Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

No1e
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 15:40

trenutno je nole ne samo najbolji teniser svijeta nego i sportista evrope! sto je i sluzbeno potvrdjeno za proslu godinu!

e sada, sto se tice karijere ja sam vec prezadovoljan postignutim. i o tome smo vec razpravljali. stralno mu se postavljalo nesto sto nece nikada (osvojiti slem, vimbl, biti br2, br1, zadrzat se na br1, zavrsiti godinu kao br1, zavsiti 2. godine kao br1, biti medju 10 najboljih open ere ... itd...)... a kada je sve to odradio.. e ostalo je jos to da nece nikada biti bas najboljih svih vremena! a i sto bi to bio? u svakom slucaju cak i da i to postigne nasli bi vi vec neto drugo, kao i svaki put do sada! te nije najbolji sportista svih vremena, ili ne bi dobio felpsa u plivanju i ivicu u skijanju itd...

kako ne shvatate da velicanjem feda noletovi uspjesi bivaju samo veci! a ne manji. jer je nole bas u eri feda i eri nadala koji je medju najvecim ikada ali i najveci na sljaci (dok je fed najveci na travi i tvrdom) eto ne samo br1 nego i godinama najdominantniji igrac na turu!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 feb 2013, 15:41

Darker a šta je čitav ostali svijet??? Jel ti pod to čitav ostali svijet stavljaš Afriku, Okeaniju,dobar dio Azije koji nema televizora??? kamoli interneta i kompjutera?!

Niko ne spori da je trenutno Federer igrač sa najviše trofeja,ali isto tako niko ne smije sporiti da je Novak trenutno najbolji teniser svijeta.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 15:50

fed je i mnogo duze na turu i ima mnogo jacu propagadnu masineriju iza sebe i za zapadni svjet je mnogo pogodniji od noleta. naravno da ce imati i vecu popularnost. ali i nole napreduje dzinovskim koracima uprkos svemu. a u aziji (kini, rusiji itd..) i drugim nezapadnim zemljama je vec veoma popularan a u nekim i popularniji od feda (mada ima jako mnogo obozavatelja naravno i u tim zapadnim zemljama). to uostalom i nema nikakve veze.... jer u istorijskim knjigama nece pisati ko je imao koliko fanova na FB.

opet... to sto nole mora igrati i protiv navijaca kada igra sa fedom na najvecim turnirima jos vise uvelicava njegovu snagu i vrijednosti pobjeda! pa pred FEDOFILSKOM publikom njujorka 2 puta u 2 godine spasiti po 2 mec lopte i dobiti feda i utisati cijeli stadion, NEPROCJENJIVO! taj momenat samo jos vise potice takve pobjede na putu do statusa legendarnih! jer osim najveceg svih vremena, boriti se i protiv (veoma glasne) publike na najvecim stadionima svijeta i pobjediti, e za to treba imati i muda i glavu i snagu i znanje!

dok fed eto cak ni uz pomoc publike sve cesce ne moze dobiti noleta!

**e ebat ga sada, sada odjednom ne valja noletov h2h sa fedom jer su 2. pobjede sa sljake... a jos jucer si pisao da niko sem nadala, pa ni nole, ne moze dobiti feda na sljaci! :?
darker10 je napisao/la:Na sljaci jedini koji moze dobit Federera ako ovaj igra kako zna i moze je Nadal,i to ne samo na sljaci.
darker10 je napisao/la:
No1e je napisao/la:trenutno i te kako!

