RK Bosna

SINE
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la SINE » 09 nov 2009, 09:29

Mislim da pipe snosi največi dio krivice za poraz, pa ne mogu da vjerujem da pivot Kielica zabija 8-9 golova u utakmic i da on to nevidi. Veselinov i Pucelj nemogu da ga uštopaju ( mada je i ovaj Rastko dosta iskusan pivot al opet). Odbranu su negdje do 5 min. pred kraj odigrali veom dobro, ovi imaju dosta visoke bekove al pravo spore, tako da su sa izlascima na njih mogli ih uštopat. Mislim da su sa još žeščom odbranom, pogotovo izlascima na bekove do 9 metara i pokrivanjem, al' kvalitetnim, pivota mogli glat pobjediti sa 3-4 gola razlike.
I opet se ponavlja ista priča da nam fali dosta uigranih akcija, ovaj put izgleda da je pomoglo soliranje Doborca i Međića. Krila se nisu vidjela u drugom poluvremenu i tačno se moglo naslutiti kakav če konačan ishod biti, ponavlja se utkmica kao protiv gorenja. NIšt bez Sirče :D :D :o
SAMO ŽELJO

zeljo_shampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljo_shampion » 09 nov 2009, 09:47

The Game je napisao/la:
Dado64 je napisao/la:Informacija za tebe:Mela je ušao u drugom poluvremenu u 24 min.dobio je samo jednu loptu i dodao Doborcu za cepelin
shabane Mela vec tri utakmice, tj ove neizvjesnije userre u drugom poluvremenu, i protiv Francuza, i u Sloveniji i sinoc, zato poklopi se

Koliko ste svi Vi ljudi smijesni. Zar nemate pametnijeg posla od komentiranja Irfana, Bosne, Melica, Banica i ostalih...
Koliko su Vama zivoti nezanimljivi kad Vam je jedan Irfan ,Melic, Kapisoda, Banic, Nekic zanimljivi da Vi samo o njima raspravljate na forumu.
Najbolje bi bilo da odete na trening i da tim ljudima kazete da ne znaju svoj posao i da udjete da igrate i vodite utakmicu umjesto njih. Tako je najlakse.
Pokusajte vi dobro igrati kad ne primite platu zadnjih 3-4 mjeseca a kuci imate zenu, djecu i neplacene racune. I tad govorite o psihi igraca i ostalom.
Vi samo napadate kako Bosna ima para kako ovo kako ono, cinjenica je da nisu s parama u najboljoj poziciji i da je sam odabir igraca rezultat manjka novaca.
Ovi momci koji sada igraju za Bosnu samo su dokaz da jos uvijek ima dobrih momaka koji ce igrat tu i bez plate, za razliku od puno spominjane TROJKE, Jaskic, Golic i gosp Sirco, koji se pobune na smanjenje jedne plate, a ocito je da je zasluzeno da se smanji ta jedna plata.
Ekipa kad gubi ne gubi samo jedan igrac, nego svi. Od trenera, pomocnog trenera, igraca, golmana.

Sad kad spominjete ovaj poraz, najbolji igrac je bio Pivot Poljaka, a u drugompoluvremenu nas veselinovic fuli dva gola uzastopno. Ukupan ucinak nasa dva PIVOTa, Pucelj i Veselinov 1 gol.
Citava se igra zasniva na igranju preko sredine i srecom da je banic proradio. Krila slabo dobiju kad loptu. Istrcavaju na kilometre gole dole i onda im se da lopta kad je teska situacija.
Golmanu svaka cast, Medjic, Doborac. Daju golove al se dosta lopti ispuca.

ahah koliko se ja napisah. sreca pa je na poslu dosadno.

A svi vi koji napadate Irfana.. smijesni ste. Znate li Vi uopste sta je taj covjek postigao u zivotu vezano uz RUKOMET: I Volio bih da pitate bilo kojeg igrace Hrvatske reprezentacije ko je najzasluzniji za sve njihove uspijehe u periodu dok je gosp Irfan bio u sklopu Hrvatske rpke.
Pa kakvo je krilo covjek bio. Pa mu se prigovara za odabir igraca i dovodi se u pitanje njegova strucnost.

