FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Crni gavran
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Crni gavran » 09 feb 2013, 17:26

Ne znam koliko su Pitari dobili za Sesara, realno vi ste trebali dobiti od te sume bar 50 % vise, jer je Zeba puno bolji igrac od Sesara, e sad sto seto i sta je bilo izmedju njega i Amara, ne bih ja puno da ulazim to je vasa stvar. samo mi smjesno traziti tolike pare za Adilovica koji je realno nije nista pokazao ni u slovenackoj ni u madjarskoj ligi, a za Zebu uzeti simbolican iznos, ne znam bas, ne vidim tu neku menadzersku logiku. Al hajd da ne tusim vise, sportski pozdrav iz Zenice,iznnio sam samo svoje misljenje, da sam ja npr. menadzer Zelje i da sam je zakacio sa Zebom i ja bi ga otjerao, ali bi trazio za njega maksimalan moguci iznos koji se moze izvuci.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 09 feb 2013, 17:29

Crni gavran je napisao/la:Ne znam koliko su Pitari dobili za Sesara, realno vi ste trebali dobiti od te sume bar 50 % vise, jer je Zeba puno bolji igrac od Sesara, e sad sto seto i sta je bilo izmedju njega i Amara, ne bih ja puno da ulazim to je vasa stvar. samo mi smjesno traziti tolike pare za Adilovica koji je realno nije nista pokazao ni u slovenackoj ni u madjarskoj ligi, a za Zebu uzeti simbolican iznos, ne znam bas, ne vidim tu neku menadzersku logiku. Al hajd da ne tusim vise, sportski pozdrav iz Zenice,iznnio sam samo svoje misljenje, da sam ja npr. menadzer Zelje i da sam je zakacio sa Zebom i ja bi ga otjerao, ali bi trazio za njega maksimalan moguci iznos koji se moze izvuci.
I ja bi tražio samo ne znam da li bi mi iko dao, pa pošto nebi onda bi ga morao plaćati do kraja ugovora iako ne igra i otišao bi mi zalud, zato je Amar menadžer pa on zna, pa i mi smo uzeli pare i pripreme od splita mislim da je to solidno.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 feb 2013, 17:30

sta se bezveze jedni nerviraju jedni nasladivaju,pa pripreme jesu za to,npr hajduk u istroj sedimici je izgubio od drugoliagsa austrije a dan poslje pobjedio salzburga prvaka iste drzave, sve zavisi u kojoj su fazi pripreme kod koga,
al nasi ljudi ne mogu protiv sebe,ili previse pravdajavu nesto ili su prekriticni,a opet kad se pobjedi onda to se preuvelicava poredi sa najboljima
i split nije tamo neki,nego jedan sasvim stablian klub zadnjih nekoliko godina u gorem djelu tabele lige koja je jaca od nase

