NK Široki Brijeg

Barney Stinson
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Barney Stinson » 08 nov 2009, 02:17

Kevin je napisao/la:
Barney Stinson je napisao/la:u koliko je sutra utakmica... trebalo bi se dobiti ali nesto me strah sutrasnje utakmice zaredalo se dobro moralo bi se negdje kiksati steta bi bilo sutra...
13:30 :mrgreen:
samo se ti smiji vise sam bio ubijedjen da cemo sarajeva dobiti nego sad travnika :mrgreen: :mrgreen:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 08 nov 2009, 12:19

jos mi ostao kec sirokoga na kladionici, nemoj da se šalite

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 08 nov 2009, 16:07

zasluzena pobjeda je minimalna ali 2-3 precke i vise od igre... travnik nista jedna jedina prilika u 80 i nekoj minuti glavom sa 5-6 metara promasio sve lik... ali varea me odusevljava iz utakmice u utakmicu, ima sve brzinu, kontrolu nad loptom, dribling, a sto je najvaznije osjecaj za gol...
19 - ђ - 11

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 08 nov 2009, 16:12

odlicna utakmica,jest bilo 1-0 ali bilo je i prilika,ni travnik nije toliko loš po prikazanom,široki stalno napada,a igledatelji se polako vraćaju prvo sarajevo 2500 po kiši,i danas kiša padala skupiklo se solidno gledatelja

capelo111
Kontakt:

Post Postao/la capelo111 » 08 nov 2009, 16:37

Široki je danas mogao skupo patiti 3 vratnice, i još najmanje pet zicera, nakon što je u 88 minuti iz kornera Travnik imao jedinu šansu, kad je Ribic glavom sa samo 5 metara puco neometan pored gola.Ovo je opomena pred iduci mec sa Zvjezdom , gdje se mora sa barem dva gola razlike uci u završnicu.Sada sljedi pauza od dva tjedna, gdje se treba dobro odmoriti, i odlucno krenuti na svih šest bodova, pobjeda kuci i u Mostaru gdje se moze igrati , za mene je dole osim pobjede sve drugo neuspjeh.

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 08 nov 2009, 16:47

capelo111 je napisao/la:Široki je danas mogao skupo patiti 3 vratnice, i još najmanje pet zicera, nakon što je u 88 minuti iz kornera Travnik imao jedinu šansu, kad je Ribic glavom sa samo 5 metara puco neometan pored gola.Ovo je opomena pred iduci mec sa Zvjezdom , gdje se mora sa barem dva gola razlike uci u završnicu.Sada sljedi pauza od dva tjedna, gdje se treba dobro odmoriti, i odlucno krenuti na svih šest bodova, pobjeda kuci i u Mostaru gdje se moze igrati , za mene je dole osim pobjede sve drugo neuspjeh.
nemoj pretjerivati u mostaru bod ko kuca za jesenju titulu ;)
19 - ђ - 11

capelo111
Kontakt:

Post Postao/la capelo111 » 08 nov 2009, 18:46

Što se tice navijaca na nogometnoj utakmici Širokog kojih je uvjek pet puta manje nego na košarci , razlog je poznat a to je visina cijena karata, to jest ako nezeliš kisniti moraš platiti 10 km.Dok u košarci gledaš C Zvjezdu, Partizan, Cibonu za 5 km, u nogometu za Travnik,Olimpik,Laktaše itd moraš platiti 10 km.Sramota šta radi uprava Širokog u nogometu, vec par godina imamo najskuplje cijene karata u BiH.Ta ista uprava zeli prvo mjesto bez navijaca.Iako smo prvi imamo najlošiju posjetu u ligi, dok u košarci u samom vrhu, što se tice posjecenosti utakmica.Dok su u upravi u košarci ljudi iz naroda, u nogometu su lopovi u upravi.Zato titulu u košarci proslavlja 10 puta više ljudi, nego u nogometu, iako je nogomet popularniji sport, od košarke.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 08 nov 2009, 19:00

