+1adriano_leite je napisao/la:Ti si toliko ocajan, da si poceo napadati i nase najbolje igrace, u cilju da dokazes nestonihco je napisao/la:Pa kako vas nije stid napadati dijete od dvadeset godina, vrijedjati mu famililiju , umjesto da pogledate ko nas vodi . Sramota, i mislte da nesto trebamo dobiti !?
Isti taj Miralem pjanic je rekao da NECE CEKATI GODINu da mu srede papire.
Dzeku treba biti sram ove uloge koju obavlja u ime neprofesionalnog saveza i ocajnog selektora.. Je li i Dzeko sada postao neprofesionalac, panj, teleci pogled?
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
U danasnjem vaktu koji trpi strasne promjene sistema vrijednosti je ovakav razvoj dogadjaja sasvim normalan. U neko prijasnje vrijeme je sport bio manje iskomercijaliziran, manje je para bilo u igri, a i drugaciji je bio sistem obrazovanja mladih ljudi. Taj vec od malena kroz skolu tesani patriotski duh i ponos su imali tada veliku tezinu kod sportista.
Sta se desilo? Pa, globalizacija je ucinila svoje, sport je kroz unapredjenje sistema informisanja dobio na "vaznosti", biznismeni su shvatili da je sport riznica zlata i pocelo je mnogo vise novca da se vrti u igri. Kako je fudbal medju buranijom najpopularniji sport, onda je logicno da je samim time postao zlatna koka danasnjeg doba.
Danasnji mladi igraci su ne samo medijski preeksponirani, vec i preko svake razumne mjere financijski nagradjeni. Osim toga moramo uzeti i u obzir (neka se ne nadje niko uvrijedjen) da je velika vecina tih sportasa polupismen narod, bez adekvatnog obrazovanja, a u mnogim slucajevima i bez adekvatnog kucnog odgoja.
Zamislite sada, imate 18-godisnjaka koji igra za prvi tim nekog tima, kojem raznorazni mediji propagiraju veliku buducnost (iako u vecini slucajeva neosnovano, mada opet moras razumjeti i medije, i oni zive od senzacionalizma), koji ima na racunu 100.000 eurica, vozi skupa kola, ganjaju ga trebe. S druge strane, takvi su najcesce od skole bjezali, tako da su osiromaseni opcim znanjem, a neki i kulturom ponasanja. Dakle, govorimo o nekim dosta sirovim i neizgradjenim licnostima, koje novac i slava na najlaksi nacin uzme pod svoje i iskvari.
Kod takvih ljudi ne moze covjek racunati da ce presuditi onaj gore pomenuti ponos i patriotizam, jer su te osobine ocigledno stjerane u cosak od ovih jasnije navedenih. To su nezrela djeca koja gledaju samo vlastiti interes i koja znaju da su neki "faktor", oni su svjesni toga da mogu da se kur*e i izvoljevaju.
Tu dakle dolazi do izrazaja tzv. "lobbying", nesto sto je zapad davno shvatio, a mi nismo. Dakle, jedan zapadnoevropski covjek, biznismen, zna da nekakav klinac, iako bezobrazan i bistar k'o Jala, je vrijedan proizvod, i taj zapadnjak ce otici tamo negdje da mu hladi mu*a i tepa, jer on u toj prici ima interes.
Mi s druge strane nismo napravili tu tranziciju i jos uvijek se oslanjamo na neke iskonske sisteme vrijednosti, sto je zapravo greska, jer nemamo posla s formiranim ljudima, nego sa bezobraznom balavurdijom kojoj se mora titrati.
Eto, to je, po meni, neka sustina problema. Mi moramo shvatiti da se moramo poceti ulizivati toj djeci, spustati na neki donji nivo kako bi ih "privolili". Ocigledno to nama tesko pada, jos uvijek se radi po principu da se nikoga ne treba moliti da igra za repku, vec obratno. Neka svako prosudi za sebe koliko moze ici ispod ponosa, tu lezi odgovor na nase probleme...