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 feb 2013, 17:32

Pripreme su to.Mi smo u kratkom vremenskom roku bili sparing partner za dvije generalke hrvatskih klubova,za Rijeku i sada Split.To su spremni klubovi,cije prvenstvo pocinje sada.Njima je varijanta da u najjacim postavkama probaju dati maksimum i da eventualno poprave neke greske odranije sa priprema,jer pravo na greske vise nemaju,pocinje im prvenstvo.Oni su uradili sve sto su mogli na svojim pripremama.
Mi smo tek negdje na sredini.Najgori dio prirema jeste prosao,ali ovaj dio je takodjer iscrpljujuci za sve igrace.Imamo jos puno vremena da noge olaksaju,da se linije bolje ukomponuju i da sve to izgleda puno bolje.
Medjutim ,dojma sam da ipak ne bi smjeli da gubimo ovako visokim rezultatom.Ipak smo mi ekipa koja se poznaje u dusu.Izgleda da bas nema nimalo svjezine kod nas.
Sada ce uslijediti mali predah,i povratak onda na ono pravo brusenje svega sto je uradjeno kroz cijele pripreme.Bitno je da ima sto manje povreda,da se ovi sto su povrijedjeni sto prije vrate i ovaj treci dio priprema bi bio pozeljan sa kompletnom ekipom,bez novih komplikacija oko eventualnih novih povreda.
Mozda ce ova utakmica da otkloni neke nedoumice oko moguceg dovodjenja nekog igraca.Amar je to sve vidio na terenu danas,i on ima najbolju sliku da li ovaj sastav moze da iznese teret prvenstva i kupa.Ako ima imalo nedoumica u sebi,onda je krajnje vrijeme da malo osvjezi ovu nasu ekipu.Iako je vec sada malo i prekasno za to,mozda ce se odluciti na taj potez.Ako se ne odluci,znaci da je nas trener zadovoljan prikazanim,bez obzira na rezultat.
Mi smo kao ekipa izgubili danas sa tri razlike.A izgleda da je Cutuk kriv ili neki lijevi bek koji je igrao.Tako ovde otprilike raja pise.Cini mi se napamet pisanje takvo.Ovde je izgubila ekipa,ne lijevi bek.Ekipa nije dala golove a primila je cetiri komada.Jednostavno je tako.Koji dio ekipe skripi,sada i nije toliko bitno,jer su noge preteske.Trebalo bi se to popraviti u sljedecih petnaestak dana.
Ja bi iskreno volio neko pojacanje,ali da je bas pojacanje.Tesko je,pogotovo sada naci nekog takvog igraca na bilo kojoj poziciji.Ali ko zna,mozda je Amar super zadovoljan danasnjom predstavom,jer rezultat nije bas toliko bitan,mozda smo bili u anaerobnoj fazi,dok je Split spremna ,ambiciozna ekipa,koja vec sada ima tu svjezinu i dobre postavke igre.Nekada je dobro i korisno biti sparing partner nekim ekipama koje su na tom nivou spreme.Dosta bi se iz ovoga dalo nauciti.Vjerujem da Amar i igraci mogu izvuci dosta iz danasnje utakmice.
Idemo dalje.Samo bez povreda.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Ikos

Post Postao/la Ikos » 09 feb 2013, 17:34

Porediti lige po ucinku klubova na prijateljskim utakmicama je glupost. Koja je liga gdje i kolika je razlika se otprilike vidi po infrastukturi, ulaganjima u klubove i europskim rezultatima klubova. Ko prati klubove sa ovih prostora i zna gdje je ko. Ovi sto sad porede lige i seru, sto nisu poredili ligu nakon utakmica sa Rijekom, Hajdukom u Slitu, sa Dinamom na Grbavici, sa Mariborom gore prosle pripreme, ti rezultati nam bas nisu govorili u korist da su oni puno jaci i da i je liga puno jaca. Ostavite se sranja i pisanja gluposti. Al valjda ljudi imaju potrebu pisati po principu daj samo da nesto odvalim pa makar i nemalo smisla...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 feb 2013, 17:36

Crni gavran je napisao/la:Ne znam koliko su Pitari dobili za Sesara, realno vi ste trebali dobiti od te sume bar 50 % vise, jer je Zeba puno bolji igrac od Sesara, e sad sto seto i sta je bilo izmedju njega i Amara, ne bih ja puno da ulazim to je vasa stvar. samo mi smjesno traziti tolike pare za Adilovica koji je realno nije nista pokazao ni u slovenackoj ni u madjarskoj ligi, a za Zebu uzeti simbolican iznos, ne znam bas, ne vidim tu neku menadzersku logiku. Al hajd da ne tusim vise, sportski pozdrav iz Zenice,iznnio sam samo svoje misljenje, da sam ja npr. menadzer Zelje i da sam je zakacio sa Zebom i ja bi ga otjerao, ali bi trazio za njega maksimalan moguci iznos koji se moze izvuci.
A sta ako ne izvuces taj maksimalni iznos, a on za pola godine ode djaba ?

