FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 08 nov 2009, 17:48

:roll:

Odakle da počnem pitam se.
Opet ista priča, Šeha kriv i niko više za prvi gol. Da rezimiramo, VEZNI RED OSTAVIO ŠKORU SAMOG NA 20 METARA. Šeha kriv ? Nema beka ili štopera da izbije odbranjenu loptu, Šeha kriv ?
Realno je kriv 50% za gol. Veza i odbrana su krivi isto koliko i on.Jest nas sjebo al brate nie toliko ko što većina sere.
Dalje, Farić je tragičar utakmice, odnosno Amar koji ga je ubacio i pogriješio. Jedine dvije prilike njanja na utakmici, pored penala, su kreirane preko naše lijeve strane gdje je ovaj magarac ispadao samo tako. Dečko je mlad, sve to stoji, al nas je on uništio u ovom derbiju.
Kao što govorim cijelo vrijeme, Bešlija je kritičan. Veoma loše igra, gubi lopte, daje si preduge forove, upropaštava nam akcije. Stanića su uštopali a nije ni imao uporebljivih lopti. Ćulum borben i ništa više. Vrlo kratak fitilj. Svađa se na kraju umjesto da ganjamo rezultat. Selimović dobar. Bekrić najbolji u vezi. Očito je da lik kalkuliše i ponekad se trudi a nekad mu mrsko.
Mešanovića je Torlak pojeo za doručak. Malo upotrebljivih lopti.
Šimić je također bio loš, bez prodora. Loše ubacujemo loptu u šesnaesterac a imali smo bezbroj pokušaja. Njanje su imale par takvih situacija i zabili su nam gol.
Bajić i Mešić nisu loše odigrali al to nije bilo dovoljno.
Željo je stao oko 75 minute. Vidjelo se da smo zreli da primimo gol što se i desilo. Jesmo li se umorili ganjajući pitare na lošem terenu. Vjerovatno jesmo. Izmjene vrlo loše. Popović kao jocker. Plačem. Lik nas je još više usporio. Serdarević također.

Navijanje, hm.....do vodećeg gola, bili smo ravnopravni bez obzira na akustiku. Običaji ovih prostora su da, barem što se tiče derbija, jal fasuješ gol, navijanje stane. Komšinice su dominirale dok nismo izjednačili, onda su nestale sa mape. Naravno, čim smo primili drugi gol tu je bio kraj navijanja na Jugu.
Problem je masa derbi tzv. navijača koji jal ne znaju jal neće da nauče pjesme. Teško je voditi tribinu kao što je Jug bez OZVUČENJA. Likovi koji su trebali da pomažu, nisu se proslavili. Loša koordinacija. Sigurno bi bolje zvučali da nas je bilo 2 k al kako treba.
Jbg, to je problem Grbavice, nema Istoka da otjeramo kamene spavače. Nećeš da navijaš, mrš sa Juga.

Sve u svemu, ZASLUŽENA POBJEDA NJANJA. Pročitan način igre, uštopan napadač, loše izmjene i velika greška sa Farićem su nam presudili.

Idemo dalje, valjda ovaj poraz odstrani likove koji dolaze da jebu familije i seru umjesto da navijaju.

S druge strane, nama treba dobro lijevo krilo, napadač i play.

Edit: nije mi krivo što smo izgubli, krivo mi je što nas je dobila ,realno, veoma loša ekipa, što mnogo toga govori.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 nov 2009, 18:04

normalno da nije bilo nikakvih problema...nismo mi uopste u tom fazonu da bi nekoga napadali ili vrijedjali ako dodje korektno navijati za svoj klub,kao sto su mostarci juce dosli.

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 08 nov 2009, 18:24

Mozemo mi ljudi i bolje navijati, dokaz je proljetni derbi ove godine!!! sinoc smo ko na silu nekako navijali,bilo je momenata ali samo momenata :(
...nisu mogli da te ugase!!!

mister
Kontakt:

Post Postao/la mister » 08 nov 2009, 18:26

Ono sinoc je bilo jako loše navijanje po mom mišljenju-ispod svakog nivoa.Mi možemo,trebamo i moramo mnogo bolje to odraditi sa obzirom na broj navijaca i kapacitet koji posjeduju TM87 .Nismo nikako bili na nivou manijaka i samo zahvaljujuci tome pitari su došli do izražaja.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 nov 2009, 19:21

ja sam gledo sa sjevera tj skroz prema zapadu i mogu reci da su i jedni i drugi bili dosta losi jbg...manijke nisam cuo skoro nikako a i pitare dosta slabo a bio sam na sjeveru kad uzmes prednosti te tribine sve je bilo lose...derbi ko derbi nije zracio onim NECIM cim inace zraci ili sam ja vise ocekivo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 08 nov 2009, 19:49

hajte braćo,pridruzite se grupi THE MANIACS na FB-u

http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 3972270..1

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 08 nov 2009, 19:52

Ovdje je ocito tesko objasniti neke stvari ljudima koji misle da su Manijaci podbacili za derby. Nije tacno, stavite se vi u polozaj momaka koji su vodili navijanje i derite svoj glas da u red dovedete tribinu koja je 5 puta veca od onog dijela na sjeveru koji pripada Hordama. Pa ko je bio na utakmici vidio je da je Istok sa hordama 90 minuta sutio, takodje su mi neki prijatelji Horde koji su bili na derby-u sve ono sto je njihovo pohvalili ali su izrazili zaljenje sto je u pojedinim trenuticma dio sjevera sam navijao, a to smo svi vidjeli da je onaj dio lijevo prema nasim navijacima 90 minuta gromoglasno bodrio sarajevo a da je desni dio prema istoku imao ispada, sve u svemu njih nije tesko bilo dovesti u red jer ih je manje bilo. Naravno ne umanjujem efikasnost i izgled, jer je zaista lijepo na pojedine trenutke izgledalo, ali morate uzeti u obzir da smo MI NA JUGU POD OTVORENIM NEBOM, A DA JE SJEVER NADKRIVEN, i da je akusticnost 70 % na strani tribine koja je natkrive i uz to uzmite cinjenicu da je krov od lima... Pa ja odgovorno tvrdim da mi imamo krov iznad juga i da samo sektor c navija to bi bio pakao. Horde su svoj posao jucer odlicno uradile, sjever je to odradio kako treba izuzev onih projektila i baklji sto su letile medju nase ( gledaoce ) ne navijace nego gledaoce... I moram jos nesto reci derby navijaci upravo na ovakvim utakmica cuju po prvi put pjesme koje se pjevaju na svim ostalim tekmama, i to je jako tesko za 90 minuta utakmice ukomponovati i dovesti u red, dok je onaj dio tribine na sjeveru gdje su Horde 70 % momci koji su redovno na utakmicama na kosevu... Sve u svemu pravu sliku dat ce derby na proljece ako bog da kada cemo i mi i horde biti pod otvorenim nebom...
Zadnja izmjena: Pirke_TM87, dana/u 08 nov 2009, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.

carobni manijak
Kontakt:

Post Postao/la carobni manijak » 08 nov 2009, 19:54

nick je napisao/la:ja sam gledo sa sjevera tj skroz prema zapadu i mogu reci da su i jedni i drugi bili dosta losi jbg...manijke nisam cuo skoro nikako a i pitare dosta slabo a bio sam na sjeveru kad uzmes prednosti te tribine sve je bilo lose...derbi ko derbi nije zracio onim NECIM cim inace zraci ili sam ja vise ocekivo...
ovaj derbi je po svemu opravdao ocekivanja od posjete pa do igre koliko je teren dozvoljavao,mozda si ipak previse ocekivao :(
mister je napisao/la:Ono sinoc je bilo jako loše navijanje po mom mišljenju-ispod svakog nivoa.Mi možemo,trebamo i moramo mnogo bolje to odraditi sa obzirom na broj navijaca i kapacitet koji posjeduju TM87 .Nismo nikako bili na nivou manijaka i samo zahvaljujuci tome pitari su došli do izražaja.
potpis na tvoje i da se nadovezem ogranizacija dobili smo to udruzenje i od tad po meni smo i opali,prije smo svaku tekmu imali koreografije,pjesme na papirima koje su podijeljene na jugu i svak ih je znao... :(
pa svak ko kaze da nismo podbacili za derbi onda fkt nije realannisu ni horde Bog zna sta ali smo mi podbacili sinoc dramaticno...

