FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 08 nov 2009, 01:55

Pastuh je napisao/la:Šta će mu, ionako im je među najboljima. Bayern je propao i ove i prošle sezone do bola. Nije bitna pozicija na tabeli koja boli bavarce, već igra kakvu je prokazuju posljednih kola. Kako da kažem a da ne povrijedim nekoga, "brukaju" se. Nije ih stid, a toliko uloženo u ekipu, te ja padam na njima. Eto kakva je Bundesliga, toliko loših rezultata a samo 6 bodova zaostaju, kakvi su onda oni dobri.
Jesi li se ikad zapitao sta znaci ujednacenost!? Bundesligu kad osvaja Bayern par sezona zaredom, onda skeptici kazu...lako im je tamo, kada nemaju konkurenata.
Sada kad Bayernu lose ide i liga je losa :shock: , jer im konkurenti nisu puno pobjegli :lol:

Upamti jedno, ova liga zivi od uzbudjenja i neizvjesnosti za razliku od ostalih top-liga. U tome je i draz Bundeslige.
Uporedis malo ostale lige i dominaciju pojedinih klubova doci ces do istog zakljucka ;)
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 nov 2009, 01:55

Pastuh je napisao/la:Šta će mu, ionako im je među najboljima. Bayern je propao i ove i prošle sezone do bola. Nije bitna pozicija na tabeli koja boli bavarce, već igra kakvu je prokazuju posljednih kola. Kako da kažem a da ne povrijedim nekoga, "brukaju" se. Nije ih stid, a toliko uloženo u ekipu, te ja padam na njima. Eto kakva je Bundesliga, toliko loših rezultata a samo 6 bodova zaostaju, kakvi su onda oni dobri.
Trebas uzeti u obzir da fakticki dva najbolja igraca osim Lahma su non stop povrijedzenih.
A to sto prvi ne bjezi puno od osmog na tabeli i nije bas odraz lose lige vec ujednacene ekipe.
Isti Stutgart koji je prosle godine do samog kraja bio blizu titule sad ni meda nemoze.
Spance hvale na sva usta a osim Barcelone i Reala i malo ko biva sevilje.nigdje normalnog kluba.
Jos ni ovi izvikani nemogu cestito da osiguraju plasman u dalje takmicenje LS prije samog kraja grupnog takmicenja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 nov 2009, 11:41

Neki ovdje ne razumiju poziciju Bundeslige.Ona je izuzetno jak mada to neki ne vide jer su zaslijepljeni FTV i BHT-om i prenosom EPL-a.Jer jedna Hertha, Stuttgart i Bayern koji igraju u Evropi i koji navodno je brukajuu uopšte nisu ni u vrhu Bundeslige.Hertha je zadnja na tabeli, a vjerovatno će proći grupu Eurolige.Stuttgart je u zoni ispadanja maltene, a pobjedom nad Unireom kući prolazi Ligu prvaka.Klubovi koji igraju dobro u Evropi Wolfsburg, HSV i Werder su i u vrhu.Bundesliga od svi liga ima najviše kvalitetnih ekipa.Da ne bi bilo zabune ne najkvalitenije, već najveći broj kvalitetnih ekipa.U Bundesligi se redovno za titulu bori 6 ekipa, a za Evropu čak 9-10 ekipa.U Italiji je titula skoro odlučena u prvim kolima.U Španiji se već zna da će prvak biti Barselona, a u Engleskoj sem velike četvorke ostala konkurencija je vrlo slaba.Pa rezultati ostalih engleski klubova u Evropi sve govore.Oni su često topovsko meso ostalim ekipa, a pokazatelj da od velikih liga 5 jedino ako se ne varam Englezi u Euroligi imaju dva prestavnika, a da jedna Engleski klub do 1/2 finala Eurolige (Cup Uefa) nije došao ima godina i godina.Znači neko ko detaljno ne prati Bundesligu ne može ni davati sud o njoj na osnovu rezultat Herthe , BAyerna ili Stuttgart u Evropi.Jata mladih talenata(prvaci Evrope u svim uzrastima) se sjatilo u Bundesligu.O tome niko ne govori.Bundesliga je liga budućnosti, a ove umjetne tvorevine stvorene na opranom haram novcu će kad tad propasti.Pa zar vam Liverpool nije najbolji primjer iako taj klub volim i za njega navija u Premier Ligi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 nov 2009, 11:48

