Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Bosnier
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Bosnier » 09 nov 2009, 01:38

Bolje ibru ostaviti, kao sto onaj rece trci ko konj i dobar je i u defanzivi, a pjanica za kraj utakmice da im spucamo iz kontre nesto ...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 nov 2009, 01:40

@ Calcio
Ma znam, nece Ciro nista novo povesti, a Rahimica sam mislio jace u defenzivi u ovoj formaciji. Sto se tice 4-4-2 kako bih ubitacni bili. A ovo zbog Ibricica i ja mislim da ga mnogi procjenjuju pogresno i podcjenjuju. Do sada je pruzao dobre utakmice, pokreco mnogo naprijed i zna navuci protivnike na sebe, kao protiv Belgije. Protiv Estonije jedan od najboljih. Pjanic ce igrati, ako ne od pocetka onda od 60 ili 70, mozda za Muratovica. U tom slucaju bolje prije nego kasnije.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 nov 2009, 01:44

calcio je napisao/la:Najbolji nacin kako Pjanica ubaciti u prvu ekipu je na ustrb jednog napadaca jer po meni on za sad ne moze zamjeniti Muratovica u ovoj ulozi kao defanzivni. Ako ce iko igrati umjesto Muratovica onda ce to biti Bajramovic.
evo na primjer ovo je 3-6-1 formacija sa jednim napadacem. ali iako igramo sa jednim napdacem mislim da nismo nista manje opasni u napadu jer tu su Miske,Pjanic, Salihovic... igraci koji znaju zabiti.

-----------------------------Dzeko-----------------------------
------------------Pjanic----------Misimovic----------------
Salihovic-----------------------------------------------Ibricic
-------------------Rahimic ------- Bajramovic---------------
--------------Spahic-------Nadarevic---- Jahic------------
----------------------------Hasagic------------------------
Mogu ti reci da ti je dobra formacija...Misljenja sam kako ne bi smjeli igrati sa jednim spicem ,ali ovo tvoje je jako dobro ..jer i Miske pokazuje koliko je opasan realizator,a i Pjanic..

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 09 nov 2009, 01:47

Ja mislim da ce nas ciro sve iznenaditi, sprema on nesto opako sa osimom, negdje sam cuo neki njegov intervju ...

Sad treba da dokaze da je stari lisac
Sta ce quaries onaj smokljo :mrgreen: :mrgreen:
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 09 nov 2009, 01:53

calcio je napisao/la:Najbolji nacin kako Pjanica ubaciti u prvu ekipu je na ustrb jednog napadaca jer po meni on za sad ne moze zamjeniti Muratovica u ovoj ulozi kao defanzivni. Ako ce iko igrati umjesto Muratovica onda ce to biti Bajramovic.
evo na primjer ovo je 3-6-1 formacija sa jednim napadacem. ali iako igramo sa jednim napdacem mislim da nismo nista manje opasni u napadu jer tu su Miske,Pjanic, Salihovic... igraci koji znaju zabiti.

Badzo-Calcio nemoj se ljutit al drug ti ovu formaciju probaj rad sebe samo na Socceru pa ces vidjet sta ces dobit, ne da mi igramo protiv Portugala. Ljudi debakl ce nam biti protiv Portugala ako budemo igrali bez bekova, vidjeli ste sta nam je Španije napravila u Zenici, Portugal nije nista slabi na krilu (Simao i Nani). Ovo je Ćiri moglo proći protiv Armenije, Estonije, Belgije, jedva protiv Turske u Zenici, zato kazem bez bekova smo donji
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 09 nov 2009, 01:55

Ma ljudi ne mlatite praznu slamu, zna se koja jedanaestorica će istrčati jedino su dileme na golu i Muratović/Bajramović... Ostalo sve ostaje isto, zadnja linija Jahić, Spahić i Nadarević! Lijevo Salihaga, desno Ibra, sredina Rahimić, Misimović i napad Vedo i Edin... Tim koji pobjeđuje se ne mjenja!
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 nov 2009, 01:55

velez_mostar je napisao/la:

Mogu ti reci da ti je dobra formacija...Misljenja sam kako ne bi smjeli igrati sa jednim spicem ,ali ovo tvoje je jako dobro ..jer i Miske pokazuje koliko je opasan realizator,a i Pjanic..
U slucaju nepovoljnog rezultata ulazi Ibisevic umjesto Bajramovica (ili Rahimica, zavisi ko bude vise umoran) a Pjanica vratiti malo nazad i odjednom postajemo dosta ofanzivniji.
A tu je i mogucnost da posto imamo dva tehnicara kao ofanzivne veznjake da ce biti dosta slobodnjaka za nas na portugalskoj polovici a onda na scenu stupaju nasi snajperisti Salihovic - Pjanic- Misimovic :D

