Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jelle
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la jelle » 05 feb 2013, 12:55

Cartman je napisao/la:
jelle je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Vedo je igrao u tuzlanskom Zmaju, igrao je za kadetsku reprezentaciju, a igrao je i za U-21 naše zemlje. Ne znam po kojem osnovu se priče i (mogući) reprezentativni putevi Hajrovića i Seferovića poklapaju sa Vedinim. :?
Poklapaju se s tim da je mogao igrati za drugu zemlju....et s cim
Seferovic i Hajrovic su imali ponudu samo jedne zemlje.

Imas ga pravo....na kraju krajeva i ne kontam sto se tolika frka dize oko njih kad ni nisu kalibar za rep. trenurno....sta je s tim hajrovicem dje on igra jel jos u rezervama arsenala?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 feb 2013, 13:09

jelle je napisao/la:sta lupeTas kake kolumne :lol: Ev ti sine pa pogledaj sta kaze 13:40
Ja znam šta sam ja čitao, a ti možeš postavljati šta hoćeš, to je bilo nedavno, ne vjerujem da ima više od mjesec dana od toga, to je kolega forumaš @Sakuragi postavio taj link, sada ne mogu da ga nađem jer ga nisam bookmarkov'o, a to sine ostavi za svoje dijete, i moliti ću te malo više poštovanja prema osobi o kojoj apsoulutno ništa ne znaš, i koja ničim nije zaslužila da se na takav način prema njoj odnosiš.
Hvala
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 05 feb 2013, 13:13

zizu1991 je napisao/la:
jelle je napisao/la:sta lupeTas kake kolumne :lol: Ev ti sine pa pogledaj sta kaze 13:40
Ja znam šta sam ja čitao, a ti možeš postavljati šta hoćeš, to je bilo nedavno, ne vjerujem da ima više od mjesec dana od toga, to je kolega forumaš @Sakuragi postavio taj link, sada ne mogu da ga nađem jer ga nisam bookmarkov'o, a to sine ostavi za svoje dijete, i moliti ću te malo više poštovanja prema osobi o kojoj apsoulutno ništa ne znaš, i koja ničim nije zaslužila da se na takav način prema njoj odnosiš.
Hvala
Ti citao.....pa et pogledaj video od prije 5 dana......cito sam i ja mnogo sta i dje pishe da je to istina....novinari u 90% posto slucajeva bubaju kako njima odg.....a u tom video prica Licno On ne neki tamo novinari za neku Kolumnu :lol:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 feb 2013, 13:14

Vedo je odrastao u Tuzli, ovu djecu koja su odrasla tamo ili cak i rodjena tamo slabo sta veze za Bosnu i ta veza ce bit sve slabija i slabija kako generacije prolaze... ako ih zovne Luksemburg, Lihtenstajn, Kanada ili dje nas vec ima pricat ce kako zele da igraju samo i jedino za BiH i kako im je ista u srcu. Ako ih zovnu Svedska, Njemacka, Svicarska vidjet cemo tu ljubav prema BiH- svako ide gdje mu je bolje, i mi se moramo potrudit da necim privucemo te igrace, pare i mogucnost vece afirmacije nemamo , treba naci drugi nacin- Safetove izjave ne pomazu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 05 feb 2013, 13:15

Svaka cast Dzeki,Spahi i Ogiju. Ali sta oni znaju,za ove izdajnike pojedini forumasi ce uvijek imati opravdanje kako i zasto ne igraju za nas.
Jos jednom svaka cast,jeste da nismo Brazil ali nam ovakvi poluljudi i ne trebaju. Vise volim Pandju,Ogija,Zukanovica i co koji ce se bar srcem boriti nego proracunate papke na 2 stolice.
Jos jednom svaka cast za ovaj potez.....

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 05 feb 2013, 13:18

ultrasstyle_tz je napisao/la:Vedo je odrastao u Tuzli, ovu djecu koja su odrasla tamo ili cak i rodjena tamo slabo sta veze za Bosnu i ta veza ce bit sve slabija i slabija kako generacije prolaze... ako ih zovne Luksemburg, Lihtenstajn, Kanada ili dje nas vec ima pricat ce kako zele da igraju samo i jedino za BiH i kako im je ista u srcu. Ako ih zovnu Svedska, Njemacka, Svicarska vidjet cemo tu ljubav prema BiH- svako ide gdje mu je bolje, i mi se moramo potrudit da necim privucemo te igrace, pare i mogucnost vece afirmacije nemamo , treba naci drugi nacin- Safetove izjave ne pomazu.