Kada jednog dana mi budemo svjetska velesila u fudbalu, onda ce se ovi problemi djelimicno sami od sebe rijesiti. Do tada nam ostaje da se ovako ponekad razocaramo i na dugo i na siroko o tome razglabamo...
Sta se desilo? Pa, globalizacija je ucinila svoje, sport je kroz unapredjenje sistema informisanja dobio na "vaznosti", biznismeni su shvatili da je sport riznica zlata i pocelo je mnogo vise novca da se vrti u igri. Kako je fudbal medju buranijom najpopularniji sport, onda je logicno da je samim time postao zlatna koka danasnjeg doba.
Danasnji mladi igraci su ne samo medijski preeksponirani, vec i preko svake razumne mjere financijski nagradjeni. Osim toga moramo uzeti i u obzir (neka se ne nadje niko uvrijedjen) da je velika vecina tih sportasa polupismen narod, bez adekvatnog obrazovanja, a u mnogim slucajevima i bez adekvatnog kucnog odgoja.
Zamislite sada, imate 18-godisnjaka koji igra za prvi tim nekog tima, kojem raznorazni mediji propagiraju veliku buducnost (iako u vecini slucajeva neosnovano, mada opet moras razumjeti i medije, i oni zive od senzacionalizma), koji ima na racunu 100.000 eurica, vozi skupa kola, ganjaju ga trebe. S druge strane, takvi su najcesce od skole bjezali, tako da su osiromaseni opcim znanjem, a neki i kulturom ponasanja. Dakle, govorimo o nekim dosta sirovim i neizgradjenim licnostima, koje novac i slava na najlaksi nacin uzme pod svoje i iskvari.
Kod takvih ljudi ne moze covjek racunati da ce presuditi onaj gore pomenuti ponos i patriotizam, jer su te osobine ocigledno stjerane u cosak od ovih jasnije navedenih. To su nezrela djeca koja gledaju samo vlastiti interes i koja znaju da su neki "faktor", oni su svjesni toga da mogu da se kur*e i izvoljevaju.
Tu dakle dolazi do izrazaja tzv. "lobbying", nesto sto je zapad davno shvatio, a mi nismo. Dakle, jedan zapadnoevropski covjek, biznismen, zna da nekakav klinac, iako bezobrazan i bistar k'o Jala, je vrijedan proizvod, i taj zapadnjak ce otici tamo negdje da mu hladi mu*a i tepa, jer on u toj prici ima interes.
Mi s druge strane nismo napravili tu tranziciju i jos uvijek se oslanjamo na neke iskonske sisteme vrijednosti, sto je zapravo greska, jer nemamo posla s formiranim ljudima, nego sa bezobraznom balavurdijom kojoj se mora titrati.
Eto, to je, po meni, neka sustina problema. Mi moramo shvatiti da se moramo poceti ulizivati toj djeci, spustati na neki donji nivo kako bi ih "privolili". Ocigledno to nama tesko pada, jos uvijek se radi po principu da se nikoga ne treba moliti da igra za repku, vec obratno. Neka svako prosudi za sebe koliko moze ici ispod ponosa, tu lezi odgovor na nase probleme...
Kada jednog dana mi budemo svjetska velesila u fudbalu, onda ce se ovi problemi djelimicno sami od sebe rijesiti. Do tada nam ostaje da se ovako ponekad razocaramo i na dugo i na siroko o tome razglabamo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Mislim da je ovo previse, djeca se napadaju njihove fejsbuk stranice pune su uvreda i dat im je ogroman publicitet, sto je blo bilo je, nisu ni prvi a bojim se ni posljednji koje smo iygubili, ovakav scenario predvidjam za Kolasinca i Halilovica, mi imamo trenutno igraca koji mogu odgovoriti zadacima i koji su rodjeni u BiH, evo neki dan citam mislim da je na ss.ba da je Cocalic jedan od najboljih stopera izraelske lige, a tu na skripi da bog sacuva, mlada reprezentacija je odlicna bila i od njih se mora probrati jos neki igrac za A tim, ali odbrana nam skripi upitno je kolko Spahic moze jos da igra, za ostalo se ne sikiram mi moramo pronac kvalitetne defanzivce, evo ima ovaj mali Zola iz vidjecemo kako ce se on razviti, Papetu jedino zamjeram sto zove Svraku u repku covjek ne moze na po meetra da se doda, ako vec zoves iz nase lige zovi Grahovca mladji je i bolji.
