Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

KSIVLE
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la KSIVLE » 04 feb 2013, 21:19

BigBigBang je napisao/la:Ja cu da vam kazem sta bi bilo da su ti igraci ostali u Primeri, bilo bi isto ono sta je bilo dok su igrali u Primeri, apsolutna dominacija Engleskih ekipa koje imaju 3 od 4 predstavnika u polufinalu LP a kad kiksaju neku godinu onda 2 od 4. Upravo dolaskom vecine ovih igraca Premiership i ima blagi pad u LP...
Zanimljiva teorija. Ali ko zna. Možda bi uistinu Chelsea osvojio CL uz apsolutnu dominaciju umjesto na guzove da su umjesto Mate i Nanda imali Hendersona i Carolla. A vjerovatno bi i City bio uvjerljiviji prvak da su umjesto Silve i Aguera imali Adama i Defoea. I dakako da bi i fantastični Bobby Zamora u ovogodišnjem Swanseau bio među vodećim strijelcima Prema da igra umjesto Michua. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 feb 2013, 00:27

Paja nikad nije rekao da su glavni igraci u EPL bili Englezi.

@Adi Vise bilo igraca iz prve postave nego na utakmici od 8-2(Robin,Walcott,Szczesny i Koscielny iz prve ekipe). I to gore od pet komada na svom terenu u prvom poluvremenu.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 feb 2013, 00:32

AllGunsBlazing je napisao/la:Paja nikad nije rekao da su glavni igraci u EPL bili Englezi.

@Adi Vise bilo igraca iz prve postave nego na utakmici od 8-2(Robin,Walcott,Szczesny i Koscielny iz prve ekipe). I to gore od pet komada na svom terenu u prvom poluvremenu.
Zar nije Robin na toj utakmici promasio penala,a Scezesny katastrofalno branio,a Koscielny odigrao katastrofalno? :roll:
U timu Valencije nije bilo Pareja,Pereire,Feghoulia i Albelda u tom mecu,a svi su standardni igraci.Takođe nije bilo ni Canalesa,koji je vecinom pocetna postava kad nije povrijeđen.
Poraz od 0:5 jeste kastastrofala,ali ni blizu kao 8:2 :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 feb 2013, 00:34

U timu Valencije nije bio 4 igraca u Arsenalovim timu nije bio 7 igraca. Ali naravno gore je primiti 8 bez 7 prvotimaca na GOSTUJUCEM terenu, nego bez 4 prvotimca na DOMACEM terenu. I uz to racunati da je Arsenal BAR dao 2 gola.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 feb 2013, 00:40

AllGunsBlazing je napisao/la:U timu Valencije nije bio 4 igraca u Arsenalovim timu nije bio 7 igraca. Ali naravno gore je primiti 8 bez 7 prvotimaca na GOSTUJUCEM terenu, nego bez 4 prvotimca na DOMACEM terenu. I uz to racunati da je Arsenal BAR dao 2 gola.
Kojih sedam? Sad si nabrojao da nije bilo golmana,RVP i Koscielnyog,a ustvari su igrali.Ni sam ne znas koje se od tvojih brukao u toj tekmi.
Vjerovatno nisi gledao Valenciu-Real tako da nemam sta vise pricati na tu temu.Kazem samo da su bruka oba poraza,ali primiti 8 od drugoplasirane ekipe na kraju sezone,a ti zavrsiti na trecem mjestu je sramota.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 feb 2013, 00:51

Nabrojao sam ljude koji su bili, lakse mi bilo to nego one koji nisu. A igrali su jos pazi sad redom:Carl Jenkinson(tek tad dosao iz treceligasa)Armand Traore(sad u QPR-u grije klupu)Johan Djourou(4. stoper, sad na posudbi u Hannoveru)Coquelin(tek se tad vratio iz Lorienta)Ramsey,Rosicky(odavno nije starter),Arshavin(sezonu prije izgubio startno mjesto).

Moja matematika kaze da je 7>4, da je 8>5, ALI i da je domaci teren>gostujuci te 0<2
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 feb 2013, 00:53

AllGunsBlazing je napisao/la:Nabrojao sam ljude koji su bili, lakse mi bilo to nego one koji nisu. A igrali su jos pazi sad redom:Carl Jenkinson(tek tad dosao iz treceligasa)Armand Traore(sad u QPR-u grije klupu)Johan Djourou(4. stoper, sad na posudbi u Hannoveru)Coquelin(tek se tad vratio iz Lorienta)Ramsey,Rosicky(odavno nije starter),Arshavin(sezonu prije izgubio startno mjesto).