PS u prosloj godini je 3-2 za noleta. zanimljivo je da u posljednjih 10 susreta nole ima 7-3 sa svom trojicom glavnih konkurenata. fedom, nadalom i marejem!
2 od te 3 pobjede na sljaci,nema smisla da se uopste raspravlja o bilo cemu,kada obojica zavrse karijere onda ce biti vremena za to.
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 01 feb 2013, 16:07, ukupno mijenjano 7 puta.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 01 feb 2013, 15:54

Eto ja u proslom postu nisam napisao da je Djokovic fenomenalan igrac i da ima jos dosta vremena da postane jedan od najboljih.Vi ste oni koji ne mozete shvatiti da se on jos ne moze svrstati u najvece teniske legende,ali opet kazem ima vremena za to.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 feb 2013, 15:56

darker reci ako si trol ili ako želiš bezveze nas ovde folirat?
Malopre si rekao kako mi navijači Noleta vrijeđamo Rogera time što kažemo da on ove godine nije najbolji teniser?! Kao i prethodne dvije??? Pričaš o nekakvom fanatizmu širom svijeta,upitah te prosto pitanje i odgovor ???? Sigurno će srpska sirotinja ići u Dubai i platiti 500 evra da bi gledala jedan meč,dok to zapadnjački kapitalisti koji nikad nisu bili u Švajcarskoj,ali eto na osnovu marketinga plaćaju i iako nemaju pojma o tenisu fanovi su Rogera....

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 01 feb 2013, 15:58

Neki su ovdje izgleda bas upuceni u zivot Rogera....Znaju da je ljigav, da nema prijatelja, da ne zna podnijeti poraz, da sve sto je osvojio osvojio na srecu, imao slabu konkurenciju...Nema Davis Cup, ne zna se ko je, sta jee....ruzna mu je zena...sponzori mu osiguravaju pobjede...izgleda da ga bas poznaju kad znaju da je los covjek, da cesto place...da ima komplekse....da nije patriota i da nikad ne igra za svoju zemlju...Nikad se nije pojavio covjek koji je imao vise srece!
I to sve za covjeka koji je osvojio 17 GS, 76 titula i bio 302 sedmice prvi teniser svijeta! Covjeka kojeg obozavaju milioni ljudi sirom planete.... Teniski uzor i sampion!

A dok vi to pisete Roger uziva...snimio je novu reklamu...Kao i svaka dosad...peRFektna! Priprema se za novi turnir, uizva u tenisu...Ostavio je drugima da polemisu!
I kad toliko poznajete Rogera, recite mi gdje je da ga i ja upoznam! To mi je neostvarena zelja... Upoznati ovog teniskog velikana! ;)
Zadnja izmjena: BARNYCLE, dana/u 01 feb 2013, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 15:58

on je vec (htjeo ti to priznati ili ne) u top 10 najvecih! objektivno na 9. mjestu open ere!

e sada ... sto tebi ni top10 open ere (odjednom) nije dovoljno da bude medju najvecim (nego je koliko 2-3 najbolja???) to je druga stvar!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 feb 2013, 16:00

BARNYCLE je napisao/la:Neki su ovdje izgleda bas upuceni u zivot Rogera....Znaju da je ljigav, da nema prijatelja, da ne zna podnijeti poraz, da sve sto je osvojio osvojio na srecu, imao slabu konkurenciju...Nema Davis Cup, ne zna se ko je, sta jee....ruzna mu je zena...sponzori mu osiguravaju pobjede...izgleda da ga bas poznaju kad znaju da je los covjek, da cesto place...da ima komplekse....da nije patriota i da nikad ne igra za svoju zemlju...Nikad se nije pojavio covjek koji je imao vise srece!
I to sve za covjeka koji je osvojio 17 GS, 76 titula i bio 302 sedmice prvi teniser svijeta! Covjeka kojeg obozavaju milioni ljudi sirom planete.... Teniski uzor i sampion!

