RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Sutra sa Olimpicom
Monday, 04 February 2013 12:04
There are no translations available.
Na stadionu FK Bjelopoljac u Potocima , „Rođeni“ će odigrati sutra novu pripremnu utakmicu. Protivnik je sarajevski premierligaš Olimpic. Utakmica počinje u 14.00 sati.
Zanimljivo u posljednje dvije godine Velež i Olimpic tradicionalno odigraju jednu utakmicu u svakom pripremnom periodu.
Monday, 04 February 2013 12:04
There are no translations available.
Na stadionu FK Bjelopoljac u Potocima , „Rođeni“ će odigrati sutra novu pripremnu utakmicu. Protivnik je sarajevski premierligaš Olimpic. Utakmica počinje u 14.00 sati.
Zanimljivo u posljednje dvije godine Velež i Olimpic tradicionalno odigraju jednu utakmicu u svakom pripremnom periodu.
Tana uzme za prelazni rok ko oba brata Mamić, milione lomihpolovina je napisao/la:Do kad vise? Kakvo uigravanje ljudi moji. Vi sto to govorite da nije bitno vi ste Tanini prijatelji placenici koji kumujete rusenju Veleza. Fuj. Odlazi vise Tanovicu. Vidis majstore da nema s tobom hajra. Ovo ti je treci mandat. Svaki put smo dotakli dno sa tobom..