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 08 nov 2009, 20:19

Ajde vidjecemo i to na Kosevu kad cemo biti na otvorenom svi haha ako onaj dio onoliki koliki nam date nadglasa pun jug neznam sta vise treba! Kaze neko HZ stale da navijaju kod 1-1 pa tek smo tad poludili hehe to nam dize samo moral!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 nov 2009, 20:51

anonimus je napisao/la:Ajde vidjecemo i to na Kosevu kad cemo biti na otvorenom svi haha ako onaj dio onoliki koliki nam date nadglasa pun jug neznam sta vise treba! Kaze neko HZ stale da navijaju kod 1-1 pa tek smo tad poludili hehe to nam dize samo moral!
onaj dio je zatvoren drug jesili ti ikad bio na grbavici? boze sacuvaj komentara pa jbt covjek podrigne minut odzvanja
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 08 nov 2009, 23:28

Pa ko je bio na utakmici vidio je da je Istok sa hordama 90 minuta sutio
Istok nije nasa navijacka tribina
MI NA JUGU POD OTVORENIM NEBOM, A DA JE SJEVER NADKRIVEN
Toliko smarate o krovu i kad treba i kad ne treba da je to nemoguce.U redu, krov jeste prednost ali ne tolika da svaki derbi kada budete nadglasani na to se vadite
Pa ja odgovorno tvrdim da mi imamo krov iznad juga i da samo sektor c navija to bi bio pakao
nijedan zvuk ne moze odjekivati ako ga uopste nema.Ja koliko znam nakon drugog gola niste ni navijali i sta tu ima odjekivati :?:
Horde su svoj posao jucer odlicno uradile
ipak si realan i sam priznajes to
sjever je to odradio kako treba izuzev onih projektila i baklji sto su letile medju nase ( gledaoce )
ne moze se vladati masom od 100 ljudi a kamoli od 2-3 hiljade ...to jeste za osudu ali uzmi u obzir da su ti isti "gledaoci" provocirali i gadjali alaima.Na provokaciju nisu trebali nasjedati jer je mogao stradati neduzan (dijete,zena,invalid,starac...) ali hajd ti to njemu objasni
I moram jos nesto reci derby navijaci upravo na ovakvim utakmica cuju po prvi put pjesme koje se pjevaju na svim ostalim tekmama, i to je jako tesko za 90 minuta utakmice ukomponovati i dovesti u red, dok je onaj dio tribine na sjeveru gdje su Horde 70 % momci koji su redovno na utakmicama na kosevu
hoces reci da kod nas nije bilo derbi navijaca :?: ma daaajj...jug ima oko 2500 stolica,nas dio sjevera prima u najmanju ruku 2,5 do 3 sektora plus uzmi u obzir da nije bilo na sjeveru stolica i da su na jednoj stepenici formirana nepuna 2 reda , dobijas otprilike slicnu brojku ,100-200 ljudi manje - vise
Sve u svemu pravu sliku dat ce derby na proljece ako bog da kada cemo i mi i horde biti pod otvorenim nebom...

zivi bili pa vidjeli 8-)

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 09 nov 2009, 00:08

Eh da pocnem.
IGOR PULJIC-Brat od preminulog vedrana puljica je manijak,maloprije smo se dopisivali i nisam mogo da vjerujem onome sto mi je rekao.

On i stari bili su na jugu i dok su horde zla pjevale njihovu pjesmu

Sjever pamti te Puljicu Vedrane!

Neka grupica pored Njeg i njegovog stadiona govorili

**** vam on vise mater.

Sta mislite kako su se osjecali njih dvojica pored te skupine mladica ?

Jug treba promjenu to je evidentno ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 nov 2009, 00:13

TheManiacs je napisao/la:Eh da pocnem.
IGOR PULJIC-Brat od preminulog vedrana puljica je manijak,maloprije smo se dopisivali i nisam mogo da vjerujem onome sto mi je rekao.

On i stari bili su na jugu i dok su horde zla pjevale njihovu pjesmu

Sjever pamti te Puljicu Vedrane!

Neka grupica pored Njeg i njegovog stadiona govorili

**** vam on vise mater.

Sta mislite kako su se osjecali njih dvojica pored te skupine mladica ?

