RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

velez_mostar
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la velez_mostar » 08 nov 2009, 16:04

Schlager je napisao/la:@velez_mostar

Ocigledno je da ti jako puno volis Velez,bas zato cu ti se obratiti jer nisi svjestan koliko svojim pisanjem stetis svome klubu....sreca je da je bio direktan tv prenos pa su svi koji hoce da vide,mogli vidjeti da je Borac trebao dati najmanje 7 golova ako racunamo samo dva izlaska oci u oci sa Hadzidjulbicem,Vranjesove iLjubojeviceve precke i nepriznati regularni gol,a da zanemarimo sve ostale prilike i suteve koje smo imali...Pritom su rodjeni od gol sansi imali samo onu precku a ostatak utakmice je Starcevic bio potpuno nezaposlen....Grub start Zarica na sredini terena,koji bi neki sudija okarakterisao zutim a neki crvenim kartonom,nije razlog da pises tako pogrdne stvari o Borcu kao gruboj ekipi,a pogotovo da izmisljas neke lazi i nebuloze o pomoci bratskih timova...sta bi takvi kao ti pisali da smo u zadnja 4 kola pobjedili Rudar Prijedor i Modricu a ne izgubili od njih?
Poslusaj malo izjave Ibrakovica i svojih igraca prije nego sto pocnes da ih branis i reci "Danas smo bili oslabljeni,naletili smo na raspolozenog domacina i super smo prosli s obzirom na desavanja na terenu",uostalom i ja sam na nasoj temi napisao da jako cijenim to sto je Velez dosao da igra otvoreno. Ne znam kakav efekat postizes kod drugih clanova takvim pisanjem,ali recimo kod mene si postigao efekat da,iako sam citajuci postove o mecu Zeljeznicar-Velez bio siguran da je Velez pokraden na Grbavici,sad vise ne znam sta da mislim kad ovako pises o utakmici koju sam gledao svojim ocima i koju je cijela BiH i dijaspora preko satelita mogla vidjeti...

Ali eto,mislim da je i vecinu ostalih navijaca Veleza sramota toga sto pises jer vidim da su momci dosli na nasu temu i cestitali....svaka im cast,tako se ponasaju navijaci velikh klubova koji imaju tradiciju,jer ti navijaci imaju fudbal u genima i znaju procjeniti ko je bio bolji i cestitati mu...

Pozdrav svim navijacima Veleza,narocito onima koji su sinoc bili na nasem stadionu i mislim da nemaju ni najmanju zamjerku na to kako su bili primljeni.

