brkate strasno neke stvari, ne mogu da vjerujem da tako naivno razmisljate..neko poredi Hasana Salihamidzica i njegovu odluku da igra za BiH sa Hajrovicima , Hasan je bolan rodjen ovdje, odrastao ovdje i ne moras ti njemu govoriti sta je Bosna, zna to Hasan bolje od nas i ne moze mu niko promijeniti odluku jer je Bosanac...po cemu su ovi Bosanci, sta osjecaju prema Bosni osim sto su im roditelji odatle , sta im je dala Bosna.. Ti ljudi su Svicarci, Svedjani, Njemci jer su tamo odrasli, tamo mozda i rodjeni, prosli taj obrazovni sistem, tamo dobili sve, prosli omladinske selekcije, u takvim zemljama se sistemski ugradjuju vrijednosti i osjecaj privrzenosti toj zemlji kroz obrazovanje, i onda je LOGICNO da ce izabrati tu zemlju jer ih za BiH ne veze nista..
jedan je Pjanic (mada ne znam kako bi i on postupio da ga nije zvao Luksembzrg vec Njemacka), ali eto jedan je Pjanic od 100, gdje je ostalih 99 igraca koji prave razliku izmedju BiH kojoj VJECITO PA I SAD fali jedan-dva igraca za rezultat. tako je to od rata na ovamo, imamo 10-11 dobrih igraca i vjecito fali onaj jedan pa igra neki "grujic" , "jakirevic" neku najbitniju tekmu...
rjesenje je jednostavno, razvijati omladinski pogon u BIH, praviti igrace dostojne reprezentacije koji ce voljeti tu reprezentacij. Ali jeste li vi svjesni da je to projekat od 10 godina i da mi NISMO U STANJU TO URADITI. ko vjeruje u to da mi mozemo u premijer ligi proizvesti 11 igraca za reprezentaciju je pao s kruske i to na glavu. Mi MORAMO moliti te igrace ne sto je meni stalo da igraju za nas, boli me q za njima realno, nego sto cemo bit na nivu Armenije, Albanije za 10 godina jer NEMAMO omladinske skole, najveci smo cigani i lopovi u evropi po kradji igraca, 80% igraca u reprezentaciji su nam odgojile druge zemlje, ni jedan super igrac nije iz premijer lige( prije nego sto neko pocne srat da je Dzeku odgojio Zeljo-nije

) ...i ja bi ih najradije poslao u pm, svakog ko se dvoumi, ali ne treba njima BiH vec oni nama

nas omaldinski pogon je u qrcu pa ce nam "Kolasinci" faliti ko oci u glavi za 4-5 godina, jer nemamo bas materijala i uslova da stvaramo jednog takvog svake godine. I ovog su nam stvorili Njemci a mi gledamo kako da ga ukrademo.
gledamo iz ugla tih zemalja ja bi donio neki pravilnik u UEFI, ako nastupis za U-21 neke zemlje gotovo jarane, nema mijenjanja zemlje. To bi nama najvise stetilo, u svemu gledamo da glumimo postenje a po kradji igraca smo najveci cigani, ali ponavljam nije to zato sto je nama stalo do tih igraca, nego zato sto sa igracima koje sami stvorimo ne bi ni Armeniju pobijedili. A da se to promijeni treba da prodje 10 godina...80% hrvatske ili srpske reprezentacije su ponikli u njihovim ligama, mi smo 80% ukrali i sad pricamo ovdje dal treba krast ili ne...naravno da treba dok ne napravimo omladinski pogon inace nemamo buducnosti...svake godine ce sve manje klinaca htjet da igra za BiH jer ih za istu ne veze nista..za 10 god "misimovic", "begovic", "lulic" ce rec koja ba Bosni, bjezi od mene, a sta cemo mi?