capelo111 je napisao/la:Što se tice navijaca na nogometnoj utakmici Širokog kojih je uvjek pet puta manje nego na košarci , razlog je poznat a to je visina cijena karata, to jest ako nezeliš kisniti moraš platiti 10 km.Dok u košarci gledaš C Zvjezdu, Partizan, Cibonu za 5 km, u nogometu za Travnik,Olimpik,Laktaše itd moraš platiti 10 km.Sramota šta radi uprava Širokog u nogometu, vec par godina imamo najskuplje cijene karata u BiH.Ta ista uprava zeli prvo mjesto bez navijaca.Iako smo prvi imamo najlošiju posjetu u ligi, dok u košarci u samom vrhu, što se tice posjecenosti utakmica.Dok su u upravi u košarci ljudi iz naroda, u nogometu su lopovi u upravi.Zato titulu u košarci proslavlja 10 puta više ljudi, nego u nogometu, iako je nogomet popularniji sport, od košarke.
Uvijek me to zanimalo kako na košarci uvijek bude puna dvorana, a na stadion dode par stotina ljudi, pa sam mislio da je kosarka popularnija i da ljudi dole uopce ne prate nogomet, a ako ga prate da je to uglavnom kad Široki izade na euro ecenu. Znaci, cijena karata je vise manje problem.
I stvarno je malo blesavo a i ruzno za vidjet da prvak jedne drzave (bilo ove godine ili neke druge) ima tako mal broj navijaca i posjetitelja..
p.s. frend mi je iz Širokog i kaze da su posjecenije tekme izmedu lokalnih sela i da je to prava festa dole kad igraju susjedna mjesta i sela..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"