Adnan Zahirović

malta071
Kontakt:

Re: Adnan Zahirović

Post Postao/la malta071 » 07 feb 2013, 02:45

Sarajlijc@ je napisao/la:Pricajte vas dvojica sta hocete, ali Sesar je doktor za ovoga.
A sta je tek onda Svraka :?
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

BlazKraljevic
Kontakt:

Post Postao/la BlazKraljevic » 07 feb 2013, 04:05

Zahirovic je logican Generalov Naslednik, momak je napredovao u kontinuitetu, preko mladih reprezentacija do A tima. Mislim da bi bio bolji u sistemu sa 5 u sredini i jednim napadacem posto system sa 4 u sredini trazi od oba centralna znaju i povuci naprijed, organizovati napad. Rahimicu je bilo lakse, on je otme i doda na par metara Misimovicu, Pjanicu, Muratovicu...i vreba sledeci napad protivnika. Sve u svemu, sazem se da je ova pozicija jedna od kriticnijih u reprezentaciji ali takodje i mislim da je Zahirovic trenutno najbolje rjesenje. Ovoga glavonju sto je SEO (na rudu) necu ni da pominjem, a Besic bi mogao ozbiljno konkurisati. Mislim da vec nekoliko godina nisam vidio da je neko u BiH reprezentaciju odigrao tu ulogu bolje od Muhameda u SAD protiv Meksa.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 07 feb 2013, 09:16

Ja bih radije volio vidjeti Zolotica umjesto Zahirovica na toj poziciji. Zaha nimalo ne ulijeva sigurnost. Al mozda se popravi, jos je mlad.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 feb 2013, 10:01

Harrison je napisao/la:Ja bih radije volio vidjeti Zolotica umjesto Zahirovica na toj poziciji. Zaha nimalo ne ulijeva sigurnost. Al mozda se popravi, jos je mlad.
I ja bih također Zolu, al' je teško presuditi kojeg prije staviti u ekipu, to nek bude na selektoru. Jbg, još mu samo fali poziv. (vjerovatno nema mjesta, pored ovih, što bi @Devil rek'o, Yaya Tourea u vidu Sesara i Mascherana u vidu Svrake :mrgreen:) Uvijek sam govorio da će taj biti odličan igrač. Pratio sam ga u Premijer ligi i strašan je zadnji vezni, sad kako bi se snaš'o u A repci, to je druga priča...
Čelik Zenica 1945

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 07 feb 2013, 12:22

Jednu stvar neki očito ne primjećuju (ili ne žele), a to je da druga polusezona u ruskoj drugoj ligi počinje 11. marta, što znači da je Zahirović usred priprema, što dalje znači da je daleko od optimalne forme. Puno više treba da zabrinu loše igre nekih igrača koji su odigrali nekoliko kola u ovoj godini.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 feb 2013, 13:18

Meni samo iskreno smeta na ovom forumu sto se njemu kao defanzivnom veznom zamjeri to sto ne igra ofanzivno. To isto kad bi Spahica napadali sto ne daje golove glavom nakon kornera, a to nije njegov posao. Zasto Zaha ima Pjanica i Medunjanina? Njegovo i nije da igra, a Besica bi povlacilo naprijed i onda bi jos vece rupe ostajale. Uzmite primjer Arsenala, Arteta igra ulogu defanzivnog veznog, a ofanzivno je jaci, ali kad igra nazad nema ga uopste naprijed. On stoji tu i ceka napade, nema puno komplikovanja, dodaje igracima koji bi trebali praviti akcije. To je ono sto Bosanci ne razumiju, kod nas i golman nije dobar ako ne zna fintu uraditi i pimplati. Ako defanzivni vezni izgubi loptu to je ogroman problem, valjda to shvatate? Uz to kao sto Gollum rece liga mu nije ni pocela.
Celik!3,2,2.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 07 feb 2013, 13:32

Niko od Zahirovica ne ocekuje da zabija golove, ali ocekuje se da otima lopte, da dobija duele, da presjeca napade, da ne ispada i da precizno preda loptu prema suigracu. To je zadatak zadnjeg veznog.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 feb 2013, 15:57

Meni nije jasno kako to da od pet ili sest igraca koji su jucer odigrali dosta losu utakmicu opet se samo osipa po Adnanu i samo je njegova uloga u reprezentaciji kriticna..