FRANK RIBERY je napisao/la:Neki ovdje ne razumiju poziciju Bundeslige.Ona je izuzetno jak mada to neki ne vide jer su zaslijepljeni FTV i BHT-om i prenosom EPL-a.Jer jedna Hertha, Stuttgart i Bayern koji igraju u Evropi i koji navodno je brukajuu uopšte nisu ni u vrhu Bundeslige.Hertha je zadnja na tabeli, a vjerovatno će proći grupu Eurolige.Stuttgart je u zoni ispadanja maltene, a pobjedom nad Unireom kući prolazi Ligu prvaka.Klubovi koji igraju dobro u Evropi Wolfsburg, HSV i Werder su i u vrhu.Bundesliga od svi liga ima najviše kvalitetnih ekipa.Da ne bi bilo zabune ne najkvalitenije, već najveći broj kvalitetnih ekipa.U Bundesligi se redovno za titulu bori 6 ekipa, a za Evropu čak 9-10 ekipa.U Italiji je titula skoro odlučena u prvim kolima.U Španiji se već zna da će prvak biti Barselona, a u Engleskoj sem velike četvorke ostala konkurencija je vrlo slaba.Pa rezultati ostalih engleski klubova u Evropi sve govore.Oni su često topovsko meso ostalim ekipa, a pokazatelj da od velikih liga 5 jedino ako se ne varam Englezi u Euroligi imaju dva prestavnika, a da jedna Engleski klub do 1/2 finala Eurolige (Cup Uefa) nije došao ima godina i godina.Znači neko ko detaljno ne prati Bundesligu ne može ni davati sud o njoj na osnovu rezultat Herthe , BAyerna ili Stuttgart u Evropi.Jata mladih talenata(prvaci Evrope u svim uzrastima) se sjatilo u Bundesligu.O tome niko ne govori.Bundesliga je liga budućnosti, a ove umjetne tvorevine stvorene na opranom haram novcu će kad tad propasti.Pa zar vam Liverpool nije najbolji primjer iako taj klub volim i za njega navija u Premier Ligi.
Midlzbro je igrao finale sa Sevillom, tada ih je vodio Mclaren.........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 08 nov 2009, 11:51

supersonik je napisao/la:Samo 1:1, šta reci nego veliki klub u velikoj krizi, al nama to odgovara :mrgreen:
sta vama odgovara...to vi mislite da cete osvojit bundesligu :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 nov 2009, 12:08

neno#4 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Neki ovdje ne razumiju poziciju Bundeslige.Ona je izuzetno jak mada to neki ne vide jer su zaslijepljeni FTV i BHT-om i prenosom EPL-a.Jer jedna Hertha, Stuttgart i Bayern koji igraju u Evropi i koji navodno je brukajuu uopšte nisu ni u vrhu Bundeslige.Hertha je zadnja na tabeli, a vjerovatno će proći grupu Eurolige.Stuttgart je u zoni ispadanja maltene, a pobjedom nad Unireom kući prolazi Ligu prvaka.Klubovi koji igraju dobro u Evropi Wolfsburg, HSV i Werder su i u vrhu.Bundesliga od svi liga ima najviše kvalitetnih ekipa.Da ne bi bilo zabune ne najkvalitenije, već najveći broj kvalitetnih ekipa.U Bundesligi se redovno za titulu bori 6 ekipa, a za Evropu čak 9-10 ekipa.U Italiji je titula skoro odlučena u prvim kolima.U Španiji se već zna da će prvak biti Barselona, a u Engleskoj sem velike četvorke ostala konkurencija je vrlo slaba.Pa rezultati ostalih engleski klubova u Evropi sve govore.Oni su često topovsko meso ostalim ekipa, a pokazatelj da od velikih liga 5 jedino ako se ne varam Englezi u Euroligi imaju dva prestavnika, a da jedna Engleski klub do 1/2 finala Eurolige (Cup Uefa) nije došao ima godina i godina.Znači neko ko detaljno ne prati Bundesligu ne može ni davati sud o njoj na osnovu rezultat Herthe , BAyerna ili Stuttgart u Evropi.Jata mladih talenata(prvaci Evrope u svim uzrastima) se sjatilo u Bundesligu.O tome niko ne govori.Bundesliga je liga budućnosti, a ove umjetne tvorevine stvorene na opranom haram novcu će kad tad propasti.Pa zar vam Liverpool nije najbolji primjer iako taj klub volim i za njega navija u Premier Ligi.