Rezultat se ne stvara preko noci. Strpljenja.

Da vidimo kad ce Sarajevo ili Zeljo ili bilo koja druga sportska ekipa dovesti tako veliko takmicenje u Sarajevo u Bosnu.

Srdacan pozdrav i

S postovanjem!

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 09 nov 2009, 10:04

Pa apsolutno nikakve veze nema, pipe sad i kad je bio krilo. Mali milione je primjer gdje trener bude vrhunski igrac a kao trener nigdje ga.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 09 nov 2009, 10:07

ja cu dati svoj skromni komentar, lahko je biti general poslije bitke, ali mislim da je bosna izgubila utakmicu zbog bozoljca i veselinova, ne znam zasto bozoljac u igri pred kraj utakmice kad je vanjska linija igrala jako dobro cijelu utakmicu (imao je dva isforsirana suta), a o veselinovu je suvisno trositi rijeci, covjek nije dorastao takvim utakmicama, i jos je reprezentativac (promasio je dva ili tri zicera u zadnjih 5-6 minuta)...
Volim te Bosno!!!

zeljo_shampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljo_shampion » 09 nov 2009, 10:15

xavi26 je napisao/la:ja cu dati svoj skromni komentar, lahko je biti general poslije bitke, ali mislim da je bosna izgubila utakmicu zbog bozoljca i veselinova, ne znam zasto bozoljac u igri pred kraj utakmice kad je vanjska linija igrala jako dobro cijelu utakmicu (imao je dva isforsirana suta), a o veselinovu je suvisno trositi rijeci, covjek nije dorastao takvim utakmicama, i jos je reprezentativac (promasio je dva ili tri zicera u zadnjih 5-6 minuta)...

Eto ja se slazem s tobom.
Pozdrav...

zeljo_shampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljo_shampion » 09 nov 2009, 10:25

adn_sah je napisao/la:Pa apsolutno nikakve veze nema, pipe sad i kad je bio krilo. Mali milione je primjer gdje trener bude vrhunski igrac a kao trener nigdje ga.

Ti onda nisi procitao dio gdje spominjem Irfana kao Pomocnog trenera crvaru. Ili ako vec toliko znas da je rpeku Egiptao odveo na Olimpijadu.

Selam!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 09 nov 2009, 16:22

zeljo_shampion je napisao/la:
The Game je napisao/la:
Dado64 je napisao/la:Informacija za tebe:Mela je ušao u drugom poluvremenu u 24 min.dobio je samo jednu loptu i dodao Doborcu za cepelin
shabane Mela vec tri utakmice, tj ove neizvjesnije userre u drugom poluvremenu, i protiv Francuza, i u Sloveniji i sinoc, zato poklopi se

Koliko ste svi Vi ljudi smijesni. Zar nemate pametnijeg posla od komentiranja Irfana, Bosne, Melica, Banica i ostalih...
Koliko su Vama zivoti nezanimljivi kad Vam je jedan Irfan ,Melic, Kapisoda, Banic, Nekic zanimljivi da Vi samo o njima raspravljate na forumu.
Najbolje bi bilo da odete na trening i da tim ljudima kazete da ne znaju svoj posao i da udjete da igrate i vodite utakmicu umjesto njih. Tako je najlakse.
Pokusajte vi dobro igrati kad ne primite platu zadnjih 3-4 mjeseca a kuci imate zenu, djecu i neplacene racune. I tad govorite o psihi igraca i ostalom.
Vi samo napadate kako Bosna ima para kako ovo kako ono, cinjenica je da nisu s parama u najboljoj poziciji i da je sam odabir igraca rezultat manjka novaca.
Ovi momci koji sada igraju za Bosnu samo su dokaz da jos uvijek ima dobrih momaka koji ce igrat tu i bez plate, za razliku od puno spominjane TROJKE, Jaskic, Golic i gosp Sirco, koji se pobune na smanjenje jedne plate, a ocito je da je zasluzeno da se smanji ta jedna plata.
Ekipa kad gubi ne gubi samo jedan igrac, nego svi. Od trenera, pomocnog trenera, igraca, golmana.

