FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

dr.adnan
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la dr.adnan » 05 nov 2009, 20:52

Klinsmann je bio uspješniji od Van Gaala

Bayernova nogometna momčad u ovome je trenutku šestoplasirana u Bundesligi, te gotovo na izlaznim vratima Lige prvaka. Sve to pod vodstvom nizozemskog trenera Louisa van Gaala...

Nizozemac vodi momčad kojoj je temelje udario Jürgen Klinsmann, legendarni njemački napadač koji je s klupe bavarskog giganta najuren zbog loših rezultata pred kraj prošle sezone. Kratko je te temelje nadograđivao Jupp Heynckes na čije je mjesto potom došao Van Gaal.

Ipak, da čelni ljudi kluba možda i nisu povukli pravi potez dokazuju brojke koje govore u Klinsmannovu korist. Van Gaal je popunio roster sa 70 milijuna eura vrijednim pojačanjima (Gomez, Olić, Robben, Timoščuk, Pranjić...), ali i dalje ostvaruje slabije rezultate od svog prethodnika.

Nakon jedanaest odigranih utakmica u Bundesligi prošle sezone, Klinsmannova je momčad bila na trećemu mjestu s 21 osvojenim bodom (šest pobjeda, tri remija) i gol razlikom 25-17. Van Gaalov Bayern u jednakom je broju utakmica osvojio 19 bodova (pet pobjeda, četiri remija) s razlikom pogodaka 17-9.

Osim toga, u ovo se vrijeme prošle sezone Bayern već gotovo kvalificirao u drugu rundu Lige prvaka, Van Gaalovoj momčadi, pak, najozbiljnije prijeti mogućnost da ondje neće niti doći. Naime, iz četiri odigrane utakmice u svojoj skupini A osvojili su tek četiri boda uz gol razliku 4-4. Vodeći Bordeaux ima deset bodova, a drugoplasirani Juventus osam.

Ipak, o smjeni Van Gaala još uvijek se, barem ne iz redova trofejne njemačke momčadi, ne priča...
Sent from my Philips Smart TV.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 05 nov 2009, 22:31

YNWA je napisao/la:vidimo se u finalu :mrgreen: ako se prije finala ne sastanemo
Naravno da se vidimo u finalu... Eurolige :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 nov 2009, 18:59

U vezi sutrašnje utakmice da se ne lažemo ja mislim da nećemo dobiti Schalke iz razloga što mi jednostavno nemamo karakter velike ekipe.Vrlo lahko padamo,ekipi nedostaje samopouzdanja i mislim da poraz od Bordo je samo ubrzao nešto što će nam se desiti u subotu.Schalke ne zna za poraz na gostovanjima imaju mentalitet da se vrati nakon gubitka od dva gola razlike i imaju idealnu priliku da sruše do kraja Bayern kojem ni malo dostojanstva nije ostalo.Vrijeme je da se neke stvari promjene, a poraz od Schalke bi konačno pokazao svima da Uliju i Upravi Bayerna je bitniji hoće li BAyern biti najbogatiji,a ne hoće li napraviti dobar rezulata.Znači sutra smo vrlo blizu poraza i napokon riješenja sranja u koje je Bayern zapao zbog katastrofalnih poteza čelnih ljudi.Schalke dolazi rasterećen nekog rezultat i mlada ekipa koja nema pritisak je tad najbolja.Neki misle da bi sutra trebala da krene naša serija, ja mislim suprotno sutra je dan kad se Bayern treba porazom da spasi od propasti koja bi ga mogla zadesiti ove sezone jer ako ostanemo na ovoj situaciji, a sobzirom na konkurenciju mogla bi nam i Evropa izmaći ove godine.
Dosta su se stvari gurale pod tebih.Treba otvoreno reći u Bayernu ništa ne štima i nama u ovom trenutku ne trebaju pirove pobjede.Treba nam riješenje problema.Stomak me boli od raznih Pranjića, Butta i igranjem sa dva zadnja vezna igrača bez ikakvih kreativaca i igrača koji nešto znaju o nogometu.

Znači 1:2 za Schalke pa i da nas napokon sunce ogrije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

_amel_13_BHf_
Kontakt:

Post Postao/la _amel_13_BHf_ » 06 nov 2009, 22:24

FRANK RIBERY je napisao/la:U vezi sutrašnje utakmice da se ne lažemo ja mislim da nećemo dobiti Schalke iz razloga što mi jednostavno nemamo karakter velike ekipe.Vrlo lahko padamo,ekipi nedostaje samopouzdanja i mislim da poraz od Bordo je samo ubrzao nešto što će nam se desiti u subotu.Schalke ne zna za poraz na gostovanjima imaju mentalitet da se vrati nakon gubitka od dva gola razlike i imaju idealnu priliku da sruše do kraja Bayern kojem ni malo dostojanstva nije ostalo.Vrijeme je da se neke stvari promjene, a poraz od Schalke bi konačno pokazao svima da Uliju i Upravi Bayerna je bitniji hoće li BAyern biti najbogatiji,a ne hoće li napraviti dobar rezulata.Znači sutra smo vrlo blizu poraza i napokon riješenja sranja u koje je Bayern zapao zbog katastrofalnih poteza čelnih ljudi.Schalke dolazi rasterećen nekog rezultat i mlada ekipa koja nema pritisak je tad najbolja.Neki misle da bi sutra trebala da krene naša serija, ja mislim suprotno sutra je dan kad se Bayern treba porazom da spasi od propasti koja bi ga mogla zadesiti ove sezone jer ako ostanemo na ovoj situaciji, a sobzirom na konkurenciju mogla bi nam i Evropa izmaći ove godine.
Dosta su se stvari gurale pod tebih.Treba otvoreno reći u Bayernu ništa ne štima i nama u ovom trenutku ne trebaju pirove pobjede.Treba nam riješenje problema.Stomak me boli od raznih Pranjića, Butta i igranjem sa dva zadnja vezna igrača bez ikakvih kreativaca i igrača koji nešto znaju o nogometu.

Znači 1:2 za Schalke pa i da nas napokon sunce ogrije.
potpis care!
nakon 5 godina BUDUCNOST opet u pl !!!! <3

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2009, 00:09

Nista Frankyboy ;) , pred nama je velika prekretnica, pobjediti SO4 i ostvariti kakav takav pobjednicki mentalitet (kako to tesko zvuci u ovom momentu) ili dobiti fasungu koja ce po svemu sudeci biti sudbonosna za Gaala.
Schalke je bio koban i za Klinsmana i posle toga meca je morao pakovati kofere.
Nesto mi ne govori da ce oni tako lako dati otkaz Galcu, jer na sta bi to licilo...bili bi gori od ovih madridjana i njihovog cirkusa.
Mene vise brine losa igra Bayerna nego losi rezultati. Sa ovom gnjavazom nismo kadri nesto u Bundesligi ostvariti, a kamoli u LP-a. Dobro, povrede kljucnih igraca su veoma bitan faktor nasih neuspjeha, ali sta je sa ostalih igraca, niko ne pruza ni izbliza koliko se od njih ocekuje.
Nije htio Tymu, Gomeza, ali je zato doveo panjeve iz Holandije za koje mora primiti odgovornost. Uvijek se spominjao taj famozni desni bek i golman koji ce ulijevati sigurnost, hajde ostalo je mozda moglo proci. Niti golmana ni tog beka, sta je se uradilo...Lahm ni izbliza na toj desnoj strani koliko je bio dobar na suprotnoj. Vjecite trzavice oko golmana do pred sami pocetak sezone...
Da bi sve to smirili dovode Robbena, za kojeg se znalo da je GLASSMANN, ali povreda Riberyja je sve unistila, igraca za kojeg su se citav prelazni rok borili i na kraju uspjeli dozivljava povredu za povredom...
Nikako sastaviti ekipu po zelji, razlog br.2 kupovina Gomeza, prosjecnog napadaca...sem toga nisu prodali visak igraca, koji vjerovatno unose negativnu energiju u ekipu i Gaalu pored svih nedaca stvara jos vece probleme.

Posrnuli jesmo, ali pasti nikada necemo! 8-) Dice se ovaj div, kad-tad.
Vom Jäger zum Gejagten

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 07 nov 2009, 00:19

Kako nekad Gero inspirativno pise! Da ga covjek ne zna, mozda bi mu i povjerovao. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 07 nov 2009, 00:23

geronimo je napisao/la:Nista Frankyboy ;) , pred nama je velika prekretnica, pobjediti SO4 i ostvariti kakav takav pobjednicki mentalitet (kako to tesko zvuci u ovom momentu) ili dobiti fasungu koja ce po svemu sudeci biti sudbonosna za Gaala.
Schalke je bio koban i za Klinsmana i posle toga meca je morao pakovati kofere.
Nesto mi ne govori da ce oni tako lako dati otkaz Galcu, jer na sta bi to licilo...bili bi gori od ovih madridjana i njihovog cirkusa.
Mene vise brine losa igra Bayerna nego losi rezultati. Sa ovom gnjavazom nismo kadri nesto u Bundesligi ostvariti, a kamoli u LP-a. Dobro, povrede kljucnih igraca su veoma bitan faktor nasih neuspjeha, ali sta je sa ostalih igraca, niko ne pruza ni izbliza koliko se od njih ocekuje.
Nije htio Tymu, Gomeza, ali je zato doveo panjeve iz Holandije za koje mora primiti odgovornost. Uvijek se spominjao taj famozni desni bek i golman koji ce ulijevati sigurnost, hajde ostalo je mozda moglo proci. Niti golmana ni tog beka, sta je se uradilo...Lahm ni izbliza na toj desnoj strani koliko je bio dobar na suprotnoj. Vjecite trzavice oko golmana do pred sami pocetak sezone...
Da bi sve to smirili dovode Robbena, za kojeg se znalo da je GLASSMANN, ali povreda Riberyja je sve unistila, igraca za kojeg su se citav prelazni rok borili i na kraju uspjeli dozivljava povredu za povredom...
Nikako sastaviti ekipu po zelji, razlog br.2 kupovina Gomeza, prosjecnog napadaca...sem toga nisu prodali visak igraca, koji vjerovatno unose negativnu energiju u ekipu i Gaalu pored svih nedaca stvara jos vece probleme.