A dok vi to pisete Roger uziva...snimio je novu reklamu...Kao i svaka dosad...peRFektna! Priprema se za novi turnir, uizva u tenisu...Ostavio je drugima da polemisu!
I kad toliko poznajete Rogera, recite mi gdje je da ga i ja upoznam! To mi je neostvarena zelja... Upoznati ovog teniskog velikana! ;)
izvćeš riječi,postaješ kontradiktoran i sve u svemu evidentno nisi objektivan!Ti si upravo nas obavjestio o njegovoj ljepoti,alfa muževnosti i svemu ostalom,koliko ima bora,da li stavlja labelo...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 01 feb 2013, 16:01

samoradnik je napisao/la:darker reci ako si trol ili ako želiš bezveze nas ovde folirat?
Malopre si rekao kako mi navijači Noleta vrijeđamo Rogera time što kažemo da on ove godine nije najbolji teniser?! Kao i prethodne dvije??? Pričaš o nekakvom fanatizmu širom svijeta,upitah te prosto pitanje i odgovor ???? Sigurno će srpska sirotinja ići u Dubai i platiti 500 evra da bi gledala jedan meč,dok to zapadnjački kapitalisti koji nikad nisu bili u Švajcarskoj,ali eto na osnovu marketinga plaćaju i iako nemaju pojma o tenisu fanovi su Rogera....
Ajde daj mi gdje sam ja to vrijedjao Djokovica.Za drugi dio tvog posta-hahahahahahahahaha

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 01 feb 2013, 16:06

samoradnik je napisao/la:
BARNYCLE je napisao/la:Neki su ovdje izgleda bas upuceni u zivot Rogera....Znaju da je ljigav, da nema prijatelja, da ne zna podnijeti poraz, da sve sto je osvojio osvojio na srecu, imao slabu konkurenciju...Nema Davis Cup, ne zna se ko je, sta jee....ruzna mu je zena...sponzori mu osiguravaju pobjede...izgleda da ga bas poznaju kad znaju da je los covjek, da cesto place...da ima komplekse....da nije patriota i da nikad ne igra za svoju zemlju...Nikad se nije pojavio covjek koji je imao vise srece!

izvćeš riječi,postaješ kontradiktoran i sve u svemu evidentno nisi objektivan!Ti si upravo nas obavjestio o njegovoj ljepoti,alfa muževnosti i svemu ostalom,koliko ima bora,da li stavlja labelo...
Ja nigdje ne vidim da je negdje u mom postu spomenuto to..no dobroo...za tvoju informaciju...ovo je odlomak iz knjige o Rogeru Federeru... Mozda je nekad i procitas....pardon ...ih procitas! Ako uopste znas da iste i postoje! ;)
Najveci!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2013, 16:18

Sad već dovodis u pitanje znamo li čitati?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 feb 2013, 21:49

Virtu4l je napisao/la:E tako, jos jedan mit smo razbili, pao je i Roger na Grand Slamu.

Next stop... Dijanin sin...

Sta bi na toj stanici :?:

Cuo sam da nije vetar duvao, vec je samo perje letelo na terenu. ;)

slika

ali zato:

slika

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 03 feb 2013, 12:40

DANTES je napisao/la:Sad već dovodis u pitanje znamo li čitati?
Mislim da za to nema potrebe...vec hocu reci da uzmes i procitas te knjige! Ne zbog Federera, nego zbog njegovog brilijantnog tenisa! Ako volis tenis ili ga treniras, mozes naci milion fenomenalnih savjeta, otkriti nove teniske trikove ili prisjetiti se nekih epskih meceva !A ako bas hoces da procitas kakav je on to "covjek" u privatnom zivotu, imas i njegovu biografiju! Fenomenalna je! Ili mozes i pogledati film o njemu! A ne vjerovati nekim trecerazrednim novinarima, koji cak ne znaju i sva teniska pravila!Od njih ste i stvorili sliku nekakvog prepotentnog, sretnog i kako vec rece ljigavog Federera! No...izgleda da ovdje ne smijes voljeti Federera! Voli i uzivaj u igri svog pulena, ali zato postuj i uvazavaj druge!
I zavrsavam sa jos jednim citatom: "Ne mozes voljeti tenis, a pri tom mrziti Rogera Federera!" :!: ;)
Najveci!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 03 feb 2013, 13:16

Ja mislim da @Tro1e i @samoradnik imaju jedan ili više postera Đoke i da im se svakodnevno, predano mole :shock: :roll:

Isto važi i za @BARNYCLE što se tiče Rogera...