Sad kad spominjete ovaj poraz, najbolji igrac je bio Pivot Poljaka, a u drugompoluvremenu nas veselinovic fuli dva gola uzastopno. Ukupan ucinak nasa dva PIVOTa, Pucelj i Veselinov 1 gol.
Citava se igra zasniva na igranju preko sredine i srecom da je banic proradio. Krila slabo dobiju kad loptu. Istrcavaju na kilometre gole dole i onda im se da lopta kad je teska situacija.
Golmanu svaka cast, Medjic, Doborac. Daju golove al se dosta lopti ispuca.

ahah koliko se ja napisah. sreca pa je na poslu dosadno.

A svi vi koji napadate Irfana.. smijesni ste. Znate li Vi uopste sta je taj covjek postigao u zivotu vezano uz RUKOMET: I Volio bih da pitate bilo kojeg igrace Hrvatske reprezentacije ko je najzasluzniji za sve njihove uspijehe u periodu dok je gosp Irfan bio u sklopu Hrvatske rpke.
Pa kakvo je krilo covjek bio. Pa mu se prigovara za odabir igraca i dovodi se u pitanje njegova strucnost.

Rezultat se ne stvara preko noci. Strpljenja.

Da vidimo kad ce Sarajevo ili Zeljo ili bilo koja druga sportska ekipa dovesti tako veliko takmicenje u Sarajevo u Bosnu.

Srdacan pozdrav i

S postovanjem!
Tu pricu kako para nema sto se mene tice mozes okacit macku o rep. Ljetos prije nego sto je doveden Irfan bilo je ovako:

I Usvojice se budzet od milion eura i za trenera se dovodi Smajlagic i igraci koje on bude zelio i sve ostalo. Milion je mnogo u rukometu a pogotovo u bh. sportu
II Usvojice se manji budzet, uzece se bolji mladi igraci iz svoje skole i ostalih klubova koji budu htjeli doci, i uzece
se neki talentovani bh. trener i sa njim ce se uci u sezonu.

Cim je doveden Smajlagic i "njegovi" igraci automatski je usvojen budzet od milion eura. Sad jednostavno necu da slusam opravdanja za plate. Ko im je kriv, ko ih je tjer'o da dovode Irfana kad ga nece moc platiti. Ja sa trecu godinu nadam rezultatu u LP, ali ne, svake godine je prva tekma (obicno protiv losijih ekipa) prilicno dobra, ali poslije nastaje pad. Sto se mene tice LP se ne mora igrati kad cemo mi u Grckoj igrati nerijeseno, nema potrebe, jednostavno ne vrijedi zivaca.

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 09 nov 2009, 16:41

pinoche je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
pinoche je napisao/la:samo da upitam ove vrle strucnjake, riberyja i trrigera, da li trener snosi odgovornost za konstantan pad u igri u posljednjih 10 minuta ili je do doborca :mrgreen:
Pa ne može Irfan umjesto melića i ostalih šutati zicere.U obje utakmice (Gorenje i Vive) smo u zadnjim minutama fulali čiste situacije i naravno da se na kraju izgubi utakmica.Irfan je dobro vodio ekipu, ali uz indisponiranog Melića koji igra jedno poluvijreme i bez Arnaudovskog na beku se boljem rezultati i ne možemo nadati.A da Golića i Jaškića i ne spominjem.Vive ima daleko veći budžet i poznatija imena u rukometu i žao mi je što po drugi put zaredom u gostima se vode nismo napili.
ribery ne moze irfam umjesto melica i ostalih, a halid moze umjesto ostalih dobiti italiju, bravo za objektivnost, vidi se da ti je tata napumpao glavu. Ono sinoc je iskljuciva odgovornost trenera, nema tu pametovanja, ili jesi ili nisi, pusti suplju, on je birao igrace, on je potjerao spomenute i drago mi je da mu se blizi cipela jos dva poraza i adio pipe, nazad u domovinu
Postovani Pınoche, Smradovi, Banditi & co.