Taj sistem je zahvatio citav svijet, komercijalizam je sastavni dio svake sfere zivota, pa cak i sporta...Sto prije to prihvatimo bice nam lakse, a sve dok filozofiramo i sjecamo neki dobrih starih vremena, mi smo u rupi...I sve dok se ne otrijeznimo, necemo izaci iz rupe..._dreamer_ je napisao/la:U danasnjem vaktu koji trpi strasne promjene sistema vrijednosti je ovakav razvoj dogadjaja sasvim normalan. U neko prijasnje vrijeme je sport bio manje iskomercijaliziran, manje je para bilo u igri, a i drugaciji je bio sistem obrazovanja mladih ljudi. Taj vec od malena kroz skolu tesani patriotski duh i ponos su imali tada veliku tezinu kod sportista.
Meni je stvarno fascinantno, kako BiH uvijek kasni jednu epohu, ciklus ili nazovi ga kako hoces za ostatkom svijetu, i kad konacno shvatimo to "nesto novo", ostatak svijeta zivi u novom trendu...

Ovo me podjeca na film Tale: "Eh kakve je kupleraje Pesta nekad imala"...I famozno "Jah"...

Ovdje niko ne govori, da se ovdje neko spusta na koljena i moli balavcad da igraju za nas, ali da mi trebamo da promjenimo pristup u tome svemu, ne princip, nego pristup... A do tada mozemo izigravati da smo Brazil, puni talenata (sto i imamo), ali na kraju opet nigdje rezultata... Mi cemo pricati o ponosu, patriotizmu i slicnim stvarima, ali dalje od baraza u kvalifikacijama nismo makli...

Pravda za Papeta!
Potpuno bi se složio sa ovim komentarom. Svi ovi igrači ne bi igrali za nas da su imali bolje ponude. Naravno da je i savez kao i rukovodstvo repke dosta griješilo proteklih godina ali činjenica je da smo mi drugi izbor našim igračima. Pored toga naši ljudi pokazuju nenormalne doze licemjerstva prema svojoj državi i tu smo jedino šampioni. Ljudi biraju pare i samim tim njihova priča o patriotizmu pada u vodu.Mislis li da bi Begovic branio za nas, naprimjer Kanada bila u rangu USA ili Meksika?
Da li bi Medunjanin igrao za nas da je samo jedan poziv dobio od Holandije?
Mislis li naprimjer da bi Ognjen igrao za nas, da je dobio poziv od Srbije?
I bicu bezobrazan na kraju, pa cu udariti u jednu bolnu tacku, mislis li da bi Misimovic odbio poziv tadasnje SCG, da ga je dobio, poslije nastupa u mladim selekcijama?
Jedini košarkaš u historiji koji je zaigrao za tri džave je naš Emir Preldžić. Od mlade BiH do Slovenije pa na kraju Turske. Gdje si patriota nisam te prepoznao!!
Bokseri poput Felixa Šturma su mijenjali ime a da ne govorim nešto drugo... Medunjanin se nije javljao našem savezu dok ga je Van Gaal hvalio po hol medijima i najavljivao kao sljedeću desetku hol repke oko koga treba graditi igru. Tek kad se ispostavilo da medunjanin nije sljedeći van der vaart i kad nije došao poziv od Holandije počeo se nama javljati. To su naše činjenice i to treba prihvatiti samo treba prestati pričati o nekom patriotizmu jer toga više nema.