Pretvorili ste temu u Roger vs Novak, što je bespotrebno. On jedan drugom ne mogu biti veliki rivali nikako, jer kada je Đoković počeo dominirati, Federer više nije bio u svom primeu. Federer i Nadal su rivali, isto kao što su Nadal i Đoković itd.
Za sada je to ovako:

Federer
....
....
....
....
Nadal
....
....
....
Đoković

A vidjet ćemo za nekih 5-6 godina hoće li se stanje promijeniti. Toliko, hvala !
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 03 feb 2013, 13:22

Rank, Name & Nationality Points Week Change Tourn Played
1 Djokovic, Novak (SRB) 12,920 0 18
2 Federer, Roger (SUI) 10,265 0 20
3 Murray, Andy (GBR) 8,480 0 20
4 Ferrer, David (ESP) 6,865 1 26
5 Nadal, Rafael (ESP) 5,400 -1 17
6 Berdych, Tomas (CZE) 4,680 0 25
7 Del Potro, Juan Martin (ARG) 4,210 0 22
8 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 3,555 0 25
9 Tipsarevic, Janko (SRB) 3,180 0 28
10 Gasquet, Richard (FRA) 2,720 0 23
....

uvazeni cmarkantni... clan diskusija gore.. koji vrijedja vec samom pojavom i troluje temu, u nedostatku argumenata vrijedja nazivanjuci druge diskutante trolovima i trpajuci im da rade ili pisu nesto (i svasta) sto ovi ne rade (ne radimo)!

ja sam tvrdio samo 2. stvari iza kojih stojim i to argumentovano:

1- nole je vec godinama najdominantniji i najbolji teniser svijeta ali i sportista evrope a za 2011. i svijeta!
2- nole je ovim ozijem usao u top10 igraca po uspjesima u open eri!

nigdje nisam nit pod razno stavio noleta ispred feda po postignucima u karijeri.. ali trolovani gosp. cmarkantni mi namjerno to stavlja u usta ne bi li me na osnovu takvih lazi opet banovali! neka gospodin fino citira gdje sam ista slicno napisao! ili neka pobije argumentima bilo koji od mojih dosadasnjih navoda (sto naravno ne moze!)!

drugi tvrde da je fed i dalje nadmocan noletu sto naravno nije tacno i ne pije vode. onda da nole ne moze dobiti feda na sljaci a kada im se ukaze da je u posljednja 2 susreta na sljaci (prosle godine su i igrali samo ta 2; SF-RG-a i rima) u oba komforno pobijedio bez izgubljenog seta, isti argument koriste da pokazu kako noletov h2h sa fedom za proslu godinu nije objektivan jer su 2. pobjede eto na sljaci (dok su fedove bile na travi pod zatvorenim krovom, sto su najgori uslovi za noleta i u sinsiju kada je nole igrao 3 sedmice za redom i u medjuvremenu promijenio 3 drzave i 2 kontinenta). noletova 3. pobjeda je opet na rodjerovom omiljenom turniru- WTF-u!
isto tako se navodi da nole eto igra previse i sve moguce turnire (valjda tako skuplja poene da bi bio br1, sta li) a on uopste ne igra 250ice i igra ubjedljivo najmanje turnira od svih zdravih igraca i cak dobija kazne za neigranje dovoljno 500ica i ne odigra ni broj turnira koji mogu da udju u bodovni saldo- 19 moze da racuna a on odigrao 17 prosle godine!

a to sto se ispravljanje netacnih navoda za noleta ovjde ne trpi i naziva trolovanjem i idolopoklonstvom je odlika cmarkantnosti likova na ovom forumu!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 03 feb 2013, 17:01