Midlzbro je igrao finale sa Sevillom, tada ih je vodio Mclaren.........
Znam ja to , ali je već 3-4 godine prošlo od toga.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2009, 12:43

@ Frank Ribery

odlican post, i ja imam isto to misljenje. Bundeliga je zbog toga najgledanija liga na svijetu, sto se tice broja gledaoca, pa jedan drugoligas ima vise prodatih godisnjih karti nego jedan AC Milan, ili Inter. I ako su najskuplje karte od liga top 5 stadioni su uvijek ispunjeni do posljednjeg mjesta, zbog te drazi sto jedan Mainz npr. moze dobiti Bayerna usred Minhena, ili jedan Gladbach koji ima 8 bodova dobije HSV na njihovom terenu, i ako je HSV s lahkocom se prije rijesavao portivnika na domacem terenu (mslim na ovu sezonu). Razlog zbog kojih Vama Bundesliga djeluje slaba je ta sto ste navikli da imate cetiri tima koja se bore za titulu, odnosno u Spaniji dva i mislite da je Bundesliga slaba liga ako jedan Stuttgart koji je prosle godine borio za titulu ove godine bori za opstanak itd itd. Svako ima svoje ukuse, ali za mene Bundesliga ostaje najbolja liga na svijetu iz tog razloga, sto u njoj nema mafijasa da peru svoj novac, nema namjestanja prvenstva, Hoyzer je namjestio i zavrsio u zatvoru na par godina, liga gdje klubovi nemaju dugova, odnosno gdje ako predjes neku granicu odmah ti slijedi treca liga ili gasnje kluba - Schalke se spasio zahvaljujuci NRW-u (pokrajini u Njemackoj i Toenissu, koji ce dati svoj novac za sanaciju kluba) pa je izbjegao pad u trecu ligu. Ima jos dosta toga da se pise, ali za mene licno je uzivanje gledati Bundesligu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 nov 2009, 14:32

Uzrok Bayernovih velikih problema koji datiraju još iz 2002-2003 godine je gospon Uli Henes.Ja nikad nisam rekao da Uli ništa nije napravio.Svremana na vrijeme i on napravi nešto dobro.Svakih 10 loših napravi jedan dobar transfer, ali ako to gledamo na duže staze onda Bayern nema perspektivu.Mi moramo svatiti da Hamsik,Hernanes, Gourcuff , Silva ili igrači njihovog kalibra su dobri za vezu hajde da ih pokušamo dovesti pa i da ih pretplatimo znat ćemo šta dovodimo.Ne ,Uli daje puno više samo da bi **** Švabo igro u ekipi.Hajde da dovedemo nekog ekstra beka.Ne, Uli hoće Bosingwu kojeg Chelsi ne želi pustiti i kao da je on jedini bek na svijetu i onda dovodi na insistiranje trenera spravo smeća od bekova.Uli sa novcem kojim raspolaže ne pravi dobar posao.Lyon koji se ne može porediti sa Bayernom ni po reputaciji ni po novcu je ovo ljeto prodao Benzemu.Svi očekuju propast Lyona kad pljušte transferi ne možeš ih prebrojati.Razlika između Lyona i Bayerna što Lyon hoće da dovede provjerene igrače, a mi bi smo od smeća da pravimo zvjezde.Ljudi gledaju tekmu Man UTD i Porta i zaključe.Onaj Chissoko je uštopao najboljeg igrača svijeta, onaj Lopez je strašan napadač ogromnog potencijala hajmo ih pokušati dovesti.I gdje sad igra taj Lopez, Chissoko ?Igra u Lyonu i to mnogo bolje nego za vrijeme Benzeme.Poenta je da dovodiš ono što je provjereno.Zašto bi kupio domaće sarajevsko mljeko kad znam da je Meggle brenda.Jeste skuplje , ali je i bolje.Ne ,Uli bi se tovijo domaćim nekvalitetnim mlijekom , sirom i pršutom i šta sad imamo .Imamo gojazni BAyern koji na terenu izgleda kao sumo koji od sala ne može potrčati.Mi moramo postaviti jasne ciljeve.Recimo do 2012 ili 2113 moramo igrati bar finale LP-a i toga se držati.Ne ,samo je Bayern klub gdje manager može da napravi sto grešaka i da nikad ne kaže pa Bože ja sam kriv , ja sam grešku napravio.Treneri se mjenjau samo je Uli vječan i bezgriješan.Trenutno u Bayernu nema čovjek koji bi klub ponovo doveo na vrh evropskog nogometa.Nema sumnje da je Bayern finansijski jedan od najmoćnijih, a da li je novac ekvivalent igračkom kadru? Zaključite i sami nako 8. mjesta u ligi i skorog ispadanja iz LP-a .Ono što je sigurno.Bayern je privatni klub Ulija i njegovih pajdaša i mnogo bitnije je Uliju kolika će dividenda biti na kraju godine, a ne da li će Bayern prosječni klubovi tipa Bordo prašiti ko junfer kurvu nakon prvog seksa.
Bez plana i strategije, a mi plan nemamo jer dovodimao samo što je slobodno na tržištu, a ne šta nam treba i bez jasno iznešenih ciljeva BAyern će biti samo jedan od favorita Bundeslige, a u Evropi ćemo se trgati sa drugorazrenim klubovima za koricu hljeba.Neki se neće samnom složiti, ali 100 miliona pa i sami Lahm će reći da je ovo istina.