Svaka čast Džeki ali on je bio u ringu sa bokserom koji je bosanac a u pozadini je išla njemačka himna. Ako će napadati Seferovića onda nek to kaže i Adnanu samo nek se pazi uppercata

Neznam stvarno zbog cega su Izet hajrovic i haris seferovic bolji od Bilbije, Đurića , Višće, pa se toliko raspravlja o njima. Momci su izabrali i netreba vise raspravljat o njima, doce neki drugi momci npr. Bičakčić, Hadzić koji ce igrati srcem za Bosnu, a ovi koji igraju za druge A selekcije i kasnije pricaju ima jos sanse da igraju za BiH od toga nema nista.Izetu i Harisu sretno, i ako Bog da grijace klupu u Svicarskoj. Jedan primjer igraca koji se zajebo sto je izabrao Svicu je Eldin Jakupović, nadam se da ce i ovi proci ko i on.
- Principatus
- Kontakt:
Pa neki bi rekli zato sto je ovaj jedan osvojio sa 17 godina prvenstvo svijeta i dao golove na istom i sto je vezan za Florenzu do 2015 godine, a ovaj drugi ce ponovo u Borac? Mozda zato?bosanac23 je napisao/la:Neznam stvarno zbog cega su..... haris seferovic bolji od Bilbije...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Cisto me onako interesuje, kako si zakljucio da ce Hadzicu srce brze kucati kad ide nasa himna, nego li naprimjer Seferovicu...bosanac23 je napisao/la:Neznam stvarno zbog cega su Izet hajrovic i haris seferovic bolji od Bilbije, Đurića , Višće, pa se toliko raspravlja o njima. Momci su izabrali i netreba vise raspravljat o njima, doce neki drugi momci npr. Bičakčić, Hadzić koji ce igrati srcem za Bosnu, a ovi koji igraju za druge A selekcije i kasnije pricaju ima jos sanse da igraju za BiH od toga nema nista.Izetu i Harisu sretno, i ako Bog da grijace klupu u Svicarskoj. Jedan primjer igraca koji se zajebo sto je izabrao Svicu je Eldin Jakupović, nadam se da ce i ovi proci ko i on.

Evo naprimjer, da ne pitam vise za famozno rjesavanje papirologije, promjene drzavljanstva, izgubljenih/ugasenih mobitela, komunikacije preko clanaka Avaza, zasto do sada nisu probani Bilbija, Đurića, Višća, Cocalic (ja kako znam, imaju nase papire)...Prijateljskih, utakmica je bilo dovoljno?
P.S. Sesar je napravio transfer, nadam se da ce Svraka i Vrsajevic uraditi isto, ubrzo...

Pravda za Papeta!
To i jeste nas problem, nezamo cjeniti ono sto imamo. Ja da sam selektor ja bi pozvao Djurica obavezno i pomogao bi mu da ostvari transfer preko repke ako je to jedini nacin. Jer momak je posten i odrzao je svoju rijec da ce igarti za BIH a pored toga ima jedan kvlaitet a to je igra glavom tako da ib bio odlican joker sa klupe kada nam je potreban pogodak i kada se sve kate bacaju u napad.bosanac23 je napisao/la:Neznam stvarno zbog cega su Izet hajrovic i haris seferovic bolji od Bilbije, Đurića , Višće, pa se toliko raspravlja o njima. Momci su izabrali i netreba vise raspravljat o njima, doce neki drugi momci npr. Bičakčić, Hadzić koji ce igrati srcem za Bosnu, a ovi koji igraju za druge A selekcije i kasnije pricaju ima jos sanse da igraju za BiH od toga nema nista.Izetu i Harisu sretno, i ako Bog da grijace klupu u Svicarskoj. Jedan primjer igraca koji se zajebo sto je izabrao Svicu je Eldin Jakupović, nadam se da ce i ovi proci ko i on.
Ma imamo mi jos i Djurica, koji igra bolje od Seferovica, a po mom misljenju i Bilbija je bolji od Seferovica, samo sto nije do sada imao toliko srece u karijeri (citaj prave menadzere), btw, nasa mlada repka utrpa Njemcima 4 gola, a o tome Svicarci mogu samo sanjati....Principatus je napisao/la:Pa neki bi rekli zato sto je ovaj jedan osvojio sa 17 godina prvenstvo svijeta i dao golove na istom i sto je vezan za Florenzu do 2015 godine, a ovaj drugi ce ponovo u Borac? Mozda zato?bosanac23 je napisao/la:Neznam stvarno zbog cega su..... haris seferovic bolji od Bilbije...