No1e je napisao/la:Rank, Name & Nationality Points Week Change Tourn Played
1 Djokovic, Novak (SRB) 12,920 0 18
2 Federer, Roger (SUI) 10,265 0 20
3 Murray, Andy (GBR) 8,480 0 20
4 Ferrer, David (ESP) 6,865 1 26
5 Nadal, Rafael (ESP) 5,400 -1 17
6 Berdych, Tomas (CZE) 4,680 0 25
7 Del Potro, Juan Martin (ARG) 4,210 0 22
8 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 3,555 0 25
9 Tipsarevic, Janko (SRB) 3,180 0 28
10 Gasquet, Richard (FRA) 2,720 0 23
....

uvazeni cmarkantni... clan diskusija gore.. koji vrijedja vec samom pojavom i troluje temu, u nedostatku argumenata vrijedja nazivanjuci druge diskutante trolovima i trpajuci im da rade ili pisu nesto (i svasta) sto ovi ne rade (ne radimo)!

ja sam tvrdio samo 2. stvari iza kojih stojim i to argumentovano:

1- nole je vec godinama najdominantniji i najbolji teniser svijeta ali i sportista evrope a za 2011. i svijeta!
2- nole je ovim ozijem usao u top10 igraca po uspjesima u open eri!

nigdje nisam nit pod razno stavio noleta ispred feda po postignucima u karijeri.. ali trolovani gosp. cmarkantni mi namjerno to stavlja u usta ne bi li me na osnovu takvih lazi opet banovali! neka gospodin fino citira gdje sam ista slicno napisao! ili neka pobije argumentima bilo koji od mojih dosadasnjih navoda (sto naravno ne moze!)!

drugi tvrde da je fed i dalje nadmocan noletu sto naravno nije tacno i ne pije vode. onda da nole ne moze dobiti feda na sljaci a kada im se ukaze da je u posljednja 2 susreta na sljaci (prosle godine su i igrali samo ta 2; SF-RG-a i rima) u oba komforno pobijedio bez izgubljenog seta, isti argument koriste da pokazu kako noletov h2h sa fedom za proslu godinu nije objektivan jer su 2. pobjede eto na sljaci (dok su fedove bile na travi pod zatvorenim krovom, sto su najgori uslovi za noleta i u sinsiju kada je nole igrao 3 sedmice za redom i u medjuvremenu promijenio 3 drzave i 2 kontinenta). noletova 3. pobjeda je opet na rodjerovom omiljenom turniru- WTF-u!
isto tako se navodi da nole eto igra previse i sve moguce turnire (valjda tako skuplja poene da bi bio br1, sta li) a on uopste ne igra 250ice i igra ubjedljivo najmanje turnira od svih zdravih igraca i cak dobija kazne za neigranje dovoljno 500ica i ne odigra ni broj turnira koji mogu da udju u bodovni saldo- 19 moze da racuna a on odigrao 17 prosle godine!

a to sto se ispravljanje netacnih navoda za noleta ovjde ne trpi i naziva trolovanjem i idolopoklonstvom je odlika cmarkantnosti likova na ovom forumu!

" godinama najbolji i najdominantniji "

Bravo, lažeš samog sebe.

I btw. vi se svi serete Rogera kad vam dodje Novaku, jer ce ga najteze dobiti.. od svih.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 03 feb 2013, 17:26

AA23 je napisao/la:

" godinama najbolji i najdominantniji "

Bravo, lažeš samog sebe.

upravo tako... GODINAMA NAJBOLJI I NAJDOMINANTNIJI!