Ja sam upravo drugcijeg misljenja....nikog ne treba da se moli i da se glumi klovn da bi on dosli igrat....nek igraju dje hoce to je njihovo pravo samo nek ne seru kad ne uspiju u tooj drugoj rep. kako su htijeli igrat za nas al nas ih savez i kompanija otjerali....pa sta oni hoce da s 18 god odma igraju za rep....pa nisu Messi da igraju...nit je nasa rep. odskocna daska i neki klub koji ceka talente ocel oni uspjet il nece ... :roll:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 feb 2013, 13:19

Onda mora da si upravu, kakav odnos čovječe Božiji ....
Probaj da razdvojiš normalan način diskusije od pokušaja ponižavanja s druge strane, čuj ti čitao , kakav nedostatak poštovanja i kulture da je to nevjerovatno, ne razumijem šta ti misliš da si ovdje, kakav faktor ?
Smiri doživljaj

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 05 feb 2013, 13:21

zizu1991 je napisao/la:Onda mora da si upravu, kakav odnos čovječe Božiji ....
Probaj da razdvojiš normalan način diskusije od pokušaja ponižavanja s druge strane, čuj ti čitao , kakav nedostatak poštovanja i kulture da je to nevjerovatno, ne razumijem šta ti misliš da si ovdje, kakav faktor ?
Smiri doživljaj
Aje ba ne pametuj....nisam te uvredio nicim , ne znam sto se ponasas ko kaka tetkica....nit sam ja ovdje kakv faktor....ja ti dadnem materijal dje on LICNo kaze kako je bilo , a ti meni pametujes o nekom americkom novinaru koji pishe kolumne...boze sacuvaj

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 05 feb 2013, 13:23

Edin je objasnio...
Samo cu u par crtica da objasnim sta mislim.
Dakle, onaj ko želi da igra za BiH taj ce i igrati, onaj koji ima kalkulacije u glavi taj ce i na terenu da kalkuliše. Ibišević je bio kontaktiran od strane amerikanaca, naravno, oduvijek je znao sta zeli i to je ključ svega, ovi momci ne znaju sta hoce, i jako lose su odlucili a dokaz je Hajrović koji je odigrao jednu tekmu i to mu je to ... dobit ce jos jednu mozda tekmu gdje ce presjediti na klupi i umjesto njega ce uletiti neki mladi svicarac ili neki afrikanac sa svicarskim pasošem :) .
Najzad to trenutno nisu igrači koji nam mogu pomoći, nama trebaju jos 2-3 kvalitetna igrača na klupi, posebno nam treba kvalitetan 3. napadač. Još jedan primjer je Hasan S. koji je pored poziva Njemačke repke bez rrazmisljanja obukao ljiljane i jedini od 11 igrača pjevao "jedna si jedina" :) . A mogao je mnogo vise postici da je igrao za "Švabe".
Neki kazu da je Edin licemjer jer noc prije ljubi "Felixa", a sad pljuje po švicarcima... Adnan da ne boksuje pod njemackom zastavom ne bi stigao ni do amaterske karijere, a ugovori bi mu bili amaterski. Takav je sport box, jednsotavno 90% psola odradjuju agencije i zemlje pod cijom zastavom radite meceve, to je i ADNAN rekao, i njegov brat.
Isto vrijedi i za "svicarce", oni misle da ce bolje tamo proci, misle da im je tamo bolje, pa eto :) neka uzivaju, ne brinite ljudi, kada ako Bog da odemo u Brazil nasi igraci ce biti 10x više cijenjeni i razletiti ce se po raznim ligama evropskim... skauti ce pratiti U15-17-19-21 I TRAZITI NOVOG MIRALEMA, EDINA ASMIRA, SPAHU...Previše se brinete, necemo mi zaliti za njima vec oni za nama, vjerujte :)

najbolje reprezentacije su one koje igraju srcem i ponosom za svoju zemlju ... kao npr ona reprezentacija hrvatske 96-98... tu atmosferu je pokusao stvoriti ciro, sad nastavlja safet...
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 05 feb 2013, 13:25

Dzekson neg se ufati hloptanja i toga drzi, nema on sta da se petlja u politiku Saveza.
Sto se tice Spahe, no comment o njemu sam sve reko. Krajnji domet baraz!

