AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AS Roma
žao mi je mistera zemana,nepokolebljivi sam fan njegove filozfije ma koliko losi rezultati bili!nego imal ko kkave informacije jel ovo konacan oprostaj od zemana,imal ko njegov komentar na smjenu?hvala unaprijed
http://www.goal.com/it/news/2/serie-a/2 ... iace-per-i" onclick="window.open(this.href);return false;haris10 je napisao/la:žao mi je mistera zemana,nepokolebljivi sam fan njegove filozfije ma koliko losi rezultati bili!nego imal ko kkave informacije jel ovo konacan oprostaj od zemana,imal ko njegov komentar na smjenu?hvala unaprijed
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pozzz matori..htio si najboolje za klub i navijace...sve naj!!!!
--------------------------------
Sad se okrenuti novom treneru i novim idejama...prioritet mora bit osvajanje kupa-da se spasi sezona koliko toliko....!!!
-
- Kontakt:
Upravo ovo samo sto bi ja to malo drugacije..Denno je napisao/la:Hocu ovu da gledam :
Stekelenburg
Torosidis Marcos Castan Balzaretti
De Rossi Tachtsidis
Lamela Totti Pjanic
Osvaldo
.......................................................
Neće se ovo ovako zavrsiti,popravit cemo se,a i ima dosta do kraja,bitno je da uzmemo kup i izborimo Europu i ako jos nismo ni prosli u finale,ovaj pomocni nek izgura ovu sezonu do kraja,a na ljeto vec neko ozb lice nam treba za trenera i par pojacanja i to bi sve ozbiljnije trebalo izgledati,sad isto imamo finih igraca ali su se jednostavno uklopili u ovo sivilo,sa nekom dr. formacijom i rezultatima,pojedinci bi imali vise samopouzdanja i bili daleko bolji.Forza Roma ora e sempre.Unico grande amore!!!
Stekelenburg
Torosidis - Marcos - ??????(Castan) - ??????(Dodo)
De Rossi - ?????(Bradley)
Lamela - Pjanic - Totti
Osvaldo/Destro
Stek- napokon opet u prvih 11 gdje mu je i mjesto.
Torosidis- tek treba da se pokaze i mislim da ce imati zagarantovano mjesto iako Piris u zadnjih nekoliko tekmi pruza dobre partije.
Marcos- nema se sta pametovat, jedan od boljih ove sezone i strasan potencijal.
??????(Castan)- Sasvim solidan Castan, jak u duelima ali slabo brani prostor. Kod Zemana je to bilo izrazeno jer je odbrana bila postavljena visoko, sto vjerovatno nece biti slucaj kod novog trenera, ali i dalje mislim da bi trebali dovesti provjerenog stopera.
??????(Dodo)- Sa namjerom sam izostavio Balzu jer je jedan od slabijih ove sezone osim onih par tekmi na pocetku. Ovdje nam treba pojacanje pod hitno osim ako se Dodo pokaze, mada cisto sumnjam u to.
De Rossi- Stari DDR bi nam bio najvece pojacanje.

