu se posrećiti da jednom u toh 3 do 5 godina uđe u LP. To bih isto učinio i ja da mi se pokloni toliko vremena i toliko novca za pojačanja, a učinio bi to sigurno i svaki forumaš ovdje na forumu.

Koga briga za narednu sezonu? Možda je nećemo ni dočekati živi. Briga me je za sada i odmah. Neko mora biti kriv za 36 bodova iz 26 utakmica, za ispadanje iz FA Cupa i Liga Cupa, to što nam Everton bježi 6 bodova, to što smo 9. na tabeli, to što nam United nakon 26 utakmica bježi 29 bodova, to što smo osvojili 7 bodova protiv prvih 10 ekipa na tabeli, to što nam Tottenham bježi 12 bodova, to što mi od Aston Ville bježimo također samo 12 bodova ... Vlasnici su dali pare, otjerani su i King i Clark, navijači su bili na tribinama i popunjavali stadion, kupovali karte i trošili svoja grla ( sinoć su rano počeli napuštati stadion a to se dešavalo samo u mandatu Hodgsona ), travnjak je prelijep i na njemu nema tragova od snijega, igračima ne kasne plate, premije se isplaćuju, igrači igraju na tv i svi vidimo gdje je problem i u čemu je problem ... Neko je kriv, a to nisu navijači, nisu vlasnici nego je trener i izbor 11 kojih forsira.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

SGLS
Kontakt:

Post Postao/la SGLS » 12 feb 2013, 15:55

Fali nam pobjednički mentalitet i fali nam smirenost i koncentracija u odličujućim momentima utakmice (od 70 do 90 min) protiv Arsenala smo u tom peridodu dobili 2 gola protiv Citya isto tako, protiv Man Utd isto kodkuce doduše iz penala, fali nam smirenost jer kad je rezultat 0:0 20-25 min pred krajem ufati ih panika i neznaj sta ce sa loptom kudaće nešto probavaju al ne ide, i to moramo popraviti, ali Gerrard me je iznenadio sinoc ( tolko nogometnog staža i iskustva imati i nako slabo ošutati penal pa nemogu vjerovati, prvo penal se nikad po zemlji ne šuta osim ako nisi 100% siguran da će ići u kut i da će biti jaka lopta sve ostalo ne dolazi u obzir ) ali nećemo plakati nego glavu gore ! :D
Vidjelo se da nam je Sturidge puno falio jer on je dosad bio jako raztrčan i on i Suarez i to je stvaralo dosta prostora u protivničkoj obrani a ovu utakmicu mu nije mogao Sturidge pomoći i zato smo se patili i nismo mogli na kraju zabiti :) Trebmo pobijednički mentalitet il kupti il ukrasti ili ga jednostavno ugradti u ekipu :D jer nijednu utakmicu ne smijemo uci sa 70-80% jer znamo da necemo popbijediti dok npr City i Utd to mogu jer imaju vjeru u sebe i pobijednički mentalitet i kad uđu u utakmicu sa 50% znaju da će pobijediti doduše više sretno nego spretno ali ne kaže se džabe " sreća prati hrabre " :D
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 12 feb 2013, 16:06

Ja sam mislio da je svima jasno bilo na početku da od ove sezone neće biti ništa. Čak sam poprilično siguran da sam to više puta naglasio, kao i @reds i još nekolicina forumaša na ovoj temi. Rodgers je tu tek došao, naravno da nije pohvatao sve konce i da će biti oscilacija u igri i loših utakmica, bar prvu sezonu, ako ne i više. To je jasno svakom racionalnom simpatizeru/navijaču, a i neutralnim posmatračima. Čovjek ima svoj stil igre za koji treba vremena, i sigurno bi klub sebi činio štetu da ga otpuste i dalje naruše stabilnost ekipe. S druge strane, dosta je neobjektivnih ljudi koji su vezani za Kennya i koji misle da je on obavljao neki dobar posao na klupi. Sjetite se samo njegove zadnje polusezone, i utakmice protiv Wigana ili Swansea, kad su nas ljudi ponižavali. Ne branim Rodgersa slijepo, ali još nije prošao period prilagodbe i implementacije njegovog stila igre u 'pool, da bi mogli ozbiljnije elaborirati "Rodgersov Liverpool".
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 feb 2013, 16:41