I jos nesto, hicfeld obje zove na prijateljsku u A-repku, a susic na kafu i kolace sa repkom. Ko da su navijaci il balavci neki....
I susicu krajnji domet baraz!

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 05 feb 2013, 13:25

jelle je napisao/la:

Imas ga pravo....na kraju krajeva i ne kontam sto se tolika frka dize oko njih kad ni nisu kalibar za rep. trenurno....sta je s tim hajrovicem dje on igra jel jos u rezervama arsenala?
nisu kalibar? a svraka, vrancic, sesar, vrsajevic jesu? safet ne moze sastavit 23 igraca a ti pricas o kalibru
sve su pite pitice, samo burek pitac je

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 feb 2013, 13:27

Ne pametuj , ti meni pametuješ , k'o tetkica se ponašaš, nisam te ničim uvrijedio na kraju kao šlag na tortu ?
Ja sam tebi normalno rekao da možeš da postavljaš šta hoćeš zato što sam vjerovao tom članku i na kraju sam potvrdio tvoj stav, i u čemu je problem ? Čemu bahatost ? Koja neciviliziranost na djelu
Zadnja izmjena: zizu1991, dana/u 05 feb 2013, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 05 feb 2013, 13:28

Panda je napisao/la:
jelle je napisao/la:

nisu kalibar? a svraka, vrancic, sesar, vrsajevic jesu? safet ne moze sastavit 23 igraca a ti pricas o kalibru
a seferović u seriji B jeste? ako i tamo nađe angažman... albinolife hahahaahaha

31 31 31 31 31 31 31

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 05 feb 2013, 13:29

Panda je napisao/la:
jelle je napisao/la:

halo ba oni nece da igraju.....kontas li ti to?....a ovdje neki placu koda smo izgubili ne znam ti koga....o tome pricam....ja ne kazem da su ti tvoji gore nabrojani bolji od ovh...al vi dijasporci nece da igraju za nas jel smo im tek druga opcija....dok neki od vas ovdje zele da mi glumimo klovne i molimo ih da igraju koda smo mi zimbabve a oni Ibrahimovici....na kraju krajeva Dzeko i kompanija bolje zna nego mi i pricali su s njima....nebi djabe napisali to javno

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 05 feb 2013, 13:31

htcxone je napisao/la:
Panda je napisao/la:
jelle je napisao/la:

a seferović u seriji B jeste? ako i tamo nađe angažman... albinolife hahahaahaha
albinofete je za sarajevo i zetu barselona
sve su pite pitice, samo burek pitac je

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 feb 2013, 13:34

ultrasstyle_tz je napisao/la:Vedo je odrastao u Tuzli, ovu djecu koja su odrasla tamo ili cak i rodjena tamo slabo sta veze za Bosnu i ta veza ce bit sve slabija i slabija kako generacije prolaze... ako ih zovne Luksemburg, Lihtenstajn, Kanada ili dje nas vec ima pricat ce kako zele da igraju samo i jedino za BiH i kako im je ista u srcu. Ako ih zovnu Svedska, Njemacka, Svicarska vidjet cemo tu ljubav prema BiH- svako ide gdje mu je bolje, i mi se moramo potrudit da necim privucemo te igrace, pare i mogucnost vece afirmacije nemamo , treba naci drugi nacin- Safetove izjave ne pomazu.
I Pjanic je odrastao u Tuzli? Nema to nikakve veze, ljubav prema domovini ili imas ili nemas i to je to. Sve je do tog kucnog odgoja. Svaka cast Dzeki, Ogiju, i Spahi, tako se brani domovina!
Inace, ‎05.02.1994 . 05.02.2013 ♥ za Markale!
Sport je lijek za tijelo i duh.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 05 feb 2013, 13:35

storm_raider je napisao/la:
I Pjanic je odrastao u Tuzli? Nema to nikakve veze, ljubav prema domovini ili imas ili nemas i to je to. Sve je do tog kucnog odgoja. Svaka cast Dzeki, Ogiju, i Spahi, tako se brani domovina!
Inace, ‎05.02.1994 . 05.02.2013 ♥ za Markale!

