Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zgembo89
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la zgembo89 » 04 feb 2013, 02:44

Imal ko da može ovo ukratko prevest u vezi Seferovića,i interesuje me zadnji dio u vezi Izeta Hajrovića rekoše da kod nas da se nije htio odazvati Hitzfeldu,a meščini nešto drugo piše u njihovoj stampi...

The Swiss coach says he has a number of options to lead the attack, including Admir Mehmedi and Eren Derdiyok.
“Behind him Nassim Ben Khalifa, who has already played with us and Mario Gavranovic, who is a very interesting player, and Haris Seferovic has a real goal-scoring instinct,” said Hitzfeld.

Im Vergleich zum letzten Aufgebot hat der Schweizer Nationalcoach 3 Änderungen vorgenommen Michel Morganella, Haris Seferovic und Pirmin Schwegler nominiert.U17-Weltmeister Seferovic kommt zu seiner Premiere in der A-Nationalmannschaft.

Der einzige Debütant ist Haris Seferović, der schnelle Angreifer von Novara Calcio trat bislang in der U21-Nationalmannschaft auf. Hitzfeld habe sich in Absprache mit deren Chef, Pierluigi Tami, zu einem Aufgebot Serferović' entschlossen.

Ottmar Hitzfeld hat für das Testspiel am Mittwoch in Athen gegen Griechenland (20.30 Uhr) Izet Hajrovic von den Grasshoppers nachnominiert. Nach dem Ausfall von Xherdan Shaqiri wird möglicherweise auch Eren Derdiyok nicht zur Verfügung stehen.Nationaltrainer Hitzfeld nachträglich den 21-jährigen offensive Mittelfeldspieler Hajrovic auf. "Wir wollen jedes unnötige Risiko vermeiden", begründete Hitzfeld seinen Entscheid. Hajrovic hatte im November beim 2:1-Erfolg im Testspiel in Sousse gegen Tunesien sein Debüt in der Nationalmannschaft gefeiert.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 feb 2013, 07:59

:lol:

Kakav je lik ovaj Izet.

Kad ga je Hitzfield izostavio sa spiska, odma us se pojavili tekstovi kako je Izet odbio Hitzfielda da bi dosao u Ljubljanu sa burazerom....Neko mu je to postavio i na njegov fb profil, raja se napalila, cestitaju mu ovo ono, iako sam ja uvijek govorio da to on samo radi iz interesa jer ga je Svica nogirala...

No juce kad je stigao naknadni poziv za Izeta, onda je on lijepo sve pobrisao sa fejsa, sad je Svica opet aktuelna... :lol:

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 04 feb 2013, 09:52

htio sam nesto pitati u vezi Izeta Hajrovica a vidim da se o njemu upravo prica. Izgleda da je dobio naknadni poziv za svicu protiv grcke? no, ono sto me interesuje jeste da li je tehnicki potpuno izgubljen za BiH kada je odigrao prijateljsku protiv tunisa u novembru? odnosno da li moze promijeniti sportsko i nakon odigranih prijateljskih tekmi.
Izvinite, znam da se o ovome razglaba vec mjesecima , nisam upratio a i nemam vremena istrazivati temu.
hvala
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 04 feb 2013, 09:58

džakailibu je napisao/la:htio sam nesto pitati u vezi Izeta Hajrovica a vidim da se o njemu upravo prica. Izgleda da je dobio naknadni poziv za svicu protiv grcke? no, ono sto me interesuje jeste da li je tehnicki potpuno izgubljen za BiH kada je odigrao prijateljsku protiv tunisa u novembru? odnosno da li moze promijeniti sportsko i nakon odigranih prijateljskih tekmi.
Izvinite, znam da se o ovome razglaba vec mjesecima , nisam upratio a i nemam vremena istrazivati temu.
hvala
Moze promijeniti ako odigra prijateljsku, tek nakon sto odigra kvalifikacionu utakmicu onda je izgubljen ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 04 feb 2013, 13:11

gringobih je napisao/la: Ok ja sam nepismen nebitno ali nisam javna licnost ka veliki SS...

I zelis reci da nema veze to sto je Safet osnovac???? Ili da to ne utice na njegove izjave?????? Ma daj ba slamcico za jedan razmak ti je ostalo da se uhvatis i odvuces bit pisanja na nebitne stvari.....I taj razmak je stvar brzine pisanja i mehanike ne nepoznavanja gramatike......