@scouser pa naglasavam to u 90% postova al ne mozes ti njima objasnit.Pa i u ovom gore sam to napisao al izgleda da su me svi blokirali :( :( :( :cry: :cry:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 12 feb 2013, 17:00

King kada je odlazio ostavio je svom nasljedniku 8 igrača u ekipi ( Reina, Glen, Agger, Skrtel, Enriqe, Lucas, Gerard, Suarez ) a vlasnik mu je dao na raspolaganje 60 miliona eura da kupi preostalih 3 igrača kako bi ukomponovao ekipu.
Istu svar je uradio i Woy.Ostavio je Reinu,Glena,Agera,Skrtela,Gerrada,Lucasa,Meirelesa,Torresa.Neko ko nije upucen rekao bi da je KK imao u ekipi neke otpade od igraca.
Slavili su se remiji protiv Arsenala i Cityija, ali mi nismo njih pobjedili, niti oni nas, oba puta smo sretno izvukli golove.
Neki su slavili,neki tugovali.Arsenal nas je nadigrao,pogotovo u drugom dijelu gdje smo se kukavicki povukli i to je dio koji ja hatorim BR.Reci da smo sretno dali golove Sitiju je smiijesno.Ako si gledao tekmu,a msm da jesi,vidio si da smo ubili Siti u svim segmentima igre.Ali kad ti sve ide po planu,onda Reina to upropasti.
Brendan i ovo malo bodova što je skupio, skupio je na osnovu Suareza.
Naravno da je skupio na osnovu Suleta.Sule je igrac svjetske klas,igrac koji donosi prevagu na terenu.Sta bi onda trebali reci za SAF-a.Reci da nije dobar trener,da je sretan sto ima RVP u ekipi koji ga donekle izvlaci.Ili reci da ovaj novi trener Barce nije dovoljno dobar,zato sto mu je vecinu golova dao Messi??? Bitno je da se golovi daju,a najmanje je bitno ko ih daje...
Koga briga za narednu sezonu? Možda je nećemo ni dočekati živi. Briga me je za sada i odmah.
Uspjeh ne dolazi preko noci!!!Mi smo ljudi cudne naravi.Mala greska i mi bi to mjenjali.Konstantnim mijenjanjem nista postic necemo.Najbolji primjer su zadnje 3-4 sezone,gdje smo pokusavali razne varijante,trenere smjenjivali itd.. i nakraju nista postigli nismo,opet na pocetku.Treba da znas da svaka promjena trenera nosi sa sobom i odlazak nekih igraca kao i dolazak novih imena.Za nas,tesko se odlucit sta je gore,da li odlazak ili dolazak.Obicno kad odlaze iz LFC,to rade najbolji igraci,a u suprotnom smjeru dolaze neki losi igraci.
A ti prika ako zelisu uspjeh odma istog trena,imas Barcu i svrsaji na nju ko vecina ove danasnje omladine.

p.s Halali sto sam te citirao,nisam mogao izdrzat.Taman pomislim opametio se,nesto pametno napisao,procitam i razocaram se.Jos se nisi prestao igrat Paje :D
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 12 feb 2013, 17:02

ma clark masina bgm
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 feb 2013, 17:19

Daj ba senaide šta pričaš? Čuj nisi ništa očekivao na početku sezone :lol: Sjećaš li se kada si govorio "titula je naša"?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 12 feb 2013, 17:26

bgm najbolje i najrealnije postove pisu navijaci, ni manje ni vise nego, uniteda
al da ne vazim previse, od ove sezone se nije mogao ocekivat plasman u LP, bilo bi cudo da uspijemo, a ja ne vjerujem u cuda
nazalost imam osjecaj da se ovaj liverpool nece vratit na put slave dok se ne izmijeni cijela generacija igraca(reina,carra,skrtel,agger,gerrard) odnosno dok br ne napravi ekipu od sada mladih igraca(wisdom, henderson, allen, shelvey, coutinho, borrini, sturridge,sterling,suso...) ne ocekujem da ce suarez ostati jos dugo, ako izdrzi ovo ljeto, jedino bi ga plasman u top 4 u sljedecoj sezoni mogao zadrzati, a do toga ima jos puno vremena. u svakom slucaju sule ce nedostajati svima, ne samo nama redsima, nego svima koji prate EPL
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 feb 2013, 17:59