Haj kanite se šupljih priča nije da nešto volim dotičnog gospodina,
ali kad vidiš u kakvoj rupi od grada ovaj naš klub obitava, vrhunski
je uspjeh uopšte biti u ligi.
-
- Kontakt:
Grad Mostar, ili barem njegova lijeva obala ima 3 kategorije kadrova: lose, slabo i prosjecno.
Ova uprava je prosjecna i radi prosjecan posao (sto je maksimalno sto Mostar moze pruziti) jer u gradu ima malo sposobnih ljudi da se nahrane, a ne da naprave klub. A ovi na forumima sto im je zadatak da pljuju (H/2 i ostali) su u kategoriji "lose" ili "slabo" ali bi zeljeli bi da smijene one "prosjecne" kako bili nebi li neko njihov sjeo na tron i gurnu Velez koji stepen nize.
A sve to traje vec jedan dugi niz godina. Treba biti fer i reci, mozda ova uprava nije bolja od "prosjecne" ili daleko od "odlicnog" - i to jeste tako - ali s obzirom sa kakvim (ne)ljudima su okruzeni i ko ih sve uzima u usta, dobro je pa su normalni ikako i da rade ikako - i ja im za to skidam kapu. Pa eno sta se pricalo o Rahimicu kad je preuzeo tim - prvo su ga izhrakali pa je covjek tek onda obavio prvi trening. Fuj!
Dodje mi da povratim kad procitam ove jedne te iste bljuvotine malih ljudi koji preko interneta hakaju a ovamo ni jedan nema muda ni morala da ode u klub da im kaze u lice sta misli ili da porazgovara i kaze sta mu smeta. Mostar je nekad bio grad gradjana koji su imali standard i nivo, a sada je grad pichhaka koji su sebi umislili da su gradjani pa su zaboravili i osnovna pravila ljudskosti i ponasanja i kad nekoga volis i kad nevolis.
I zato mi i nemozemo naprijed. Svima je u cilju "zajhebat onog drugog" a nikom nije u cilju napraviti Velez boljim i jacim. Svima je u cilju prozvakat nekoga a niko ne razmislja kako uciniti situaciju boljom. Svi samo pljuju a nigdje ideja niti akcija za daljnji razvoj.
Ova uprava je prosjecna i radi prosjecan posao (sto je maksimalno sto Mostar moze pruziti) jer u gradu ima malo sposobnih ljudi da se nahrane, a ne da naprave klub. A ovi na forumima sto im je zadatak da pljuju (H/2 i ostali) su u kategoriji "lose" ili "slabo" ali bi zeljeli bi da smijene one "prosjecne" kako bili nebi li neko njihov sjeo na tron i gurnu Velez koji stepen nize.
A sve to traje vec jedan dugi niz godina. Treba biti fer i reci, mozda ova uprava nije bolja od "prosjecne" ili daleko od "odlicnog" - i to jeste tako - ali s obzirom sa kakvim (ne)ljudima su okruzeni i ko ih sve uzima u usta, dobro je pa su normalni ikako i da rade ikako - i ja im za to skidam kapu. Pa eno sta se pricalo o Rahimicu kad je preuzeo tim - prvo su ga izhrakali pa je covjek tek onda obavio prvi trening. Fuj!
Dodje mi da povratim kad procitam ove jedne te iste bljuvotine malih ljudi koji preko interneta hakaju a ovamo ni jedan nema muda ni morala da ode u klub da im kaze u lice sta misli ili da porazgovara i kaze sta mu smeta. Mostar je nekad bio grad gradjana koji su imali standard i nivo, a sada je grad pichhaka koji su sebi umislili da su gradjani pa su zaboravili i osnovna pravila ljudskosti i ponasanja i kad nekoga volis i kad nevolis.
I zato mi i nemozemo naprijed. Svima je u cilju "zajhebat onog drugog" a nikom nije u cilju napraviti Velez boljim i jacim. Svima je u cilju prozvakat nekoga a niko ne razmislja kako uciniti situaciju boljom. Svi samo pljuju a nigdje ideja niti akcija za daljnji razvoj.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
covjek vam je sve rekao
odavno velez ozbiljniji igracki kadar nije imao i odavno srcanijeg i boljeg trenera ......ali ne sumnjam ja da ce ga uspjet otjerati ....