Bratstvo do groba....
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma sta ce nam kad imamo ibricica 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Samo mi nece biti jasno zasto je svaki treci post povezan sa pljuvanjem Sesara i Svrake?Kako ljudi mogu biti toliko jadni,pa pljuni na reprezentaciju koja nema bar jednog-dva igraca iz domace lige!Ovako se pljuvalo po Maleticu sjecam se ko biva sta ce njemu poziv ovo ono i onda kad je istrcao ejdnu kontru protiv Albanije i obezbjedio pobjedu 2-0 odjednom svi " a nisam znao da je onako brz","a jeste kralj","svaka cast Maleticu"...Evo po toj logici pustite i Svraku na miru,dobio je pobjedu u Alziru,dok Sesara pustite iz razloga sto je napravio transfer u jaku ligu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
ElWeddo23 je napisao/la:Ma imamo mi jos i Djurica, koji igra bolje od Seferovica, a po mom misljenju i Bilbija je bolji od Seferovica, samo sto nije do sada imao toliko srece u karijeri (citaj prave menadzere), btw, nasa mlada repka utrpa Njemcima 4 gola, a o tome Svicarci mogu samo sanjati....Principatus je napisao/la:Pa neki bi rekli zato sto je ovaj jedan osvojio sa 17 godina prvenstvo svijeta i dao golove na istom i sto je vezan za Florenzu do 2015 godine, a ovaj drugi ce ponovo u Borac? Mozda zato?bosanac23 je napisao/la:Neznam stvarno zbog cega su..... haris seferovic bolji od Bilbije...

Pravda za Papeta!
_dreamer_ je napisao/la:U danasnjem vaktu koji trpi strasne promjene sistema vrijednosti je ovakav razvoj dogadjaja sasvim normalan. U neko prijasnje vrijeme je sport bio manje iskomercijaliziran, manje je para bilo u igri, a i drugaciji je bio sistem obrazovanja mladih ljudi. Taj vec od malena kroz skolu tesani patriotski duh i ponos su imali tada veliku tezinu kod sportista.
Tacno tako,dosta istine ako se radi o klubskom fudbalu,gdje nekada nije ni vazno koliko ce igrac svojim kvalitetom (kao insan i kao igrac)na terenu pridonijeti .
Ali ako je rijec o reprezenacijama, to ne bi trebalo tako raditi i da to ulizivanje samo kontraproduktivno.Ti takvi igraci samo unose nemir u Tim, bas zbog toga sto bi oni dosli samo radi sebe i svoje karijere.Evo da uzmem samo primjer Francuske reprezenacije i sta se desilo u Juznoj Africi?
Reprezentacija treba da ostane nesto za sto se igra jer se voli(Pa makar morali sklepati reprezentaciju iz nase Premier lige), ne zbog karijere ili zbog toga sto ce igracu podici cijenu.
I jos nesto, jel vi mislite da Svicarci vole sto im stranci igraju u repki. Evo jucer kazem ja:u Srijedu protiv Grcke, kaze meni jedan stari Svicarac,:"Nije to vidjelo Svicarske, ja sam bio sretniji kada su i gubili al su bili nasi i igrali srcem, ja to vise ne gledam."
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''
Ma imamo mi jos i Djurica, koji igra bolje od Seferovica, a po mom misljenju i Bilbija je bolji od Seferovica, samo sto nije do sada imao toliko srece u karijeri (citaj prave menadzere), btw, nasa mlada repka utrpa Njemcima 4 gola, a o tome Svicarci mogu samo sanjati....[/quote]
A jarane moj pa BiH moze sanjati da nam neka mladja reprezentativna kategorija osvoji Svjetsko prvenstvo,i to da u finalu pobjedimo domacina pred 60 000 gledalaca.
