Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nihco

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la nihco » 05 feb 2013, 08:46

Pa kako vas nije stid napadati dijete od dvadeset godina, vrijedjati mu famililiju , umjesto da pogledate ko nas vodi . Sramota, i mislte da nesto trebamo dobiti !?
Isti taj Miralem pjanic je rekao da NECE CEKATI GODINu da mu srede papire.
Dzeku treba biti sram ove uloge koju obavlja u ime neprofesionalnog saveza i ocajnog selektora.
Sent from my Commodore 64

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 05 feb 2013, 08:50

nihco je napisao/la:Pa kako vas nije stid napadati dijete od dvadeset godina, vrijedjati mu famililiju , umjesto da pogledate ko nas vodi . Sramota, i mislte da nesto trebamo dobiti !?
Potpis! A ove izjave Dzeke za "Svicarce" su toliko lose po nas, pa mi se jos uvijek "borimo" za Seada Hajrovica i izgleda sami sebe ukopavamo... Da mi je samo vidjeti Dzeko na njihovom mjestu :roll:

slika

Ona faca zar su Seferovic i Hajrovic bolji od Sesara i Svrake?
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 08:51

Hahahaha, eh kad je doslo do toga da nam Ognjen delija, govori o nivou patriotizma, i o svetom dresu BiH, mogu slobodno reci da je sve otislo do vraga... :lol:

Iako, Ognjena postujem nevjerovatno, strasno mi je drag igrac i vjerujem da ce napraviti solidnu karijeru...Drago mi je sto je pristao da igra za BiH, medjutim ova njegova izjava, je u najmanju ruku simpaticna... :lol:

Ljudi, nemojte se loziti i padati na ove jeftine gluposti, (ovdje me Dzeko malo iznenadio), ali vjerujem da je i on to pogresno protumacio...Zapamtite jednu stvar, nijedan od brace Hajrovic, niti Seferovic su izgubljeni BiH, ovo upamtite dobro, hoce li na kraju zaigrati za nas, prvenstveno ce zavisiti od naseg truda i zalaganja, te kako i koliko cemo se mudro ponasati u tom procesu pridobijanja tih nasih igraca...

Mene hrabri jedna stvar, odnosno jedna osoba, a to je Elvedin Begic...Begic, Bajevic i Hadzibegic su nedavno izabrani u razlicite UEFIne komisije, polagano ce se stvari okretati u nasu korist, samo je pitanje koliko cemo biti pametni i iskoristiti to sto smo do sada ostvarili...

Vi sto se lozite, na slike ovih nasih igraca po dijaspori, sto si slika u hodniku sa BiH zastavom, ili posta slike sa Halidovog koncerta, za vrijeme turneje po Svicarskoj i Njemackoj, to je dokaz koliko se nas narod u BiH "pali" na jeftini populizam i politikanstvo... :roll:

Ibisevicu i Pjanicu svaka cast, sa svojim stavom koji su imali od pocetka sto se tice nastupa za reprezentaciju, zbog toga ce imati posebno mjesto u nasim srcima, ali takvih poteza nece biti puno i takvih igraca nece biti puno, ali to ne znaci da igraci koji to ne rade na kraju nece igrati za nas...
Samo se sjetite Begovica i sta je se pisalo o njemu, kad je dao onaj intervju na kanadskom radiu, i sta bi na poslije mjesec dana? Samo nama treba, jedna zjalava budala kao Ciro, pored Papeta da se bavi time, jer to Papetu ne ide dobro...

Pape, na kraju...

Sjecam se velikog intervjua sa Papetom, koji je izasao na dvije stranice Avaza, dva dana nakon sto je izabran za selekotora...Jedan paragraf mi je ostao u sjecanju, gdje je Pape rekao, da je vodjenje reprezentacije BiH njemu ulazna karta u svijet trenera...Njemu je na prvom, drugom i posljednjem mjestu da napravi rezultat (citaj, da nas odvede na prvenstvo), sto bi njemu omogucilo da napravi bolju trenersku karijeru...Nisam tada shvatio sustinu te izjave, ali sad mi je puno jasnije...