Napisao sam gore ,mogao si se osvrnuti na to ,i baciti koji argument koji bi demantirao moju tezu ,ali naravno nisi uspio.Pokazao si koliko poznajes ovu igru u ovoj recenici "Grub start Zarica na sredini terena,koji bi neki sudija okarakterisao zutim a neki crvenim kartonom".
Nisam pisao protiv Borca iskljucivo ,to mozes procitati...ali da se ne pravis slijep ,znamo i ja ,i ti ,na koji nacin se dolazi do titule u ovoj Drzavi...a ,to se moze lijepo vidjeti po nacinu na koji Borac dolazi do toga...ili barem do Europe.
Ponavljam ,nemam nista protiv Borca...
Ove prilike koje spominjes ,pa to da je Borac trebao dati 7 golova ..da ti pojasnim ,utakmica bi isla u potpuno drugom smjeru ..ovim likovima sto pisu kako je Borac bio bolji i zasluzeno pobjedio ,to je zato sto nisu u zivotu pogledali 10 utakmica u zivotu na visokom nivou,koji gledaju Veleza da bi bili mostarci ,a u biti su dosli juce u Mostar,i svaki pravi Velezovac i Mostarac ce promisliti prije nego kaze da je utakmica regularna bila,
Velez je Katastrofalno ostecen u ovoj utakmici ,i nisam komentirao utakmicu protiv Zelje ,jer je nisam gledao ,ali ako su se nakon te utakmice nasi zalili na sudjenje ,a u ovoj nisu ,mogu misliti na sto je to licilo ,i kako je izgledalo.
ja ne pisem ovdje da bi se svidio nekome ,ja nisam od onih koji ce napisati "svaka cast Borcu" ako to nije tako..evo momci koji su isli gore se zahvaljuju Banjaluci za organizaciju ,i to je sve ok ,to se cjeni ...i nema se sta prigovoriti...
Jos da te napomenem da sudija JEDNOM odlukom moze okrenuti utakmicu u sasvim drugom smjeru ,a kamoli sa 6-7 odluka kojima je dao do znanja da Velez ne moze tu igrati lopte.
Pogledaj samo koliko je prekida bilo za Borac ,koliko su puta ubacivali loptu u kazneni prostor ,pogledaj slobodni udarac Veleza gdje zivi zid stoji na 6 metara ,i nema sanse da ga sudija vrati ,pogledaj na koji nacin igraci zadnje linije idu na Dzafica koji prima loptu ,ne smije je znaci primiti ,kako bi razigrao krilne napadace ,pogledaj kako se mozak ekipe koji bi prosljedio pokoju upotrebljivu loptu bukvalno kolje na terenu..sramota...i pravo me cudi da Ibrakovic nije "udario" po sudijama...ali vjerovatno zato jer su ga dobro do sada udarili po djepu..sto je par puta i spominjao.
I ,ovo mi pojasni na koji nacin to ja stetim svome klubu?To nisam razumio ! Ako stetim time sto pisem istinu ,i sto spominjem detalje ,i sto pisem protiv ljudi koji redovno reziraju ovakve predstave na nasim terenima ,onda jesam ..izgleda da ovdje ,i bilo gdje drugo kod nas treba samo sutiti ,i govoriti "dobro je"..to je jadnicko razmisljanje.
Jos nesto ,u par navrata sam pisao o nepravdama na nasim terenima ,pa ako se sjecas utakmice u Orasju kad je Zrinjski igrao ,kad su im domaci igraci bukvalno glave kidali ,tu sam pisao skoro istim tonom ,bez obzira sto se radilo o klubu koji nema nikakvu vrijednost za mene, ali sam bio objektivan ,i kritizirao sam nepravdu ,kao i uvijek ,i to je tako ..nema sanse da cu zatvarati oci pred tim.
Ja sam svjestan da se i u Vrapcicima radi na tome da se Velezu pomogne da dodje do bodova ,ja to vidim ,i par puta sam nakon toga bukvalno otisao sa stadiona ,jer ne zelim to gledati..zagovornik sam ideje da svi dodju do bodova zasluzeno ,i da se kvalitet vrijednuje istim.
Na kraju da dodam ,cestitke Borcu na osvojena 3 boda ..ali za moj pojam ,i za pojam neutralnog poznavaoca pravila ove igre ,i vise su nego nezasluzena...
Ne znam zasto se sekiram ,ali mi je stvarno na vrh kur.ca sva ova prica o nasoj ligi ,nasim sudijama ,i domacinskom sudjenju...ne izlazi mi iz glave zuti karton Hadjidjulbicu u 10. min zbog zadrzavanja igre..to mi je ono ...no comment!

mostar_mo
Kontakt:

Re: R.S.D. Velež Mostar

Post Postao/la mostar_mo » 08 nov 2009, 16:31

evo ja se konektovao da bi napisao to da je nevjerovatno da se za onakve oštre startove poput onoga juče nad fudbalerom Veleža ne dobije crveni karton kad vidim da se već o tome raspravlja ,
da onako fudbaler u nekoj evropskoj ligi startuje sa leđa ne samo da bi dobio crveni karton već bi dobio 5-6 utakmica zabrane jer onaj start je bio nešto slično onome kada je hrvatskom reprezentativcu Eduardu slomljena noga samo na svu sreću bez takvih posljedica ...
ne želim umanjivati pobjedu Borca jer su zasluženo pobijedili ali tko zna kako bi se kretao rezultat da je sudija na 0-0 isključio igrača Borca što je jednostavno morao ....,
isključenje ili neisključenje igrača nije bezazlena stvar u fudbalu ,i ustvari je jedna od najvećih grešaka koju sudija može napraviti te na taj način oštetiti određenu ekipu ...mi olako prelazimo preko takvih stvari i smatramo da je najveća sudijska greška priznati gol iz ofsajda , svirati nepostojeći penal ...pa zar nije najveći mogući hendikep za neku ekipu isključenje igrača u prvom poluvremenu ?
naravno da jeste , i baš zbog toga se sudije rijetko i odlučuju isključiti domaćeg igrača u našoj ligi kao što je bio slučaj juče sa fudbalerom Borca , sa Žuržinovom iz Zrinjskog protiv Sarajeva ...Regojem iz Slavije protiv Željezničara itd ...mali milion primjera imamo nažalost !
to je jedan od glavnih razloga zašto imamo domaćinsku ligu , i imati ćemo je sve dok to bude tako ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 08 nov 2009, 18:11