capelo111 je napisao/la:Što se tice navijaca na nogometnoj utakmici Širokog kojih je uvjek pet puta manje nego na košarci , razlog je poznat a to je visina cijena karata, to jest ako nezeliš kisniti moraš platiti 10 km.Dok u košarci gledaš C Zvjezdu, Partizan, Cibonu za 5 km, u nogometu za Travnik,Olimpik,Laktaše itd moraš platiti 10 km.Sramota šta radi uprava Širokog u nogometu, vec par godina imamo najskuplje cijene karata u BiH.Ta ista uprava zeli prvo mjesto bez navijaca.Iako smo prvi imamo najlošiju posjetu u ligi, dok u košarci u samom vrhu, što se tice posjecenosti utakmica.Dok su u upravi u košarci ljudi iz naroda, u nogometu su lopovi u upravi.Zato titulu u košarci proslavlja 10 puta više ljudi, nego u nogometu, iako je nogomet popularniji sport, od košarke.
Uvijek me to zanimalo kako na košarci uvijek bude puna dvorana, a na stadion dode par stotina ljudi, pa sam mislio da je kosarka popularnija i da ljudi dole uopce ne prate nogomet, a ako ga prate da je to uglavnom kad Široki izade na euro ecenu. Znaci, cijena karata je vise manje problem.
I stvarno je malo blesavo a i ruzno za vidjet da prvak jedne drzave (bilo ove godine ili neke druge) ima tako mal broj navijaca i posjetitelja..

p.s. frend mi je iz Širokog i kaze da su posjecenije tekme izmedu lokalnih sela i da je to prava festa dole kad igraju susjedna mjesta i sela..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

carobni manijak
Kontakt:

Post Postao/la carobni manijak » 08 nov 2009, 20:01

sta ce seljadija nema za hljeba :lol: :lol: i kad mi neko kaze siroki ima navijace po imenu skripari :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 08 nov 2009, 20:04

manijak **** ako nemas nista pametno za napisat...
jbga dubrava od kada se igra kosarka na pecari cijena je uvijek bila 5 km osim kada je gostovao maccabi bila tada 10 km. ja isto osobno mislim kad bi se u nogometu cijene snizile da bi bilo sigurno duplo vise ljudi...
19 - ђ - 11

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 nov 2009, 20:17

ne bih da kvarim veselje,ali ta teza da je na kosarci za razliku od fudbala stalno puna dvorana mi nekako ne pije vode...mozda na par utakmica...preksinoc je bilo na tv siroki-buducnost podgorica i meni se ucinilo da je dvorana prazna....

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 08 nov 2009, 20:23

Schlager je napisao/la:ne bih da kvarim veselje,ali ta teza da je na kosarci za razliku od fudbala stalno puna dvorana mi nekako ne pije vode...mozda na par utakmica...preksinoc je bilo na tv siroki-buducnost podgorica i meni se ucinilo da je dvorana prazna....
nije nitko rekao da je dvorana puna, ali ove godine imamo prosjek sigurno 2000-2500 ljudi sto je za bih pojmove ogromno a i za vecinu klubova u nlb. ;)
19 - ђ - 11

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 nov 2009, 20:30

ok...evo kad sam vez zalutao na vasu temu,upitao bih da mi neko odgovori jer me zanima....kakva je struktura vaseg igrackog kadra,ali ne od 3o igraca,vec recimo od otprilike 18 igraca koji su ove jeseni ulazili u igru,zanima me koliko ima
a-momaka iz pravog inostranstva
b-iz hrvatske
c-iz sirokog brijega i okoline
d-iz ostatka bih