Posteno Pape, ti se samo, ali samo fokusiraj na SP u Brazilu, i kako da se to ostvari, medjutim ako nas on ne odvede na SP, on ce biti jedini i isljucivi krivac...Jer sad posjeduje odlican tim, odlicne igrace i niko mu ne stvara nikakve probleme oko njegovog rada, kako se sjecam nije je imao puno povrijedjenih igraca...A samo da napomenem, da je jedne kvalifikacije propustio...

Sa Papetom, ne treba gledati dugorocno, da on ganja neke mlade talente i da ih vrbuje i slicno...Ovdje, ne bih ulazio u srz slucajeva, Vrsajevic, Svraka, Sesar i slicno i uticaj menadzerske agencije njegovog brata...Pape ima jedan zadatak, da nas odvede na SP i trebamo mu omoguciti sve da to uradi, a ostalo nista...

I jos jednu stvar, ja bi njemu zabranio, ali obavezno zabranio da daje bilo kakve izjave u medijima po pitanju potenncijalnih igraca BiH, jer je nevjerovatno koliko se blamira...Haris Seferovic, djete od 20 godina daje pametnije i mudrije izjave od njega...
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 feb 2013, 08:58

Dufresne, svaka ti cast.

Bio sam poceo pisati nesto slicno, ali si mi ustedio vrijeme, slazem se potpuno sa tobom...

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 05 feb 2013, 09:01

Batko je napisao/la:Dufresne, svaka ti cast.

Bio sam poceo pisati nesto slicno, ali si mi ustedio vrijeme, slazem se potpuno sa tobom...
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 feb 2013, 09:05

Nema te osobe koja ce nekoga nagovoriti na nesto, ukoliko taj neko ne zeli to. Imas momke koji imaju BiH u prvom planu (Pjanic, Vedad), a imas i one druge koji imaju druge repke u prvom planu, a pricaju o BiH kada su daleko od te neke druge. Cim joj se priblize, zaborave BiH. Tesko bi i neki drugi trener mogao da natjera te momke da igraju za nas ako su ti momci odavno odlucili sta i kako.

Primjer Izeta, on voli BiH, zelja mu da igra, s Papetom pricao i time se pohvalio novinarima. Nakon toga, dolazi poziv iz Svicarske, on presretan, izjavljuje po njihovim medijima kako je sretan bla bla bla. Nakon te prijateljske, njegovi pricaju protiv Saveza i repke, kako nije bilo pravog razgovora i kako nikog nije briga za njihvou djecu. Nakon toga je uslijedio poziv za Sloveniju, kao gosta repke, jer nije dobio poziv tada od Svice. Izet presretan, pise se kako je odbio Svicarsku da bi bio s nama u Sloveniji-iako nije ni dobio poziv :lol: . Nakon svega toga, ipak dobija poziv od Svice, sta se desava? Kakva Slovenija kakvi bakraci, ponovo se posra u lice Bosni i Hercegovini i jasno daje svima do znanja da je on Svicarac. Izet je jedna hinja i gnjida i ko to ne moze da skonta, alal mu vera. Nije Izet jedini slucaj, ima ih jos takvih, samo nemaju medijskog prostora da pokazu svoje licemjerje.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 feb 2013, 09:07

nihco je napisao/la:Pa kako vas nije stid napadati dijete od dvadeset godina, vrijedjati mu famililiju , umjesto da pogledate ko nas vodi . Sramota, i mislte da nesto trebamo dobiti !?
Dzeku treba biti sram ove uloge koju obavlja u ime neprofesionalnog saveza i ocajnog selektora.
Ti si toliko ocajan, da si poceo napadati i nase najbolje igrace, u cilju da dokazes nesto :lol: . Je li i Dzeko sada postao neprofesionalac, panj, teleci pogled?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 feb 2013, 09:13