Ako će Ribery i Robben odlučivati utakmice sami onda smo otišli u tri PMaterine.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 08 nov 2009, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 nov 2009, 14:40

Kad se poredaju cinjenice i izvagaju svi faktori, naravno da je zakljucak da je Bundesliga jako dobra liga. U Englesku ligu uslo nekoliko bogatasa i promjenili odnose u toj ligi u narednim godinama. Prijatelji su mi tako objasnjavali kada je arapska grupacija preuzimala Man City da se to nece odraziti u tolikoj mjeri na ostale klubove. Kao tako je i Abramovich dosao na celo Chelsea-a, pa je Man Utd opet sampion, Liverpool i Arsenal su u vrhu itd. Ljudi jednostavno zaborave da u toj ligi mogu biti samo cetiri velike ekipe i ako se jedna progura sa strane, jedna mora otpasti. Sto se upravo dogadja Liverpoolu. Samo ako se nalaze medju te cetiri ekipe u Engleskoj i biljeze dobre nastupe u Ligi Prvaka moci ce opstati.
Engleska liga mi je bila draga kad su u njoj igrali Leeds, Coventry, Newcastle, a sada stalno neki od klubova sa ozbiljnijom historijom grca u dugovima.
U Spanskoj ligi se dogadjaju i strasnije stvari, tamo su samo dva kluba koja se bore za titulu i to je to. Zato svake sezone cekam El Clasico i to je otprilike sta se ima vidjeti, sto se tice neizvjesnosti!
#divovi

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 08 nov 2009, 14:44

amerosm je napisao/la:@ Frank Ribery

odlican post, i ja imam isto to misljenje. Bundeliga je zbog toga najgledanija liga na svijetu, sto se tice broja gledaoca, pa jedan drugoligas ima vise prodatih godisnjih karti nego jedan AC Milan, ili Inter. I ako su najskuplje karte od liga top 5 stadioni su uvijek ispunjeni do posljednjeg mjesta, zbog te drazi sto jedan Mainz npr. moze dobiti Bayerna usred Minhena, ili jedan Gladbach koji ima 8 bodova dobije HSV na njihovom terenu, i ako je HSV s lahkocom se prije rijesavao portivnika na domacem terenu (mslim na ovu sezonu). Razlog zbog kojih Vama Bundesliga djeluje slaba je ta sto ste navikli da imate cetiri tima koja se bore za titulu, odnosno u Spaniji dva i mislite da je Bundesliga slaba liga ako jedan Stuttgart koji je prosle godine borio za titulu ove godine bori za opstanak itd itd. Svako ima svoje ukuse, ali za mene Bundesliga ostaje najbolja liga na svijetu iz tog razloga, sto u njoj nema mafijasa da peru svoj novac, nema namjestanja prvenstva, Hoyzer je namjestio i zavrsio u zatvoru na par godina, liga gdje klubovi nemaju dugova, odnosno gdje ako predjes neku granicu odmah ti slijedi treca liga ili gasnje kluba - Schalke se spasio zahvaljujuci NRW-u (pokrajini u Njemackoj i Toenissu, koji ce dati svoj novac za sanaciju kluba) pa je izbjegao pad u trecu ligu. Ima jos dosta toga da se pise, ali za mene licno je uzivanje gledati Bundesligu.
e valjaj gluposti, vrati se ovdje samo na stranicu 301 teeme o bajernu i vidjet ces prosjek posjete na milanovom stadionu, a sto se tice bundes lige ma nema se tu sta pr9icati o njoj ona je cetvrta u evropi i ni pod razno ne moze naprijed.
U ime Gospodara...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 nov 2009, 14:50

