Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

sanjingr
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la sanjingr » 04 feb 2013, 20:57

_forzamilan_ je napisao/la:
Pogba je napisao/la:Izvinjavam se što ulijećem kao padobranac :mrgreen: jer nisam pročitao cijelu raspravu, samo da vas podsjetim da su tačno prije godinu dana ovdje postavljane virtuelne tabele upravo sa Calciomercato.com , ako se ne varam @A_D_O ih je postavljao i ovdje su važile kao referenca, svi su se pozivali na njih, sada ne valjaju kada nekome smetaju.

Ne da su bitne ove tabele jer se ne može ništa promijeniti, a i malo su glupave jer je možda neko oštećen, a da je opet dobio taj meč, pa se to i zakamuflira i ispada da grešaka nema.

Ove tabele upravo služe za navijačka prepucavanja i podizanja tenzija, a na pdf-u Serie A je to lahko. :|
Apsolutna laž to za tabele. Tony ih je uglavnom stavljao kao neku referencu a svi juventini su ismijavali tu tabelu. Nemoj da kopam postove jer mi je zaista mrsko to raditi i veliko je gubljenje vremena. I onda ti kažeš da sada nekome smetaju kao sada ide u korist juventina pa milanisti i ostali pljuju po tim tableama koji brainfuck :?

U vezi penala šprdate se AC Penal a malo malo pizdite kako svaki kontakt sa Matrijem i ostalim primadonama treba okarakterisati kao penal i to je kao glavni razlog što Juve izgubi neke važne bodove protiv slabijih ekipa tipa Sampdoria itd. E pa jbg navijajte za AC Penal. Poslije tekme protiv Sampdorije pizdite za penalom sve suze liju niz ovaj pdf a malo ko da bude pošten pa da kaže da je Vučko skrivio čist penal u 16-ercu u 1. pol protiv Sampdorije. Navodim to samo kao 1 primjer. Allegri je gospodin uvijek bio i ostao i uvijek kaže onako kako je pa išlo u korist Milana ili ne pa tako i ovaj puta.

Što se Intera tiče ovdje su se neke kolege Interisti kleli u Stramu i napali mene kada sam kritikovao njegov izbor pošto je lik tanak trener pa ste qotali moje postove e pa vidjet ćemo ko će zadnji quotat :lol:
On vas je podero 2x zaredom pa ti sumnjaj u njega..ekipa je u krizi kao što ste i vi bili i ne dipr mali

Sent from my ST21i using Tapatalk HD
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 feb 2013, 21:07

muha milanez je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
muha milanez je napisao/la:
[youtube][/youtube]

dovoljno je ovo pogledat!!

i kazu juve +1 na ovo tabeli :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahah.. kako si smjesan lik.. A genova penal? Znaci..imamo sabiranje i oduzimanje!
Pa jest sabiranje i oduzimanje, nego je problem sto svako sebi pokusava navuc nesto.. npr sinoc prije onog diskutabilnog penala, nije sviran cist penal nad Bolotelijem.. tako da ova tabela ne predstavlja adekvatan prikaz.
:lol: :lol: :lol:

Eto sad treba svirati svaki kontakt u 16. :lol: :lol: :lol:

Kakav crni penal, Balo jedva dočekao da padne. :lol: :lol: :lol:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 04 feb 2013, 21:19

ono kad je pao u nesvjest? :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 04 feb 2013, 21:46

http://football-italia.net/30370/refere ... s-decision" onclick="window.open(this.href);return false;

Kako lezerno, "pa sudije nam duguju", "navijacima Milana je bio gust tako pobijedit", ono opusteno, ko mi sta ba moze.Joj ovo postaje smijesno pa ti se zali na sudije kad ti ovaj bog i batina ovako lezerno prica o sudijskim lakrdijama

Raffello
Kontakt:

Post Postao/la Raffello » 04 feb 2013, 21:51

adointer je napisao/la:ono kad je pao u nesvjest? :mrgreen:
Otkud znaš šta im rade u Milanlabu, možda daju dijagnoze igračima da svi masovno dobiju padavicu, očigledno to na Balotelliju odlično funkcioniše. :lol:

Navikli se pa im je svaki kontakt u kaznenom penal. :mrgreen:
Juventus FC ★★★ > AC BBilan ★ + Tavolini FC ★

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 feb 2013, 22:46

AmiciDiNessuno je napisao/la:
Andrej je napisao/la:Cagliari-Milan: 'Is Arenas non sicuro' :lol: :lol:
pa da, 0 3 za zelenim stolom, jos ce Balonji pripisat hattrick :lol:
I tu ce im nepostojeci penal svirat, na papiru :D
eee serio A **** li te :oops:
Koji ste vi pickopacenici to je strasno :o
A šta je bilo kad je igrao Cagliri-Juve jel to imate pamćenje ko glista? Licemjeri.
sanjingr je napisao/la: On vas je podero 2x zaredom pa ti sumnjaj u njega..ekipa je u krizi kao što ste i vi bili i ne dipr mali

Sent from my ST21i using Tapatalk HD
Đe si veliki nisam te prepoznao :roll:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 feb 2013, 22:51

Saznajte kako izgleda tabela Serije A bez sudijskih grešaka

Nakon sinoćnje utakmice Milan-Udinese, u kojoj su Rossoneri slavili u posljednjim trenucima meča iz nepostojećeg penala, ponovo se digla velika prašina u Italiji...