- bio je najbolji 2011. (i to ne samo teniser nego i najbolji sportista evrope i svijeta)!
- pa opet i 2012. (i najbolji sportista evrope)!
- a evo za sada je i 2013!

znaci ne samo godinu dana da je najbolji.... nego je vec godinama najbolji i najdominantniji!!

ima 11 slem SF za redom (3 godine)! sto je daleko najbolji tekuci niz od svih igraca (i 2. najbolji u istoriji atp-a)! u poesljednjih 10 slemova ima 8 FINALA! u posljednjih 9 slemovaima ima 5 TITULA (7 finala)! od posljednjih 18 mastersa ima 8 titula i 12 finala! osvojio je i posljednji WTF! 2011. je imao niz od 40ak pobjeda od kojih 13 nad top10 igracima (3. niz u istoriji atp-a) a i sada je ponovo, trenutno, na 11 pobjeda nad top10! u posljednjih 10 meceva je po 7-3 u h2h sa svim najblizim protivnicima iz tzv velike cetvorke- fedom, rafom i marijem!

faktum je da je 2011. od pocetka do kraja vodio na rejs listi. isto i u 2012. (osim sto je fed samo na 2-3 sedmice i za najvise 425p, preuzeo vodstvo nakon vimblija i olimpijade, i to uz cak 3 turnira vise u tom trenutku, ali je nole vec osvajanjem kanade, 1000p, preuzeo ponovo vodstvo koje je dodatno kasnije samo uvecavao nakon finala USO i titula u pekingu, sangaju i WTF-u! na ulaznoj listi je fed bio br1 par mjeseci zahvaljujuci, ne rezultatima u 2012. vec, noletovoj povredi ramena sa kraja 2011. kada je nole jedva odigrao kraj godine, poslije USO, dok je fed uzeo 3000+p)! a sve je zapravo zapocelo jos krajem 2010. i osvajanjem DC-a!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 04 feb 2013, 23:15

Godinama je terminza 5,6 godina.. Sta ako je 2 god bio? To još ništa ne dokazuje, evo sad se mogu kladiti da će ga Roger opaucit kad bude najpotrebnije :lol:

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 05 feb 2013, 00:19

ajde da se kladimo... ukoliko ne bude povreda na velikim turnirima nekog od njih! kazem da ce nole zavrsiti godinu bolje plasiran od feda! cak mislim da ce je opet zavrsiti kao br1!

sto se tice toga koliko je dugo dominantan, pa poceo je sa velikim stvarima krajem 2010. (DC) a evo nastavio je i 2013. (OZI), to je i te kako godinama! ti vec pricas kao da nole nije vise br1. pazi... on je jos uvjek najdominantniji a prosle su vise od 2. godine otkako je poceo sa velikim stvarima! onaj niz od 43 uzastopne pobjede je zapocet DC finalom 2010.! od tada je znaci uzeo DC, 5 slemova (od 9 mogucih), WTF, 8 mastersa i jos 3 druga turnira! takvu dominaciju nisu imali ljudi poput edberga, vilandera ili bekera pa ih se (gle cuda) i dalje gura ispred noleta po ucinku, iako svi oni imaju dosta slabiji ucinak mimo slemova od noleta a nikada nisu bili dominantni kao on! (pa cak ni agasi pa ni nadal, koji imaju istina vise uspjeha za sada u karijeri, nisu nikada bili dominantni kao sto je to trenutno nole (nadalova 2010. je slabija nego noletova 2011. a vec sljedecu godinu nije zavrsio kao br1 a osim te 2010. je nadal jedino istinski dominirao sljakom). agasi je samo jednom zavrsio godinu kao br1 i imao samo jednu sezonu sa 2 GS titule ili sa 3 GS finala. nole je vec sada 2. sezone za redom br1 i favorit je i za 3. vidjet cemo. vec 2. sezone ima po 3 slem finala a 2011. je po ucinku 2. najbolja u open eri (sa 3 slema i 5 mastersa i jos 2. titule)! uostalom vlasnik je mnogih nevjerovatnih nizova koji samo svjedoce o dominaciji. 3 GS titule za redom! - u istoriji ATP-a niko nema duzi niz, 4 finala za redom je 4. niz u istoriji atp-a, 11 polufinala je 2. niz, 15 QF-a takodjer 2., 3 uzastopna ozija je najbolji niz na ovom turniru, 5. je po procentima pobjeda na slemovima u open eri, 2 godine ima sva semifinala a samo je fed imao vise takvih godina (5), na oziju je 5. po % pobjeda u open eri, na vimbliju i RG-u 8. a na USO 5. na tvrdim slemovima 2. ima 5. najduzi niz pobjeda u istoriji open ere (43), 3. niz pobjeda nad top10 a blizu je tom rezultati i sada (13 a sada 11), 3. niz uzastopnih titula (7 a rekord je 8, tu mu se ne racuna DC a lista je 1 slem, 4 mastersa, atp500 i atp250), ima jajduzi niz mastersa u istoriji (5) i masters finala i najvise mastersa u jednoj sezoni (5)... itd...!