A jarane moj pa BiH moze sanjati da nam neka mladja reprezentativna kategorija osvoji Svjetsko prvenstvo,i to da u finalu pobjedimo domacina pred 60 000 gledalaca.
Pa sta ako je vezean s Firom do 2015.....dje pishe da ce postat neki igrac.....ovdje ga se dize koda je Jovetic....znaci ako je s17 god . trpo na svj prv. mora biti nes od njega.....koliko je takih igraca propalo kad su dosli u seniroske vode.....dZeko je 17 god bio Kloc pa je sad top napdac.....dosta toga se mora poklopit da bi on bio nes a ne samo talenat....
Ma imamo mi jos i Djurica, koji igra bolje od Seferovica, a po mom misljenju i Bilbija je bolji od Seferovica, samo sto nije do sada imao toliko srece u karijeri (citaj prave menadzere), btw, nasa mlada repka utrpa Njemcima 4 gola, a o tome Svicarci mogu samo sanjati....[/quote]
A jarane moj pa BiH moze sanjati da nam neka mladja reprezentativna kategorija osvoji Svjetsko prvenstvo,i to da u finalu pobjedimo domacina pred 60 000 gledalaca.I da 26.05.2012 A-tim Svicarske pobjedio ej Njemacku sa 5-3.
A jarane moj pa BiH moze sanjati da nam neka mladja reprezentativna kategorija osvoji Svjetsko prvenstvo,i to da u finalu pobjedimo domacina pred 60 000 gledalaca.I da 26.05.2012 A-tim Svicarske pobjedio ej Njemacku sa 5-3.
A jarane moj pa BiH moze sanjati da nam neka mladja reprezentativna kategorija osvoji Svjetsko prvenstvo,i to da u finalu pobjedimo domacina pred 60 000 gledalaca.I da 26.05.2012 A-tim Svicarske pobjedio ej Njemacku sa 5-3.[/quote]Sabinho je napisao/la:Ma imamo mi jos i Djurica, koji igra bolje od Seferovica, a po mom misljenju i Bilbija je bolji od Seferovica, samo sto nije do sada imao toliko srece u karijeri (citaj prave menadzere), btw, nasa mlada repka utrpa Njemcima 4 gola, a o tome Svicarci mogu samo sanjati....
I sta sad s tim.....pa i srbija je harala do 21 god na prvnestvima pa sta im to sad znaci....
jelle je napisao/la:A jarane moj pa BiH moze sanjati da nam neka mladja reprezentativna kategorija osvoji Svjetsko prvenstvo,i to da u finalu pobjedimo domacina pred 60 000 gledalaca.I da 26.05.2012 A-tim Svicarske pobjedio ej Njemacku sa 5-3.Sabinho je napisao/la:Ma imamo mi jos i Djurica, koji igra bolje od Seferovica, a po mom misljenju i Bilbija je bolji od Seferovica, samo sto nije do sada imao toliko srece u karijeri (citaj prave menadzere), btw, nasa mlada repka utrpa Njemcima 4 gola, a o tome Svicarci mogu samo sanjati....
I sta sad s tim.....pa i srbija je harala do 21 god na prvnestvima pa sta im to sad znaci....[/quote]
Cuj sta im znaci?Pa vidis li kakve su igrace dobili od tih prvenstava?Drugo ej sto im je selektor budala,ali ne zaboravi da je na zadnjoj smotri najboljih na svijetu ovaj dio Europe predstavljala samo ta Srbija,i da je pobjedila jednu Njemacku koja je ispala u polufinalu od kasnijeg prvaka-Spanije.
4 god ih nidje nea....kake su igrace dobili?
Pa i Haris je bio u ekipi Lala koja je isto osvojila pa sta je sad s njim.....znaci taj Seferovic osvoio u-17 i automatski mora biti nes od njega....
Pa i Haris je bio u ekipi Lala koja je isto osvojila pa sta je sad s njim.....znaci taj Seferovic osvoio u-17 i automatski mora biti nes od njega....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.