LeBronJamesKing je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ Frank Ribery

e valjaj gluposti, vrati se ovdje samo na stranicu 301 teeme o bajernu i vidjet ces prosjek posjete na milanovom stadionu, a sto se tice bundes lige ma nema se tu sta pr9icati o njoj ona je cetvrta u evropi i ni pod razno ne moze naprijed.
To je tvoje mišljenje, a ne mišljenje stručnjaka.Ne može naprijed.Pa Bundesliga je na korak od toga da otme Italiji jednog predstavnika u Ligi prvaka.Prošle godine su Bundesligaši u međusobnom duelu pokazali Italijanima da su bolji od njih.Kraj priče.Ovdje se ne govori šta ti misliš jer tvoje mišljenje se ne pika ovdje se govori šta misle stručnjaci u Italiji, Njemačkoj ili općeniti u evropi.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 08 nov 2009, 15:25

labrone je u biti izgubljen on ustvari niti nezna na koga navija,,ahh da za kraljicu i njene princice hehe,,ajd malo ohladi james..
VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

djulio
Kontakt:

Post Postao/la djulio » 08 nov 2009, 15:40

na igru bayerna bi samo rekao......blago se slijepima nikad u zivotu nisam vidio ruzniji fudbal. zasto??? pa bayern kad organizuje napada dodaju se stoperi i golman ;)))))) JADNO. trener je potupuni promasaj ! lidera nema na terenu,van bomel neka ostavi kapitensku traku jer vodja se ne vidi na terenu.
ne bi rekao da je bayern los vise bi rekao da se vise bayerne nitko ne boji i zato dobivaj po p.....i

werder wolfsburg i tsg su svijetle tacke bundeslige

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 nov 2009, 23:48

Sta je ovo :shock: opet smo pali na drugu stranicu :oops: Pa zar se nema sta pisati o najboljem klubu na svijetu ;)
Evo vam kopirani interwiev sa Lahmom, oko kojeg se digla velika prasina zadnjih dana...

N: Da li vam je žao što ste produžili ugovor sa Bayernom, te niste prešli u Barcelonu?

PL: Sigurno ne žalim, jer sam uvjeren da se Bayern može vratit na stare staze slave. I zašto bi otišao, kada tu imam sve što želim, tu mi je dom, Bayern je moj klub, tu sam odrastao? Ali naravno sada su tu problemi koji se trebaju analizirati, kritizirati i naravno riješiti.

N: Prijeti vam ispadanje iz Lige Prvaka.

PL: Kada se Bayernova ekipa usporedi sa drugim velikim ekipama u Europi, jasno se može vidjeti da druge ekipe na 7-8 pozicija imaju igrače svjetske klase – Bayern to nema. Ako se želimo nadmetati sa Chelsijem, MUTD-om, Barcom onda Bayernu treba posebni koncept igre i strategije. To mora biti cilj našeg kluba.

N: Bayern je u proteklim godinama uložio jako puno novaca:

PL: Ja sam mišljenja da u prošlih par sezona nismo baš sretno pogodili sa transferima. Sigurno je jedan od uzroka tome što smo promijenili dosta trenera, a svaki trener je imao neku svoju viziju. Moramo imati na umu da klubovi poput Barce, MUTD-a imaju već unaprijed odabrani sistem igre – i prema tome sistemu se dovode igrači, ciljani igrači točno za taj sistem igre.

N: A Bayern?

PL: Mi smo npr. doveli Robbena, zato što je on jako dobar igrač. Ali ga mi nismo doveli zato što smo se odlučili da ćemo od sada pa nadalje igrati u sustavu 4-3-3. Toga kod nas nema, da se vodstvo kluba odluči na tu strategiju i da ju provodi u djelo.

N: Vama u Bayernu fali koncept igre i strategije, nešto po čemu će Bayern biti prepoznat?

PL: Da, jer točno tako to treba biti: Znači odlučimo se da ćemo u budućnosti igrati 4-3-3 i onda si postavim pitanje: Koja 3 igrača trebam dovesti za sredinu terena? Na krilima smo već super pokriveni sa Riberyem i Robbenom, te napadača za tu taktiku imamo sigurno, dapače imamo ih previše.

N: Gdje je onda problem?