Zar niko nije vidio da se Medunjanin citavu utakmicu skrivao od lopte a trcao je neuporedivo manje od Adnana..U defanzivi je skroz slabo pomagao a i u napadu se nije primjetio osim kod one situacije kada je iskosa s desne strane imao priliku zavrnuti loptu u sredinu a on je prebacio u gol aut..Pjanic je trebao djelovati vise po strani ali se odmah vidjelo da Hare ne moze igrati playa pa je Pjanic cesto dolazio po loptu..

Lulic je odigrao solidno u napadu,rekao bi i dobro jer nije imao podrsku po toj lijevoj strani ali se u odbrani gubio,par puta je kasnio na svog igraca i imao je dosta izgubljeni lopti,pogresni pasova..

Sta je mali Stevanovic uradio jucer ? Nista,ako se moze dizati u nebesa moze se spustiti i na zemlju,.Ni jedan dribrling na utakmici,masa izgubljeni duela,prodani lopti,za devedeset minuta mozda je dva puta probio po toj strani..

Dolazimo do Ibisevica,mnogi ce reci dao je gol,odradio je svoje,nije bitno to sto se za citavu utakmicu nije pet puta sastao s loptom,.Ne mogu se oteti utisku da u Stutgartu mnogo vise ucestvuje u igri,pridje u sredinu,odigra pas,.Jucer to nije radio,Dzeko nije dao gol ali je bio daleko korisniji igrac na terenu,.

I naravno,dolazimo do Zukanovica,protiv Alzira na onom "vodenom" terenu se nije primjetila njegova ocigledna mana,lik je kriminalno spor i par puta se primjetilo lose postavljanje u odbrani a uz to i jedna kriminalna greska iz koje na srecu nismo primili gol..

Sta je to Adnan toliko skrivio ? Imao je jednu ozbiljnu gresku iz koje na srecu nismo primili gol,.Od dvadeset pasova mozda najvise pet nije realizirao,.Presjekao je par puta loptu,za onaj Pjanicev slobodnjak je upravo on zasluzan jer je presjekao loptu na nekih trideset metara od gola a potom je napravljen faul nad njim..Momak ima dosta cudnu ulogu na terenu,masu puta se vraca na mjesto stopera odnosno popunjava prazninu koju Spaha ostavi kada on povuce loptu..Imao je par "pametnih" faulova s kojima je sprijecio potencijalnu kontru Slovenaca,.Da ne ispunjava ono sto Susic trazi od njega davno bi sjeo na klupu,ovako trenutno nemamo boljeg od njega a ono sto je meni najbitnije je to da mu Susic vjeruje,da je toliko los koliko ga predstavljate valjda bi i sam Pape uvidio da se nesto mora mijenjati,.Imamo najbolji start u kvalifikacijama ikad,primili smo dva gola u cetri utakmice a upravo Zaha je igrac koji uz stopere i sjajnog Begovica ima najvise defanzivni zadataka i kao takav ima i najvise zasluga za mali broj primljeni golova..Ono sto je njegova najveca vrlina je to sto momak zna sta "zna",koliko moze i sta smije da radi i pokusava..

Da rezimiramo,nemoj da se zavlacimo i mislimo da ce nasa igra postati "bajna" i da cemo igrati Spansku "tika taku" kada na mjestu Zahirovica bude igrao Svraka ili Sesar ili pak Vrancic koji nije standardan ni u svom klubu..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 feb 2013, 16:10

Zaha je zapikan od navijača, neću da govorim Sarajlija, ovih, onih, niti da govorim da neko nije navijač, a ja jesam.
Ono što mene zadovoljava je upravo ono što si ti naveo @chilly rz, a to je da : zna svoje mogućnosti, i nikada se neće upustiti u neki nesiguran pohod ka golu, povući loptu, daje većinom ziheraške lopte

E sada, neko govori da je on loš u obrani, pa samo njegovo prisustvo pozadi kada trči i kada se vraća, smanjuje prostor ofanzivcima protivničke ekipe za manevrisanje, i time se povećavaju mogućnosti za greške ofanzivaca.

Neko pominje također da je on ofanzivno sterilan, naravno, to svi vidimo, al ajmo da ga uporedimo sa Rahimićem, također je istina i to da se ne može sa njim porediti, ali upravo ono što je Rahimić radio dok je igrao do ozlijede u repki, upravo to sada radi Zahirović.

Tačno je, da je to na manjem nivou, jer je Rahimić rutiner, ali niti on nije učestvovao u napadima naše ekipe, i slao je lopte bekovima, i prvom do sebe, kao stari DMF, e sada, druga je stvar što se naša defanzivna linija osjeća sigurnije sa Rahimićem ispred sebe.