Pretpostavljam kakva je bol u grudima i gorcina u stomaku mrziti Bosnu, a koja non stop igra LP, osvaja duple BH krune, proizvodi reprezentativce, itd. ..., te posljedicno nametati svoje frustracije putem foruma. Takodje, pretpostavljam kako slijedi komentar da strasno volite Bosnu, ali Pipe, uprava, Mela, moja rahmetli nana vam smetaju, jer bi uz vase savjete Bosna osvojila LP. Zato vas velike navijace unaprijed molim da vam ne dokazujem pomenutu tvrdnju citiranjem bezbrojnih destruktivnih postova u zadnje 3-4 godine.

A sada konkretno:

* veliki mag BH rukometa Halid D. je bio xy trener svicarskih amaterskih ekipa s zacelja tabele dok mu Bosna nije dala sansu. Uz njegovo grandiozno znanje (lik i djelo), te min. ulogu Tahirovica, Toromanovica, Stojanovica, Harmandica, Martinovica, itd. + beznacajnu ulogu ove iste uprave koja 7-8 godina namece evropski ritam (i obezbjedjuje novac za funkcioniranje Kluba) usli smo u polufinale KPK. İ niko ga nije sutno ko smece (ko sto napisa Bandit), nego Bosna nije zeljela doci u poziciju imenjaka iz Visokog (ta slavna Halidova epizoda u Visokom nikada nece biti zaboravljena osim u postovima pljuvaca adn_sah, a zove se Od vicesampiona do ispadanja samo s Halidom u cetiri mjeseca). Tri neuspjesna kvalifikacijska ciklusa s reprezentacijom dokazuju da je H.D. imao srecu sbosnom, jer se nasao, u pravom trenutku, s pravom ekipom (igracinama) i Klubom (koji je finansirao sve prohtjeve). Ali to se samo moze desiti jednom. Za nesto vise je potrebno znanje i RAD, a u Bosni se, u Halidovo vrijeme, igralo petkom, subotom i nedeljom odmor, ponedeljkom nogomet na treningu, pa je nas legendarni Tore bio Medo Brundo, a ne maneken ko u dresu Koldinga.

* Pipe je vrhunski trener s referencama (medalje s SP, EP) kao prvi trener kadetske & juniorske Cro reprezentacije, te asistent Line u seniorskoj Cro reprezentaciji + selektor Egipta kada su osvojili Africko prvenstvo u finalu pobjedom nad Tunisom, kojeg je vodio isto veliki Sejo H. Bitno je da samo ti znas da Pipetu slijedi otkaz nakon jos dva poraza. Ako Riberyu tata sapce informacije, onda si ti u dosluhu s vidovitom Dzemilom.

* Bosna BH Gas je u subotu odigrala vrhunsku utakmicu s ekipom prepunom poljskih reprezentativaca i 4x vecim budgetom. Bosna je pruzila odlicnu partiju, ali niko ne spominje sramnu ulogu danskih sudija (omjer penala & iskljucenja). Gigant Bogdan Wenta je bio zelen 55 min i samo zbog manjka golmnanskih odbrana u 2. poluvremenu i tankog lijevog beka u napadu smo porazeni (o sudijama necemo ponovo).

* RK Bosna BH gas IGRA Ligu prvaka direktnim plasmanom medju 24 naj ekipe Evrope dekretom EHF-a, a ne Mucica, Smaje i ostalih likova iz saveza. Koji sportski kolektiv u BiH (osim sjedece odbojke i saha) moze se pohvaliti slicnim statusom!?

* Da, Bosna je pogrijesila u komunikaciji s Savezom oko otkaza Doborca (Melica, Kapisode), ali sustinski za BH sport je vazniji plasman Bosne medju 16 top evropskih ekipa, nego zezancija od utakmica (uz dva treninga) s Crnom Gorom. Ukoliko Selektor i Savez zele pravu provjeru, trebali su ici na Panonia cup, te pobijediti Srbiju, Madjarsku, Tunis itd., ili pozvati Francuze umjesto u Nis, a ne trositi energiju na spor s Bosnom koja im godinama placa reprezentativce koje Savez BESPLATNO raubuje tri mjeseca godisnje (npr. njemacki i francuski savezi daju odredjeno obestecenje + osiguranje klubovima koji imaju reprezentativce za njihovo ucesce u reprezentativnim aktivnostima).