Za Adilovica trazimo toliko zato sto je nas najkorisniji igrac, i ima strasnu statistiku. A i ako ga na kraju ne prodamo mi imamo odlicnog napadaca za nasu ligu.
NO PYRO NO PARTY

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 09 feb 2013, 17:38

ciza je napisao/la:sta se bezveze jedni nerviraju jedni nasladivaju,pa pripreme jesu za to,npr hajduk u istroj sedimici je izgubio od drugoliagsa austrije a dan poslje pobjedio salzburga prvaka iste drzave, sve zavisi u kojoj su fazi pripreme kod koga,
al nasi ljudi ne mogu protiv sebe,ili previse pravdajavu nesto ili su prekriticni,a opet kad se pobjedi onda to se preuvelicava poredi sa najboljima
i split nije tamo neki,nego jedan sasvim stablian klub zadnjih nekoliko godina u gorem djelu tabele lige koja je jaca od nase
Tamam tako majstore.

Na ljetnim pripremama se dešava suprotno - kada nama počinje prvenstvo ranije nego u Hrvatskoj, onda se dešava npr da poderemo klubove u rangu Splita, Cibalije, pa ni od Hajduka ne budemo lošiji. Sad oni tempiraju za početak prvenstva i bolji su nego ikad.

Mene ne zabrinjavaju rezultati, koliko povrede. Ali ipak mislim da će to do početka prvenstva sve biti OK.

Na kraju krajeva, mi i ne trebamo tempirati formu za početak prvenstva, nego za sredinu i kraj. Na početku imamo lagan raspored i izuzev Borca, ovo bi trebali sve glat odradit i bez priprema. Najžešće će biti u sredini kad bude polufinale i finale kupa, tad ćemo imati veliki broj utakmica u kratkom vremenu, a sve će se tada odlučivati.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 09 feb 2013, 17:43

fczeljo je napisao/la:
ciza je napisao/la:sta se bezveze jedni nerviraju jedni nasladivaju,pa pripreme jesu za to,npr hajduk u istroj sedimici je izgubio od drugoliagsa austrije a dan poslje pobjedio salzburga prvaka iste drzave, sve zavisi u kojoj su fazi pripreme kod koga,
Tamam tako majstore.

Na ljetnim pripremama se dešava suprotno - kada nama počinje prvenstvo ranije nego u Hrvatskoj, onda se dešava npr da poderemo klubove u rangu Splita, Cibalije, pa ni od Hajduka ne budemo lošiji. Sad oni tempiraju za početak prvenstva i bolji su nego ikad.

Mene ne zabrinjavaju rezultati, koliko povrede. Ali ipak mislim da će to do početka prvenstva sve biti OK.

Na kraju krajeva, mi i ne trebamo tempirati formu za početak prvenstva, nego za sredinu i kraj. Na početku imamo lagan raspored i izuzev Borca, ovo bi trebali sve glat odradit i bez priprema. Najžešće će biti u sredini kad bude polufinale i finale kupa, tad ćemo imati veliki broj utakmica u kratkom vremenu, a sve će se tada odlučivati.
upravo,
ali mnogo je vazno na pocetku se odvojiti, odnosno mnogo ce nam vazna utakmica u BL biti.

JMs1921
Kontakt:

Post Postao/la JMs1921 » 09 feb 2013, 17:46

mujo205 je napisao/la:
JMs1921 je napisao/la:J fakat razumijem da ove karine sa koseva jedva cekaju da mi izgubimo,al ne razumijem nas,kao da i mi jedva cekamo pa da pocnemo srati...izgubili prijateljsku pa sta...to i jesu utakmice gdje se vidi sta valja i sta ne valja,probavaju razne varijante igre itd...ne kontam fakat,gubili smo mi na pripremama i od gorih ekipa os Splita i to sa visocijim rezultatom od ovog...
Hajd kazes sta fali sto izgubite, pa bolan kad izadjete u evropu sramotite se doci ce opet neki klub iz slovence pa ce vas otrest a prvaci sramota
Ok nasa sramota u pravu si,prosle godine nas Maribor otreso a mi prvaci,otresli sve u ligi i jedno 18 bodova ispred njanjajeva i ostalih karinaskih klubova,pa sad zamisli kakvi ste vi svi ostali i onda se vi lafo nasladjujete? ne kontam
Al dobro,valjda vam je samo to i preostalo...
Amare hvala ti...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 feb 2013, 19:06