lešinar je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:
lešinar je napisao/la:za ovoga velez_mostar - ti si sve samo ne objektivan.Bili smo bolji čitavu utakmicu ČITAVU ja sam bio na utakmici ja ne znam šta si ti gledao i jesi li uopšte gledo tekmu a onaj start za kojeg si se uhvatio ko pijan plota bio je za crveni istina ali nije vrijedan tolike priče nije ga osakatio čovjek se digo na noge za pola minute o čemu ti pišeš niđe veze
Bio bi Borac bolji i sa igracem manje?I sa jos par zutih kartona ,i sa pozitivnim pristupom glavnog ,i LINIJSKIJ sudija?Cisto sumnjam da bi se sastavili sa loptom!
Sa motivom i željom koju su danas imali pratim fudbal dovoljno dugo i razumijem se u fudbal ja stavljam ruku u vatru da bi borac bio bolji i da bi pobjedio uz sve te stvari koje navodiš u prvom redu sa igračem manje.
da li si mislio na onog liniskog sudiju koji je borcu ponistio dva gola?! :) smjesni ste... licno,vise sam vas cjenio kao grupu,kako navijace...al niste nista bolji od hordi i ostalih...slicnih njima 8-)
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 08 nov 2009, 18:21

Evo nisam mislio nista pisati,ali moram koji komentar baciti. :D Ovako,mislim da je Borac sinoc u potpunosti nadigrao Velez!I tacka!Jednostavno falilo vam je nekoliko standardnih igraca,i borbenosti...Svaki klub ima los dan(vece) vase je bilo sinoc,valjda se nece ponoviti. ;) Sto se same utakmice tice,meni je licno opravdala sva ocekivanja,otvorena,leprsava igra oba tima,mnostvo prilika,posebno me iznenadio Velez,bez ikakvog kalkulisanja ste se dosli nadigravati,znaci cista desetka!Da se osvrnem i na sudjenje...Evo reci cu vam u vezi tog prekrsaja,iskreno mislim...cisti crveni karton!Nema dileme.Kad se to desilo,poviko sam ne to evo crvenog...medjutim sudija je bio blag i dodijelio zuti.Jos jedna velika greska sudije,ponisten CIST KO SUZA gol Bilbije.Mislim da je to cak i malo veca steta od tog nedodjeljenog crvenog kartona.Uglavnom,zasluzena pobjeda Borca,zasluzen poraz Veleza,mogli smo mi jos koji utrpati,mogli ste vi mozda pocasni gol dati...sve u svemu dobra tekma! ;)
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 08 nov 2009, 18:24

velez_mostar je napisao/la:
neko_iz_mase je napisao/la:Ne znam, moje vidjenje utakmice je ovako.
Borac je regularno postigao 2 gola. Onaj prvi kiks golmana Veleza nije sebi smio dozvoliti.
Borac je imao izglednije sanse i cist ponisten gol,koji je po mom misljenu iskupljenje pokajnika(sudije).....mada je i Velez imao par dobrih prilika, onoliko koliko mu je dopusteno,
Realno gledajuci,Borac je morao dobiti najmanje 2 crvena kartona(Ne pitajte me koji igraci,jer ih ne poznajem.Jedino sam zapamtio onom broj 22,jer je reziser slucajno napravio usporeni snimak,a za ostale se nije ni potrudio,osim kod ponistenog gola Borca)
Nisam puno pratio ostale klubove,osim ovih prenosa na TV,ali ono sto sam danas vidio,je da je Velez bio dominantniji u vezi. Imaju solidnu pas igru( tj, ne igraju "krkache"kao vecina klubova) ,koja sasjecanjem igre nije mogla doci do izrazaja, iako kazu da im je nedostajalo puno igraca.
Velezu je nedostajao je taj zadnji pas....... tj. nije nedostajao,bilo je ih solidnih proigravanja,ali kada sudija dopusti onakve divljacke startove nad napadacima, nema se tu sta vise traziti. Sasjeci u startu,da se ne nadaju puno.