İpak, mozda ovo kontinuirano pljuvanje dezurnih destruktivaca ima i pozitivan ucinak da se vise radujemo novim pobjedama najboljeg BH sportskog kolektiva vec 4 godine uzastopno (prema sluzbenim anketama).

BOSNA SAMPİON!! :D

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 09 nov 2009, 16:45

adn_sah je napisao/la:Pravo mi je drago sto je mladi vrazalic dobio priliku, igrao je vise od pola utakmice. Visocka skola :D
Vrazalic ce biti gigant, a zar Skopljak ne izjavi (http://www.sportsport.ba) kako je Vrazalic pogrijesio sto je izabrao sarajevsku Bosnu, jer nece nikako igrati.

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 09 nov 2009, 16:50

pinoche je napisao/la:
Faris je napisao/la:
pinoche je napisao/la:farise ko je taj, da nije onaj sto je bosnu doveo do polufinala kupa kupova, pa mu se zahvalili na taj nacin sto su ga otjerali kao zadnje smece, e tako rade riberxjev tata i kompanija :mrgreen:
nije, taj je drugi, taj je bio u klubu RK Bosna Sarajevo, jer ipak je bio dio najboljeg sportskog kolektiva u BiH, razlika je to velika......ovaj o kojem ja pricam je onaj sto sa repkom ni Italiju ne moze pobijediti, i opet kaze dobro smo odigrali, imamo mladu selekciju, treba vremena! i onaj sto zamalo ne ispade iz lige sa RK Bosna Visoko...
a ti kao mislis da mi imamo igracki kadar u repku koji moze na veliko takmicenje, e jadan si ti i tvoje poznavanje rukometa, ajde jos malo uci pa dodji da diskutujemo
Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Makedonija su igrali na velikim takmicenjima (svi osim nas). Jedini selektor koji je imao mandat za tri kvalifikacijska ciklusa je napravio = 0 osim suplje kako se igraci ljube kada se sretnu na okupljanjima i sl. Zar su Makedonci ili Crnogorci bolji od BiH?!

Tahirovic (Saric) - Toromanovic (Skoko/Pucelj) - Doborac (Harmandic) - Stojanovic (Basic) - Prce (Terzic) - Obradovic (Martinovic) + ... su KVALİTET za OI, SP & EP s pravim selektorom.

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 09 nov 2009, 18:31

Pozdrav svima!

Več dugo dugo vremena čitam ovaj forum i nikad mi nije palo na pamet da se registriram,ali pošto vidim da neki pišu prave nebuloze o rk bosna...pa da vam objasnim par stvari što se tiče igre i situacije u rk bosna ;) ....i naravno ,da vam kažem,da se mi čini jedini objektivan i da ima nešto u glavi je to TRIGGER;)

Pa da počnem o igranju i samim igračima :

Melič:od odbrane bore malo od njega,golove 80 % postiže iz kontre i nedaj bože kome drugom dodat loptu pa makar,da on fula
Doborac:dobar srednjak,ma da se mi više sviđo Golić (nije soler),Doborac previše solira koji put i malo je previše sebičan
Kapisoda:je za njegove godine ok ;)
Banič,Bozoljac...i oti novi što jih je Pipe doveo:pa pustite djeci vremena,da prorade malo,da se opuste malo...možda se boje Pipeta :lol: ....možda još koji mjesec pa če i oni proradit
Pucelj:super je u odbrani ,i mislim da če biti još bolji u napadu....al žalostno je to što je Pipe izmislijo novu akciju koja se zove:NEDAJ BOŽE DODATI LOPTU PIVOTU :lol: .....moje mišljenje je da pivot dobiva premalo lopti,
Veselinov:malo se je izgubijo u ovoj priči,al ako bi pokazo malo više zalaganja možda bi i on proradio
Grahovac,Uvodič:nisu slabi to su več pokazali

Trener Pipe:super trener,bosna nije nikad imala boljeg...a to da neki pišu gluposti da jih Irfan terorizira na treningu,da jih psihično ubija....to su same gluposti...pa ljudi dragi tako je u rukometu,ako hočeš nešto postati onda moraš imat jednom u karieri nekog ko što je Irfan....Hvala bogu,alahu ali kome več,da nam ga je poslo...da konačno napravi nešto od Sarajeva (znam da bi svi vi rado vidli rezultate sutra,al to na žalost treba više vremena)