Jug treba promjenu to je evidentno ;)
Ima svakakvih idiota i papaka danas, to je stvarno tuzno i bolesno ako je istina.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 09 nov 2009, 00:14

psovali su davno i Šehi sestru mrtvu...ima dosta seljačina koji ne zaslužuju status Navijača Želje
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 09 nov 2009, 00:16

nick je napisao/la:
anonimus je napisao/la:Ajde vidjecemo i to na Kosevu kad cemo biti na otvorenom svi haha ako onaj dio onoliki koliki nam date nadglasa pun jug neznam sta vise treba! Kaze neko HZ stale da navijaju kod 1-1 pa tek smo tad poludili hehe to nam dize samo moral!
onaj dio je zatvoren drug jesili ti ikad bio na grbavici? boze sacuvaj komentara pa jbt covjek podrigne minut odzvanja
Sta sad hocete da vam oslobodimo cijeli sjever? I na Kosevu vas nadglasamo i da nije natkriveno na grbavici da smo svi na istoku bili isto bi vam bilo!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 09 nov 2009, 00:34

Ton1 je napisao/la:
Pa ko je bio na utakmici vidio je da je Istok sa hordama 90 minuta sutio
Istok nije nasa navijacka tribina
MI NA JUGU POD OTVORENIM NEBOM, A DA JE SJEVER NADKRIVEN
Toliko smarate o krovu i kad treba i kad ne treba da je to nemoguce.U redu, krov jeste prednost ali ne tolika da svaki derbi kada budete nadglasani na to se vadite
Pa ja odgovorno tvrdim da mi imamo krov iznad juga i da samo sektor c navija to bi bio pakao
nijedan zvuk ne moze odjekivati ako ga uopste nema.Ja koliko znam nakon drugog gola niste ni navijali i sta tu ima odjekivati :?:
Horde su svoj posao jucer odlicno uradile
ipak si realan i sam priznajes to
sjever je to odradio kako treba izuzev onih projektila i baklji sto su letile medju nase ( gledaoce )
ne moze se vladati masom od 100 ljudi a kamoli od 2-3 hiljade ...to jeste za osudu ali uzmi u obzir da su ti isti "gledaoci" provocirali i gadjali alaima.Na provokaciju nisu trebali nasjedati jer je mogao stradati neduzan (dijete,zena,invalid,starac...) ali hajd ti to njemu objasni
I moram jos nesto reci derby navijaci upravo na ovakvim utakmica cuju po prvi put pjesme koje se pjevaju na svim ostalim tekmama, i to je jako tesko za 90 minuta utakmice ukomponovati i dovesti u red, dok je onaj dio tribine na sjeveru gdje su Horde 70 % momci koji su redovno na utakmicama na kosevu
hoces reci da kod nas nije bilo derbi navijaca :?: ma daaajj...jug ima oko 2500 stolica,nas dio sjevera prima u najmanju ruku 2,5 do 3 sektora plus uzmi u obzir da nije bilo na sjeveru stolica i da su na jednoj stepenici formirana nepuna 2 reda , dobijas otprilike slicnu brojku ,100-200 ljudi manje - vise
Sve u svemu pravu sliku dat ce derby na proljece ako bog da kada cemo i mi i horde biti pod otvorenim nebom...

zivi bili pa vidjeli 8-)
E posto vidim da si detaaljno proucio i procitao moj post, odgovorit cu ti kratko i jasno HORDE ZLA na svakom derbiju dobiju 2 000 karata sveukupno, pa ti skontaj da na onaj dio sjevera u vrh glave moze stati hiljadu dusa kada se svi zbijete jedan do drugog sto si sam opisao jer su stolice vec ranije poskidane.
Za krov nebi da ti ja objasnjavam nego bolje je da malo proucis sta ustvari predstavlja AKUSTICNOST pa se onda opet vrati ovdje i onda mi se javi da porazgovaramo o tom pitanju a dat cu ti konretan primjer ( UDARI PO OBICNOJ PLASTICNOJ PLOCI, I UDARI PO OTVORENOM BURETU DA SE TAKO IZRAZIM PA CES OSJETITI I JASNO CUTI RAZLIKU ) ali opet naglasavam to nije nikakav razlog, a jedini razlog je to sto te opet moram ispraviti je da juzna tribina prima 4000 sjedecih mjesta, te da je pored tih 4 000 bilo jos najmanje hiljadu do dvije, uzimajuci u obzir stepenice, te dio do istoka kao i do zapda te dio ispod tribine a dokaz za to je moja karta koja je rednog broja 3 085 a i sam znas da se karte posebno stampaju za svaku tribinu i svaka mora biti posebno numerisana.
I to je jedini razlog sto je jako tesko bilo momcima koji su vodili navijanje cijelu tribini posloziti, dok ste vi bili grupisani na jako malom prostoru i vasim vodjama nije bilo tesko posao odraditi na nacin na koji vec jesu. A na kosevu se unaprijed zna ko je glasniji i bolji to je i vama jasno pa zato znalacki koristite krov na grbavici i priliku da se duplo vise cujete da nadoknadite veliki minus sa vaseg " ups " ne vaseg nego gradskog stadiona KOSEVO ;)