Ljudi traže modernog DMF - a kojega mi uz sve kapacitete koje iscrpimo, ne možemo naći niti među potencijalnim reprezentativcima, a ne među standardnim.

U dogledno vrijeme, ako Sesar zaigra za Elazig, i probije se tamo, mogao bi da igra važnu ulogu na toj poziciji, jer kao DMF, ima određenu tehniku, ali se treba nadograđivati atletski i trkački, a to nije niti malo jednostavno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 feb 2013, 16:12

Sarajlijc@ je napisao/la:Pricajte vas dvojica sta hocete, ali Sesar je doktor za ovoga.
Jel' debitovao za Gent ? Genk ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 feb 2013, 16:18

Kako mislis Gent :? Pomijesao si Sesara sa Zuaknovicem? :?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dentist
Kontakt:

Post Postao/la dentist » 07 feb 2013, 16:22

chily-rz je napisao/la:Meni nije jasno kako to da od pet ili sest igraca koji su jucer odigrali dosta losu utakmicu opet se samo osipa po Adnanu i samo je njegova uloga u reprezentaciji kriticna..

Zar niko nije vidio da se Medunjanin citavu utakmicu skrivao od lopte a trcao je neuporedivo manje od Adnana..U defanzivi je skroz slabo pomagao a i u napadu se nije primjetio osim kod one situacije kada je iskosa s desne strane imao priliku zavrnuti loptu u sredinu a on je prebacio u gol aut..Pjanic je trebao djelovati vise po strani ali se odmah vidjelo da Hare ne moze igrati playa pa je Pjanic cesto dolazio po loptu..

Lulic je odigrao solidno u napadu,rekao bi i dobro jer nije imao podrsku po toj lijevoj strani ali se u odbrani gubio,par puta je kasnio na svog igraca i imao je dosta izgubljeni lopti,pogresni pasova..

Sta je mali Stevanovic uradio jucer ? Nista,ako se moze dizati u nebesa moze se spustiti i na zemlju,.Ni jedan dribrling na utakmici,masa izgubljeni duela,prodani lopti,za devedeset minuta mozda je dva puta probio po toj strani..

Dolazimo do Ibisevica,mnogi ce reci dao je gol,odradio je svoje,nije bitno to sto se za citavu utakmicu nije pet puta sastao s loptom,.Ne mogu se oteti utisku da u Stutgartu mnogo vise ucestvuje u igri,pridje u sredinu,odigra pas,.Jucer to nije radio,Dzeko nije dao gol ali je bio daleko korisniji igrac na terenu,.

I naravno,dolazimo do Zukanovica,protiv Alzira na onom "vodenom" terenu se nije primjetila njegova ocigledna mana,lik je kriminalno spor i par puta se primjetilo lose postavljanje u odbrani a uz to i jedna kriminalna greska iz koje na srecu nismo primili gol..

Sta je to Adnan toliko skrivio ? Imao je jednu ozbiljnu gresku iz koje na srecu nismo primili gol,.Od dvadeset pasova mozda najvise pet nije realizirao,.Presjekao je par puta loptu,za onaj Pjanicev slobodnjak je upravo on zasluzan jer je presjekao loptu na nekih trideset metara od gola a potom je napravljen faul nad njim..Momak ima dosta cudnu ulogu na terenu,masu puta se vraca na mjesto stopera odnosno popunjava prazninu koju Spaha ostavi kada on povuce loptu..Imao je par "pametnih" faulova s kojima je sprijecio potencijalnu kontru Slovenaca,.Da ne ispunjava ono sto Susic trazi od njega davno bi sjeo na klupu,ovako trenutno nemamo boljeg od njega a ono sto je meni najbitnije je to da mu Susic vjeruje,da je toliko los koliko ga predstavljate valjda bi i sam Pape uvidio da se nesto mora mijenjati,.Imamo najbolji start u kvalifikacijama ikad,primili smo dva gola u cetri utakmice a upravo Zaha je igrac koji uz stopere i sjajnog Begovica ima najvise defanzivni zadataka i kao takav ima i najvise zasluga za mali broj primljeni golova..Ono sto je njegova najveca vrlina je to sto momak zna sta "zna",koliko moze i sta smije da radi i pokusava..