A sada na pare:Svi oni koji viču ima para u sarajevu...naravno ,da ima a sve ovisi za koga 8-) ....znam ,da neki igrači koji su zaradili plate da dobiju več dugooooo nisu dobili plata...
Najviše me ljuti to,što se šeta po pripremama,Pula i te stvari....zato se ima para???? A za plate ,da budu redne nema :o .. .....i kad se neki kažu šta da motivira igrače???? vjerujete da znam,da neke motivira što je Pipe trener (znam da je čudno za neke to ),možda neke motivira žena,djeca,nana...neznamm
..samo na kraju još:SRETNO BOSNO;)

I

Dado64
Kontakt:

Post Postao/la Dado64 » 09 nov 2009, 18:44

The Game je napisao/la:
Zadnja izmjena: Dado64, dana/u 10 nov 2009, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 09 nov 2009, 18:56

Niko ne spori Pipetove kvalitete, vec njegov nacin vodjenja ekipe i iybor igraca. Po onome sto sam vidio kao i po ponasanju na turniru u Doboju, a kasnije i na par utakmice neke stvari unutar ekipe nisu uopste dobre ni normalne.

Pare jesu problem ali ne najveci. Problem je atmosfera izmedju trenera i igraca koja je strasna.
Bosna je u poslednjih sest mjeseci otjerala na nesportski nacin Sabanovica, Dejanovica, Buljugiju, sad ce Golica, Jaskica. Ne nije problem reci momcima da nemaju mjesa u timu. vwec je problem sto ih Pipe prvo mrcvari (Buljugiji rekao da skine 10 kg za ozbiljan rukomet) i onda kad je momak to uradio otjeraju ga.

P.S. Bosni svaka casta na rezultatima u Evropi ali sa ovakvim timom normalno je da uzimaju titule u BiH. I da nemojte pricati kako Bosna proizvodi reprezentativce jer oni nisu stvoreni u ovom klubu vec su kupljeni ;)
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 nov 2009, 19:08

Dado64 je napisao/la:
The Game je napisao/la:
Šaban ti tata sine protif Francuza zabija gol o kojem ti možeš da samo sanjaš,protiv Slovenaca Mela a sinoć treći gol dao samo u njegovoj režiji možeš da vidiš pa se ti poklopi i ćuti džaba vam sve tebi isfrustrirani i pojedincima
koji ispijaju pivu sa dotičnim koga pogađa Melina igra NJEMU SAD PJEVAMO A SAD ADIO I KOZNA GDJE I KOZNA KAD
sam će se prepoznati

da nisi mozda majstore slucajno mislio na mene,hahahahhahahahahaahhaahahahahaha.... mozda si ti taj koji ispija.pive sa nekim igracem bosne, i to upravo vrlo vjerovatno sa melicem......wtf????sta A SAD ADIO I KO ZNA GDJE I KO ZNA KAD.....sta je pisac htio reci.......ja samo kazem da jaska kao nas igrac i prvo desno krilo repke mora igrati vise, a budi siguran da ce i igrati vise...doci ce i irfanu iz guzice u glavu....mada nece puno to trebati cekati, sa ovim masenim zicerima mele, budi uvjeren, znam ja da je on tebi drag, ali smiri dozivljaj vidjet ces na kraju......
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 09 nov 2009, 19:14

Toromanovic, Obradovic, Mustafic, Melic (Crna Gora), Sabanovic, Buljugija, ... su postali reprezentativci tek nakon dolaska u Bosnu.

Tahirovic, Harmandic. Martinovic, Stojanovic itd. su postali reprezentativne klase tek nakon blistavih partija u bordo dresu.

Svi veliki transferi iz BH rukometa (osim Terzica i Alilovica), u zadnjih 5-6 godina, su realizirani iz Bosne.

