FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Gorki
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Gorki » 12 feb 2013, 10:41

http://****/izdvojeno/89-izdvoj ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pobjeda je bolja od orgazma!

krecanska21
Kontakt:

Post Postao/la krecanska21 » 12 feb 2013, 10:47

Mislim da mnogi nisu svjesni sta Slobodu ceka ako krene ispocetka... Znaju li mnogi gdje su recimo Vrane iz Banovic sela, Kerep, Doborovci, razne Mahale itd (naveo sam samo primjer nekih mjesta gdje sam bio jer sam pratio i tu kantonalnu ligu). Bio bi to pravi teferic... Ipak dolazi sloboda... Krave na terenu, svlacionice bez struje i vode i sl. Ne dao Bog nikome pa ni nasoj Slobodi... Zato solucija gasenja treba da bude zadnja opcija. Lahko je u kosarci, jer ovo sto u fudbalu treba proci je dno dna, da bi se doslo do ove nase premijer miki maus lige...

nusmir
Kontakt:

Post Postao/la nusmir » 12 feb 2013, 10:54

Vecina tih dugova ce se OTPISATI ! pa da svi razmisljaju ovako onda bi se sutra ugasili odma : zeljeznicar , celik , sarajevo svi redom osim mozda 2 kluba........medjutim realnost je drugacija a to je da samo treba da se ponudi nesto sirokom i njihovom kantonu da bi jos oni prihvatili to.....vec godinama samo oni nece da prihvate da drzava otpise dugove klubovima.......vjerovatno kada bi drzava otpisala svoje sloboda nije duzna ni 1/5 ovog iznosa a to ce se desiti uskoro........pa vecina toga je zastarila samo sto se ne moze ponistiti !
http://www.youtube.com/watch?v=dpZbCTwXnNc

nazrnusoli
Kontakt:

Post Postao/la nazrnusoli » 12 feb 2013, 11:08

djulba je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Nevjerovatno, ide se na gasenje Slobode. Jedina mogucnost spasa je Azmir. Jedini covjek koji zeli da vodi Slobodu i pokusa nemoguce. Volio bih da Azmir pokaze da je i nemoguce, moguce. Treba mu dati klub u vlasnistvo 1/1.
Opstina i kanton su digli ruke od Slobode.
Mi moramo biti realni i reči da niko, nikad, neće vratiti 8.000.000,00 KM duga za Slobodu.
Azmir šta može učiniti je da ubaci nekih 100.000 KM za igrače i nastupe i to je to. kad vidi da nema nikakve koristi od toga ode i on.

Gašenje slobode je u stvari samo papir koji će se dobiti iz ministarstva pravde da je Udruženje prestalo sa radom. A Sloboda je institucija koja je u nama, Sloboda su ona djeca što treniraju. Ako će gašenje njima olakšati da imaju bolje treninge i bolje uslove onda neka se ugasi i osnuje nova Sloboda i hajmo ispočetka.

A sad udrite po meni ko prema najgorem neprijatelju ali ja ću prvi otići na utakmicu prve kantonalne da navijam za tu novu slobodu bez tradicije.
Potpis

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 12 feb 2013, 11:58

TzBulevar87 je napisao/la:@studeni
ja sam cuo da je pod glavnom prismotrom utakmica NK Priluk- FK Radnicki :shock:
Može i utakmica prije 3 ili 4 godine koja je igrana u Lukavcu između Radničkog i Slavena Živinice tada za ulazak u Prvu ligu koju je Radnički prodao (tačnije pojedini igrači i tadašnji predsjednik kluba) i Slaven je tad ušao umjesto nas, ta je utakmica 100% prodata za 20 hiljada maraka........:)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 feb 2013, 12:04

digresija:ako se svi slazemo da cemo navijat i za novu Slobodu bez historije (jer i poslije stecaja nastaje novi klub), zasto onda ne podrzavamo neku fuziju koja bi taj novi klub gurnula u premijer ligu, drugu ligu sjever ili koga vec uspiju "izvarat". i sto onda ne podrzavamao OKK :D

a sto se tice dugova, nas dug za poreze drzavi iznosi cini mi se ne preko 5 miliona KM, i po tome nismo uopce najveci duznik u drzavi. Ali treba shvatiti da taj dug uopce nije problem, zbog duga drzavi se nece ugasiti ni jedan klub u BiH, cak taj dug nije problem ni prilikom izlaska u Evropu 8( svake godine poreska uprava uredno napravi plan o reprogramu i otplati duga sa svakim ko izadje u Evropu, kao sto je i sa Slobodom uradila pa nas **** sje.ase za licencu navodno zbog duga sto je notorna laz). Problem je dug prema dobavljacima, igracima, savezu, a izgleda da nam se i tog nagomilalo..