?????(Bradley)- Misljenja sam da amerikanac nije za prvih 11 ali je odlican igrac za klupe. Dobar u defanzivi ali nedovoljno dobar prema naprijed. Nemam predstavu koga bi mogli dovesti na ovu poziciju.Taxi-a necu ni da spominjem.
Lamela- Jedan od bojih ove sezone ali ne toliko konstantan. Mlad je ima 19 god. i po meni ima sigurno mjesto u ekipi.
Pjanic- Previse lopta ide Tottiju da bi Mire pokazao svoj maksimum. Mozda to ne bude slucaj kod drugog trenera ali ostaje nam da vidimo.
Totti- za mene ce on uvijek imati mjesto u ekipi. NO TOTTI NO PARTY !
Osvaldo/Destro- Sta reci za ovu dvojicu, Osvaldo kad ima svoj dan nocna mora je za svakog defanzivca ali toga se nismo bas nagledali ove sezone. Destro nam je dokazao sta sve moze profulat ali je veliki potencijal.
Kup nam je jedina sansa za plasman u evropu i nadam se da cemo osvojit kup na svom stadionu.
Toliko od mene. Forza Roma
zeman da nije bio toliko tvrdoglav mogao je sa ovom ekipom dosta toga uraditi, a ovako zbog svog ega odlazi popišan kako je i zaslužio. ne možeš ti care jednog derossija ma u kakvoj formi bio omalovažavati sjedenjem na klupi nekakvom taksidisu koji nije imao ni 5 nastupa u seriji a. onda ono sa pjanicem na krilu, totalni promašaj koji bi primjetio neko ko se sekunde ne razumije u fudbal. onda tolerancija prema osvaldu i njegovoj ljenosti
daleko mu kuca bila
daleko mu kuca bila
nema potpisa
-
ovi gore sto pisu sastave u 4-2-3-1 formaciji nisu daleko od istine jer andreazzoli je spalletijev asistent koji se eto do dana danasnjeg zadrzao u klubu i upravo preferira tu formaciju ALI postavlja se pitanje da li mi imamo roster za taj sistem? uzimajuci u obzir karakteristike igraca koji su igrali za spallettija i ovo danas sto imamo na raspolaganju ovako bi sastavio prvih 11:
.......................................golman.................................
torosidis(panucci)...marcos(mexes)...castan(chivu)..balzac(tonetto)
.........................ddr(stari ddr)......pjanic(pizarro)................
...................................florenzi(perrotta).........................
.....lamela(taddei)..................................marquinho(mancini).
..................................totti(zlatna kopacka).........................
.......................................golman.................................
torosidis(panucci)...marcos(mexes)...castan(chivu)..balzac(tonetto)
.........................ddr(stari ddr)......pjanic(pizarro)................
...................................florenzi(perrotta).........................
.....lamela(taddei)..................................marquinho(mancini).
..................................totti(zlatna kopacka).........................
ja bi tu zamjenio pjanica na mjesto florencije, dole stavio bredlija al sa striktnim direktivama da ni po koju cijenu ne ide naprijed i ne glumi organizatora nekakvog, ddr bi dao svu slobodu u veznom redu, a florencija bi mjenjao sa markinjom. osvalda na klupu pa nek tamo namješta frizuru
nema potpisa
-
mah, to su moje zelje a realnost je puno bliza 'tvojoj' postavi.
vjerovatno ce bradley i ddr igrati dvojicu ispred odbrane a gore ce biti pjanic, totti i lamela iza osvalda. eventualno bi florenzi mogao na lijevo krilo posto u ekipi nemamo igraca kome je to prirodna pozicija
vjerovatno ce bradley i ddr igrati dvojicu ispred odbrane a gore ce biti pjanic, totti i lamela iza osvalda. eventualno bi florenzi mogao na lijevo krilo posto u ekipi nemamo igraca kome je to prirodna pozicija

Evo i mog viđenja raspada suradnje sa Zemanom
http://www.cro-roma.com/forum/index.php ... 1.html#new" onclick="window.open(this.href);return false;
Tko nakon ovog ne shvati, neka se ostavi Rome
http://www.cro-roma.com/forum/index.php ... 1.html#new" onclick="window.open(this.href);return false;
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com
-
zeman je lose odradio posao, uprava (baldini) je kriva sto ga je uopste postavila za trenera i to je to. projekat nove rome je osudjen na propast sve dok se ne odrijesi kesa za neko provjereno trenersko ime koje je upoznato sa znacenjem rijeci taktika. sto se tice slabo odradjenih prelaznih rokova nisu nikakvo iznenadjenje za mene. mislim, amerikanci su nam vlasnici sto, nazalost, automatski znaci fudbal = biznis i imajuci na umu da su proslu sezonu zavrsili sa minusom od 50 i kusur miliona onda su jasni razlozi ovako siromasnog mercata, tako da im je ona zemanova izjava kako mu pojacanja nisu potrebna sjela k'o saka na oko. medjutim, ono sto mi ne ide u glavu kod ove i mali milion analiza je cinjenica da se dobar dio krivice svaljuje na sabatinija a brani se zeman argumentom znali su sta ih ocekuje kada su ga zaposlili. a da ja vas pitam nesto
to dovodjenjem sabatinija nismo znali da nas ocekuje plejada juznoamerickih golobradih mladica koji tek trebaju da postanu neko i nesto!? pogledajte njegovu biografiju i sve ce vam biti jasno - covjek ne radi nista drugacije od onoga sto je radio svih ovih godina tako da je svaka kritika sabatinija i branjenje zemana poprilicno licemjeran postupak. eto, to mi je otprilike zapalo za oko ove fakat zanimljive analize sa kojom se u mnogo cemu slazem. hvala sto si ju podijelio s nama i navrati cesce ovdje na forum.
p.s. i sam se pitam zasto jsb ne dobije priliku medju stativama ali eto izgleda da su stek, lobont i gojko kvalitetniji

p.s. i sam se pitam zasto jsb ne dobije priliku medju stativama ali eto izgleda da su stek, lobont i gojko kvalitetniji

Sta se Sabatinija tice, procitaj jos jednom odlomak o njemu i Baldiniju, shvatit ces.
@Evil Genius II
Ne treba ti neko skupo trenersko ime. Jedan covek zna da radi sa mladim i jeftinim igracima i njegove ekipe uvek igraju lep fudbal.