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 08 nov 2009, 20:35

Schlager je napisao/la:ne bih da kvarim veselje,ali ta teza da je na kosarci za razliku od fudbala stalno puna dvorana mi nekako ne pije vode...mozda na par utakmica...preksinoc je bilo na tv siroki-buducnost podgorica i meni se ucinilo da je dvorana prazna....
pa vidi negdje šta piše koliko je bilo ljudi 2500,i to je prosjek,a vidi kolika je posjeta bosne u nlb,a dvorana bude puna na 4-5 utakmica u sezoni partizan,zvezda,bosna,cibona po 5000 ljudi zadar,olimpija,hemofarm,fmp isto bude 2500-3000 ljudi

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 08 nov 2009, 20:49

Schlager je napisao/la:ok...evo kad sam vez zalutao na vasu temu,upitao bih da mi neko odgovori jer me zanima....kakva je struktura vaseg igrackog kadra,ali ne od 3o igraca,vec recimo od otprilike 18 igraca koji su ove jeseni ulazili u igru,zanima me koliko ima
a-momaka iz pravog inostranstva
b-iz hrvatske
c-iz sirokog brijega i okoline
d-iz ostatka bih
ja ti mogu pokusati ukratko, ali pokusati... prvo nemamo 30 igraca imamo maksimalno 25. iz inozemstva su wagner, varea, diogo, tiago, renato, martinez, iz širokog nasih momaka ima 5-6, e sad za ove bih i hrvatske stvarno ti ne znam.
19 - ђ - 11

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 08 nov 2009, 21:01

Barney Stinson je napisao/la: ja ti mogu pokusati ukratko, ali pokusati... prvo nemamo 30 igraca imamo maksimalno 25. iz inozemstva su wagner, varea, diogo, tiago, renato, martinez, iz širokog nasih momaka ima 5-6, e sad za ove bih i hrvatske stvarno ti ne znam.
Jbt.stvarno imate puno igraca iz inostranstva...I to koliko vidim svi su neki brazilci,odnosno juznoamerikanci?Nije ni cudno sto imate prejaku ekipu,jer sve jedan taj igrac je iznad prosjeka za nasu ligu i uslove.A iskreno mislim da se i vise trude od ovih "domacih",jer takav je nas balkanski mentalitet,a oni su ipak malo drugaciji i profesionalniji...
Treci put castimo

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 08 nov 2009, 21:07

tatamata je napisao/la:
Barney Stinson je napisao/la: ja ti mogu pokusati ukratko, ali pokusati... prvo nemamo 30 igraca imamo maksimalno 25. iz inozemstva su wagner, varea, diogo, tiago, renato, martinez, iz širokog nasih momaka ima 5-6, e sad za ove bih i hrvatske stvarno ti ne znam.
Jbt.stvarno imate puno igraca iz inostranstva...I to koliko vidim svi su neki brazilci,odnosno juznoamerikanci?Nije ni cudno sto imate prejaku ekipu,jer sve jedan taj igrac je iznad prosjeka za nasu ligu i uslove.A iskreno mislim da se i vise trude od ovih "domacih",jer takav je nas balkanski mentalitet,a oni su ipak malo drugaciji i profesionalniji...
4 brazilca 2 argentinca... ne znam bas jesu li svi ti iznad prsjeka drugih igraca... ja bih izdvojio wagnera i vareu koji je dosao ove godine iz prvaka argentinske lige veleza u kojem nije samo sjedio vec igrao dosta tako da meni nije nikako jasno odkuda ga kod nas...
19 - ђ - 11

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 nov 2009, 21:23

svaka vama cast..i vasoj upravi i vasoj opstini...i treba da budete prvaci kad toliko ulazete u fudbal i kosarku...cuj 6 juznoamerikanaca a medju njima i prvotimac velez sarsfilda!!