Posrnuli jesmo, ali pasti nikada necemo! 8-) Dice se ovaj div, kad-tad.
FAIL :mrgreen:
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tenemos que ganar,
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tu tienes que marcar.

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 07 nov 2009, 02:18

alo decki.... :mrgreen:

znatel onu LIGA PRVAKA AUFIDERZEN AUFIDERZEN AUFIDERZEN :mrgreen: :mrgreen:
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

rafa
Kontakt:

Post Postao/la rafa » 07 nov 2009, 02:23

Pipita je napisao/la:alo decki.... :mrgreen:

sad ce oni osvojiti trofej piva
zato luci toniju raste stomak,a eno i Bilal se propio.........xD :mrgreen:
"Jedina zelja mi je da svi ljudi iz moje zemlje navijaju za svoju domovinu u kojoj su rodjeni bez obzira na vjeru i porijeklo"SERGEJ BARBAREZ

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 07 nov 2009, 02:24

rafa je napisao/la:

joj sto ovi redsi provociraju :mrgreen:

ma neka.. dobar je bayern, uvijek me zanimalo sta ce moci uraditi u intertoto kupu (dogodine) :mrgreen:
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

rafa
Kontakt:

Post Postao/la rafa » 07 nov 2009, 02:25

hahahha nismo gori od realovaca sigurno...ma nece oni jarane ni u intertoto kupu proci izbacice ih leotar.....
xD :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Jedina zelja mi je da svi ljudi iz moje zemlje navijaju za svoju domovinu u kojoj su rodjeni bez obzira na vjeru i porijeklo"SERGEJ BARBAREZ

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 nov 2009, 02:31

Pipita je napisao/la:
rafa je napisao/la:

joj sto ovi redsi provociraju :mrgreen:

ma neka.. dobar je bayern, uvijek me zanimalo sta ce moci uraditi u intertoto kupu (dogodine) :mrgreen:
Sad da Realu cvjetaju ruže ovo bih svatio kao provokaciju, a sobzirom da biste porazom od Marseja ispali iz Lp-a onda ovo shvatam kao šažaljenje klubova koji su u sličnim situacijama :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 07 nov 2009, 02:33

FRANK RIBERY je napisao/la: Sad da Realu cvjetaju ruže ovo bih svatio kao provokaciju, a sobzirom da biste porazom od Marseja ispali iz Lp-a onda ovo shvatam kao šažaljenje klubova koji su u sličnim situacijama :D
ima tu mnogih kombinacija o ispadanju i prolasku.. ali kako Marseille ide u goste Milanu a Real docekuje Zurich i Real ide u goste Marseilleu... nemam se cega bojati .. talijani su prosli :mrgreen:
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

rafa
Kontakt:

Post Postao/la rafa » 07 nov 2009, 02:34

hmmmmmmmmmmmm probajte igrati po bokuu preko riberiya mislim da ce biti puno efektivnije a ne da se sramotie i gubite od klubova sa buzetom u minusu...................... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 07 nov 2009, 11:03

rafa kako ja znam u liverpoolu je puno gora situacija nego u bayernu pa te molim da ostavis glupe komentare za sebe :lol: :lol:
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 nov 2009, 15:06

Prema Bildu ova postava će istrčati danas

-------Toni-------Klose---------
-------------Müller--------------
-Schweinsteiger-Tymoschuck-
----------VanBommel----------
Badst.--Micho-VBuyten--Lahm
--------------Butt----------------

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 nov 2009, 16:02

Bayern 1:0 .Ko bi drugi nego van Buyten.Najbolji strelac Bayerna.

EDIT: I slavlje nije dugo trajalo kao što se očekivalo.1:1 Matip.

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 07 nov 2009, 16:15

Matip 1:1

DAJ BOZE DA BAYERN IZGUBI :mrgreen:
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 07 nov 2009, 16:20

Pipita je napisao/la:Matip 1:1

Realovac ne zayebayi...vidjecemo vas veceras :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Pipita
Kontakt:

Post Postao/la Pipita » 07 nov 2009, 16:24

rob do bagro je napisao/la:
Pipita je napisao/la:Matip 1:1

Realovac ne zayebayi...vidjecemo vas veceras :mrgreen:
nemas nas sta gledati.. Atletico propalitet jednako kao Bayern i Real... ne bih se cudio da Real pobjedi 5:0 a ni da izgubi 5:0 :mrgreen:

ono sto ja zelim reci da je vama prventstvo uteklo a iz LP ste ispali :mrgreen:
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.