Upravo to jarane.....al tesko je nekima ovdje to skontat.....milion razloga nadju da ih opravdaju koda su im kucni prijatelji

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 05 feb 2013, 13:50

Panda je napisao/la: albinofete je za sarajevo i zetu barselona
smijesno :)
toliko...

31 31 31 31 31 31 31

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 feb 2013, 13:51

brkate strasno neke stvari, ne mogu da vjerujem da tako naivno razmisljate..neko poredi Hasana Salihamidzica i njegovu odluku da igra za BiH sa Hajrovicima , Hasan je bolan rodjen ovdje, odrastao ovdje i ne moras ti njemu govoriti sta je Bosna, zna to Hasan bolje od nas i ne moze mu niko promijeniti odluku jer je Bosanac...po cemu su ovi Bosanci, sta osjecaju prema Bosni osim sto su im roditelji odatle , sta im je dala Bosna.. Ti ljudi su Svicarci, Svedjani, Njemci jer su tamo odrasli, tamo mozda i rodjeni, prosli taj obrazovni sistem, tamo dobili sve, prosli omladinske selekcije, u takvim zemljama se sistemski ugradjuju vrijednosti i osjecaj privrzenosti toj zemlji kroz obrazovanje, i onda je LOGICNO da ce izabrati tu zemlju jer ih za BiH ne veze nista..

jedan je Pjanic (mada ne znam kako bi i on postupio da ga nije zvao Luksembzrg vec Njemacka), ali eto jedan je Pjanic od 100, gdje je ostalih 99 igraca koji prave razliku izmedju BiH kojoj VJECITO PA I SAD fali jedan-dva igraca za rezultat. tako je to od rata na ovamo, imamo 10-11 dobrih igraca i vjecito fali onaj jedan pa igra neki "grujic" , "jakirevic" neku najbitniju tekmu...

rjesenje je jednostavno, razvijati omladinski pogon u BIH, praviti igrace dostojne reprezentacije koji ce voljeti tu reprezentacij. Ali jeste li vi svjesni da je to projekat od 10 godina i da mi NISMO U STANJU TO URADITI. ko vjeruje u to da mi mozemo u premijer ligi proizvesti 11 igraca za reprezentaciju je pao s kruske i to na glavu. Mi MORAMO moliti te igrace ne sto je meni stalo da igraju za nas, boli me q za njima realno, nego sto cemo bit na nivu Armenije, Albanije za 10 godina jer NEMAMO omladinske skole, najveci smo cigani i lopovi u evropi po kradji igraca, 80% igraca u reprezentaciji su nam odgojile druge zemlje, ni jedan super igrac nije iz premijer lige( prije nego sto neko pocne srat da je Dzeku odgojio Zeljo-nije ;) ) ...i ja bi ih najradije poslao u pm, svakog ko se dvoumi, ali ne treba njima BiH vec oni nama ;) nas omaldinski pogon je u qrcu pa ce nam "Kolasinci" faliti ko oci u glavi za 4-5 godina, jer nemamo bas materijala i uslova da stvaramo jednog takvog svake godine. I ovog su nam stvorili Njemci a mi gledamo kako da ga ukrademo.

gledamo iz ugla tih zemalja ja bi donio neki pravilnik u UEFI, ako nastupis za U-21 neke zemlje gotovo jarane, nema mijenjanja zemlje. To bi nama najvise stetilo, u svemu gledamo da glumimo postenje a po kradji igraca smo najveci cigani, ali ponavljam nije to zato sto je nama stalo do tih igraca, nego zato sto sa igracima koje sami stvorimo ne bi ni Armeniju pobijedili. A da se to promijeni treba da prodje 10 godina...80% hrvatske ili srpske reprezentacije su ponikli u njihovim ligama, mi smo 80% ukrali i sad pricamo ovdje dal treba krast ili ne...naravno da treba dok ne napravimo omladinski pogon inace nemamo buducnosti...svake godine ce sve manje klinaca htjet da igra za BiH jer ih za istu ne veze nista..za 10 god "misimovic", "begovic", "lulic" ce rec koja ba Bosni, bjezi od mene, a sta cemo mi?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 05 feb 2013, 13:54

hasan je bio ovdje konobar i kupovao sebi kopačke i kao mlad je otisao tamo i NJEMAČKA MU JE SVE DALA! :) TOLIKO

31 31 31 31 31 31 31

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem i 26 gostiju.