Nije lose poznavati cinjenice prije pausalnih ocjena.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 09 nov 2009, 20:06

Dado64 je napisao/la:
The Game je napisao/la:
Šaban ti tata sine protif Francuza zabija gol o kojem ti možeš da samo sanjaš,protiv Slovenaca Mela a sinoć treći gol dao samo u njegovoj režiji možeš da vidiš pa se ti poklopi i ćuti džaba vam sve tebi isfrustrirani i pojedincima
koji ispijaju pivu sa dotičnim koga pogađa Melina igra NJEMU SAD PJEVAMO A SAD ADIO I KOZNA GDJE I KOZNA KAD
sam će se prepoznati
evo ti jos jednog dokaza da si shaban

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 nov 2009, 20:32

Pozdrav svima

Nastojaću biti što manje opširan a to je kod mene 'raritet' :)

Samba, aikon, Ribery, neno... i jos mnogi su rekli skoro pa sve (a i ja sam u svojim postovima dosta toga napisao...) i svaka dalja polemika može krenuti 'pravcem' koji niti želim niti volim – 'prepucavanje' o subjektivnim vidjenjima pojedinaca, a da ne spominjem one „vulgarne, pljuvatore, mrzitelje...“.

Ustvari, upravo TI 'nickovi' koji ocigledno ne vole a neki doslovno i mrze RK Bosna :o , klub koji je, ponavljam se, naš najbolji sportski „brand“ (od popularnih sportova, klupskih pogotovo) su mi 'tema' (nije „offtopic“) jer mi (ni)je jasno šta takvi 'traže' na temi „RK Bosna“ kad je toliko ne vole, kad je čak, neki, i mrze!?

Možda je njihovo prisustvo (nemam protiv ništa osim 'kulture'), i non-stop provociranje i pljuvanje, na temi RK Bosna upravo dokaz i potvrda da je sarajevska RK Bosna istinski i jedini pravi klub, bh.brand, jer o 'njhovim' klubovima se i nema šta mnogo za diskutovati, analizirati....A, "za dobrim konjem se prašina diže"... :D

Ne, nepotcjenjujem niti jedan drugi klub u BiH, ali osim donekle banjalučkog Borca, nekad istinskog velikana, svi ostali klubovi zajedno nemaju 'težinu' sarajevske Bosne!
Kad Bosna u više od dvije godine u domaćoj ligi napravi kiks i izgubi bod (Goražde) ili utakmicu (Doboj) to je prvorazredna vijest u bh.rukometu!
Zar i to nešto 'ne govori' o RK Bosna - Sarajevo?

RK Bosna iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine je jedini bh.klub koji ima 'ime' u evropskim okvirima, i to je činjenica već nekoliko godina.

Sigurno da je klub još daleko (objektivni razlozi) od klase jednog RK Zagreb, a da ne govorim o španskim, njemačkim... klubovima, ali je zato ispred „čuvenih“ i bogatijih Partizana i C.Zvezde (Srbija), a i crnogorskih, pa i makedonskih (mada se u Metalurg i Vardar izuzetno mnogo ulaže i "jaki su") klubova.

Slovenački klubovi imaju dignitet ali kad se pogleda ko tamo igra i kad se i zna koliko se ulaže u rukomet u Sloveniji....boli glava!
U Hrvatskoj, koja ima reprezentaciju koja je medju najboljim reprezentacijama svijeta, osim RK Zagreb nema relevantnijeg kluba (samo mi sad nemojte spominjati poraz od Poreča na pripremama - to bi bilo i 'prizemno' i neuko) tipa i ugleda Bosne!

Razumljivo je meni da neko nesto (nekog) ne voli ali nema razloga za mržnju prema klubu a to sve „pokrivati“ kojekavim animozitetima prema bilo kojem pojedincu koji je trenutno u Bosni. Svi pojedinci koji su bili, koji su sada tu ili koji će u nekom momentu otici, koji će biti u budućnosti, su samo 'točkovi' na kojima Bosna grabi naprijed, pa i kad 'uspori' – ipak ide naprijed.

Problem je u našem mentalitetu – ne podnosimo vlastiti uspjeh i 'niko nam ne valja' ako je iz naše sredine!
A naši, 'domaći' sportisti koji su 'klase' u lokalnim okvirima teško mogu da shvate a kamoli prihvate profesionalizam kroz koji je prošao jedan Irfan Smajalgić....a slično je bilo i kad je doveden Arslanagić.
Samo što je kod na 'kratko pamćenje', nažalost i u skoro svemu imamo sabura samo u sportu nemamo.
Bosne je bilo, ima i bice ma koliko nekome smetala, volili je ili ne.

