Imamo,koliko vidim dosta problema sa povredama na ovim pripremama.Dosta sitnih problema,ali od pocetka Zola nije poceo,bio bolestan,pa onda B.Colic,pa Vasilic,pa opet Zola,pa Bekric,pa Bogicevic malo,pa evo sada Kvesic.Malo i Svraka bio bolestan ili nategnut,nemam vise pojma.
Na pripremama se takve stvari desavaju,ne treba dramiti oko toga,ali ovo mi je vec malo previse.Da li je uzrok toga da igraci nisu bili individualno totalno spremni na pocetku priprema,i da onaj program koji trebaju odraditi u pauzi dok odmaraju i nisu bas najbolje uradili? Meni mirise na to,iako svi podaci govore da su oni dosli spremni.Meni se ,eto,cini da bas i nisu.
Stalne promjene podloga,uz velike napore,i prilicna pocetna nesprema moze lako dovesti do ovih problema.Onda ih je Amar ludacki natovario i pocelo je pucati na sve strane.Ne bi pucalo da su dosli potpuno spremni po onom programu koji im je zadan.
Ne kazem da nisu uopste radili,ali su radili opusteno,da obezbijede onaj minimum koji je potreban da bi se uslo odmah u naporan rad.
Hajde,uzecemo da je to sve normalno u ovim fazama.Ono sto me muci je cinjenica koliko nasi cijenjeni treneri uopste nisu spremni na ove varijante.A nisu spremni jer u pogledu na tim uopste nema nekih kvalitetnih alternativa da zamijene eventualne teske povrede koje se mogu desiti.Ne mogu da vjerujem da niko ne racuna da je Kvesic samo covjek,koji moze da dozivi tesku ili tezu povredu.Kada u ovom trenutku pogledamo nas tim,sada vise uopste nemamo lijeve strane.Ali nikako.Imamo dakako,one igrace koji ce doci da odigraju na toj poziciji.Znaci,presaltaj ponovo Stanica sa prirodne desne strane,sto ofanzivno,sto defanzivno,na defanzivnu lijevu stranu,zato sto to tako mora biti.Prvo,nisi dobio time kvalitetno rjesenje,a svakako si onda sveo nivo Stanica na minimum i na pusto prezivljavanje u ekipi,jer nece igrati dobro.Krilo odavno na lijevoj strani nemamo i tako se krpimo iz godine u godinu.
Meni je totalno tuzno da jedna ovako anemicna ekipa koju mi sada imamo u ovom trenutku,bez vodje na terenu,bez pravog znalca koji bi dominirao,bez nekih jako brzih igraca,pretenduje na duplu krunu u ovoj ligi.I sto jeste cinjenica i velika vjerovatnoca,da ce ova ekipa dosta pobjeci bodovno u odnosu na druge.Vec su pobjegli.
Bojim se ove nase opustenosti sa igrackim kadrom.Sada nam je lijevi bek upitan,bez obzira koliko se brzo Kvesic oporavi,imace sigurno dozu opreza,i dok udje u formu,cak i najpovoljniji ishod ove povrede,njega nece bas tako lako vratiti na stare igre.Ovo je realnost.Imamo tri stoperakod kojih ne znas nikad kakva je situacija.Bogicevic je klimav non stop.Kerla je sada dobro poceo,ali otkad je dosao nije takmicarski okrenut.Puno mu je trebalo da se vrati sa duge pauze kada je hodao vani ko stuha,trazeci hljeba za sebe.Pola godine je patio.Sada se vraca,al haj ga znaj.Evo sada i Vasilic stuca sve vise.Malo malo,pa nesto zateglo kod njega.
Na lijevom krilu cemo opet zrtvovati neciju poziciju,jedino ako to ne bude Brkovic,koji je ,eto i najprirodniji od ostalih da bude tu.Ali mlad je i tek treba da dokaze zasto je u Zelji.Znaci nije neki kapitalac,bar za sada.U napadu imamo samo jednog provjerenog igraca i jednu veliku nadu igracku.Pitam se sta bi bilo kada bi se taj provjereni igrac povrijedio ne dao Bog.Onda bi to krpili Selimovicem,a onda bi krilo krpio Smajicem,koji iako ima tu prirodnu poziciju jos nema osjecaj sa loptom kako treba.Kazu da radi pakleno i da je zeljan povratka na teren Smajke.Izgleda da se dobro sprema,pa eto,on je dobra vijest.
Mi ovakvi ulazimo u sampionat.Slagali se ili ne,iako cak i grijesim u nekim stvarima,bar meni ovo nekako ne stima.
Ima jos dosta do pocetka.Mnogo se toga moze iskristalizirati,mnogo toga moze biti cak i prednost u odnosu na ovaj trenutak,ali u ovom trenutku ja sam zabrinut.Mislim s pravom.Imamo anemican igracki kadar sa puno pokrpanih pozicija koji bi opet mogao glatko uzeti titulu.Nevjerovatno ! Svaka cast Amaru,ako je on u stanju ove igrace da nalozi da uzmu duplu.Kazem namjerno,nalozi,jer o kvalitetu i nema bas neke ekstra price.
Nadam se da ce Kvesic,jedan od rijetkih kvaliteta u nasem timu ,sto prije prevazici ovaj neugodan poraz za njega,ali imace on jos dosta utakmica u zivotu i karijeri i mozda ga ovo znacajno ojaca u ovim mladim godinama koje nosi.Neka mu Smajic bude primjer,da se moze vratiti.A nadam se da ce i Smajic ovaj put to konacno i pokazati.
Ma nista,sta da se radi,SAMPIONI PONOVO I PONOVO !!