O Mostaracvelezovac spasioce nas. Slobodni smo. Sto bi Hugolina rekla? Izvini majstore, ja ne pljujem, ja samo govorim de fakto kako jeste. Na pocetku sezone sam pisao o ovoj situaciji. Mozes slobodno pogledat. A ti si vise providan dragi Ajanicu. Izadji malo iz Taninog pakasa. Kao sve ti neka prica otkad ste provaljeni :" Nije Tana nesto, al nemamo bolje." Ofirno do bola. Vidite li na sta ste Velez doveli? Dno dna... Svako selo u BiH nas je dobilo. Sad ces ti reci kako je sve ok, kako Velez ni s jednom upravom nije otisao vani na pripreme u ciju stabilizacije. Pa dobro u pravu si. Postat cemo stabilan drugoligas. I da na tim pripremama vani Velez je dobio najveci samar. I u Francuskoj i Turskoj su istjerani!!!
Taman ćeš i njega samog ubijediti da je Ajanić.
Bola, ne budi uporan. Nije to onaj na koga misliš. Ima drugačije razmišljanje i staloženiji je od nas ovdje i to je to a sad da mu se nabija nešto na nos zbog toga, ne treba. Čovjek voli klub i svaki dan se nada da će krenuti na bolje, gleda da i sam pomogne koliko može a bilo šta što se desi u klubu nije do njega. Traži samo da im se da prilika a ne diže ih u zvijezde. Ovo je sto posto istina.
Ostalo je malo takvih, onih koji ne gledaju ni najmanju svoju korist od Veleža već ga vole srcem svim. Evo ovdje na forumu vidim dosta nečijih '' pijuna'' kako pišu kako im neko drugi kaže te zato MostarcaVelezovca više poštujem i njegove postove cijenim ma kakvi god bili nego '' igrača'' koji za siću dižu pojedine garniture u nebesa.
Bola, ne budi uporan. Nije to onaj na koga misliš. Ima drugačije razmišljanje i staloženiji je od nas ovdje i to je to a sad da mu se nabija nešto na nos zbog toga, ne treba. Čovjek voli klub i svaki dan se nada da će krenuti na bolje, gleda da i sam pomogne koliko može a bilo šta što se desi u klubu nije do njega. Traži samo da im se da prilika a ne diže ih u zvijezde. Ovo je sto posto istina.
Ostalo je malo takvih, onih koji ne gledaju ni najmanju svoju korist od Veleža već ga vole srcem svim. Evo ovdje na forumu vidim dosta nečijih '' pijuna'' kako pišu kako im neko drugi kaže te zato MostarcaVelezovca više poštujem i njegove postove cijenim ma kakvi god bili nego '' igrača'' koji za siću dižu pojedine garniture u nebesa.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
nazalost sve moguce garniture su bile u upravi pa nijedna nista nije uspjela! sjecam se da sam licno dok je bio dzubur mislio da je to to, da sljede vece i bolje stvari za velez! prosetasmo se onda federalnom, napravi se centralna tribina,solidna ekipa! prva polusezona u PL zavrsili u samom vrhu u borbi za titulu i onda bi sta bi, totalni raspad sistema! dodje nova garnitura, novi igraci,hadzidzulbic osmanagic, dzafic,majkic,zaim, mrkva, colic,as.sklajic! mocna ekipa, sve dobro izgleda, prva polusezona opet u samom vrhu u borbi za titulu! druga polusezona opet raspad sistema i doticanje jos veceg dna nego poslje dzubura, niko nije htjeo u upravu a kamoli da uprava valja i dobro radi, i tako uvjek! nestojim ni tanu ni kajtaza ni avdu ni dzubura ni zuhrica ni petog ni desetog ali iza jedne svari stojim, bolje stabilno bez eksesa i ulaganja para koji nema nego totalni raspadi sistema od koji se jedva izbavi! ako ce se tjerat ova garnitura ljudi iz kluba onda treba bit spremna nova da preuzme odma sljedeceg dana kad ovi napuste svoje pozicije! ako nije nova, vazno je rec i bolja, garnitura spremna da zasuce rukave onda i nema smisla da se sadasnja mjenja i da opet sam velez najvise pati jer nema ko preuzet! ja sam svakako za promjene, ali promjene na bolje a ne samo promjene radi promjena koje nista bolje nece donjet i koje ce u najbolju ruku ucinit da je stanje isto kao i danas! na kraju krajeva kad malo dublje proviris u danasnje stanje u klubu puno stvari nije toliko lose, rezultatski svakako jest ali ima i drugi jednako vazni stvari! naprimjer plate u igraca redovne, ukupni dug kluba najmanji