PL: U vezi nam nedostaju igrači kojima obrana može uvijek dodati loptu. To ne mora biti neko ko će uvijek predribljati igrača kao Xavi ili Iniesta. Pogledajte Chelsea: Tamo igraju Lampard, Ballack – njihova kvaliteta nije da rješavaju situacije sa driblinzima, oni imaju druge kvalitete sa kojima rješavaju „probleme na terenu“, te su uvijek otkriveni da im se lopta može dodati. Uvjeren sam da je naš najveći problem srednji red. Cijelo vrijeme nam se predbacuje da se uvijek lopta vrača prema nazad….

N: Novi trener na inzistira posjedu lopte.

PL: Da, to je također važno, ali sada moramo početi igrati više prema naprijed. Ali: kome da se doda lopta? Tko je taj igrač koji će nešto pokrenuti, onaj koji uzme loptu, sagleda situaciju i napravi pravi potez prema naprijed? Sada nama to fali.

N: Tu izlazi na vidjelo da Bayernu fali taj kreativni igrač u sredini terena i to već jako dugo.

PL: I onda npr. kupimo Tymoschuka, koji je trebao igrati drugu 6-icu, ali onda dovedemo Robbena i igramo samo sa jednom 6-icom.

N: Po tome je dovođenje, skupog Tymoschuka bilo nepotrebno.

PL: Ili bolje rečeno on treba igrati na poziciji zadnjeg veznog, a ne desno u vezi.

N: Drugim riječima; stalno kruženje lopte između obrambenih igrača je u biti posljedica da se „ne može igrati prema naprijed“?

PL: Kao što sam rekao, posjed lopte je jako bitan. Barcelona također ima veliki posjed lopte, ali oni također imaju igrače koji kažu: Ok, sad idemo igrati prema naprijed. To je ono što nama fali. Kad pogledam naše posljednje utakmice jednostavno se pitam ko bi to kod nas trebao reći, pokrenuti? A sad smo pričali samo o jednoj poziciji. Za bundesligu je to možda i dovoljno, ali da bi se moglo konkurirati na Europskoj razini, moraš imati minimalno 8 igrača, koji igraju na svojim prirodnim pozicijama od početka karijere, imaju sigurnost i određenu kvalitetu. Tih 8 igrača ja kod nas ne vidim i za to nisu krivi igrači nego to što u proteklim godinama nismo imali viziju i plan kako ćemo igrati u budućnosti.

N: Bayern još od ozlijede Sagnola – 2007 ima problem sa tim drugim bekom uz vas.

PL: Da, sad je došao Braafheid, Oddo je bio posuđen, Jansen se kratko zadržao u klubu, bio je tu i Lell i Gorlitz se vratio iz KSC-a. No od onda nije došao igrač u klub kojem se dalo povjerenje ili da se dokazao već na Europskoj ili svjetskoj razini.

N: Vi sad trenutačno igrate na desnoj strani i to zato što ne postoji alternativa. Da li vi stvarno želite i ubuduće igrati na desnoj strani?

PL: Lijevo ili desno, dalo bi se o tome raspravljati – samo što je došlo vrijeme da se ljudi u klubu odluče koja je moja pozicija i di bi ja trebao igrati. Ja sam uvjeren da mogu igrati dobro i na jednoj i na drugoj strani i da posjedujem kvalitetu da ispunim očekivanja Bayerna. Kada igrač u 50 utakmica odigra koju lošu utakmicu to je normalna stvar, ne treba se odmah raspravljati da li je to prava pozicija za njega.

N: Što vi mislite, koji je razloga da je momčad tako čudno ili loše sastavljena? Da li je problem u skaut službi, da li je problem trener? Ili možda Bayernu fali jedan klasični športski direktor, jer je Uli Hoeness previše zaokupljen sa drugim stvarima i zbog toga više nema dovoljno vremena da se brine za ove stvari?

PL: Ponavljam: Klub mora jasno i glasno reći kada dolazi trener: Tako mi igramo. Kod Barcelone više nikom ne pada na pamet da se igra 4-4-2. Barca igra u formaciji 4-3-3 i to je jednostavno tako! A mi sada imamo puno igrača u ekipi koji nemaju svoju poziciju u taktici 4-3-3, koju bi htio igrati naš trener. Npr. Naši napadači. Imamo stvarno dobre napadače, ali u taktici 4-3-3, 2-3 uvijek sjede na klupi. Kada se ja odlučim da dovedem jednog Maria Gomeza onda to također znači; Ok, sada moramo igrati sa 2 napadača. I u pripremama smo uvijek igrali 4-4-2. I onda dođe Robben, super igrač, koji nama paše i koji najviše voli igrati u sustavu 4-3-3.

N: Znači Bayern mora već jedanput početi razvijati ekipu i određenu filozofiju?