I ovo sam napisao tek onako da bih ti odgovorio na podpitanja koja su namjenjena mene, a ne da bih se svadjao. Derby je zavrsen kako je zavrsen, pobjedili ste i vama svaka cast. Sve najbolje POZDRAV ;)

nilad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nilad_izvini » 09 nov 2009, 00:42

anonimus je napisao/la:
nick je napisao/la:
Sta sad hocete da vam oslobodimo cijeli sjever? I na Kosevu vas nadglasamo i da nije natkriveno na grbavici da smo svi na istoku bili isto bi vam bilo!
Čudno je kako 1,5 sezona promijeni percepciju. Vjerujem da si balavac, al ne mogu da vjerujem da si baš toliko balav da ideš na utakmice zadnjih 1,5 godinu.
HZ u ovom, dobrom, izdanju su 1,5 godinu, gore-dole. Prije toga ste se marisali po tribini, imali odvojeno navijanje na Sjeveru i Istoku Grbavice pa smo vam se smijali, ganjali se po vašoj sjevernoj tribini Hadisona i navijali odvojeno na Zapadu i Sjeveru, tukli se sa bivšim vođama itd, itd što se na Jugu nije dešavalo u takvom obimu, ni blizu.
Realno ste bili bolji i glasniji na zadnja dva derbija na Grbavici. U prošlosezonskoj utakmici smo bili baš kriza i ovoj sada koja se odigrala jer ste zabili prvi gol. Da niste, šutili bi kao što ste šutjeli kada ste fasovali gol u drugom poluvremenu.
Znam da si njanjo, da ste vi sami protiv svih, znam da si balavac al brate lupaš do bola i sjećanje ti je vrlo kratkog vijeka. Ko da si zlatna ribica. One su među "glupljim životinjama", naime, sjećanje im je cirka pola minute. Poslije toga, ćorak, sve zaborave ;)
Uživaj dok možeš :mrgreen: jer se mi vraćamo.

aakiica_sa
Kontakt:

Post Postao/la aakiica_sa » 09 nov 2009, 00:49

Neko rece nemoze se vladati masom od 4000 ljudi. Evo jedne mase od oko 5000 ljudi koja veoma dobro vlada. Moze od 0:50 pa nadalje...

TokiVoki

Post Postao/la TokiVoki » 09 nov 2009, 00:56

aakiica_sa je napisao/la:Neko rece nemoze se vladati masom od 4000 ljudi. Evo jedne mase od oko 5000 ljudi koja veoma dobro vlada. Moze od 0:50 pa nadalje...
I to samo jedan momak vodi navijanje, sto ti je rec' Bordo ARMIJA 8-)

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 nov 2009, 00:59

aakiica_sa je napisao/la:Neko rece nemoze se vladati masom od 4000 ljudi. Evo jedne mase od oko 5000 ljudi koja veoma dobro vlada. Moze od 0:50 pa nadalje...
Par pitanja ne želeći da umanjim dobro navijanje na tom klipu.

Gdje su ti ljudi na prvenstvenim utakmicama i ima li razlike u atmosferi na utakmicama u Europi i ligaškim ?
kakvo je navijanje bilo istoka i zapada ?
jel Sjever navijačka tribina ili ih ima još ?
koliko pravih tribina ima Grbavica a koliko Koševo ?
kapacitet Koševa i Grbavice
kad ste nas otpuhali na Koševu. Ja se ne sjećam, podsjeti me, molim te.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Kockoglavi, MrkiMedo i 58 gostiju.