Moja matematika kaze da je 7>4, da je 8>5, ALI i da je domaci teren>gostujuci te 0<2
To nista ne mijenja stvar.Mogu i ja reci da je protiv Reala za Valenciu igrao Barragan,koji je losiji od Djouroua za klasu :mrgreen: Igrao je sminker Gago koji je na kraju dobio nogu i otisao u Velez itd.Oba poraza,i Valencijin i Arsenalov su bruke i to ne moze biti mjerilo kvaliteta neke lige.

www.valencia-balkan.net

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 05 feb 2013, 00:59

KSIVLE je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Ja cu da vam kazem sta bi bilo da su ti igraci ostali u Primeri, bilo bi isto ono sta je bilo dok su igrali u Primeri, apsolutna dominacija Engleskih ekipa koje imaju 3 od 4 predstavnika u polufinalu LP a kad kiksaju neku godinu onda 2 od 4. Upravo dolaskom vecine ovih igraca Premiership i ima blagi pad u LP...
Zanimljiva teorija. Ali ko zna. Možda bi uistinu Chelsea osvojio CL uz apsolutnu dominaciju umjesto na guzove da su umjesto Mate i Nanda imali Hendersona i Carolla. A vjerovatno bi i City bio uvjerljiviji prvak da su umjesto Silve i Aguera imali Adama i Defoea. I dakako da bi i fantastični Bobby Zamora u ovogodišnjem Swanseau bio među vodećim strijelcima Prema da igra umjesto Michua. :lol:
Pa naravno da ne bi, umjesto vise spanaca dovodili bi vise igraca nekih drugih nacionalosti, fudbal se igra sirom svijeta trziste je veliko Evropska Unija, Brazil, Urugvaj, Argentina, Afrika. To sto su spanci osvojili jednom svjetsko prvenstvo ne znaci da je svaki njihov prosjecni igrac poput Michua, Artete nezamjenjiv i nemoguc za naci u nekoj drugoj drzavi, zamjenjiv je i Mata i Torres pogotovo a kamoli ovi.

Spominju poraz Arsenala od 8-2 gdje su za Arsenal igrali neki igraci koji su iz Juniorskog tima debitovali sa novopecenim 17 godisnjim prekaljenim pojacanjem Alexom Oxladeom Chamberlainom. I to poredite sa tamburanjem Valencie od Reala nasred Mestalle gdje Real povede 0-5 nakon 45 minuta. Da su imali motiva utrpali bi im jos 3 minimalno.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 05 feb 2013, 01:04, ukupno mijenjano 2 puta.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 feb 2013, 00:59

Ja i nisam rekao da je to kvaliteta lige, bitnije je ono kako igraju Getafe,Stoke,Espanyol ili Wigan, nego ovi gore. Isto tako kvaliteta lige nije Evropa. TU je samo 6 eventualno malo vise ekipa, ali svejedno to nije citava liga. I da niko ne kaze da ce Wigan biti kvalitetniji od Barce, ali mozda je vise kvalitetniji od Espanyola koliko Barca nije od Uniteda(hipotetski).
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 feb 2013, 01:06

AllGunsBlazing je napisao/la:Ja i nisam rekao da je to kvaliteta lige, bitnije je ono kako igraju Getafe,Stoke,Espanyol ili Wigan, nego ovi gore. Isto tako kvaliteta lige nije Evropa. TU je samo 6 eventualno malo vise ekipa, ali svejedno to nije citava liga. I da niko ne kaze da ce Wigan biti kvalitetniji od Barce, ali mozda je vise kvalitetniji od Espanyola koliko Barca nije od Uniteda(hipotetski).
Ne bi rekao da je recimo Wigan kvalitetniji od Espanyola.Španjolski timovi su takticki bolje pripremljeni,manje trce,a imaju bolju tehniku od tih osrednjih engleskih timova.Tu je kljuc po meni svega ;).
@Paja da je i United imao jos motiva mogao je utrpati jos minimalno 4 komada,tako da psttt!.Opet kazem pretpostavljam da ni ti nisi gledao utakmicu VCF-RM,da si gledao znao bi sto je desavalo se u 2-om dijelu.
I da se nadovezem samo na ovo oko igraca.Mogli bi Englezi dovetiti neke igraca iz J.Amerike,Europe itd,ali bez sumnje danas najbolji nogomet na svijetu igraju Španjolci.To potvrđuju dominacijom u svim reprezentativnim uzrastima :)

www.valencia-balkan.net

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 feb 2013, 14:13

Jao diskusije :lol:

Jel to vazno sto je Valencija primila 5 komada od Reala ili Arsenal od Uniteda 8 ?

To apsolutno ne moze biti mjerilo jacine lige.
Real jeste jaci od Valencije ali ne za tih 5 golova.
Vidjeli smo u dosadasnjim njihovim ovosezonskim duelima kako Valencija uopste nije daleko od Reala i Barcelone kako se misli.
Ove sezone Real i Valencija su odigrali 4 utakmice.2 pobjede Reala i 2 remija.
Medjutim prva utakmica u kupu je nevjerovatna kradja.Valencija je razbila Real.3 puta u situacijama 1 na 1 je izlazio Soldado a sviran nepostojeci offsajd.Nije sviran cist penal a Real je uz sve to poguran za drugi pogodak jer je Higuain u stilu Balica zabio za 2:0.

Takodjer prva utakmica na Bernabeu u Ligi je bila kradja.Valencija ponovno bila bolji tim.U posljednjoj utakmici(uzvrat kupa Kralja na Mestalli) bilo je 1:1 Valencija apsolutno dominirala...