Priatelju moj znas da cjenim tovje misljenje, al ovaj put grijesis.Jeste cinjenica da nas savez pravi niz gresaka oko rekrutiranja potencijalnih rpereznetativaca, ali za ovo Seferovica je sve ucinjeno sa njim je razgovarao selektor, pojedini igraca pa cak i ljudi iz vrha saveza (komiteta za normalizaciju) i to vec kontinuirano preko 4 godine. I on je svima obecao da ce igrati za BIH i sada je ljude iznjevjerio zato su Dzeko i Spahic ovako reagovali.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 09:16

adriano_leite je napisao/la:Nema te osobe koja ce nekoga nagovoriti na nesto, ukoliko taj neko ne zeli to. Imas momke koji imaju BiH u prvom planu (Pjanic, Vedad), a imas i one druge koji imaju druge repke u prvom planu, a pricaju o BiH kada su daleko od te neke druge. Cim joj se priblize, zaborave BiH. Tesko bi i neki drugi trener mogao da natjera te momke da igraju za nas ako su ti momci odavno odlucili sta i kako.

Primjer Izeta, on voli BiH, zelja mu da igra, s Papetom pricao i time se pohvalio novinarima. Nakon toga, dolazi poziv iz Svicarske, on presretan, izjavljuje po njihovim medijima kako je sretan bla bla bla. Nakon te prijateljske, njegovi pricaju protiv Saveza i repke, kako nije bilo pravog razgovora i kako nikog nije briga za njihvou djecu. Nakon toga je uslijedio poziv za Sloveniju, kao gosta repke, jer nije dobio poziv tada od Svice. Izet presretan, pise se kako je odbio Svicarsku da bi bio s nama u Sloveniji-iako nije ni dobio poziv :lol: . Nakon svega toga, ipak dobija poziv od Svice, sta se desava? Kakva Slovenija kakvi bakraci, ponovo se posra u lice Bosni i Hercegovini i jasno daje svima do znanja da je on Svicarac. Izet je jedna hinja i gnjida i ko to ne moze da skonta, alal mu vera. Nije Izet jedini slucaj, ima ih jos takvih, samo nemaju medijskog prostora da pokazu svoje licemjerje.
Ja sam za Pjanica i Ibisevica rekao u prethodnom postu... Mi ako hocemo da imao reprezentaciju od 15-20 igraca, koji ce svaki put kad krene himna BiH pustiti suzu, mi slobodno mozemo rasformirati nasu fudbalsku ili bilo koju drugu reprezentaciju... ;)

Ali kad vidim da Ognjen Vranjes prica o patriotizmu BiH i svetom BiH dresu, a ljudi na to ovdje svrsavaju...onda.. :twisted:

Da te pitam nesto,

Mislis li da bi Begovic branio za nas, da je Kanada bila u rangu USA ili Meksika?
Da li bi Medunjanin igrao za nas da je samo jedan poziv dobio od Holandije?
Mislis li naprimjer da bi Ognjen igrao za nas, da je dobio poziv od Srbije?
I bicu bezobrazan na kraju, pa cu udariti u jednu bolnu tacku, mislis li da bi Misimovic odbio poziv tadasnje SCG, da ga je dobio, poslije nastupa u mladim selekcijama?
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 05 feb 2013, 09:17, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Papeta!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 05 feb 2013, 09:16

slika

Džeki se pridružio i Ognjen Vranješ, koji je na Facebooku napisao:

"Ne smijemo nikoga moliti ko neće da igra za Bosnu i Hercegovinu".

:lol:

Tuzla - Grad koji volim!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 feb 2013, 09:19

Tako je u pravu su. Kako nije stid Susica zvati telefonom ovo dijete od 20 godina i ostali iz saveza koji su ih **** zvali. Kakav je to nacin???? Da ima imalo obraza Dzeko je trebao Manciniju reci da on nema vremena da trenira preko sedmice nego da mora ici u Svicu da prica sa buducim "zvjezdama". Onda je trebao na avion i pravo kod ove djece pa ako treba i 20 dana ostati i moliti ih da igraju za nas.