Voooolim te Bosnoooo... 4ever
Bosno moja poharana....

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 09 nov 2009, 20:40

Samba bolje da se nisi registrovao jer ovoliko gluposti jos niko nije izgovorio ovdje, no krenimo redom.

Halid kakav je takav je doveo je Bosnu do najveceg usojeha, ali posto Bosnu vode, prate gledaju snobovi kao ti suvisno je o bilo cemu pricati. Upamti, Bosna pod vodstvom "nikakvog" Halida dosla je do polufinala Kupa kupova.

Pipe je vrhunski trener po ocijeni tebe i slicnih rukometnih analfabeta, uspjeh osvojiti africko prvenstvo i biti pomocnik Lini, pusti suplju nego nam reci kako to da niti jedan rukometni gigant nije nikada angazovao vrhunskog Pipeta, priznat ces da je to cudno, zar ne?

Bosna je odigrala vrhunsku tekmu s Poljacima do 10 minuta pred kraj, kao i sa Gorenjem. Da li je trener krivac za to, da je Halid na klupi bio bi, ali posto je vrhunski Pipe onda nije do njega, i daj nam te poljske reprezentativce molim te nabroji, ali nemoj one koji su deseti jedanesti igraci u poljskoj repki.

Niko ne osporava uspjehe Bosni, ali isto tako je cinjenica da ta ista Bosna, bar po mom misljenju, ne moras se sloziti, vodi pogresnu politiku, igraci ser mijenjaju svake sezone, kupuju se najbolji pojedinci iz drugih klubova samo da bi se isti oslabili, a onda u Bosni se gube jer nemaju kvalitet za evropske utakmice, a ti ljudi, papci, sarlatani nisu svjesni da jake Bosne nema bez jake lige. I koliko god ti ili ja volio rukomet, cinjenica je da je to nizerazredni evropski sport koji je daleko ispod nogometa, kosarke pa cini mi se i odbojke i da je zbog toga najlakse bilo napraviti neki evropski rezultat, no uspjeh je uspjeh, a koliki je ugled rukometa najbolje govore termini utakmica u Ligi prvaka, od srijede do nedelje, cudno za jedan veliki sport, zar ne?

Nema nebitnih reprezentativnih utakmica, mi se u svim sportovima prema repki odnosimo kao prema macehi i zato smo tu gdje jesmo, osvrni se i pogledaj malo nas susjede i bice ti sve jasno.

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 09 nov 2009, 20:45

TRIGGER

Možda nisam razumijo tvoj post...za to se ti ipričavam napred..ja ne mrzim nikog,naprotiv želim svakom čovjeku uspjeh ,i svakomu klubu u bih ;)

I ozbiljno mi je u zadovoljstvo čitat tvoje postove,jer ne pišeš gluposti i neke nebuloze ko neki na forumu.....

svaka čast,vidi se da se razumiješ u dosta stvari ;) ....Pozdrav

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 nov 2009, 20:53

Aikon je napisao/la:TRIGGER

Možda nisam razumijo tvoj post...za to se ti ipričavam napred..ja ne mrzim nikog,naprotiv želim svakom čovjeku uspjeh ,i svakomu klubu u bih ;)

I ozbiljno mi je u zadovoljstvo čitat tvoje postove,jer ne pišeš gluposti i neke nebuloze ko neki na forumu.....

svaka čast,vidi se da se razumiješ u dosta stvari ;) ....Pozdrav
Neeeee, nisi 'dobro procitao'!
Tebe, Sambu, Ribery...sam pomenuo u drugom kontekstu - da ste napisali sve sto je relevantno...a one "druge" boldirane-crvene (sami ce se prepoznati, a i Ti si to prepoznao), na njih se odnosi to sto si pomislio (nedajboze) da se odnosi i na tebe! S njima je svaka polemika besmislena...

Hvala na lijepim rijecima i zao mi je sto si me 'krivo procitao'. Mozda sam i ja tome doprinjeo...
Pozdrav
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 09 nov 2009, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.