Carlo je napisao/la:Daj ba senaide šta pričaš? Čuj nisi ništa očekivao na početku sezone :lol: Sjećaš li se kada si govorio "titula je naša"?
sjecam se i to nakon tekme protiv Gomela na Anfieldu a isto tako se i sjecam da sam nakon par kola EPL-a govorio suprotno i od tad nisam mijenjao misljenje.
A i priznao sam da sam pogresio ;)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 12 feb 2013, 18:05

Sledece sezone fino uzeti 40 mill za Aggera,Skrtela,Reinu plus oni 30 sto ce dati vlasnici pa fino sastaviti tim za sledecu sezonu..Bice dosta vremena da se igraci uigraju na ljeto...Mnogi su od Brendana ocekivali da napravi cudo za jednu sezonu ali to nece ici tek tako...Rodgers nije legenda Liverpoola niti je prije bio u klubu da bi se od njega ocekivao instant rezultat i neke drasticne promjene,on je tu tek dosao i jos nije poslozio sve kockice a sigurno ce ih posloziti uskoro...Dobio je prosjecan tim sa 2 World Class igraca(jedan koji je na zalasku karijere) ono ostalo je sve prosjek ili su balavci u pitanju....Ocekujem da Rodgers na ljeto proda nekoliko igraca prije svega ova 3 koja sam vec spomenuo i da napravi tim po svom ukusu...Ocigledno je da pojedinci nemogu ili nemaju zelje da napreduju oceigledno je da je ovo prvo u pitanju,svake sezone iste greske ista igra bez nekih promjena.....Carragher se povlaci na kraju sezone nazalost gubimo jednog od rijetkih igraca koji su za ovaj tim dali sve od sebe..Ostaje samo Gerrard kao takav igrac slican Carragheru koji ce sve dati od sebe da pomogne klubu,ostali sigurno nisu vezani za klub toliko jednostavno to je samo posao....
Velike promjene ce da se dese na ljeto,mnogi ce otici iz kluba a doci ce neki novi klinci.....

Ambicije,nezalaganje i nedostatak kvaliteta u timu su doveli tim u ovakvu situaciju u kakvoj je klub sada...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 12 feb 2013, 18:09

FCUM je napisao/la:ma clark masina bgm
masinerija i po.kako covjek unistava protivnike(neke) takticki
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 12 feb 2013, 19:21

Samo se nemojte svađat´ :mrgreen: .

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 feb 2013, 19:43

Trebate se rijesiti menadjera i na koljenima moliti za oprost tvorca sistema rotacija Rafaela Beniteza koji vjerujem nece izdrzati pritisak Chelsijevih plasticnih navijaca.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 12 feb 2013, 19:46

BigBigBang je napisao/la:Trebate se rijesiti menadjera i na koljenima moliti za oprost tvorca sistema rotacija Rafaela Beniteza koji vjerujem nece izdrzati pritisak Chelsijevih plasticnih navijaca.
Da BR-a otpuste i FSW-a dovedu, de mi reci koja bi to budala od vlasnika trebala uradit, možda ona Indijka iz Blackburna što nije gledala fudbal do prošle godine ?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 feb 2013, 20:00

U zadnjih par godina ne postoji klub sa gorom transfer politikom. Prvo potrošiti preko 100 miliona na panjeve ( Suarez izuzetak ), pa 25 na Allena i Borinia. :? Ali eto, mladi su, možda napreduju. :lol: @Monolože, za taj post sa prošle stranice imaš moj glas za forumaša godine, so far. :mrgreen: PS: Mislio sam da mogu bez foruma, ne mogu, nemam pametnijeg posla :(

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 12 feb 2013, 20:24

Dex je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Trebate se rijesiti menadjera i na koljenima moliti za oprost tvorca sistema rotacija Rafaela Beniteza koji vjerujem nece izdrzati pritisak Chelsijevih plasticnih navijaca.
Da BR-a otpuste i FSW-a dovedu, de mi reci koja bi to budala od vlasnika trebala uradit, možda ona Indijka iz Blackburna što nije gledala fudbal do prošle godine ?
Vidi se da nisi upućen i ne znaš kakve trolovske sposobnosti ima @BBB. Čovjek se šali, malo je reći !

Ovi što ne žele Rodgersa uprazno pričaju, vjerujem da čovjek neće ići nigdje bar još sljedeću sezonu. Za ostalo ne garantujem 8-)
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.