PL: Tako je. Ne smiju se jednostavno dovoditi igrači samo iz razloga što su dobri igrači.

N: Ili zato što su zabili koji gol protiv Bayerna, to je inače omiljena strategija Bayerna.

PL: Tako je, još jedanput ću se vratit na Barcelonu. Oni su doveli Ibrahimovića ali su prodali Etooa iako su mogli imati oba dvojicu, ali su znali da će onda svaki puta jedan sjediti na klupi i da će doći do nezadovoljstva i razdora u klubu.

N: Sada je u klub došao novi športski direktor koji će zamijeniti Ulija Hoenessa na poziciji menađera dok će Uli preuzeti funkciju predsjednika kluba – kakav će utjecaj imati te promjene u klubu?

PL: Ja sam uvjeren u kvalitete Nerlingera i smatram da on zna što treba raditi. Mislim da je sada pravo vrijeme za to da se donese odluka o tome kako će klub funkcionirati u budućnosti te smatram da će biti dobro ako će Nerlinger izvršavati tu funkciju športskog direktora, ali je pitanje kako vodstvo kluba gleda na poziciju Nerlingera.

N: Već sada se vodstvo kluba mora odlučiti što i kako dalje jer Bayernu prijeti ispadanje iz LP-a. Trener je sada na velikim mukama i sve više njegova pozicija dolazi u pitanje. Sada kada ste naveli sve te probleme u strukturi kluba i kadra, da li je trener LvG uopće odgovoran za ovakvo stanje u klubu?

PL: Uvjeren sam da mi i sa ovim kadrom možemo igrati bolje. To igrači moraju imati na umu jer oni su također odgovorni za loše rezultate. LvG je znao što se upušta, iako mu transferi Gomeza i Tyma nisu bili po volji on je znao kakav kadar preuzima i sa kojim igračima će morati raditi. Njegovo eksperimentiranje samo je dokaz da i on sam još ne zna koja nam je najbolja taktika i kako bi trebali igrati. Ali meni se sviđa koliko pozornosti on daje taktici, on je jednostavno učitelj i takvog trenera još nisam imao. Mišljenja sam da mi sad imamo trenera koji bi mogao izgraditi ekipu o kakvoj ja pričam.

N: Da li to znači da LvG sa svojim načinom rada, uzrokuje to da neki igrači postanu nesigurni?

PL: On je sigurno drugačiji trener do onih koje smo dosad imali, puno se koncentrira na disciplinu, točnost i to je sigurno sada problem za neke igrače. Ali on sigurno nije neki tupavac koji traži nekakve nemoguće stvari od nas. Treba vremena i mislim da je on jako dobar trener. On je malo egoističan, ali također je čovjek sa dobrim srcem, iako to možda u javnosti ne dolazi do izražaja. Meni se on sviđa ali isto tako znam da njegov način rada mnogima ne odgovara.

N: Da li se igrači LvG-a boje?

PL: Nešto između, polovično ga respektiraju, polovično ga se boje. Također smatram da trener ne bi trebao sa svakim igraćom imati isti odnos nego bi se trebao prilagoditi, a sada to LvG tek ući. Sada recimo nakon svake utakmice radimo detaljnu analizu: Što smo napravili dobro, što nismo? Pa onda nekim igračima nije lako kada budu kritizirani pred svojim suigračima u ekipi: Zašto si dodao ovako, zašto si dodao onako, zašto si se na ovo odlučio, zašto ono itd.…Meni osobno to ne smeta.

N: Pa takve analize trebale bi vam biti poznate iz prošle sezone kada ste to radili sa Klinsmannom.

PL: Ne toga nije bilo, o tome se nije pričalo. Zato je sad takva promjena jako teška. Dosta igrača si možda misli: Radije ja sada sigurno dodam prema natrag nego da sutra ispred cijele ekipe moram slušati kako me trener kritizira. Ono što sada imamo totalno se razlikuje od onoga što smo imali prošlih sezona. Kad se mene npr. kritizira i kad vidim snimku da sam trebao prije ubaciti loptu ili ubaciti dužu loptu onda se moram složiti sa trenerom i reći da je upravu! Trener nam je i rekao da se to radi samo zato da bi se igrač i igra poboljšala i zar to nije ono što svi mi hoćemo?

N: Da li ste zabrinuti da će trener dobiti otkaz ako u subotu ne pobijedite Schalke?