A takticki je 1 Sacchi za Zemana.
Ne treba ti neko skupo trenersko ime. Jedan covek zna da radi sa mladim i jeftinim igracima i njegove ekipe uvek igraju lep fudbal.

znaci ko se ne slaze sa TVOJIM LICNIM MISLJENJEM nema pojma o fudbalu i Romi? haha e svasta. Zeman obicni levat od trenera.jax je napisao/la:Evo i mog viđenja raspada suradnje sa Zemanom
*La Roma non si tifa, si AMA!*
Prvi put cujem da ga netko ubacuje u Romu, ja ga odavno zagovaram, novi SpallettiMaGiCa je napisao/la:@Evil Genius II

@ElLoco7: Argumentirano i pametno, kako sam ti znas.
@Evil Genius: I onda me nakon ovakvih kao ovaj el loco pitas da pisem ovdje cesce

-
procitah jos jednom tvoju analizu i opet ne razumijem gdje sam ja to pogrijesio u vezi sabatanija (baldinija se nisam doticao)? napisao sam kod ove i slicnih analiza najvise mi smeta to sto se za zemana opravdavajucim tonom kaze znali smo sta ocekujemo a sabatini se razapinje jer i on je slagao ovu momcad. da se razumijemo ne kazem da covjek radi odlican posao i ne branim ga u ovoj situaciji ali ne mozes trenera braniti jednim argumentom a onda zanemariti isti pri kritikovanju rada transfer gurua . . .
salu na stranu, treba da pises jer ovakve rasprave dugo nisam ovdje procitao. doduse, mozda nam se definicije foruma razlikuju ali ja definitivno nisam ovdje da svoja vidjenja fudbala prilagodjavam tudjim postovima niti ocekujem da neko to radi mojima tako da je svako razlicito misljenje i argumentovana rasprava dobro dosla mene sto se tice (naravno, ne mozes kao nekada davno magicni upasti ovdje, napisati meni je roma totalno antipaticna ekipa, skoro uvijek navijam protiv njih i ocekivati da te mazimo i pazimo)
@magica - vidis, njega se nisam sjetio. u poredjenju sa zemanom guidolin je genije (takticki gledano) ali bojim se da je i to jedna vrsta kockanja s obzirom da bi mu roma bila najveci klub koji je vodio u karijeri, a naravno postavlja se i pitanje koliko je on zapravo zainteresovan za prelazak u rim. doduse, kako dani prolaze i sto vise razmisljam o tome sve sam blizi zakljucku da nema tog trenerskog imena koji ne bi bio kockanje u danasnjoj romi jerbo smo spali na niske grane.
tehnicki gledano pitao sam te prijejax je napisao/la: @Evil Genius: I onda me nakon ovakvih kao ovaj el loco pitas da pisem ovdje cesce

salu na stranu, treba da pises jer ovakve rasprave dugo nisam ovdje procitao. doduse, mozda nam se definicije foruma razlikuju ali ja definitivno nisam ovdje da svoja vidjenja fudbala prilagodjavam tudjim postovima niti ocekujem da neko to radi mojima tako da je svako razlicito misljenje i argumentovana rasprava dobro dosla mene sto se tice (naravno, ne mozes kao nekada davno magicni upasti ovdje, napisati meni je roma totalno antipaticna ekipa, skoro uvijek navijam protiv njih i ocekivati da te mazimo i pazimo)

@magica - vidis, njega se nisam sjetio. u poredjenju sa zemanom guidolin je genije (takticki gledano) ali bojim se da je i to jedna vrsta kockanja s obzirom da bi mu roma bila najveci klub koji je vodio u karijeri, a naravno postavlja se i pitanje koliko je on zapravo zainteresovan za prelazak u rim. doduse, kako dani prolaze i sto vise razmisljam o tome sve sam blizi zakljucku da nema tog trenerskog imena koji ne bi bio kockanje u danasnjoj romi jerbo smo spali na niske grane.
BravoElLoco7 je napisao/la:Bolje da i ne pises nego takve gluposti da pises
Ja sam napisao esej, a ti si napisao da je Zeman smece od trenera. Daj se makni s teme ili napisi nesto argumentirano.
Evil, imas PM
- _forzamilan_
- Kontakt:
MaGiCa je napisao/la:@Evil Genius II

Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
ODLAZAK NA UTAKMICU ROMA-LAZIO 6.4 i 7.4. !!!
Okvirni plan je ovakav.
Subota, 7.4. 7:00 polazak iz Zagreba. Odlazimo do Ljubljanje gdje kupimo Slovence oko 9:00.
U Rimu smo oko 20:00. Uzeli bismo nekakav hostel za 20ak eura(150 kn), tamo ostavimo stvari, tko hoce popit koji vani ide (ipak je subota navecer).
Nedjelja
Buđenje kad tko zeli, samostalno ispijanje kava/razgledavanje Rima/spavanje.
Utakmica je u 15:00, sto bi znacilo da prije 19:00 ne mozemo krenuti iz Rima. Oko 5-6 smo u Ljubljani i u ZG oko 7-8 ujutro.
Okvirna cijena koja naravno ovisi o broju putnika je cca 500 kn za autobus+150 kn za nocenje+cijena karte. Sto se karata tice, bez njih ne krecemo iz Zagreba, ali pokusavamo ih rijesiti i mislimo da ce se to pozitivno rijesiti. Treba nas se skupiti barem 20 iz Hrvatske da bi nam se ovo isplatilo.
Moramo napomenuti da ako nas se skupi manje od 30 sigurno ne idemo, bar ne na ovaj nacin.
Kada definiramo sve, a to bi trebalo biti u roku od tjedan dana, stavit cemo konacnu cijenu. Ovako napamet ti mozemo rec da ce se placat 200 kn pologa za bus 3-4 tjedna prije puta i ostatak ce morat biti uplacen tjedan dana prije. Problem ce biti uplata za karte jer ce ih se sigurno rjesavati 2-3 tjedna prije, tako da ako zelite ici sa sigurnom kartom racunajte da cete ju morati platitii oko 15.3.
Karta nije uvjet za put, ako zelite povest curu u Rim, povedite ju. Isto tako ako vam ne bude pasao smjestaj koji cemo mi uzeti slobodni ste pronaci neki drugi, nama je bitno da pokrijemo bus. Isto tako mozete riskirati i otici u Rim bez karte, pa tamo ako uspijete, uspijete.
Broj 30 se odnosi na ukupan broj ljudi iz BIH,Slovenije ,Hrvatske...
Okvirni plan je ovakav.
Subota, 7.4. 7:00 polazak iz Zagreba. Odlazimo do Ljubljanje gdje kupimo Slovence oko 9:00.
U Rimu smo oko 20:00. Uzeli bismo nekakav hostel za 20ak eura(150 kn), tamo ostavimo stvari, tko hoce popit koji vani ide (ipak je subota navecer).
Nedjelja
Buđenje kad tko zeli, samostalno ispijanje kava/razgledavanje Rima/spavanje.
Utakmica je u 15:00, sto bi znacilo da prije 19:00 ne mozemo krenuti iz Rima. Oko 5-6 smo u Ljubljani i u ZG oko 7-8 ujutro.
Okvirna cijena koja naravno ovisi o broju putnika je cca 500 kn za autobus+150 kn za nocenje+cijena karte. Sto se karata tice, bez njih ne krecemo iz Zagreba, ali pokusavamo ih rijesiti i mislimo da ce se to pozitivno rijesiti. Treba nas se skupiti barem 20 iz Hrvatske da bi nam se ovo isplatilo.
Moramo napomenuti da ako nas se skupi manje od 30 sigurno ne idemo, bar ne na ovaj nacin.
Kada definiramo sve, a to bi trebalo biti u roku od tjedan dana, stavit cemo konacnu cijenu. Ovako napamet ti mozemo rec da ce se placat 200 kn pologa za bus 3-4 tjedna prije puta i ostatak ce morat biti uplacen tjedan dana prije. Problem ce biti uplata za karte jer ce ih se sigurno rjesavati 2-3 tjedna prije, tako da ako zelite ici sa sigurnom kartom racunajte da cete ju morati platitii oko 15.3.
Karta nije uvjet za put, ako zelite povest curu u Rim, povedite ju. Isto tako ako vam ne bude pasao smjestaj koji cemo mi uzeti slobodni ste pronaci neki drugi, nama je bitno da pokrijemo bus. Isto tako mozete riskirati i otici u Rim bez karte, pa tamo ako uspijete, uspijete.
Broj 30 se odnosi na ukupan broj ljudi iz BIH,Slovenije ,Hrvatske...
- Thunderstruck
- Kontakt:
Zna li neko koliko košta ulaznica za domaću utakmicu, najjeftinija? 

"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.