Portal Calciomercato.com, napravio je analizu sudijskih grešaka i virtuelnu tabelu bez istih.

Prema tim analizama, Milan je čak 11 bodova osvojio zahvaljujući greškama sudija i bili bi 11. na tabeli, zatim slijedi Lazio sa sedam, Chievo sa šest i Napoli sa četiri boda koja su im "poklonili" ljudi "u crnom".

Zanimljivo, torinski Juventus bi prema istoj tabeli trebao imati jedan bod manje nego sada, ali bi bio u plusu od šest bodova ispred Napolija, dok je Inter "na nuli" i ostao bi četvrti.

Najviše je oštećena Roma, za četiri boda sa kojim bi bila na petom mjestu.

Tabela bez sudijskih grešaka

Juventus 51 52 (+1)
Napoli 45 49 (+4)
Fiorentina 41 39 (-2)
Inter 40 40 (0)
Roma 38 34 (-4)
Catania 37 35 (-2)
Lazio 36 43 (+7)
Parma 34 31 (-3)
Udinese 33 33 (0)
Torino 31 28 (-3)
Milan 29 40 (+11)
Atalanta 26 26 (0)
Bologna 26 25 (-1)
Chievo 22 28 (+6)
Sampdoria 22 25 (+3)
Cagliari 22 24 (+2)
Palermo 20 17 (-3)
Pescara 20 20 (0)
Siena 19 17 (-2)
Genoa 18 21 (+3)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 feb 2013, 23:11

Već 3 stranice unazad se pišu jedne te iste stvari , i stalno tako u krug . Izgleda da smo svi jako tvrdoglavi , i svi vučemo na svoju stranu. Pustite to više i nastavite dalje , niko od nas ovdje ne može ni na kakvu odluku da utiče.
Svi smo neki "stručnjaci" i ispade da mi znamo bolje od ljudi koji su za to masno plaćeni. Pa braćo draga , samo se džaba prepiremo . Može se ovdje i normalno diskutovati samo ako to mi želimo .

Forza Milan !
Forza Italijanski fudbal , Forza Azzuri i Forza bratstvo i jedinstvo !
Nigdje se ne polemiše o tim sudijama kao kod nas ovdje , pa manje je buke bilo kad su suci pokrali Chelsea u 1/2 lige prvaka jbt . Ili kad je prije par mjeseci United uz pomoć sudija , dobio takođe' Chelsea u sred Londona .
I još bezbroj primjera širom Evrope , gdje su greške utjecale na rezultat , ali niko se ne zadržava dugo na toj temi , kao mi ovdje .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 feb 2013, 23:16

Oxygen je napisao/la: Ok,korektno od tebe,nisam nigdje spomenuo da su milanisti sastavili tabelu,te je krojili po svojim željama,rekao sam da ne znam ko je sastavljao,kakav je profil ljudi i rekao sam da ne znam koliko su tendenciozni,objektvni.
Ja mogu reći da se ne slažem sa našim brojem bodova i to je to,ali neću pljuvati po tabeli jer je neko se ipak trudio i napravio.
Evo,obećavam da ću pokušati naći i neke druge procjene bodova u toku sutrašnjeg dana.
Budite pozdravljeni,baš smo dosta pisali,jedino ako ne dođe sarajlija pa sve obriše. :mrgreen:
Oxygen je napisao/la: Ma promaklo im je mnogo toga,čuj 1 bod zakinuti,uostalom,ko kroji tabelu,šta sada,ovo treba uzeti kao fakt ili šta,sjećam se ja ove tabele u vrijeme ranierija kod nas ,zakidani smo po njoj i za 10-12 bodova pa ko koga pita za to.
Oxygen je napisao/la:Ne razumijem zašto bi calciomercato.com,portal najobičniji bio kako ti kažeš dokaz,ali stvarno?
Novinari sastavili tabelu,ne znamo njihov sastav,jesu li tendenciozni ili ne,ništa ne znamo,jedino da ja sada kopam po netu pa da nađem neku drugu tabelu i postavljam kao dokaz.