PL: Jedno je sigurno, kao trener Bayerna moraš biti uspješan, to zna i trener. U Lp je sad jako gusto u kupu smo u ¼ finalu a u budnesligi će par slijedećih utakmica biti presudne o tome da il ćemo se brzo približiti vrhu ili nećemo. Ali unatoč lošim rezultatima ja smatram da smo mi na dobrom putu sa ovim trenerom. Ako ovu godinu usporedim sa prošlom, u meni postoji nada zato što vidim strategiju za budučnost, nešto se pokrenulo, ali unatoč tome rezultati moraju krenut na bolje.

N: Npr. da se unatoč tome što se forsira posjed lopte počne više okomito igrati?

PL: Da, moramo igrati ofenzivnije. Ono što se događa u napadačkom djelu je preslabo i premalo. Mi uvijek imamo dominaciju ali ono što fali je 4-5 sto postotnih šansi – to je ono što nam najviše fali.

N: Čovjek dobije dojam da ono što Bayernu treba je napokon neki rani gol, da se rano povede u utakmici.

PL: Tako je, u tom slučaju bi i gledatelji stali iza nas i sigurno bi nam bilo lakše jer bi se naš protivnik morao otvoriti.

N: Kada bi to sve izostalo, razvoj ekipe, rezultati, strpljenje sa trenerom, što bi to značilo za vašu budućnost?

PL: Jako dobro se osjećam u Bayernu, ovaj klub mi je prirastao srcu zato tako otvoreno govorim o svom klubu i ovoj situaciji. Mi želimo sa Bayernom biti uspješni na Europskoj razini i osvajati titule. Ali kad vidim da ne idemo u smjeru u kojem bi se trebalo onda jednostavno želim nešto pokušat promijeniti a ne prepustiti se propadanju. Nikad ne možete biti sigurni da li ćete osvojiti ligu prvaka, to je jako teško. Ali mora se vidjeti napredak!

Po danasnjim izvjestajima Lahm je rekorder u klupskoj historiji po velicini kazne koju je dobio. Spominje se neka 5-cifrena brojka.
Luca-Lepi, takodjer nije prosao nekaznjeno, zbog onoga sto je furnuo doma odmah nakon zamjene :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 09 nov 2009, 00:26

Svasta, kaznjavaju ljude zbog iskrenosti. Svaka mu je na mjestu. ;)

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 09 nov 2009, 00:28

Ja sam čuo da je kazna samo 50.000 eura. Sada koliko je tu istine, samo Bog zna.

Inače, kao što sam već ranije rekao, Bayern se sramoti posljedne dvije sezone. Glavni razlog je nesposobna uprava koja radi pojedinih medija pada u nevolje. Toliko su hvaljeni Gomez i Bastian, a ja njih ne vidim ni u Albaceteu.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 nov 2009, 12:14

Još jedna u nizu slabih utakmica.

Neide nam ove sezone nikako. Ovim napadačima trebaju galonke, nemogu loptu utjerat sa dva metra.

Dok nepoprave realizaciju, nećemo pobjeđivati.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 09 nov 2009, 12:43

ova godina je za vas propala ;) nemate šanse za osvajanje bundeslige
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 nov 2009, 13:50

Kazna je 25 ooo eurića.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 nov 2009, 14:51

Santiago_Bernabeuo je napisao/la:Bayernu bi najpametnije bilo...da kupe Salihovica,Ibisevica,Dzeku,Misimovica..harali bi deceniju citavu :mrgreen:4 Bosanca al tesko treba dati pare razbacali se kod Gomeza,Timsyk,Sose...
Trebao bi znati da su bili razgovori oko Salihovica ali ovaj ih je u samom startu kulturno odhebao.
Oko Misketa je bila polemika da je Bajern pogrijesio i da bi ovaj se trebao vratiti,ali kako Miske rece ja sam rodzen u Minhenu,tamo mi je novi stan,familija sve.Samo nije nesto plaho pricao o Bajernu i ko bi.Nakon ,,strucnjacke analize tih istih strucnjaka,,
Dzeko bi prosao gore nego Podolski i Gomez tojest zrtvovan zbog pripametne politike Bajerna.
Vedo ako nebi zabio gol u dva prva kola,nebi ga ni na klupu vise stavili.
Jedino Braco je tu mogao umociti,jer je imao srecu sto su na klupi Bajerna sjedili ,,normalni,, treneri.
Moje vidjenje je dok su u Bajernu kraljevi,princevi i aleva paprika crvena :lol: tu nece biti napretka.
Treba malo promjeniti meny to jest nova krv.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.