Nijedan normalan igrac,koji misli na svoje zdravlje nece se usuditi dva puta primiti loptu i pokusati solirati,kada zna da mu slijedi onakav start,koji ce biti nagradjen samo faulom,ili u najgorem slucaju samo zutim kartonom.
Po ko zna koji put, lakrdija od sudjenja, i dokazuje se ona cinjenica,da gosti nemaju sta traziti ukoliko ne kupe utakmicu.
Zalosno ali istinito.
Ne umanjujem pobjedu Borca,i opet kazem,barem su regularno postigli golove,ali nakon onakvih startova,jednostavno sam prebacio kanal,jer nije mi se vise dalo gledati onaj pokolj.

Upravo tako!Ne znam za koga navijas ,napisao si u prethodnom postu da si neutralan ,i jako mi je drago da ima ljudi koji se mogu uvjeriti u neregularnost pobjede Borca ,koji pretenduje na titulu ove sezone.
Jedini segment igre u kojemu je Borac bio dominantniji je zelja ,pozrtvovanost ,rastrcanost ,pred domacom publikom ,i to je bilo i za ocekivati ,ali sto se tice igre ,i kvalitete ,Borac je za Velez mrav mali ...Velez je pokazao da je u ovom trenutku klub koji igra jako lijepu igru ,koja puno ne pije na ovakvim gostovanjima.i zbog toga sam malo skeptik u daljne dobre rezultate ,jer ocigledno je da sudije nemaju smisao za zastitu igraca koji su tehnicki potkovani i koji pass igrom oslobadjaju prostor ,i jedini nacin je da ih se kasapi na terenu kao danas.
Cinjenica je da je nama falilo jako puno igraca ,i to glavnih,da je jedan Jugo bio tu ,siguran sam da bi vratio domacinu istom kolicinom udaraca ,i da bi napravio balans,ali bi sudija to sigurno okarakterisao kao crveni karton..
Ovom gore liku sto je napisao da se razumije u nogomet ,ili fudbal ,i spominje kako bi Borac dosao do gola sa igracem manje ,i kako bi se zabunkerisao do kraja ...druze ,nema sanse da bi Borac dosao do gola sa igracem manje..jasno se moglo vidjeti u kojem dijelu utakmice je Borac postao dominantan ,a to je nakon sto je pola naseg sastava bukvalno osjetila tezinu krampona igraca Borca.
Da napomenem jos jedno ,ja sam jedan od prijeratnih navijaca koji iskljucivo cijeni klubove koji su participirali u bivsem sistemu ,i koji su se dokazali na tom polju ,ove novokomponovane ,stranacki kreirane ,nacionalno opterecene ne priznajem...a Borac se naravno ubraja u ovu prvu kategoriju i kao takav bi se trebao stiditi ,i sramiti cinjenice da mu se steli ove sezone da izadje na medjunarodnu scenu zbog politickih igara u nasoj drzavi.
Koja je poenta da ti neko pokloni titulu ,ili izlazak u Europu,to je za mene nemoralno ,ne kazem da Borac ne zasluzuje da bude tu ,ali do sada ,ima jako veliku podrsku nakaradnog nogometnog sistema ove drzave ,a uz to da ne spominjem pomoc od strane "bratskih" klubova.
Da ne budem pogresno protumacen ,ja nisam ovdje kako bi kritizirao Borac ,to je klub koji samo ubire plodove svega nabrojanog,osvrcem se na sudije ,savez ,i sve igre oko toga...i iz toga mozemo izvuci da je doslo vrijeme da Borac iz Banjaluke bude prvak ,jer ako ne bude ,mogli bi srbi kojim slucajem i bojkotirati ovu ligu ,pa sta onda ,mora im se pronaci malo satisfakcije u svemu tome .
Siroki Brijeg redovno ide u Europu iz par ocitih razloga ,prvi su pare ,drugi su pare ,treci pare ,naravno koje se guraju nekome u djep , onda kvalitetna infrastruktura ,pa tek onda kvalitet.
Velez ce jako tesko bilo sta ostvariti u ovoj sezoni iz razloga sto malo koji nacionalisticki majmun iz fotelje iz koje upravlja nasim nogometom voli petokraku ,jer na sve tri strane imamo radikalne stavove ,i samo takvi mogu uspjeti.
Kao veliki nogometni fanatik ,i jako dobar poznavatelj igre koja se zove nogomet,ili fudbal ,jako imam potrebu da kao stanovnik Mostara ,drzave Bosne i Hercegovine ,docekam dan kad cemo imati regularno sudjenje ,i neizvjesnost na terenima koja ce se manifestovati kvalitetom ekipa ,a ne situacijama kojima se mozemo samo smijati ,ili 'pak plakati.
Kad bi mene pitali da Velez osvoji titulu prvaka drzave na nacine na koje se osvajalo svih posljeratnih godina kod nas ,ja bi se zahvalio i rekao odlucno NE.