Kakave ti gluposti pises, kakvo dijete od 20 godina, pa ja sam sa 20 godina uveliko guzio sto god mi je doslo pred pusku. Znaju ti "Svicarci" vrlo dobro za koga ce oni igrati, sve je ovo bila takticka igra.

Ali ne sikiram se ja za njih imaju se na koga ugledati kao sto neko gore napisa Kucukovic i kompanija a jos da ne zaboravimo veliku zvijezdu Marka Marina koji je odigrao 3 utakmice za Njemacku i vise nikada nece zaigrati. Pa sretno im bilo u Svicarskoj.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 feb 2013, 09:19

Dufresne je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Nema te osobe koja ce nekoga nagovoriti na nesto, ukoliko taj neko ne zeli to. Imas momke koji imaju BiH u prvom planu (Pjanic, Vedad), a imas i one druge koji imaju druge repke u prvom planu, a pricaju o BiH kada su daleko od te neke druge. Cim joj se priblize, zaborave BiH. Tesko bi i neki drugi trener mogao da natjera te momke da igraju za nas ako su ti momci odavno odlucili sta i kako.

Ja sam za Pjanica i Ibisevica rekao u prethodnom postu... Mi ako hocemo da imao reprezentaciju od 15-20 igraca, koji ce svaki put kad krene himna BiH pustiti suzu, mi slobodno mozemo rasformirati nasu fudbalsku ili bilo koju drugu reprezentaciju... ;)

Ali kad vidim da Ognjen Vranjes prica o patriotizmu BiH i svetom BiH dresu, a ljudi na to ovdje svrsavaju...onda.. :twisted:

Da te pitam nesto,

Mislis li da bi Begovic branio za nas, naprimjer Kanada bila u rangu USA ili Meksika?
I bicu bezobrazan na kraju, pa cu udariti u jednu bolnu tacku, mislis li da bi Misimovic odbio poziv tadasnje SCG, da ga je dobio, poslije nastupa u mladim selekcijama?
Sta pricas gluposti pa i Vranjes ima pravo da voli ovu zemlju kao i ti i ja i Dzeko i Spahic i svako ko to zeli , a ne da mu ti ovdje na forumu prebrojavas krvna zrnca i i razmisljas na nacin sta bi bilo kad bi bilo.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 09:32

vendeta87 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Da te pitam nesto,

Mislis li da bi Begovic branio za nas, naprimjer Kanada bila u rangu USA ili Meksika?
Sta pricas gluposti pa i Vranjes ima pravo da voli ovu zemlju kao i ti i ja i Dzeko i Spahic i svako ko to zeli , a ne da mu ti ovdje na forumu prebrojavas krvna zrnca i i razmisljas na nacin sta bi bilo kad bi bilo.
Hahahah, sad samo napisi jos da sam nacionalista, taman da ne citam ovu temu slijedeca 2 mjeseca... :lol:
Pravda za Papeta!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 feb 2013, 09:35

Dufresne neznam ja sta si ti a sta nisi i nije moje da tebi ili bilo kome sudim isto tako nije tvoje da ti sudis o nacionalnim (patriotskim) osjecanjima nekog drugog.

nihco

Post Postao/la nihco » 05 feb 2013, 09:39

vendeta87 je napisao/la:
Priatelju moj znas da cjenim tovje misljenje, al ovaj put grijesis.Jeste cinjenica da nas savez pravi niz gresaka oko rekrutiranja potencijalnih rpereznetativaca, ali za ovo Seferovica je sve ucinjeno sa njim je razgovarao selektor, pojedini igraca pa cak i ljudi iz vrha saveza (komiteta za normalizaciju) i to vec kontinuirano preko 4 godine. I on je svima obecao da ce igrati za BIH i sada je ljude iznjevjerio zato su Dzeko i Spahic ovako reagovali.
Reci mi ko je zvao Seferovica ? Niko . Poslali su mu poziv na teferic nakon, sto ti rece, 4 godine od kada je otvoreno porucio da zeli igrati za bih i u isto vrijeme kada Svicarci poziv za SENIORSKI tim. Jos dodaj da je selektor taj isti poziv popljuvao. Zvao ga Dzeko, zvao ga Spahic ,nije ga na vrijeme i na pravi nacin, pozvao onaj ko je trebao, savez i selektor .