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 09 nov 2009, 01:58

EnZo_85 je napisao/la:Ljudi debakl ce nam biti protiv Portugala ako budemo igrali bez bekova, vidjeli ste sta nam je Španije napravila u Zenici, Portugal nije nista slabi na krilu (Simao i Nani). Ovo je Ćiri moglo proći protiv Armenije, Estonije, Belgije, jedva protiv Turske u Zenici, zato kazem bez bekova smo donji
Oj hvala ti dobri čovječe što ovo napisa.
Savremeni fudbal se igra preko krila, nešto poput reprezentacije Srbije. antić je to godinama iskustva posložio kod njih. takođe se i igra Portugala zasniva na približnom konceptu, tako da stoji tvoje izlaganje.
Španija se otvarala preko Inieste koji je vezni igrač, tu je došlo do izražaja koliki je to fudbalski genijalac.
Ja mislim da je neophodno uštopati Deca, i vršiti konstantan pritisak na njihove vezne igrače... ako želimo nešto da napravimo.
Svi igrači iz naše reprezentacije koji budu neraspoloženi za trkom i presingom će da nas ukopaju.
Kahva, Kava, Kafa!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 nov 2009, 02:01

EnZo_85 je napisao/la:

Badzo-Calcio nemoj se ljutit al drug ti ovu formaciju probaj rad sebe samo na Socceru pa ces vidjet sta ces dobit, ne da mi igramo protiv Portugala. Ljudi debakl ce nam biti protiv Portugala ako budemo igrali bez bekova, vidjeli ste sta nam je Španije napravila u Zenici, Portugal nije nista slabi na krilu (Simao i Nani). Ovo je Ćiri moglo proći protiv Armenije, Estonije, Belgije, jedva protiv Turske u Zenici, zato kazem bez bekova smo donji
ne ljutim se, i ne igram soccer....
sa kojim bekovima da igramo kad ih nemamo, imamo te polubekove Salihovica i Ibricica, to je sve.

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 09 nov 2009, 02:06

Mi nemamo klasičnih bekova i to nam je najslabija karika, štoperi su OK Spaha i Safet, preostaje nam ono sto trenutno imamo Berberovića i eksperiment sa Jahićem. Samo mi nije jasno zasto Ćiro ne pozove Veldina Muharemovića pa momak je igrao fenomenalno kod Husrefa na toj poziciji. Neće Ćiro da makne prstom, on samo ugrabio "kajmak" sto su mu ostavili prethodnici, nijednog novog kvalitetnog igrača nije sam pronasao i doveo, nek se on slika i snima zabavne emisije
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 nov 2009, 02:10

,,Mocmine,, ima te jos pet dana fore da slazete mozaike.
I onda Cirkan nastupa :mrgreen:
P.S Muharemovic nije standardan ni u ofirnoj Belgijskoj ligi.Ispao je davnih dana iz slifa.
Bekova pravih nemamo,nema tu Cirkan sta traziti.Jedino Berbo ali mu je pauza bila pofajn.
Sve sto imalo vrijedi i pozvano je i to je fakat.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 09 nov 2009, 02:14

velez_mostar je napisao/la:

I meni se ova formacija najvise svidja! Ibisevica je bolje staviti od pocetka drugog poluvremena,pogotovo ukoliko u prvom poluvremenu budemo gubili! Nama treba jak vezni red,Rahimic i Bajramovic ce biti kljucni igraci jer ce oni biti spona izmedju zadnje linije i napada,imamo brze bokove,i jakog spic igraca! stim sto ce Pjanic i Miske igrati isturenije odmah iza Dzeke kao jedinog napadaca!Ibisevic je klasicni gol igrac i nekako je rizicno njega imati u prvih jedanest jer se u ovim utakmicama mora dosta kalkulirati,pogotovo u prvoj utakmici gdje ce domacini svim silama ici prema nasem golu! A u Zenici aBd napasti sa svih 11 igraca:)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 nov 2009, 02:16

EnZo_85 je napisao/la:Mi nemamo klasičnih bekova i to nam je najslabija karika, štoperi su OK Spaha i Safet, preostaje nam ono sto trenutno imamo Berberovića i eksperiment sa Jahićem. Samo mi nije jasno zasto Ćiro ne pozove Veldina Muharemovića pa momak je igrao fenomenalno kod Husrefa na toj poziciji. Neće Ćiro da makne prstom, on samo ugrabio "kajmak" sto su mu ostavili prethodnici, nijednog novog kvalitetnog igrača nije sam pronasao i doveo, nek se on slika i snima zabavne emisije
Slazem se s tobom,cak je mogao poraditi i na Sasi Papcu ,pa i njega Spahic pokusava vratiti u ekipu ,za mene Papac vise vrijedi od Cire ovom timu ,bez obzira sta ko mislio ..,nakon toga bi mogli igrati sa 4 igraca pozadi ,Jahic desno ,u sredini Nadarevic i Spahic ,Papac lijevo ...tek tada bi bilo jaki pravo...2 zadnja vezna Bajramovic i Rahimic ,lijevo Salihovic ,Miske na svojoj poziciju ,i 2 napadaca..ovako su nam bekovi jako ,jako ugrozeni ,i sumnjam da ce Ibricic i Salihovic moci pokriti napade SImao-a i Nani-ja ,to je jako ,jako tesko i za igrace koji citavu zivot igraju na bocnim pozicijama ,a kamoli za ove koji to igraju samo kad su u repki ,i nisu uopce naviknuti na defanzivu.Ne znam kako ce biti ,valja se nadat cudu!:D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 nov 2009, 02:25