Tipicno pitarsko-minedarski potez.....
I Thomas Edison nije završio fakultet... 8-)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 feb 2013, 13:45

zgembo89 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Jel ovaj Nadarevic ikako igrao odkako je dosao u Genovu ?
ušao predprošlo kolo nekih 20tak minuta,ne znam ovaj vikend jel ulazio..
Cim je dosao izgubili su 1-3 nzm protiv koga i igrao je citavu.Dalje nista.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 feb 2013, 13:49

Sabinho je napisao/la:
Nije igrao čitavu nego je ušao zadnjih 20-25 minuta ;)

Naredne dvije protiv Juventusa i Lazia nije ulazio, nije bilo potrebe jer su čuvali rezultat(na kraju su i sačuvali 4boda protiv dva jaka protivnika).A imaju i jaku klupu biće se jako teško izboriti za nastup ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 feb 2013, 13:52

legenda reala je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Nije igrao čitavu nego je ušao zadnjih 20-25 minuta ;)

Naredne dvije protiv Juventusa i Lazia nije ulazio, nije bilo potrebe jer su čuvali rezultat(na kraju su i sačuvali 4boda protiv dva jaka protivnika).A imaju i jaku klupu biće se jako teško izboriti za nastup ;)
Moja greska,sad sam provjerio.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 feb 2013, 15:00

Vidim da je igrac Chelsea Osmanovic pozvan u U19 reprezentaciju:

http://www.chelseafc.com/chelsea-articl ... -osmanovic

Trenutno je na posudbi.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 feb 2013, 15:37

Goalgetter je napisao/la:Vidim da je igrac Chelsea Osmanovic pozvan u U19 reprezentaciju:

Trenutno je na posudbi.
He has played for Sweden at Under-17 level.

Svedsku ili BiH U19?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2013, 15:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Vidim da je igrac Chelsea Osmanovic pozvan u U19 reprezentaciju:

Trenutno je na posudbi.
He has played for Sweden at Under-17 level.

Svedsku ili BiH U19?
BiH. Evo spisak: http://www.klix.ba/sport/nogomet/u-citl ... /130204073" onclick="window.open(this.href);return false;

A cudno mi je da su ga sa cak 19 godina posudili u neku vukojebinu u Svedskoj (to mu je valjda maticni klub), ne bi rekao da nesto ekstra racunaju na njega.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 feb 2013, 16:23

Mada nije ovo tema za mlade treba reći da je izuzetno pozitivno ovo (ako je tačno) da je samo ovih nekoliko otkazalo i to iz opravdanih razloga. Valjda je neupitno da će neki od njih koji su bili upitni igrati za BiH.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 feb 2013, 19:37

sad će Seferović kao i Izet .. nisam još izgubljen za BiH, bla, bla .. neće ga Pape pozvat' sad pogotovo .. sve i da mu je rod rođeni :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2013, 20:02

Je li se odazvao Seferovic Svicarskoj?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 feb 2013, 20:49

Ma također Miske i Muslimović ne mogu dobit više poziv za reprezentaciju , jer pobogu igraju u Kini tako da trebaju igrati za Kinesku reprezentaciju , što je logično prema Pape logici :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 feb 2013, 21:13

Cartman je napisao/la:Je li se odazvao Seferovic Svicarskoj?
slika
slika
slika

Intervju:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mmELGoxPL4

Medju prvima na okupljanju.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 04 feb 2013, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 feb 2013, 21:15

Im Hinterkopf hat Seferovic dabei die WM 2014 in Brasilien. ''Das würde mir sehr viel bedeuten'', meint der 20-Jährige hinsichtlich einer möglichen Teilnahme mit der Schweiz. Also dürfen wir uns auf Hari Seferovic im Schweizer Nati-Trikot in Südamerika freuen? ''Ich hoffe es'', sagt er und schmunzel
Seferovic: Puno bi mi znacilo nastupiti sa Svicarskom na SP 2014. Na pitanje novinara, mogu li se nadati Seferovicu u dresu Svicarske u Brazilu, on kaze nadam se da hoce ;) .

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2013, 21:18

Bravo Pape.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 feb 2013, 21:20

Goalgetter je napisao/la:
Im Hinterkopf hat Seferovic dabei die WM 2014 in Brasilien. ''Das würde mir sehr viel bedeuten'', meint der 20-Jährige hinsichtlich einer möglichen Teilnahme mit der Schweiz. Also dürfen wir uns auf Hari Seferovic im Schweizer Nati-Trikot in Südamerika freuen? ''Ich hoffe es'', sagt er und schmunzel
Seferovic: Puno bi mi znacilo nastupiti sa Svicarskom na SP 2014. Na pitanje novinara, mogu li se nadati Seferovicu u dresu Svicarske u Brazilu, on kaze nadam se da hoce ;) .
Al stvarno ovo je bezveze sot ti momci rade prvo Hajrovic pa sada Seferovic, a jednostavno su mogli odbiti Hitzfeldov poziv i pokrenuti procespromjene drzavljanstva al ocigledno je da ih za Bosnom boli neka stvar. Meni to niako nije bilo jasno cega se taj na narod (mislim na sve te igrace koji sad igraju za druge zemlje a ne za BIH) boje pa na kraju krajeva oni nemoraju uopste igrati za neku repku(a ko nemogu za bih), svakom klubu su drazi igraci koji nemaju reprezentativnih obaveza.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 feb 2013, 21:28

Neka je ovako ispalo..ovo ce mu biti jedini poziv za svicu, samo mi je krivo stó ce i nakon ovoga moci igrati za nas..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Cwirek, Hansestadt, zeljooo13, Zglavkar i 39 gostiju.