kad bi ovi nasi nama doveli takvih 6 igraca na ovih petnaestak dobrih banjalucana sto imamo,mi bi redovno docekivali proljece u ligi evrope,bili bi mnogo bolji od dinama i partizana koji se brukaju...zna li se kolike godisnje ugovore imaju ti igraci,ne vjerujem da igraju ispod 100 000 eura godisnje? nasi bi prije sebi pucali u glavu ili izvrsili harakiri nego dali igracu tolike pare,znajuci kako bi isti taj novac dobijen od grada zaobilaznim putem dosao u njihove dzepove...

jedino mi se ne svidja sto imate tako ocajnu posjetu,nije to do tih 5-10 km,prije bih rekao da je tu u pitanju liga takva kakva jest,domacinska,i ljudima nije interesantno dolaziti kad znaju da ce od 30 domacih utakmica Siroki pobjediti 29,em sto je bolji,em i ako nije sudije su tu,a znam dosta ljudi i ovdje kod nas koji zbog toga ne idu.

Vecina klubova bi imala vecu posjetu i u rangu nize,ali kad bi gledaoci bili sigurni da se i pobjedjuje i gubi na zelenom polju,a ne da dolaze na 95 postotnu pobjedu....ove godine stvari idu na bolje,ali presporo

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 08 nov 2009, 21:31

Schlager je napisao/la:svaka vama cast..i vasoj upravi i vasoj opstini...i treba da budete prvaci kad toliko ulazete u fudbal i kosarku...cuj 6 juznoamerikanaca a medju njima i prvotimac velez sarsfilda!!

kad bi ovi nasi nama doveli takvih 6 igraca na ovih petnaestak dobrih banjalucana sto imamo,mi docekivali proljece u ligi evrope,bili bi mnogo bolji od dinama i partizana koji se brukaju...zna li se kolike godisnje ugovore imaju ti igraci,ne vjerujem da igraju ispod 100 000 eura godisnje?

jedino mi se ne svidja sto imate tako ocajnu posjetu,nije to do tih 5-10 km,prije bih rekao da je tu u pitanju liga takva kakva jest,domacinska,i ljudima nije interesantno dolaziti kad znaju da ce od 30 domacih utakmica Siroki pobjediti 29,em sto je bolji,em i ako nije sudije su tu,a znam dosta ljudi i ovdje kod nas koji zbog toga ne idu.

Vecina klubova bi imala vecu posjetu i u rangu nize,ali kad bi gledaoci bili sigurni da se i pobjedjuje i gubi na zelenom polju,a ne da dolaze na 95 postotnu pobjedu....ove godine stvari idu na bolje,ali presporo
mislim što se tiče stranaca,nama su mnogi klubovi prigovarali kako smo bezz klub što imamo puno stranaca,varea igrao za velez zajedno s zarateom u napadu(piše vam transfermarkt.de)i za razliku od domaći čovjek se bori svaku utakmicu,u interesu da se dobro proda,wagner mislim da je on prerastao ovu ligu,čovjek igra podjednako dobro i obranu i napad,mislim kad bi svaki klub pomalo dovodio ove strane igrace da bi se poboljšala liga,jer oni se bolje prodaju evo recimo mi smo bajana prodali(400 000 eura)željo dialibu,zrinjski diaru,mislim da je modriča onog svog brazilca prodala u brlgiju za rekordan iznos,tako da stranci nisu loša rješenja što se tiče plaća wagner ima najveću možda 80000-100 000 km ali on kad je tek došao nije imao 1000 km mjesečno

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 08 nov 2009, 21:40

Steve Urkel je napisao/la:što se tiče plaća wagner ima najveću možda 80000-100 000 km ali on kad je tek došao nije imao 1000 km mjesečno
E o ovome je rijec!Ekipa za velike stvari se ne stvara preko noci...Treba vremena da igraci stasaju,napreduju i pokazu sav svoj kvalitet...Jos kad bi se nasao nacin zadrzati takve igrace,onda bi nasi klubovi bili puno bolji nego sto jesu,a s njima zajedno i ova nasa nakaradna liga.
Treci put castimo

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: kolezeljovac, Lecler i 43 gosta.