Ako je istina da je Ciro bas,bas konsoldovao se sa Osimom.
Onda bi se mogla desiti Cirkanova revolucija to jest 4-4-2.
Ali kako rece @calcio trenutno slabo je stanje sa pravim bekovima.I ta opcija nije bas plaho pouzdana.
A onu dvojicu koji bi sjeli ko budala samara svakom imalo normalnom insanu je jasno da ih ni rodjeni otac nebi nagovorio na to.
Slava im i eto ko biva hvala 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 09 nov 2009, 02:30

harishp je napisao/la:Ako je istina da je Ciro bas,bas konsoldovao se sa Osimom.
Onda bi se mogla desiti Cirkanova revolucija to jest 4-4-2.
Ali kako rece @calcio trenutno slabo je stanje sa pravim bekovima.I ta opcija nije bas plaho pouzdana.
A onu dvojicu koji bi sjeli ko budala samara svakom imalo normalnom insanu je jasno da ih ni rodjeni otac nebi nagovorio na to.
Slava im i eto ko biva hvala 8-)
Ma može se konsolidovat koliko hoće ako nema kadar da to složi na terenu.
Kad već nije slagao kad je trebalo - ranije nema ni danas ništa od te priče.
Stare rane manje bole u slučaju odmetnika u inostranstvu.
Kahva, Kava, Kafa!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 09 nov 2009, 03:17

Željoman je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Nije mi jasno zasto Ciro idalje forsira Muratovica i Ibricica u reprezentaciju. Muratovic je cesto pokazao da nema kvaliteta za prvih 11 ali sam gotovo uvjeren da ce on biti u prvoj postavi. :evil:
Muratović jest da se bori i sve,al jbg star je,brzo se potroši......Ja bih stavio Bajramovića jer je mlađi,a po meni i kompletniji igrač...za Ibričića sam rekao,nije loš,ali ima boljih,prvenstveno Pjanić.....
Muratovic jeste veliki borac i svaka mu cast na to ali njegov veliki problem kao igrac je to sto nemoze igrati ni 30 minuta punim intenzitetom. Previse se brzo umori i onda napravi par losih poteza i pogresnih pasova. Sto se tice Ibricica, on jeste dobar igrac medutim nervira me cinjenica da ga Ciro UVIJEK stavlja u prvih 11 te da gotovo nikad ne daje priliku Pjanicu, Stilicu pa cak i Vladavicu.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 09 nov 2009, 03:33

Kako prenose mediji bliski meni!
Ninoslav Milenkovic clan Kiparskog prvoligasa (Enozis Paralimni)u Lisabonu bi trebao poceti od prve minute,kako saznajemo od saradnika bliskom Miroslavu Blazevicu ovaj robusni stoper bi trebao da ima najveci zadatak u Lisabonu,a to je Cuvati Ronalda(u slucaju da zaigra) ili Leidsona(SP.Lisabon) sto dalje od gola BIH.Prema rijecima jednog od trenera BIH Reprezentacije oni su pratili neke utakmice na kojima je igrao Milenkovic i zadovoljni su onim sto su vidjeli.
Po svemu sudeci u Lisabonu odbrana bi izgledala ovako:Desno Jahic,Stoperi Nadarevic i Milenkovic,Lijevo Spahic.

Najaci komentar na sajtu N.Milenkovica

Ja i moj brat ne spavamo dobro otkad nisi u reprezentaciji...Kad smo vidjeli da si ponovo na spisku bili smo mnogo sretni...
Idemo po pobjedu Nino

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 09 nov 2009, 03:37

Ja imam apsolutno povjerenje u Milenkovicu i uvjeren sam da moze dobro da uradi svoj posao. On sigurno nije bio pozvan da bi grijao klupu.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 09 nov 2009, 03:47

Ponos Torina je napisao/la:Po svemu sudeci u Lisabonu odbrana bi izgledala ovako:Desno Jahic,Stoperi Nadarevic i Milenkovic,Lijevo Spahic.
Po svemu sudeci, ja ne vjerujem tim tvojim medijima. :mrgreen: Kad bi ovo bila istina, to bi znacilo da necemo biti u formaciji 3-5-2, vec 4-4-2. A ja licno nesto i nemam povjerenja u Milenkovica na mjestu stopera.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 09 nov 2009, 03:54

S jedne strane, ja bih pozvao na oprez pred ovu vaznu utakmicu. Podcjenjivanje protivnika moze biti jako opasno i vrlo pogubno za bilo koju ekipu.To je selektor Belgije osjetio na vlastitoj kozi. Nije mi ga zao bilo jer se ponasao podcjenjivacki prema nama, kao ono "kakva mala Bosna i Hercegovina" sta ce oni u Belgiji traziti. U svakom slucaju, ako hocemo do SP, nesmijemo nikako otpisati Portugala.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.