Nadam se da se "neko iz mase" ne ljuti sto sam se nadovezao na njegov post ,ali sam to uradio jer razmisljamo na jako slican nacin ,i frapirani smo stanjem koje imamo ,a koje smo danas imali priliku gledati u Banjaluci!

Šta je ovo, jeste li skontali da od Europe nema ništa, jel to u pitanju, zaista mi je žao ovakvih likova, pa tebi kao da je Ibraković brat rođeni...

Ja sam poslije četvrtog kola rekao da velež nema ekipu za vrh i to se sada samo pokazuje, polako vidjećete gdje će ekipa da završi, a to je upravo zbog ovakvih likova kojima je uvjek neko drugi kriv,a ne manekeni koji istrče na teren, a naša ekipa je toliko gruba da je uvjerljivo prva u fer pleju u BiH... sigurno je do sudija... ajd zdrao
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 08 nov 2009, 20:05

Izgubili pa sta ? Ima jos dosta da se igra, ja bih samo volio da ovaj tim ostane do kraja prvenstva jer nam je puno laksi raspored ali kako stvari ozbiljno se skautira par igraca, za sudjenje ovi iz Banjaluke kazu da je bilo fer, pa eto onda dabogda vama bilo isto ovako fer u Vrapcicima i gotova stvar ;)

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 nov 2009, 20:13

evo i ja se slazem...neka na svakoj nasoj gostujucoj utakmici domacinima ne dadnu zasluzeni crveni karton za jedan start pri kojem ce nas igrac ostati nepovrijedjen,i da svakom domacinu protiv nas poniste jedan regularan gol...potpisujem...

eto sad kad smo se lijepo dogovorili,mozemo se vratiti svako na svoju temu do proljetnog revansa u mostaru,pa cemo onda ponovo analizirati...

pozz

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 08 nov 2009, 20:15

što se tema zove RSD VELEŽ??

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 08 nov 2009, 20:20

jocker123 je napisao/la:što se tema zove RSD VELEŽ??
bas sam kontao to da pitam..........xD

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 08 nov 2009, 20:20

... i sto se ne zove RŠD Velež :P
Support Velez, It's logical! ★

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 08 nov 2009, 20:27

Valjda od Radničko sportsko društvo Velež. :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Lucarelli
Kontakt:

Post Postao/la Lucarelli » 08 nov 2009, 21:34

Treba Radničko Športsko/Sportsko Društvo Velež Mostar.

Znači RSD ili RŠD Velež Mostar.

Nemojte tačke stavljati između R,Š/S i D.

Hvala. :P
Lijevo !