PS. dominaciju od 5-6 uzastopnih godina su imali u open eri samo dzimi konors (5) i pit sampras (6), tako nesto nije uradio ni fed (4+1)! i sada nole opet mora nadmasiti sve zivo (naravno i feda) da bi mu se priznalo i da vec duze vrijeme (godinama) dominira. jer eto vec ni 2-3 godine ne pase nego mora biti 5-6 da bi se moglo reci godinama! na stranu sto koristis termin BIO kao da to vise nije! mnogi se ovdje ponasaju tako sto nametanjem onoga A FED JE.. (to i to) .. STO NOLE NECE NIKADA... pokusavajuci da omalovaze na taj bizarni nacin noletova ostvarenja koja su ogromna! opet kazem... ako nole dominira u vrijeme najveceg ikada + rafe kao jednog od najvecih... to mu samo jos vise podize uspjeh a ne spusta (zbog velicine ove dvojice)! to bi bilo kao kada bi bosna osvojila svjetsko u fudbalu (i to preko brazila) a da se onda jave srbi i hrvati i omalovazavaju taj uspjeh time sto ce reci da bosna nikada nece osvojiti 5 puta svjetsko kao sto je to uradio brazil i da se poklope usima! smijesno zar ne? (namjerno nisam uzeo primjer nekog drugog sporta kao kosarka, odbojka, rukomet ili vaterpolo jer u tim sportovima hr i sr imaju dosta uspjeha i navodili bi svoje uspjehe, ovako je poredjenje bolje jer niko sa ovih prostora nema nekih svojih uspjeha u fudbalu da suprostave eventualnom osvajanju svjetskog pa bi se eto nasao brazil kao prikladna varijanta!)!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 05 feb 2013, 20:37

No1e je napisao/la:ajde da se kladimo... ukoliko ne bude povreda na velikim turnirima nekog od njih! kazem da ce nole zavrsiti godinu bolje plasiran od feda! cak mislim da ce je opet zavrsiti kao br1!