Uostalom,kako da mi znamo njihove parametre ocijenjivanja,uzmimo primjer nekog penala za koji mi tvrdimo da je bio,a vi kažete nije bio,pa kako to oni onda da znaju,mislim smiješno,koliko god ova tabela pokušala biti realna,ona to nije.
JuveSissoko je napisao/la: ne vjerujem koliko glupa tabela, ispade da bi Milan bio prvi da je sve fer, samo da mi je znat pomocu kojih trikova :mrgreen: juce nam ne svirase cist penal i sa pobjedom protiv Parme bi bili daleko ispred vas.Samo da mi je znat koji strucnjak i cije boje nosi, koji je tu tabelu napravio.Najjace mi je kad pocnu se busat raznim analizama sa Sky-a i slicnih, a sve do jedna televizija favorizuje milanske klubove i najjcesce su gosti likovi koji navijaju za te klubove.Da nemam izvor informacija od oko 60 000 ljudi od cega je sigurno 40 000 ljudi iz Italije na VS forumu, ja bi ovakvim tabelicama kao navijac iz BIH i vjerovao a za RAI i Sky bi mislio da su zapadnoeuropske profesionalne televizije.Jesu al na k :D
baresi#6 je napisao/la: da se prisjetimo 'grande' storie della juventus i kako su 30 scudetta osvajalo 'sul campo':
Scenario 1
The Rosetta Case : Juventus paid Virginio Rosetta under the table and flouted all rules to sign him. Wins the title.

Link -> http://en.wikipedia.org/wiki/Virginio_Rosetta" onclick="window.open(this.href);return false;

Scenario 2
Juventus vs Roma - 1981 Championship : Turone's clear goal was disallowed and title handed to Juventus

Link -> http://en.wikipedia.org/wiki/Turone%27s_goal" onclick="window.open(this.href);return false;

Scenario 3
Juventus and Fiorentina - 1982 Championship : Referee disallows title-deciding goal and Juventus wins once more

Scenario 4
Juventus vs Inter - 1998 Championship : Ronaldo of Inter dragged down inside box, but penalty not given. Who wins the match and the title? Yes, it is again Juventus!

[youtube][/youtube]

Scenario 5
Milan vs Juventus - 2012 : A header from Muntari crosses the goal-line by a mile.

[youtube][/youtube]

evo još par mojih favorita:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

i jedan svjež primjer od neki dan

[youtube][/youtube]
starih navika teško se odreći.

slika

Krepat ma ne molat!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 feb 2013, 23:19

Šta je pisac htio reći, sada kao reakciju ja treba da stavim 7 smiješnih penala za milan lani i jedno 4 ove sezone?
Svašta.

I da, vidim da sam ostao konzistentan u razmišljanju. 8-)
Ne treba mi ničija tabela kad imam oči.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 04 feb 2013, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 feb 2013, 23:20

Pisac je htio reći kako ste vas 2-3 juventina ovdje licemjeri a mahom i trolovi. Pročitaj ovo gore za tabele šta ste pisali ako treba opet ću elaborirati post ali mislim da ne treba.

Krepat ma ne molat!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 feb 2013, 23:26

udari ili pokusa da udari protivnickog igraca

- saplete ili pokusa da saplete protivnickog igraca

- skace na protivnika

- napada protivnika

- udari ili pokusa da udari rukom protivnickog igraca

- gura protivnika

- drzi protivnika

- pljuje na protivnika

- namerno dodirne loptu rukom (izuzev vratara u sopstvenom kaznenom prostoru)

Kazneni udarac ce se dosuditi ako bilo koji od gore navedeni prekrsaja igrac načini u svom kaznenom prostoru, bez obzira na polozaj lopte pod uslovom da je u igri !

Za sve one koji smatraju , da je penal ili faul jedino u slučaju da nekoga pokupiš muški i osakatiš ga , u fudbalu je bitna namjera , a ne toliko jačina kontakta . Ovo je jasan pravilnik koji se nalazi u većinu fudbalskih udžbenika i brošura . Pametnome dosta .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 feb 2013, 23:35

Ja ovdje samo vidim omalovažavanje uspjeha Juventusa, ali čudno da pametuju oni koji su "izmislili namještanje" i u svakom skandalu do sad učestvovali :lol: :lol:

I koji se još vade na gol Muntarija, iako su nakon toga ima li prednosti i držali je nakon toga 5-6 kola iako je i Juventus oštećen u toj utakmici. Ponovo imaju obraza omalovažavati titulu Juventusa, divim ti se, haj sad dr**j na Balotellia.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 feb 2013, 23:41

_forzamilan_ je napisao/la:Pisac je htio reći kako ste vas 2-3 juventina ovdje licemjeri a mahom i trolovi. Pročitaj ovo gore za tabele šta ste pisali ako treba opet ću elaborirati post ali mislim da ne treba.
Pa čekaj. Kako je neko licemjer ako i prije godinu dana i sada govori isto; te tabele sudijskih grešaka su najveća glupost?