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 09 nov 2009, 13:04

tatamata je napisao/la:Evo nisam mislio nista pisati,ali moram koji komentar baciti. :D Ovako,mislim da je Borac sinoc u potpunosti nadigrao Velez!I tacka!Jednostavno falilo vam je nekoliko standardnih igraca,i borbenosti...Svaki klub ima los dan(vece) vase je bilo sinoc,valjda se nece ponoviti. ;) Sto se same utakmice tice,meni je licno opravdala sva ocekivanja,otvorena,leprsava igra oba tima,mnostvo prilika,posebno me iznenadio Velez,bez ikakvog kalkulisanja ste se dosli nadigravati,znaci cista desetka!Da se osvrnem i na sudjenje...Evo reci cu vam u vezi tog prekrsaja,iskreno mislim...cisti crveni karton!Nema dileme.Kad se to desilo,poviko sam ne to evo crvenog...medjutim sudija je bio blag i dodijelio zuti.Jos jedna velika greska sudije,ponisten CIST KO SUZA gol Bilbije.Mislim da je to cak i malo veca steta od tog nedodjeljenog crvenog kartona.Uglavnom,zasluzena pobjeda Borca,zasluzen poraz Veleza,mogli smo mi jos koji utrpati,mogli ste vi mozda pocasni gol dati...sve u svemu dobra tekma! ;)

potpisujem tvoj komentar jedino se ne bi složio u jednom, a to je u vezi ovoga što smatraš da je veća šteta poništen gol od nepokazanog crvenog kartona ....
sudijska pravila su sasvim jasna i ona kažu da se svaki start s leđa na protivničkog igrača sa nogama kažnjava CRVENIM kartonom ...to je jasno kao dan i tu nema rasprave tipa ˝mogao sudija dati crveni , odlučio se za žuti , bio preblag itd˝ . kao što neki pišu u svojim komentarima ... zakljucak je da KOD TAKVIH STARTOVA NEMA MJESTA MANIPULIRANJU ... završena priča .,
e sad da obrazložim zašto je isključenje igrača veća prednost od eventualnog gola , primjera radi ...igra se neka evropska utakmica i desi se crveni karton pri rezultatu 0-0 u prvom poluvremenu , u 90 % slučajeva je takav hendikep jednostavno nenadoknadiv i to svi znamo,
kada je u pitanju naša liga koja je sama po sebi domaćinska ,i u kojoj domaćin na ovaj ili onaj način ionako pobjeđuje u 95 % slučajeva mislim da nikada gol poništen pri rezultatu 1-0 za domaću ekipu ne može uticati na bodovni ishod te utakmice kao eventalno isključenje domaćeg igrača pri rezultatu 0-0 ...

evo Borac sada igra protiv Olimpika u Sarajevu i uzmite taj primjer da bi mogli biti objektivni , ako Olimpik povede 1-0 potpuno vam je svejedno hoće li sudija poništiti gol za 2-0 jer znate da su šanse da Borac uzme bod pri takvom razvoju situacije minimalne zbog tih sudijskih lakrdija ,
u drugoj situaciji ako pri rezultatu 0-0 igrač Olimpika bude isključen imat ćete mnogo veće nade da ćete ostati neporaženi i vjerujem da bi svi potpisali takav scenarij ...tko god kaže drugačije taj je neralan i subjektivan ! ;)
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 09 nov 2009, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.

mostar_mo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mostar_mo » 09 nov 2009, 13:10

i još da dodam da je nevjerovatno kako Veležove igrače sudije kartoniraju na svim utakmicama , ovaj put je to bio slučaj sa golmanom Hadžiđulbićem koji je zamislite dobio žuti karton u 12 minuti zbog˝zadržavanja ˝ te kasnije Osmanagić koji je posrnuo na koljena nakon što je pokušao proći sendvič od dva igrača te je zbog toga ˝požutio ˝...

bilo bi smiješno da nije žalosno :(

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 09 nov 2009, 14:01

mostar_mo je napisao/la:i još da dodam da je nevjerovatno kako Veležove igrače sudije kartoniraju na svim utakmicama , ovaj put je to bio slučaj sa golmanom Hadžiđulbićem koji je zamislite dobio žuti karton u 12 minuti zbog˝zadržavanja ˝ te kasnije Osmanagić koji je posrnuo na koljena nakon što je pokušao proći sendvič od dva igrača te je zbog toga ˝požutio ˝...

bilo bi smiješno da nije žalosno :(
jos iz vremena bivse sfrj, velez volim i postujem kao klub.
zato cu na ovoj vasoj temi samo nesto napisati , kao komentar, na pkijedince na ovoj velezovoj temi koji neki direktno neki indirektnio pisu kako je sudjenje opredjelilo utakmicu.