i slazem se potrebni su nam novi ljudi, ovi ce za 10 godina opet nakupit milionska dugovanja ako im se pokaze recept, a grad, gradjani i njihova podrska su posebna prica..ovdje svi vole Slobodu kad se prica o njoj, i kad je dzaba ulaz, al kad je dat 3 KM (smijesna cifra) za ulaznicu, dat pare kao sponzor, donator ili dignut dupe doc na sastanak, protest - vidimo koliko nas bude...i da cirkus bude veci i ta saka jada sto dodje se ne moze dogovorit
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 12 feb 2013, 12:31

ultrasstyle_tz je napisao/la:digresija:ako se svi slazemo da cemo navijat i za novu Slobodu bez historije (jer i poslije stecaja nastaje novi klub), zasto onda ne podrzavamo neku fuziju koja bi taj novi klub gurnula u premijer ligu, drugu ligu sjever ili koga vec uspiju "izvarat". i sto onda ne podrzavamao OKK :D

a sto se tice dugova, nas dug za poreze drzavi iznosi cini mi se ne preko 5 miliona KM, i po tome nismo uopce najveci duznik u drzavi. Ali treba shvatiti da taj dug uopce nije problem, zbog duga drzavi se nece ugasiti ni jedan klub u BiH, cak taj dug nije problem ni prilikom izlaska u Evropu 8( svake godine poreska uprava uredno napravi plan o reprogramu i otplati duga sa svakim ko izadje u Evropu, kao sto je i sa Slobodom uradila pa nas **** sje.ase za licencu navodno zbog duga sto je notorna laz). Problem je dug prema dobavljacima, igracima, savezu, a izgleda da nam se i tog nagomilalo..

i slazem se potrebni su nam novi ljudi, ovi ce za 10 godina opet nakupit milionska dugovanja ako im se pokaze recept, a grad, gradjani i njihova podrska su posebna prica..ovdje svi vole Slobodu kad se prica o njoj, i kad je dzaba ulaz, al kad je dat 3 KM (smijesna cifra) za ulaznicu, dat pare kao sponzor, donator ili dignut dupe doc na sastanak, protest - vidimo koliko nas bude...i da cirkus bude veci i ta saka jada sto dodje se ne moze dogovorit
Otprilike je tako. Niko nece htjeti da sponzorise ekipu koja je u zadnjoj ligi. Niko nece htjeti da plati ulaznicu da gleda Slobodu protiv Fk Krusik, FK Spreca... I ko ce od igraca htjeti da igra? Sigurno niti jedan iz Slobodine skole. Ko ce to finansirati. Bil ijedan dobar igrac igrao po takvim igralistima? Sigurno ne bi!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 12 feb 2013, 12:54

Los je to potez treba puno para da bi se vratio i dugo vremena da bi doso do 1 lige, a puno posla.
Ti dugovi su prenapuhani i treba dat finansiji izvjestaj drzava neka otpise kamate ako nista, ostalim duznici neka prepolove dug, i tu je dug u pola smanjen, i oni su svjesni da nikad nece punu cifru.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 12 feb 2013, 13:48

Skupština FK Sloboda u četvrtak 14.02. u 16h u Privrednoj komori.

Bar smo skupštinu izborili ebem ti sunce više
Zadnja izmjena: zlajci, dana/u 12 feb 2013, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
tuzlanska Sloboda

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 12 feb 2013, 13:48

sodagrad je napisao/la:
Može i utakmica prije 3 ili 4 godine koja je igrana u Lukavcu između Radničkog i Slavena Živinice tada za ulazak u Prvu ligu koju je Radnički prodao (tačnije pojedini igrači i tadašnji predsjednik kluba) i Slaven je tad ušao umjesto nas, ta je utakmica 100% prodata za 20 hiljada maraka........:)
@sodagrad
pakuj druze kofere, ides u Bohum da das izjavu :D
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 feb 2013, 14:06

Jel se vi zajebavate :lol: :lol: :lol: čuj ovog mrtav ozbiljan
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 12 feb 2013, 14:22

klasik je napisao/la:
sodagrad je napisao/la:
@sodagrad
pakuj druze kofere, ides u Bohum da das izjavu :D
Hheheh ma idemo odmah, nema ništa od toga tako je to u ovim ligama ispod, bio sam lično prisutan kad se štimaju utakmice i daju pare, pa sudije isto kako se plaćaju, čak sma bio na jednoj utakmici Druga Kantonalna liga kad prvo poluvrijeme sude jedne sudije, onda u drugom sasvim neki novi ljudi sude heheheh ma to je show živi....:)