Da rezimiramo,nemoj da se zavlacimo i mislimo da ce nasa igra postati "bajna" i da cemo igrati Spansku "tika taku" kada na mjestu Zahirovica bude igrao Svraka ili Sesar ili pak Vrancic koji nije standardan ni u svom klubu..
Svaka cast na postu

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 07 feb 2013, 16:31

Jao majko moja Zairovica mrze svi jer je igrao u Celika, dokle glupost ide na ovom forumu, realno momak nije kalibar za reprezentacije, protiv Litvanije, Latvije i nekih egzoticnih reprezentacija ok, al protiv jacih ekkipa tesko, nemoj te on trci on presjeca, vise su od njega Pjanic i Stevanovic uzeli i presjekli lopti, decko je ok nemam nista protiv njega al brate da valjas ne bi igro u drugoj ruskoj

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 07 feb 2013, 16:37

Ja sam malo potencirao upitnost Zahinog kvaliteta i uloge na terenu, ali ne zelim reci NIPOSTO da bi ovi Sesar, Svraka, Vrancic ili Kolasinac bili bolji od njega. Nesto mi je bila zapala za oko ova pozicija DM, jer tu nemamo zvucno ime. Povuklo me to sto znam(o) da na svim pozicijama imamo extra zvucna imena Begovic, Spahic, Lulic, pa i Mujdza, Pjanic, Misimovic (kojeg nema), Ibisevic i Dzeko. Moze se fino to ukomponovati, ah da sjetio sam se, Salihovic bi mozda dobro rijesenje na toj poziciji.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 feb 2013, 16:40

Upravo tako @Harisson, ali Sušić neće igrati onako kako mi želimo, a to je rokada Mujdža LB, Vranješ RB, Salihović DMF, e to je problem.
Veliko je pitanje kako bi to funkcioniralo na terenu, i otkud mi znamo da se takvo što nije probalo na treningu pa vidjelo da ne ide, nisu samo naše glave pametne, proširimo vidike.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 07 feb 2013, 17:29

Zahirovic je odigrao najbolju utakmicu,od svih u kojima sam ga ja gledao,jucer protiv Slovenije.Ali ni to nije dovoljno da bude kalibar reprezentacije,jer npr jedan Salihovic pretrci dosta vise,dosta je borbeniji,dosta vise moze trcati,dosta je brzi,tehnicki potkovaniji,bolji sut ima(mada Zahirovicev jos nisam vidio svojim ocima),ali eto Sejo ima bolji sut od 99% igraca,pa vjerovatno u tu grupu spada i Zahirovic,dalje,covjek ne moze biti kalibar reprezentacije,Nalchik se bori za opstanak u drugoj ligi,a za njega nema mjesta u prvom timu,a ima u reprezentaciji ciji joj navijaci tepaju da je medju 10 u Europi(sto je cista glupost) medju 15 ok,ali medju 10,pih..
Uglavnom,Pape svoj posao obavlja po nekom planiranom sablonu,nekada imam dojam da poziva odredjene igrace zato sto i ne zna druge(koliki je poznavaoc fudbala je pokazao u onoj famoznoj emisiji na tvsa kada je nabrojao Dzeku Misimovica i Pjanica kao jedine igrace koje poznaje).Ali sta cemo,ako nemamo para za nekog iskusnog lisca tipa Trapatoni,neka nam Susica,on ce nas vjerovatno sa ovom super generacijom odvesti na Svjetsko ispast' cemo u grupi,i ja cu biti zadovoljan,kao i ostatak drzave,ali nasa reprezentacija ima kapacitet za dosta vise,no to nikada necemo shvatiti dok god budu Baka,Muzurovic ili Pape selektori,pa kada izgubimo od slabije reprezentacije,to pripisujemo mentalitetu nasem,po toj logici su Turci trebali razbiti Hrvate,pa ih Hrvati rastavise na proste faktore u barazu,da ima neko da kaze nasim momcima koliko smo mi bolji od Grcke,razbili bi mi njih u Zenici,ali dzaba,kada smo zadovoljni sa cinjenicom da nam defanzivnog veznog igra nestandardni clan ispodprosjecne ekipe druge ruske lige,kada smo zadovoljni sa bodom u Albaniji,kada imamo selektora koji jos uvijek ne moze nabrojati vise od 30 igraca koji bi mogli ili igraju za BiH,neka,bit' ce dobar i bod protiv Grcke u Zenici,ili poraz uz dobru igru.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 07 feb 2013, 17:34

zizu1991 je napisao/la:Upravo tako @Harisson, ali Sušić neće igrati onako kako mi želimo, a to je rokada Mujdža LB, Vranješ RB, Salihović DMF, e to je problem.
Veliko je pitanje kako bi to funkcioniralo na terenu, i otkud mi znamo da se takvo što nije probalo na treningu pa vidjelo da ne ide, nisu samo naše glave pametne, proširimo vidike.
Cemu ta rokada,zar ne moze ovako..