Nemoj da se gubiš bolan.

Juventus ne zanima Milan, da vam još deset onakvih penala kao sinoć daju ne možete ga stići, stvar je u tome što se hajka na Juventus diže poslije svake i najmanje odluke, a nakon nečeg kao sinoć pokušava se to čak i opravdati.

Idi bolan uživaj u Balonjinim majstorijama dok nije San Siro digao u zrak još, okani se Juventusa.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Raffello
Kontakt:

Post Postao/la Raffello » 04 feb 2013, 23:42

Tabela sigurno nije relevantna to sam i napisao danas u jednom od svojih postova, ali kad vidite da se jednom klubu pomaže duplo više nego skoro bilo kojem drugom, izuzetak je Lazio, shvatit ćete da nešto ne funkcioniše ma koliko tabela bila nerelevantna.

Tabelu sam postavio čisto radi mnogobrojnih hipokrita na ovom forumu koji redovno sapraše na dlanove sa pričom kako je Juve lopovski i mafijaški klub kad im se svaki put pomogne, već neće da prihvate činjenicu da je suđenje i sam savez katastrofala, a kad se odmogne šute ko zaliveni, zavuku se u mišije rupe. Među hipokritima ima i milanista i interista i romanista i lacijala, pronaći će se oni, za to se ne brinem.

Članovi čopora su licemjeri i zato su i glavni i jedini krivci za svaku diskusiju na ovom podforumu koja ode u pogrešnom smjeru, to je već davno ustanovljeno i nema potrebe da se ponavlja svaki put. 8-)

Kraj priče :!:
Zadnja izmjena: Raffello, dana/u 04 feb 2013, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 04 feb 2013, 23:44

_forzamilan_ je napisao/la:Pisac je htio reći kako ste vas 2-3 juventina ovdje licemjeri a mahom i trolovi. Pročitaj ovo gore za tabele šta ste pisali ako treba opet ću elaborirati post ali mislim da ne treba.
Burazere zamaras se bezveze,pusti........ ;)

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 04 feb 2013, 23:54

Jest vas fino s uzitkom pratiti kako pisete,i također divit se ekipi za koju navijam 8-)
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

FORZA INTER!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 feb 2013, 00:05

_forzamilan_ je napisao/la:Što se Intera tiče ovdje su se neke kolege Interisti kleli u Stramu i napali mene kada sam kritikovao njegov izbor pošto je lik tanak trener pa ste qotali moje postove e pa vidjet ćemo ko će zadnji quotat :lol:
Tvoj citat nemam,ali izvuklo se ovako nešto:
baresi#6 je napisao/la:ubijeđen sam da neće strama dugo potrajati i da će biti samo jedan u nizu poslije gasperinija, beniteza, ranijerija itd. moratti blasfemičar upoređuje ga sa mourinhom...jedan negativni niz i rezultatska kriza i massimu prekipi i njemu je noga džaba što je interovac. al eto to je samo moje skromno mišljenje i mnogi se sigurno ne slažu sa ovim. kako god vidjet ćemo šta će biti.
Bilo je malo više "negativnih rezultata" a koliko vidim trener je i dalje isti.Žao mi je samo što u startu nismo definirali koliko je točno ovo "neće dugo".

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 05 feb 2013, 00:08

SiamoNoi je napisao/la:
_forzamilan_ je napisao/la:Što se Intera tiče ovdje su se neke kolege Interisti kleli u Stramu i napali mene kada sam kritikovao njegov izbor pošto je lik tanak trener pa ste qotali moje postove e pa vidjet ćemo ko će zadnji quotat :lol:
Tvoj citat nemam,ali izvuklo se ovako nešto:
baresi#6 je napisao/la:ubijeđen sam da neće strama dugo potrajati i da će biti samo jedan u nizu poslije gasperinija, beniteza, ranijerija itd. moratti blasfemičar upoređuje ga sa mourinhom...jedan negativni niz i rezultatska kriza i massimu prekipi i njemu je noga džaba što je interovac. al eto to je samo moje skromno mišljenje i mnogi se sigurno ne slažu sa ovim. kako god vidjet ćemo šta će biti.
Bilo je malo više "negativnih rezultata" a koliko vidim trener je i dalje isti.Žao mi je samo što u startu nismo definirali koliko je točno ovo "neće dugo".

I Alegri je bio u istoj situaciji,cak i goroj al malo ga sudije pogurase malo ekipa proradi i sacuva dupe,pisu gluposti.

FORZA INTER!

Raffello
Kontakt:

Post Postao/la Raffello » 05 feb 2013, 00:16

slika

Logikom stvari kad otpusti Malesanija, zaposlit će opet Gasperinija. A pročitajte samo ove njegove izjave i mišljenja o trenerima. :lol:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.