Bravo Seferovic, bravo Hajrovic . Nadam se da ce njihov primjer uticati da Bosanci iskljuce glupo patriotsko razmisljanje i ukljuce mozak. ko misli da je poziv poluamaterskew druzine NFSBiH, na teferic, jednom covjeku koni je rodjen i zivi u Svicarskoj, treba biti vazniji od poziva Otmara Hicvilda u svicarsku reprezentaciju, sljedeca SP ce navijati za Tursku.
Ko ne ne uci na tudjim , ucice na svojim greskama, ko ih ponavlja, ostaje prvacic .
Sent from my Commodore 64

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 05 feb 2013, 10:05

Naš je problem taj sto ganjamo i trazimo neke igrace prekasno...trebalo se ranije misliti na poziv....

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 05 feb 2013, 10:32

Ja stvarno ne mogu da skontam sta je tu sporno.Ljudi su odabrali druge reprezentacije i sretno im bilo.Nije uredu spustat se na taj nivo da molis neko dijete od 19 god da igra za Reprezentaciju.Vecina njih(ovih ciji se papiri ganjaju) ce odabrati druge repke ispred BiH.Ali ja ih ne krivim zbog toga.Svako ima pravo da bira,al u ovom slucaju oni su izabrali gore.Mi trenutno nismo nista izgubili sa njima jer imamo dobru ekipu u kojoj oni nebi imali mjesta.Al sa druge strane,dugorocno gledajuci ti momci imaju potencijal da budu dobri igraci u buducnosti,ali opet se postavlaj pitanje sta ako oni nisu u stanju svoj talenta iskoristiti.Vjerujte mi bilo ih je i prije koji su na ovakav nacin nas vukli za nos,pa nisu nesto posebno uspjeli.Na njihova mjesta su dosli momci koji srcem igraju za ovu zemlju,momci koji ce se plasirat na Svjetsko prvenstvo,i tako da ti to na isto dodje.
Ja u cijeloj ovoj prici zalim samo za Ibrahimovicem,a ovo ostalo je sve nebitno...
Takodjer,misljenja sam da savez mora nac nekog za odnose sa javnosću,jer evidentno je da Safet nije kadar za tako nesto.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 05 feb 2013, 10:34

samo za kacket pape, samo za kacket.
pi.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 10:42

Tweeds_10 je napisao/la:samo za kacket pape, samo za kacket.
:lol:
Pravda za Papeta!

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 05 feb 2013, 10:59

nihco je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Reci mi ko je zvao Seferovica ? Niko . Poslali su mu poziv na teferic nakon, sto ti rece, 4 godine od kada je otvoreno porucio da zeli igrati za bih i u isto vrijeme kada Svicarci poziv za SENIORSKI tim. Jos dodaj da je selektor taj isti poziv popljuvao. Zvao ga Dzeko, zvao ga Spahic ,nije ga na vrijeme i na pravi nacin, pozvao onaj ko je trebao, savez i selektor .

Bravo Seferovic, bravo Hajrovic . Nadam se da ce njihov primjer uticati da Bosanci iskljuce glupo patriotsko razmisljanje i ukljuce mozak. ko misli da je poziv poluamaterskew druzine NFSBiH, na teferic, jednom covjeku koni je rodjen i zivi u Svicarskoj, treba biti vazniji od poziva Otmara Hicvilda u svicarsku reprezentaciju, sljedeca SP ce navijati za Tursku.
Ko ne ne uci na tudjim , ucice na svojim greskama, ko ih ponavlja, ostaje prvacic .
bljak

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”