Mujdza-Vranjes-Spaha-Zukanovic

Salihovic

Steva-Pjanke-Lulic
Dzeko-Vedo

?

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 07 feb 2013, 17:43

Metanor je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Upravo tako @Harisson, ali Sušić neće igrati onako kako mi želimo, a to je rokada Mujdža LB, Vranješ RB, Salihović DMF, e to je problem.

Salihovic

Steva-Pjanke-Lulic
Dzeko-Vedo

?
Tako da igramo Grci bi nas ubili najjacim njihovim oruzjeem kontrama........... Totalno preofanzivno........... Mi moramo igrati sa 2 zadnja vezna.............. I zato Generala vratiti jer je bolji i od doticnog cije ime nosi tema a i od Medexa........... A ako ne moze Salihaga neka Muamer el-Maestro Svraka igra jer je zasluzio....... Ipak 2 gola na 5 nastupa i to je svaki put usao i to predkraj, koja klasa.........
A i Zukan je ultra spor igrac i on mora igrati u prvih 11 al' samo na stoperu jer tu nekako kompenzuje svoju sporocu.........
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

brcak108
Kontakt:

Post Postao/la brcak108 » 07 feb 2013, 17:58

Hypnose je napisao/la:
Metanor je napisao/la:

Salihovic

Steva-Pjanke-Lulic
Dzeko-Vedo

?
Tako da igramo Grci bi nas ubili najjacim njihovim oruzjeem kontrama........... Totalno preofanzivno........... Mi moramo igrati sa 2 zadnja vezna.............. I zato Generala vratiti jer je bolji i od doticnog cije ime nosi tema a i od Medexa........... A ako ne moze Salihaga neka Muamer el-Maestro Svraka igra jer je zasluzio....... Ipak 2 gola na 5 nastupa i to je svaki put usao i to predkraj, koja klasa.........
A i Zukan je ultra spor igrac i on mora igrati u prvih 11 al' samo na stoperu jer tu nekako kompenzuje svoju sporocu.........
mislim da si upravu, bez dva zadnja vezna ce biti tesko, mislim da je pape jednim prilikom i sam rekao da samo dvije utakmice nece igrati sa dva napadaca, a mislim da su to utakmice protiv grcke, mislim da ce vedo ispasti, tako da cemo dobiti jos jednog na sredini, tj drugog zadjeg veznog, i da ce on ici oprezno u utakmicu, i pokusati nesto napravit s jednim napadacem, a ako ne onda ce i vedo dobiti prliku u napadu, po mom misljenju sastav ce ovako izgledati

begovic
mujdza vranjes spaha salihovic
zaha medo(rahimic)
steva pjenic lulic
dzeko
BUDI PONOSAN

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 07 feb 2013, 18:00

Hypnose je napisao/la:
Metanor je napisao/la:

Salihovic

Steva-Pjanke-Lulic
Dzeko-Vedo

?

Ma Pjanketa na centralnog veznog i ovako,stisnuli bi ih toliko uz kretnje bekova da bi loptu jedva u aut izbacili,ili npr sa samim Dzekom u napadu,a staviti jos nekoga na defanzivnog veznog(Besic). I onda igrati kao Inter 2010. uz dobra kretanja bekova i krila naprijed nazad pa da ona dvojica koja igraju defanzivne vezne u ovom slucaju Salihovic i Besic pokrivaju izlete jednog odnosno drugog beka,tako bi bili dobri ofanzivno i bilo bi nemoguce istrcati kontru protiv tako poslozenog sastava,ako se kontre naravno hoce izbjeci,ali ja se ne bojim toliko Grcke kontre koliko njihove odbrane i cvrstine,a ofanzivno skoka,u drugim stvarima nam tesko mogu parirati,a dobar su Slovenci protivnik bili zato sto sam vidio par slicnosti sa Grcima,samo sto Grci imaju dosta bolje stopere i nisu naivni kao Slovenci,ali dosta toga je slicno,od postavke pa do same igre,tehnicke potkovanosti itd.Ali mislim da nam Grci kada smo ovako dobri ne bi trebali predstavljati problem,makar ne u Zenici..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.