Problem Valencije kada igra protiv Reala je ta strasna kontra.Real ih satare iz kontre kao i vecinu ekipa na Svijetu.Valencija se ne zna braniti i zato igraju na posjed a to je ono sto Real voli i sto im odgovara.

Sto se tice utakmica protiv Barce.Prva utakmica na Camp Nou 2:1 za Barcu gdje je radi gluposti Valencija izgubila.
Utakmica na Mestalli 1:1.Barcelona sabijena.Prvi put nakon x godina vidim da Barcelona na jednoj utakmici ima posjed svega 54%.Barcelona sem penala koji je djelo glupana Perreire nije napravila ozbiljan napad.(bila je stativa Cesca nakon strasne lopte Messija). :mrgreen:

Koliko je jaka\slaba Valencija vidjet cemo protiv PSG-a za 7 dana.

Sto se tice pobjede Uniteda nad Arsenalom.Ista situacija.United jeste jaci ali ne za tih 8 komada.Desava se.Los dan,krizna forma a protivnik u naletu i u samom top-u.

Arsenal \ United neka pokazu snagu u duelima protiv Bayerna\Reala
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 feb 2013, 15:48

Ko je gledao utakmicu izmedju Valencije i Reala mogao je vidjeti da rezultat od 0-5 uopste nije odrazavao pravo stanje na terenu . Igraci Valencije bili su jednostavno izrevoltirani sudijskim odlukama u okviru Cup utakmice par dana prije tog susreta,tako da su usli u taj mec jako naspanovani ,krenuli su na sve ili nista,tako da nisu previse ni obracali paznju kako ce odigrati u odbrani . A to protiv tima koji ima najubojitiju kontru ne moze proci nekaznjeno . Stoga su im ovi slozili tri-cetiri kontre u prvih 10 min,iako je Valencia bila ta koja je napadala i stvarala neke sanse. Kasnije je sve bilo stvar Realove rutine. Valencia je za vikend protiv Farce pokazala kakva je ustvari jaka ekipa . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 13 feb 2013, 22:42

Gdje ste španci, stigao februar. :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 feb 2013, 22:44

Henderson je napisao/la:Gdje ste španci, stigao februar. :mrgreen:
Tu smo :D
Hocemo li zakljuciti da je EPL najbolja na osnovu toga sto United nije porazen na Bernabeu? :D

www.valencia-balkan.net

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 13 feb 2013, 22:48

Adi_Zepce je napisao/la:
Hocemo li zakljuciti da je EPL najbolja na osnovu toga sto United nije porazen na Bernabeu? :D

Jok, jok. Samo provjeravam jeste li živi. Čućemo se opet poslije svih uzvrata. Čini mi se da će jedino Barcelona ostati u LP. :P
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 feb 2013, 23:00

Henderson je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:

Jok, jok. Samo provjeravam jeste li živi. Čućemo se opet poslije svih uzvrata. Čini mi se da će jedino Barcelona ostati u LP. :P
Polako,budemo sve vidjeli.Real je jos itekako u zivotu,a neke sanse ima i Valencia.

www.valencia-balkan.net

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 feb 2013, 23:33

Adi_Zepce je napisao/la:
Ja bih ipak sacekao moje stare drugare sa ove teme pa da konstatujemo da je francuska liga jaca od spanske ipak su oni eksperti da na osnovu jedne utakmice procene kvalitet lige,a posto je francuski klub pobedio ocekujem da priznaju ili da je francuska liga jaca od spanske ili da su im razmisljanja bila na nivou decice od 5 godina kao sto i rekoh vec ranije. :)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 14 feb 2013, 00:24

Jučer sam gledao listu proračuna španjolskih rukometnih prvoligaša i to je živi užas. Ima ih na razini Izviđača ili Siscie. Iako nogomet i rukomet nisu isto, bojim se da će se i španjolskom nogometu desiti slično, jer u Španjolskoj je stanje baš sjebano. Real i Barca (možda još kogot) neće pasti, ali većini je pad neminovan.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 feb 2013, 11:18

Pa upravo ce zbog Reala i Barce oni pasti. Ova dva kluba dobijaju ogromnu pomoc drzave, ogromne novce od TV prava, a ostali ako dobiju kakve mrvice dobro je. Cudo se vec nisu poceli gasiti klubovi. Ili ce se privatizirati.
Celik!3,2,2.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 feb 2013, 11:24

AllGunsBlazing je napisao/la:Pa upravo ce zbog Reala i Barce oni pasti. Ova dva kluba dobijaju ogromnu pomoc drzave, ogromne novce od TV prava, a ostali ako dobiju kakve mrvice dobro je. Cudo se vec nisu poceli gasiti klubovi. Ili ce se privatizirati.
Možda se sjete pa naprave neki DEAL za cijelu Španjolsku ligu...Ostatak španjolske lige fenomenalo funkcionira, no ja mislim da je to zato što im proračun zavisi o zaduživanju i o tome da šeicima i englezima i naftašima prodaju svoje igrače za brutalno veliek pare. Tako se može živjeti neko vrijeme i tako može živjeti mali kontigent klubova, no kad dođe do grla cijeloj ligi e onda bu gadno, jer bu jedan vukao drugoga...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.