Znaci, svi su mogli gledati tu utakmicu ( borac daje vec cetvrti prenos kao domacin ) toliko o o namjerama namjestanja.

A ono najvaznije, velez je veliki klub, a veliki klub i njegovi navijaci moraju biti veliki i u porazu,u suprotnom veliki klub postaje provincijski klub, sto velez ni po cemu ne smije biti, jer ona stara izreka kaze "u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci" , to je moj komentar na ove komentare, nadam se da ce dobronamjerni shvatiti poentu dobronamjerno a ne kao niakvu provakciju.

pozdrav navijacima veleza

BRIGATA_ROSSA
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATA_ROSSA » 09 nov 2009, 14:50

Cestitke Borcu na pobjedi, bio sam u BL, ruku na srce Borac je bio bolja ekipa, najbolja s kojom je Velež ove sezone igrao. Ovo sa kartonima se desava iz kola u kolo tako da nevjerujem da je Borac nesto upetljan u to. Takodjer i zahvala domacinima, sve je proteklo bez ijednog icindenta, murija korektna.

Samo je murija shupak ispala kad nam poslje tekme niije dala na cevape da odemo :mrgreen:
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 09 nov 2009, 14:57

Ma haj bolje ti je sto nije dala Edo debeli bi ti sve pojeo :mrgreen:
Samo jedan klub Velež Mostar

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 nov 2009, 16:43

Borac bolji. Velez zasluzeno porazen.

Sudija grozan. Dao 2 zuta kartona Velezu potpuno neispravno - Hadzidzulbicu za zaustavljanje utakmice (u 10toj minuti prvog poluvremena) i Majkicu za razumnu primjedbu da je zivi zid bio preblizu. Plus nije sviran crveni protiv igraca BL ... Plus gol ko suza nije dosudjen Borcu.

Sudija jeste uticao na tok igre - ali nije tacno da Velez nije mogao radi sudije igrati. Mogli su - nisu znali i mogu samo sebe kriviti. A sudija jeste pokvario igru.

Borac po meni, nije nista posebno pokazao. Zelim im srecu u daljnjoj utrci za prvaka ali Bogami nemojte stagnirat na pauzi. Treba vam pojacanja.

Velez - treba boljeg stopera u zadnjoj liniji, jos jednog jakog centarfora i jednog jakog napadaca.

A Ibrakovic treba malo bolje disciplinovat Velezove igrace da svate da oni nemaju nikakvog prava da UOPSTE pricaju sa sudijom osim ako nemaju kapitensku traku - ni da mu "dobar dan" kazu. Nista. I Ibrakovic isto tako mora od svojih igraca zatraziti da ako su faulirani da ne trebaju klonut duhom samo zato sto im zuti ili crveni nije dosudjen protivniku - jer to je realnost s kojom se moraju nositi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 nov 2009, 19:34

Zasluzena pobjeda Borca mi plasljivi i oslabljeni za 2,3 ponajbolja igraca .

Jos jednom se dalo vidjeti kako nas sudije sistematski sakate kartonima. Mastovita taktika svaka im cast. U svojih 40ak godina nisam vidjeo ovo na fudbalskim terenima bas onako gospodski nas sakate.

3 od 5 zutih su presmijesno dosudjeni i to kljucnim igracima po istom kriteriju Borac je trebao dobiti crveni nakon start s ledja. S tim ne umanjujem Borcevu pobjedu ,nema Borac tu nista to nas sudije vec pripremaju za sledece utakmice.

Jednostavno ne smijemo zaigrati sa kompletnim timom.

Ja ne znam moze li po ovom pitanju itko ista uciniti u nasoj upravi ??????
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 09 nov 2009, 19:59

kimbo je napisao/la: Ja ne znam moze li po ovom pitanju itko ista uciniti u nasoj upravi ??????
moze - pare cine cuda..
nazalost Velez u evropi ili u vrhu BH fudbala krsi se sa trenutno izreziranim planovima..

zajebali smo ih proslu sezonu i mimo svi sansi opstali

zajebat cemo ih i ove godine, uz malo vise sposobnosti i srece.. 8-)
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.