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 12 feb 2013, 14:30

Neistražuje FIFA ova štimanja na lokalnom nivou, već svjetske prevare u koje su uključene kladionice! Ovi naši lokalni moćnici imaju jak lobi u Nionu tako da se netreba sekirati :D

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 12 feb 2013, 16:37

http://crveno-crni.****/2013/02 ... kluba.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tuzlanska Sloboda

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 12 feb 2013, 16:53

hajde da vidimo i to dali ce iznjet sve da znamo na cemu smo, ja mislim da oni to preuvelicavaju.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 12 feb 2013, 17:05

moze li mi neko od navijaca ukratko prepricati historiju Slobode??sve uspjehe i tako to...ja razumijem da se voli Sloboda koja vec postoji dugi niz godina al zaista ne vidim razlog zasto se ne bi i prihvatila neka nova Sloboda ( koja ce se recimo preimenovati od imena Olimpic )...realno situacija u klubu je takva da joj skoro pa i nema spasa...najbolji primjer takve situacije je Fiorentina...ako se iko sjeca klub je proglasio stecaj i bio je izbacen u trecu ili cetvrtu ligu...klub je promjenio skoro sve od imena ( Florenzia ) pa na dalje...da bi nakon nekoliko godina ponovo se preimenovala u Fiorentinu...ko danas to pamti?? skoro pa niko...cak se to nigdje ni ne spominje kao da se radilo o jednoj te istoj Fiorentini...mislim da bi slicna situacija se mogla desiti i sa Slobodom...

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 12 feb 2013, 17:06

zlajci je napisao/la:Skupština FK Sloboda u četvrtak 14.02. u 16h u Privrednoj komori.

Bar smo skupštinu izborili ebem ti sunce više

Zato kiša pada :mrgreen:
Pobjeda je bolja od orgazma!

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 12 feb 2013, 22:15

edo07 je napisao/la:moze li mi neko od navijaca ukratko prepricati historiju Slobode??sve uspjehe i tako to...ja razumijem da se voli Sloboda koja vec postoji dugi niz godina al zaista ne vidim razlog zasto se ne bi i prihvatila neka nova Sloboda ( koja ce se recimo preimenovati od imena Olimpic )...realno situacija u klubu je takva da joj skoro pa i nema spasa...najbolji primjer takve situacije je Fiorentina...ako se iko sjeca klub je proglasio stecaj i bio je izbacen u trecu ili cetvrtu ligu...klub je promjenio skoro sve od imena ( Florenzia ) pa na dalje...da bi nakon nekoliko godina ponovo se preimenovala u Fiorentinu...ko danas to pamti?? skoro pa niko...cak se to nigdje ni ne spominje kao da se radilo o jednoj te istoj Fiorentini...mislim da bi slicna situacija se mogla desiti i sa Slobodom...
Svoj klub ne volis zbog uspjeha,volis ga zato sto je to tvoj klub.
Klub mog djeda,mog oca,moj klub i klub moje djece.

Ne zanima me titula,zanima me Sloboda kao moj klub i kao način zivota jer after all
Život bez Slobode nije život

A ako te vec zanima, Sloboda je dva puta ulazila prije posljednjeg treceg puta 1969.godine i zadrzala se u najboljem drustvu jedne od najjacih evropskih liga tog vremena,sve do rata.U tom periodu je igrala finale Kupa Marsala sa Zvezdom, osvojila Kup prvoligasa i zabiljezila najbolji plasman 1977.godine kada je bila treća u prvenstvu. Zvali su je Santosi sa Tušnja,a mnogi kažu da je ekipa Slobode iz 70tih bila jedna od najjacih svog perioda.itd itd itd
tuzlanska Sloboda

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 12 feb 2013, 23:23

sodagrad je napisao/la: Hheheh ma idemo odmah, nema ništa od toga tako je to u ovim ligama ispod, bio sam lično prisutan kad se štimaju utakmice i daju pare, pa sudije isto kako se plaćaju, čak sma bio na jednoj utakmici Druga Kantonalna liga kad prvo poluvrijeme sude jedne sudije, onda u drugom sasvim neki novi ljudi sude heheheh ma to je show živi....:)
Druze znam ja kako to ide, ja sam jednom prilikom bio u kaficu u Doboju, mislim da je u sklopu benzinske pumpe "Bato" il tako nesto, sa likom koji se pred utakmicu Slobode sastaje sa prvim pomocnim sudijom i rukuje se snjim ispod stola. ;)
U pitanju je bila PL prije par sezona, Sloboda igrala u gostima, i pobjedila.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 13 feb 2013, 00:21

Sutra je utakmica na pomocnom u 15:00h protiv Radnika Bijeljina.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Zlatu075 i 23 gosta.