Znam da je ovaj mec totalno nebitan, ali je imao prefiks "generalka", pa prema tome se moralo uci ozbiljnije u isti. E sada, ono sto sam davno primijetio, o cemu stalno trubim jeste; mi kada generalno gledamo igramo protiv "jacih"(blaze receno, malo bolje takticki potkovaniji i organizovaniji) ekipa od nas, kada zapravo nismo u stanju nametnuniti nas tempo i stil igre, mi se doslovno gubimo u prostoru i vremenu. To je tako, jednostavno, i to treba prihvatiti tako kako jeste.
Sada se ovdje postavlja pitanje, sta uciniti da bi se to promijenilo? Jednostavno, mi moramo imati dvije verzije nase igre, tj; jedna je za nase BH terene, a to je ova koju stalno prakticiramo sa jednim napadacem, i realno daje perfektne rezultate na BH terenima, a druga bi vjerovatno trebala biti sa dva spica i jacom presing igrom, sto zahtijeva jaku fizicku spremu, kao i jake igrace na odredenim segmentima (pozicijama), koje mi u ovom trenutku ne mozemo priustiti.
Takoder, zaboravio sam navesti. Ovaj Split je igrao za Fulham-om, pa Zenit-om (jeste prijateljska bila, sto nije pravo mjerilo, ali ko je god bio u mogucnosti pogledati pregled utakmice, mogao je vidjeti u kakvom se tempu ista igrala), pa se nisu ni trukne obrukali. Zasto? Jer ljudi igraju profesionalno, nema skidanja gaca kao sto mi radimo, ako treba ginuti, poginut cemo muski ali se necemo BRUKATI, a da ne govorim izjave trenera Zenita, kako je Split odigrao utakmicu na visokom taktickom nivou.
Mi sada nakon svega ovoga, ispadamo ameteri, koji zapravo dolaze iz amaterske lige. Zasto onda zapravo ocekivati od publike da se vrati na stadion? Da gleda amatere? Mora se ovdje po ovom pitanju nesto raditi, podhitno. Najbolje bi bilo dovoditi onda igrace iz Hr ili Sr koji ce igrati profesionalno do kraja, nego gurati nase momke, koji ne mogu razdvojiti emocije i business.
Ja to gledam na ovaj nacin. Duga sam razmisljao o ovome, i evo zakljucka iznad. Ko hoce neka prihvati, tko nece, ne mora, niti je primoranje.