Danasnji rezultat je apsolutno nebitan ali treba da nam bude opomena.. Cinjenica je da odlaskom Zebe i povredom Kvesica nasa lijeva strana ne postoji.. Ja ne znam kako ce to Amar rijesiti ali ako ostane ovako nece na dobro.. Moze li se na ovog Obucinu ozbiljnije racunati na krilu??
BUDI ŽELJO !!!

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 09 feb 2013, 19:08

Loše ba ovo danas, ovi Hrvatski klubovi se šprdaju sa nama :? ..

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 feb 2013, 19:31

„Kako sam vidio utakmicu, kroz ceradu. Igrali smo jako loše, pristup nije bio pravi. Mogao bih kazati da je to zbog činjenice da smo odigrali pet utakmica u sedam dana i da se s priprema vraćamo kući. Ali nema takvog opravdanja ovo su profesionalci i ne smiju se tako ponašati. Inače ovaj rezultat je i odraz kvalitete Splita koji je znao kazniti svaku našu pogrešku. Mogli smo i mi zabiti koji zgoditak, ali svejedno 4:1 ili 7:4, ovako se utakmice ne smiju igrati“, kazao je Amar Osim
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 09 feb 2013, 20:22

Je li igrao Adilović danas?
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 09 feb 2013, 20:28

veteran II je napisao/la:Je li igrao Adilović danas?
Jeste.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 09 feb 2013, 20:31

Pa zar on nije otišao? Negdje na istok? Za 900 000KM? Rekli su da je sve završeno?
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 feb 2013, 20:33

veteran II je napisao/la:Pa zar on nije otišao? Negdje na istok? Za 900 000KM? Rekli su da je sve završeno?
Nije jos kao sto vidis...ti ces biti prvi obavjesten ukoliko se desi neki transfer. pozdrav

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 09 feb 2013, 20:37

zašto onda forumaši lažu i govore da je njegov transfer završen i da ide za 900 000 KM? Na istok. A možda i na zapad. Ali ovo za zapad nije bilo skroz završeno već samo negdje oko 95%.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 09 feb 2013, 20:39

veteran II je napisao/la:zašto onda forumaši lažu i govore da je njegov transfer završen i da ide za 900 000 KM? Na istok. A možda i na zapad. Ali ovo za zapad nije bilo skroz završeno već samo negdje oko 95%.
zato sto svako ima pristup internetu i 100 % provjerene informacije, znaju ljude iz uprave , sa Amarom na kafi svaki dan itd itd.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 09 feb 2013, 20:50

ZZtop10 je napisao/la:
veteran II je napisao/la:zašto onda forumaši lažu i govore da je njegov transfer završen i da ide za 900 000 KM? Na istok. A možda i na zapad. Ali ovo za zapad nije bilo skroz završeno već samo negdje oko 95%.
zato sto svako ima pristup internetu i 100 % provjerene informacije, znaju ljude iz uprave , sa Amarom na kafi svaki dan itd itd.

lJUDI nije mi jasno zasto ste se ovoliko isfurali pa ovo je najbolje sto se moglo desiti ja se sjecam jedne sezone nas je Svinjski 5;0 POBIJEDIO pustite Amara da radi svoj posao

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 feb 2013, 21:05

Ocigledno je da Amar pokusava tempirati formu za pocetak prvenstva tako da ovi rezultati nisu bitni.. Samo nisam siguran da smo svjesni sta je Kvesa znacio za nasu igru.. Bez adekvatne zamjene za njega defanziva ce nam biti u problemima a i u ofanzivi vecina nasih napada je isla po lijevoj strani.. Od Smajica po meni nece biti nista pa ce vjerovatno Bekric krpiti lijevo krilo a Stana igrati iza njega.. Kako ce to funkcionisati vidjet cemo..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.