u PL(poslje sirokog koji ga nikako nema)! dok drugi imaju visemilionske dugove igracima, poreznoj upravi itd itd u velezu je to svedeno na minimalac, neki 100 000 maraka! imamo koliko toliko solidan stadion za BH uslove i evo jos se radi na njemu a da se u isto vrijeme nista vise nezaduzuje! nije sve toliko crno kosto bi se htjelo predstavit, jer barem za mene i ovo ostalo su vrlo vazne stvari za jedan klub a ne samo ono sto se uradi na terenu! ako ojacas sve ostale stvari u klubu onda ce i ono zadnje glavno vremenom doc a to je normalno da se okiti nekim titulama!Goodison je napisao/la:Taman ćeš i njega samog ubijediti da je Ajanić.
mozda sam malo umorio duzim postom ali eto to je moj pogled na citavu situaciju u klubu i mene samo velez interesuje a ne pojedinci u i oko njega! ako ima neko boje i sposobniji od tane i njegove garnitura ja cu njega svakako prvi podrzat ali do tad je glupo pricat o smjeni uprave ako vec nemamo bolje rijesenje da ponudimo i da su ti ljudi koji se predlazu spremni da odma preuzmu ako treba!
mikki21 je napisao/la:nazalost sve moguce garniture su bile u upravi pa nijedna nista nije uspjela! sjecam se da sam licno dok je bio dzubur mislio da je to to, da sljede vece i bolje stvari za velez! prosetasmo se onda federalnom, napravi se centralna tribina,solidna ekipa! prva polusezona u PL zavrsili u samom vrhu u borbi za titulu i onda bi sta bi, totalni raspad sistema! dodje nova garnitura, novi igraci,hadzidzulbic osmanagic, dzafic,majkic,zaim, mrkva, colic,as.sklajic! mocna ekipa, sve dobro izgleda, prva polusezona opet u samom vrhu u borbi za titulu! druga polusezona opet raspad sistema i doticanje jos veceg dna nego poslje dzubura, niko nije htjeo u upravu a kamoli da uprava valja i dobro radi, i tako uvjek! nestojim ni tanu ni kajtaza ni avdu ni dzubura ni zuhrica ni petog ni desetog ali iza jedne svari stojim, bolje stabilno bez eksesa i ulaganja para koji nema nego totalni raspadi sistema od koji se jedva izbavi! ako ce se tjerat ova garnitura ljudi iz kluba onda treba bit spremna nova da preuzme odma sljedeceg dana kad ovi napuste svoje pozicije! ako nije nova, vazno je rec i bolja, garnitura spremna da zasuce rukave onda i nema smisla da se sadasnja mjenja i da opet sam velez najvise pati jer nema ko preuzet! ja sam svakako za promjene, ali promjene na bolje a ne samo promjene radi promjena koje nista bolje nece donjet i koje ce u najbolju ruku ucinit da je stanje isto kao i danas! na kraju krajeva kad malo dublje proviris u danasnje stanje u klubu puno stvari nije toliko lose, rezultatski svakako jest ali ima i drugi jednako vazni stvari! naprimjer plate u igraca redovne, ukupni dug kluba najmanji u PL(poslje sirokog koji ga nikako nema)! dok drugi imaju visemilionske dugove igracima, poreznoj upravi itd itd u velezu je to svedeno na minimalac, neki 100 000 maraka! imamo koliko toliko solidan stadion za BH uslove i evo jos se radi na njemu a da se u isto vrijeme nista vise nezaduzuje! nije sve toliko crno kosto bi se htjelo predstavit, jer barem za mene i ovo ostalo su vrlo vazne stvari za jedan klub a ne samo ono sto se uradi na terenu! ako ojacas sve ostale stvari u klubu onda ce i ono zadnje glavno vremenom doc a to je normalno da se okiti nekim titulama!Goodison je napisao/la:Taman ćeš i njega samog ubijediti da je Ajanić.
mozda sam malo umorio duzim postom ali eto to je moj pogled na citavu situaciju u klubu i mene samo velez interesuje a ne pojedinci u i oko njega! ako ima neko boje i sposobniji od tane i njegove garnitura ja cu njega svakako prvi podrzat ali do tad je glupo pricat o smjeni uprave ako vec nemamo bolje rijesenje da ponudimo i da su ti ljudi koji se predlazu spremni da odma preuzmu ako treba!