sto se tice toga koliko je dugo dominantan, pa poceo je sa velikim stvarima krajem 2010. (DC) a evo nastavio je i 2013. (OZI), to je i te kako godinama! ti vec pricas kao da nole nije vise br1. pazi... on je jos uvjek najdominantniji a prosle su vise od 2. godine otkako je poceo sa velikim stvarima! onaj niz od 43 uzastopne pobjede je zapocet DC finalom 2010.! od tada je znaci uzeo DC, 5 slemova (od 9 mogucih), WTF, 8 mastersa i jos 3 druga turnira! takvu dominaciju nisu imali ljudi poput edberga, vilandera ili bekera pa ih se (gle cuda) i dalje gura ispred noleta po ucinku, iako svi oni imaju dosta slabiji ucinak mimo slemova od noleta a nikada nisu bili dominantni kao on! (pa cak ni agasi pa ni nadal, koji imaju istina vise uspjeha za sada u karijeri, nisu nikada bili dominantni kao sto je to trenutno nole (nadalova 2010. je slabija nego noletova 2011. a vec sljedecu godinu nije zavrsio kao br1 a osim te 2010. je nadal jedino istinski dominirao sljakom). agasi je samo jednom zavrsio godinu kao br1 i imao samo jednu sezonu sa 2 GS titule ili sa 3 GS finala. nole je vec sada 2. sezone za redom br1 i favorit je i za 3. vidjet cemo. vec 2. sezone ima po 3 slem finala a 2011. je po ucinku 2. najbolja u open eri (sa 3 slema i 5 mastersa i jos 2. titule)! uostalom vlasnik je mnogih nevjerovatnih nizova koji samo svjedoce o dominaciji. 3 GS titule za redom! - u istoriji ATP-a niko nema duzi niz, 4 finala za redom je 4. niz u istoriji atp-a, 11 polufinala je 2. niz, 15 QF-a takodjer 2., 3 uzastopna ozija je najbolji niz na ovom turniru, 5. je po procentima pobjeda na slemovima u open eri, 2 godine ima sva semifinala a samo je fed imao vise takvih godina (5), na oziju je 5. po % pobjeda u open eri, na vimbliju i RG-u 8. a na USO 5. na tvrdim slemovima 2. ima 5. najduzi niz pobjeda u istoriji open ere (43), 3. niz pobjeda nad top10 a blizu je tom rezultati i sada (13 a sada 11), 3. niz uzastopnih titula (7 a rekord je 8, tu mu se ne racuna DC a lista je 1 slem, 4 mastersa, atp500 i atp250), ima jajduzi niz mastersa u istoriji (5) i masters finala i najvise mastersa u jednoj sezoni (5)... itd...!

PS. dominaciju od 5-6 uzastopnih godina su imali u open eri samo dzimi konors (5) i pit sampras (6), tako nesto nije uradio ni fed (4+1)! i sada nole opet mora nadmasiti sve zivo (naravno i feda) da bi mu se priznalo i da vec duze vrijeme (godinama) dominira. jer eto vec ni 2-3 godine ne pase nego mora biti 5-6 da bi se moglo reci godinama! na stranu sto koristis termin BIO kao da to vise nije! mnogi se ovdje ponasaju tako sto nametanjem onoga A FED JE.. (to i to) .. STO NOLE NECE NIKADA... pokusavajuci da omalovaze na taj bizarni nacin noletova ostvarenja koja su ogromna! opet kazem... ako nole dominira u vrijeme najveceg ikada + rafe kao jednog od najvecih... to mu samo jos vise podize uspjeh a ne spusta (zbog velicine ove dvojice)! to bi bilo kao kada bi bosna osvojila svjetsko u fudbalu (i to preko brazila) a da se onda jave srbi i hrvati i omalovazavaju taj uspjeh time sto ce reci da bosna nikada nece osvojiti 5 puta svjetsko kao sto je to uradio brazil i da se poklope usima! smijesno zar ne? (namjerno nisam uzeo primjer nekog drugog sporta kao kosarka, odbojka, rukomet ili vaterpolo jer u tim sportovima hr i sr imaju dosta uspjeha i navodili bi svoje uspjehe, ovako je poredjenje bolje jer niko sa ovih prostora nema nekih svojih uspjeha u fudbalu da suprostave eventualnom osvajanju svjetskog pa bi se eto nasao brazil kao prikladna varijanta!)!!!

Novak će zavrsiti godinu ako Roger ne osvoji bar 1 slam.

Šta se tu moze ?

On i Roger su danas teniseri koji su sposobni za prvo mjesto, Murray to nije, niti ce biti..

On je meni britanski kloc koji samo zna izbacti favorita i nekad uciniti nesto odlicno, nemoze nikada on biti ono sto je sad Djokovic.

Ocekujem Rafu takodjer opasnog, na RG takodjer nebi se cudio i da osvoji..

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.