zna li se kako igramo,ima li iko ikakvu dojavu
,nadam se dobrom rezultatu 

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Steta rodjeni za poraz jbg, puno srece u nastavku utakmica i naravno u PL.., pozdrav iz Šehera...

.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Nije zar da smo opet izgubili, j e b o t eDevilS je napisao/la:Steta rodjeni za poraz jbg, puno srece u nastavku utakmica i naravno u PL.., pozdrav iz Šehera...![]()

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
rodjak je napisao/la:Nije zar da smo opet izgubili, j e b o t eDevilS je napisao/la:Steta rodjeni za poraz jbg, puno srece u nastavku utakmica i naravno u PL.., pozdrav iz Šehera...![]()
![]()
(ne bi trebala biti jos zavrsena utakmica
)
FORZA VELEZ
Nije završeno, ima još 10 minuta. Još je 0:1.
Taman sa utakmice, ono što se vidilo nije nimalo loše, s tim da nam očajnički treba jedan kvalitetan stoper. Sudija je usrao utakmicu sa dva nesvirana penala na obe strane po jedan i zbog toga je utakmica otišla u jedan krvnički tok. Olimpic dao gol zbog neaktivnosti našeg' stoperskog para ali i "pomoći" beka. Velež nije loše igrao, jedan prazan gol promašen to govori. Treba vremena da se ova ekipa poveže, i naravno treba nam Zvonić k'o hljeb. Ovaj Letić što je došao ima predobar centaršut i jedino su njegove duge lopte danas bile upotrebljive. Kodro i Zolj su u prvom poluvremeno očajno igrali, u drugom djelu su se malo poboljšali na defanzivnom planu, al' to nije moglo popraviti današnji učinak. Jako dobro je odigrao Pejić, Vladavić, Vidić iako nije imao nekih posebno upotrebljivih lopti(njegova igra danas nešto tipa Džeke kad' mu niko ne da lopte), dalje Pliska je po meni najbolji danas bio na terenu, čovjek je ono što je odigrao preorao teren i najviše mi se svidio. Ibro je danas dobro rotirao i stvarno mi se svidjela Dinina borbenost, jedan veliki respekt od mene za ono što je odigrao. Dalje Mahinić i Nuhić bi konstantnim uigravanjem mogli igrati kao stoperski par bolje nego Nuhić i Kazazić, jer Kazaziću fali odraz u skoku i zbog toga smo danas i primili pogodak. Može Ibro do početka sezone ovu ekipu ušminkati i posložiti da se ne brinemo, barem po meni.
Zadnja izmjena: *p!p!t@*, dana/u 05 feb 2013, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
pipita , jel Sevko igrao ? Jel promasivao ? 
I da li je igrao Cemalovic ?

VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Ševko je ušao u drugom poluvremenu, ma nije me nešto oduševio, a nije imao prilike da me ponovo razočara...Maestro^^ je napisao/la:pipita , jel Sevko igrao ? Jel promasivao ?
Ćemalović je bio na tribinama, kao i dosta mladih igrača koji danas nisu dobili priliku. A od malog' Letića će stvarno da bude jedna velika igračina, samo mu treba dosta života...
Hinjavost Muheremovića me stvarno dovela do ludila, koji je lik hinjavac to nije normalno...
Dok me 20-ka kod Olimpica svojom snagom i igrom danas prijatno iznenadila, ne znam o kome se radi al' definitivno je momak igrač za ove naše lige...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
@pipt
bitno je zadržati kostur ove ekipe nakon ove sezone, da se dobije na kontinuitetu...a VELEŽ odavno nije imao bolju momčad....samo je sigurno da na kraju sezone odlazi vladavić, evo izgleda da Asim Škaljić napušta olimpic, pa eto šanse da nas pojača u odbrani.....
bitno je zadržati kostur ove ekipe nakon ove sezone, da se dobije na kontinuitetu...a VELEŽ odavno nije imao bolju momčad....samo je sigurno da na kraju sezone odlazi vladavić, evo izgleda da Asim Škaljić napušta olimpic, pa eto šanse da nas pojača u odbrani.....

-
- Kontakt:
Evo i ja da kazem svoje utiske sa utakmice. Prvo los teren je donio sporoj i losoj igri. Sto se nas tice,u nekim trenucima nije bilo lose ali se im jos dosta raditi i uigrati. Danas mi se Plisa svido,osim njega mali Hajdarovic me opet iznenadio zalaganjem i igrom. Mujo mu je danas zakazao kao i nekoliko proslih puta.
Zadnja izmjena: mostarmostar, dana/u 05 feb 2013, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
E **** ili je loš teren ili je sudija kriv. Kakvi smo mi kao ekipa jesmo li se napokon počeli uigravat. Slaže li Ibro kockice to me zanima, jer nisam bio na utakmici. 

Slaže se to lagano, mi logično očekujemo da sama imena igraju odmah da to bude strašna ekipa, međutim trebaju nam barem još dvije utakmice da ovaj prvi tim krene funkcionisati u pravom smislu. Još Ibro smišlja koje su mu kombinacije najbolje na kojim mjestima. I realno vezni red nam je danas bio najlošiji, Zolj i Kodro su očajno odigrali, ubjedljivo najgori su bili u Veležu, ali zato se radovati povratku Zvonića u ekipu koji je pravi organizator igre.puza je napisao/la:E **** ili je loš teren ili je sudija kriv. Kakvi smo mi kao ekipa jesmo li se napokon počeli uigravat. Slaže li Ibro kockice to me zanima, jer nisam bio na utakmici.

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.